Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Я дай да видим кой, кога е ревал?Да не се окажеш сред ревльовците....

Недей с лошо. Никси е добър човек

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

преди 1 минута, nikssi написа:

Свидетели сме във форума на организирана атака на тролове към потребителя  momolord .

Още ли се питате каква е целта на троловете и защо винаги са тройка? Не шведска естествено ама знам ли....:)

Колега, не се занимавай с моята защита, няма смисъл, а и не ми е била такава целта. Слагай ми банана, да останат доволни мижитурките.

Жалко за тоя форум, жалко за това в което се е превърнал. Парад на цинизма, простотията и пошлостта.

преди 18 минути, miro20 написа:

Айде още един , дето не му е за пръв път, но не е трол разбира се :)

По принцип троловете са най активни в подобни теми. Миро а ти хич не излизаш от тия теми. Хапнеш някой сандвич или пица (разнос по домовете) и отново зад клавиатурата. Копи, пейст на дежурните пропаганди срещу Пу. Не ми казвай че го правиш заради каузата.Твоето си е професия.

По принцип троловете са най активни в подобни теми. Миро а ти хич не излизаш от тия теми. Хапнеш някой сандвич или пица (разнос по домовете) и отново зад клавиатурата. Копи, пейст на дежурните пропаганди срещу Пу. Не ми казвай че го правиш заради каузата.Твоето си е професия.

Има и доста други активни участници, чиято сумарна активност много надхвърля тази на Миро.

А и виждаме редовно информация от форумни участници, че използват по няколко ника.

Объркан съм :)

преди 28 минути, Blago72 написа:

Няма нищо объркващо. Ето виждаш дори темичка си направиха за мен , което между другото е моя много стара идея , и другото което обещах - да не се намесвам една такава тема .Да си плюят и хейтърстват колкото си искат. :)

Странно е че се говори за "насаждане на омраза към Русия".

1001 пъти съм казвал че  съм се доказал като русофил, но не и путинист. Смея да твърдя , гледайки нивото на пишещите и /слабо/боравещите с руски език и литература, че нивото ми е няколко пъти над тяхното.Затова никога няма да видите от мен пост "насаждащ омраза" .

Критиките към  някоя антибългарска политика на едни олигарси, разобличаването на лъжи и пропаганда, нямат нищо общо с "насаждане на омраза".

Понеже някои хора не могат да отговорят адекватно на оборването на тези лъжи и исторически  факти , си измислиха лъжата  "насажда омраза"  :)

Гаменското ниво и начин на изразяване няма да го коментирам.. :)  те се виждат красноречиво .Заради такива бяха затворени 5 теми .

Ама споко.. те си имат по няколко ника :) но не са тролове.. мнееее.... 

За "троленето"  тук бях споменал че грешката е много простичка - просто тук се приема че всеки с различно мнение , независимо колко коректно се аргументира, ,...е.. трол .

Ето отново малко примери как путинската дезинформационна машина си измисля "експерти" , някои от които са в реалност .... затворници, престъпници, психопати, сектанти и т.н... след което  развихря дезинформационната си фейк пропаганда

http://www.stopfake.org/eshhyo-nemnogo-pro-zapadnyh-ekspertov-i-analitikov-s-rossijskih-telekanalov/

Да ви намирисва на Северна Корея ? - същото е , но по професионално .

на 18.05.2016 г. at 12:52, Blago72 написа:

Има и доста други активни участници, чиято сумарна активност много надхвърля тази на Миро.

А и виждаме редовно информация от форумни участници, че използват по няколко ника.

От какво си объркан ?

Че патриотите и турците с патриотична и турска пяна на уста дружно защитават руските интереси ли ?

Аз пък не съм объркан. Видя ли Валери Симеонов как лееше патриотична злоба срещу "соросоидите" по телевизора ?

Сега чета в нета и Каракачанов се е давил в злоба и злъч.

Ами такива са ни патриотите. Те и турците ни такива. Дет се вика, ни на патриоти случихме, ни на турци.

