Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

на 3/26/2016 at 12:30, Реджеп Иведик написа:

Платените тролове хвалят Рассия.

Е , време е да  поправим тая Крещяща Несправедливост:

За г-н Обама се дочу, че е накарал със силата на мисълта си, една огромна комета да се отклони от треакторията си, и така е спасил земята от сигурна гибел! За по-сигурно се е покатерил на едно дърво пред Белия дом, за да е по-близо до астрономическия обект. Обаче наблюдателите видяли единствено катеренето и си направили грешни изводи.

Никой не се досетил за какво всъщност става дума.

На този етап - не съм платен, но се надявам някой да ме забележи и да ми предостави хранилка ....

О,и ъъ забравих НаЙ-Важното:

За Путин скоро ще се разчуе че всеки следобяд около 17 часа изяжда по едно бебе. Личният му готвач потвърждава, че ги предпочитал алангле. А вечерите прекарвал в компания на извънземни и демони, като кроели планове как да расипят демокрацията в щатите.

Очакват се нови шокиращи разкрития!

Редактирано от syr_pi4 (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

на 26.03.2016 г. at 17:22, nikssi написа:

Троловете създават умишлено напрежение и отгоре на това правят непрекъснато правописни грешки.

Някои са и доста разсеяни - например,като този дето е забравил да изтрие инструкциите си.

560862_483716811670956_1507937307_n.jpg?

Реджеб, какво стана с прогнозата ти относно Путин и Русия. Не три ами повече от шест месеца има оттогава. Не позна или друг не позна и те накисна?

Още малко остана, за да стане една година. Половината отдавна мина. Вие още ли им обръщате внимание на тези чакмаци? Който не знае значението на думата, да се справи поединично.

33333.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Фабрика за тролове

Цитат

И на Изток и на Запад и в Ляво и в Дясно работят Тролове. Те са част от Хибридната война. Те са наети хора да работят / да воюват в Интернет. Техните патрони са думите, коментарите, постовете във форумите на сайтове и в социалните мрежи. Те са войници, които изпълняват заповеди. Често пъти те дори не осъзнават съдържанието на задачите. Не влагат емоции просто пишат като следват Темата, Задачата, Технологията на тролене, У нас са поне стотина действащите Тролове. Както ще се убедите, ако си направите труда да ги идентифицирате, ще видите, че те не са перфекти. Или не знаят Технологията на тролене, или шефовете не се стараят. Работата им е непрофесионална и залудо харчат партийните субсидии. Истинските Тролове работят по 12 часа на ден. Получават заплата от 1500 – 2000 лв. Подборът им става на базата на написан от кандидата примерен текст. Първоначално текстът е неутрален – кандидатът пише нещо странично, например Темата е Вегетарианството: "За" или "Против". След това му се дават конкретни Теми и Задачи. Кандидатът пияе по конкретна Тема и задача.

Одобреният Трол изпълнява дневна Норма и тя е от 135 коментара за 12-часова смяна. Може да работи и дистанционно.

Spoiler

На всяка група се дава да коментира в сайтове, които са набелязани или да работят във Фейсбук или и на двата терена. Ако е професионално те са разпределени също в стаи с 20 човека във всяка и всеки е в група по 3 души и всчка група си има Тема, Задача, Ключови думи. си има отделни задачи. Пишат по цял ден и не е позволено да се смеят дори. Често пъти задачите са им доста смешни. Уволняват ги за несериозно отношение. Задачите се сменят всеки ден . Младите хора, които вършат тази работи, нямат представа кое е важно по тези теми. Дори и политолог не може да разбира от целия свят. Важното е да слагат ключовите думи.Всеки ден Шефът разяснява темата на деня, за да оформи подходящото съдържание. Така служителите имат бегла представа за какво става дума.

Троловете работят в група от трима души. Всеки трол си има роля.

Всеки ден започват да обхождат сайтовете по азбучен ред. Първият трол е Злодеят. Той не се съгласява с нищо и критикува, за да придаде усещане за автентичност на форума, в който пише. Другите двама Тролове започват дебат с него. Например: „Не, изобщо не си прав или Всичко е вярно в тази статия“. Единият например ще публикува някаква графика или снимка, подходящи за темата. Другият пък ще постне линк към нещо друго, което подкрепя аргументите им. Разбрахте ли ? Алгоритъмът е Злодей с неговите съмнения,следват Трол, който го оповергава и Третият Трол , който го подкрепя. И всичко това със снимки, съдървание, линкове. Преди Злодея има Трол от друга група, чиято мисия е да задават Темите по сайтовете и социалните мрежи.

Тримата седят един до друг, но нямат време да си говорят. Всеки коментар не трябва да бъде по-кратък от 200 знака. Виждаш и следиш какво пишат другите. От страни погледнато всичко това е една голяма глупост, защото нормалните хора хора изобщо не си правят труда да четат всичко това. Тройката обхожда форумите по сайтовете и създава илюзия за истинска активност във форумите. Пишат си и си отговарят сами на себе си. Има ключови думи и тагове, които са необходими за търсачките. Тези ключови думи се дават. Те трябва задължително да бъдат включени в коментарите.

Типичната задача изглежда така:

1.Тема: ….

2.Ключови думи: …..

3. Задача: Постави темата за обсъждане в 35 форума, вски да направи по 135 коментара!

Както казахме ежедневната работа започва след първия пост, който Трол от друга група (ТДГ) публикува като Отрицателен пост в социалната мрежа. Това е ТЕЗАТА. Тролът слага снимка , видео, линк. Този пост се появява първо в първия форум от списъка, който е изготвен по азбучен ред – Например сайт с буквата А….. После се появява „Злодеят от трйката т.е. Трол номер 1. Може да е сПсевдоним.Той трябва да изрази съмнение. Така триото започва работа. Той оспорва публикуваното от ТДГ т.е. АНТИТЕЗА. “За какво говориш? Снимали някакъв друг там и какво? Изобщо не е ясно какво е правил еди кой си и т.н.“. После идва ред на Средния трол, който остро отговаря на „Злодея“, отрича написаното от него и поства линк към втора статия, в която пише точно обратното т.е. позитивно т.е. отново ТЕЗА. "Прочете ли изобщо текста? Ако следиш темата, трябва вече да знаеш колко много доказателства бяха показани, че ….., защото ……. Бяха намерени доказателства ….

Следва третият трол. Той подкрепя Злодея и добавя демотивиращ колаж за акцент т.е. отнпово АНТИТЕЗА и т,н. до припадък. ТЕЗА, АНТИТЕЗА се редуват и това е доста глупаво отстрани за нормалните и непредубедени хора, които осъзнават, че Троловете са пред тях и в момента Работят.

След форума в сайт А идва този в сайт Б…. и т.н. .

В задачите винаги трябва да се включва заключение, което вече е подготвено – Еди кой си има сестра. ТЕЗАТА трябва да има Заключение / Извод.

Всички прилики с действащи сини, червени и други тролове е случайна. За професионализъм да не говорим. Пародия на тролове.

Безплатен трол?

Познато, нали?

Троловете не са само в политическите теми, те се подвизават в други, най-вече религиозните.

Редактирано от Мойра
допълване (преглед на промените)

Ама аз си държа на думата. Може пак да кажа, че правителството на Путлер ще падне до една година. Няма се отмятам я. Важното е троловете да подскачат като ужилени, като ги жегна.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Че то на Путин скоро ще му е време да се пенсионира....   Може после пак Медведев да го замести.   Какво ли тогава пак ще се троли при познатата рокада!?

Тогава "троловете" щяха да са разстреляни - заради недопустимо противоречие с идеологията на диктатурата на пролетариата.  

Всъщност, троловете не са продукт на новото време.

Имало ги е откакто свят светува, само че са били на ниво, съответстващо на времето, в което са тролели.

По времето на соца троловете се занимаваха с измисляне и пускане на слухове, които се предаваха от ухо на ухо и за около ден-два ги научаваха всички.

Някои от слуховете бяха продукт на любители клюкари, други бяха поръчкови, но заплащането ставаше чрез услуги.

Този стар метод работи и до днес и причинява немалко неприятности на хората, нарочени от трола.

Нищо ново под небето. :)

преди 6 часа, Мойра написа:

Всъщност, троловете не са продукт на новото време.

Имало ги е откакто свят светува, само че са били на ниво, съответстващо на времето, в което са тролели.

По времето на соца троловете се занимаваха с измисляне и пускане на слухове, които се предаваха от ухо на ухо и за около ден-два ги научаваха всички.

Някои от слуховете бяха продукт на любители клюкари, други бяха поръчкови, но заплащането ставаше чрез услуги.

Този стар метод работи и до днес и причинява немалко неприятности на хората, нарочени от трола.

Нищо ново под небето. :)

Абсолютно си права .

Хайде сега остава да се замислиш кои хора тук разпространяват и копират много лъжи, спекулации върху истински събития, и откровенни спамерски личностни обиди към опонентите.

Няма да ги казвам кои са само ще ги посоча с пръст. Не са само тролове. Има и един модератор между тях. Има и един редактор модератор препасан с георгиевска лентичка.

преди 7 минути, NIKISHARK написа:

Боже,боже.....не мога да повярвам на ...ушите си.....

Вярвай, форумна политика. :D:ph34r:

преди 20 минути, ghostBG86 написа:

Вярвай, форумна политика. :D:ph34r:

:wink12:

Сега, слава Рассии знам какво означава. Аз съм учил по време на руското робство. Ама какво е Жьо сюи Думбас не мога да разбера

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

Ама аз си държа на думата. Може пак да кажа, че правителството на Путлер ще падне до една година. Няма се отмятам я. Важното е троловете да подскачат като ужилени, като ги жегна.

Кой е Путлер ? Да нямаш в предвид Путин?! Или понеже темата е тролска давай да употребяваме тролски изрази!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Виж как се сещаш. Ашколсун. Щото прилича на Хитлер затуй. Не за друго. Той и на Сталин прилича. Значи може да му викаме и Путлин, но ще станат много прозвищата и може да се получи объркване.

За Джуджето Хаяско и Коротенькие Ножки не знам чувал ли си, не си ли. Няма значение в същност. Между другото и Сталин е бил нисък. Даже много по нисък и от Путлин. Ефекта с илюзията за внушителния ръст на Сталин се получава поради ъгъла под който са го снимали камерите.

Проблема на тукашните пропагандатори е че приемат ВСИЧКО за "бога Пу" на лична основа.

Никой не съм видял да се обижда така и да реве за "Обонго, Тиквоча, Чехълчо, " и т.н.. знаем репертуара... :)

А имайки предвид копирането на речите на Хитлер , копиране на методите му , най вече в неговата пропаганда,  доразвивайки  "талантливия' Гьобелс и неговите методи с тотални пропагандни лъжи , доразвивайки "рашизма" и т.н.. Путин  си е абсолютно правилно наричан Путлер.

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

Виж как се сещаш. Ашколсун. Щото прилича на Хитлер затуй. Не за друго. Той и на Сталин прилича. Значи може да му викаме и Путлин, но ще станат много прозвищата и може да се получи объркване.

За Джуджето Хаяско и Коротенькие Ножки не знам чувал ли си, не си ли. Няма значение в същност. Между другото и Сталин е бил нисък. Даже много по нисък и от Путлин. Ефекта с илюзията за внушителния ръст на Сталин се получава поради ъгъла под който са го снимали камерите.

Ако още не си захапал помисли върху долното. С какъвто се събереш - такъв ставаш.

Употребявайки тролски изрази се приравняваш с троловете. Ставаш като тях.

преди 19 часа, nikssi написа:

понеже темата е тролска давай да употребяваме тролски изрази!

Оня под тебе също да не го цитирам,че току виж някой модер ми налетял.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

на 5.04.2016 г. at 14:09, miro20 написа:

Абсолютно си права .

Хайде сега остава да се замислиш кои хора тук разпространяват и копират много лъжи, спекулации върху истински събития, и откровенни спамерски личностни обиди към опонентите.

Аз се замислих и не ми тябваше много време и усилия за да осъзная, че освен теб, друг не виждам:D и оня ибрястиката се пробва, ама от него никъв хой не става. Даже ресто трябва да връща на работодателите си. Ама нали съм с добро сърце, ще подходя аристократично и ще кажа по някоя хубава дума за него на Асенчо и Ивайло.

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Май и тоя форум, ще се устреми да бъде "политически коректен". Явно и тука милицията взе връх, и свободното слово се тълкува като обиди, и провокации. Нямам друго обяснение, защо ПРОВОКАТОРА, все още го има... Някои хора, никога няма да осъзнаят, че за да сереш лайна, не е нужно да ядеш лайна. Може да си ядеш кюфтета и пак ще си сереш лайна. Има и хора, които нямат други варианти, освен да приемат същото, което изхождат... Аз лично не ги разбирам.

преди 6 часа, nikssi написа:

Оня под тебе също да не го цитирам,че току виж някой модер ми налетял.

Бе остъй ги. Те не могат да мислят логически. Още не са захапали, що "Путлер"  е тролски израз, пък "Обонго" и "Чехлю" не са.

преди 19 минути, Реджеп Иведик написа:

Бе остъй ги. Те не могат да мислят логически. Още не са захапали, що "Путлер"  е тролски израз, пък "Обонго" и "Чехлю" не са.

Елементарно бе моето момиче. "Путлер" е сравнение с Хитлер, а Обонго и Чехлю, са сравнения с  маймуна и неудушевен предмет. Намираш ли разлика? Помак...

преди 40 минути, язе написа:

и свободното слово се тълкува като обиди, и провокации

Гнус ме е да цитирам целия ти пост, но този виц ми хареса :)

Дали някогаще осъзнаеш че да спамиш, псуваш и обиждаш , не е "свобода на словото". :)

дисидент и чудо :)

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

За тукашните субективни пропагандатори, "трол" - е човек с друга позиция на която не могат да намерят адекватен отговор и аргументи :)

Само който повтаря същото като тях, дори да са лъжи, дори да са псувни - той не е трол, неговите постове и псувни  се "лайкват" от всички :)

"Помак"  комплимент ли беше ?

Помак е част от населението на България. Проблем нещо?

преди 39 минути, Реджеп Иведик написа:

И начина на изразяване и "имената в кавички" показват липсата на елементарно възпитание.

пп. Я ми разясни кой пък е Чехлю?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.