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

От какво си объркан ?

Че патриотите и турците с патриотична и турска пяна на уста дружно защитават руските интереси ли ?

Аз пък не съм объркан. Видя ли Валери Симеонов как лееше патриотична злоба срещу "соросоидите" по телевизора ?

Сега чета в нета и Каракачанов се е давил в злоба и злъч.

Ами такива са ни патриотите. Те и турците ни такива. Дет се вика, ни на патриоти случихме, ни на турци.

...ни на цигани, ни на евреи, ни на арменци, ни на българи...

Абе...лоша работа, нашенска...

преди 17 минути, Мойра написа:

...ни на цигани, ни на евреи, ни на арменци, ни на българи...

Абе...лоша работа, нашенска...

то нещо хубава работа да сме направили...

Току що, haidukpikaso написа:

то нещо хубава работа да сме направили...

Там ни е бедата, че всичко си правим сами, а после търсим виновния някъде другаде.

преди 2 минути, Мойра написа:

Там ни е бедата, че всичко си правим сами, а после търсим виновния някъде другаде.

търсим...

и търсим де - някой да ни оправи ама няма такъв

преди 8 минути, haidukpikaso написа:

търсим...

и търсим де - някой да ни оправи ама няма такъв

Не ни остава нищо друго, освен да постъпим като барон Мюнхаузен - сами да се издърпаме от дъното, барабар с България.

Току що, Мойра написа:

Не ни остава нищо друго, освен да постъпим като барон Мюнхаузен - сами да се издърпаме от дъното, барабар с България.

сами мдам, сами трябва - като нямаме Апостоли

Свободен е народът и от душа те слави.
Защо му трябваш още? Защо не те забрави?
Защо, съзре ли гарван, си мисли за бесило,
защо си му икона, защо си му светило?
Защо ти пали свещи, плете за теб венец,
нарича те месия, надежда и светец
и тайничко поглежда към небосвода стар –
дали по пътя млечен не слиза въглищар.
Свободен е народът, свободно вика : “ Го-о-л!“,
но хляб , ако си купи , назаем търси сол.
След толкова години все същата съдба :
мизерия, зълъгана с коматче свобода.
Животът озверява ! Отечеството гине.
През още колко мъки ще трябва да премине
Народът? Той не иска република – менте.
От новото се плаши, но старото не ще ,
не ще да е прислужник в световния вертеп,
не вярва вече в никой, очаква само теб.
Затуй се взира още във небосвода стар –
дали по пътя Млечен не слиза въглищар…
Той дваж те поменува, а благославя триж :
Апостоле, къде си? Дано се преродиш!

Ивайло Балабанов

big-4728_1424271031.jpg

Та.. за пропагандата

Изглежда руските медии не се ограничават само в субективно или изкривено отразяване на събитията, но вече имаме тенденция да се превежда със съвсем ... друг превод на това което са казали хората.

Вече цитирах един такъв пример, когато руските журналисти от лайфнюз си измислят неказвани думи като  превод от интервю в темата за Нагорни Карабах.

Често с противоположен смисъл.

Същото се повтаря и сега във Франция, със сюжети в пропагандата на всеизвестния кремълски пропагандатор Кисельов

http://www.svoboda.org/content/article/27750590.html

Spoiler

Российский телеканал сделал передачу про французских евроскептиков, которые "устали от засилья мигрантов". При этом рассказ про французских евроскептиков в сюжете “России 24” наложен на кадры протестов против нового закона о труде, которые, как сообщает ведущий французской телепрограммы, не имеют никакого отношения к евроскептицизму.

Сюжет “России 24” проиллюстрирован интервью с французами, начиная с обычных демонстрантов и заканчивая бывшим госсекретарем Франции по европейским делам Брюно Ле Мэром. Перевод их слов в сюжете сделан закадровым голосом, который заглушает их настоящие слова.

Французские журналисты нашли героев передачи Дмитрия Киселева и показали им сюжет. Все герои заявили, что российское телевидение грубо исказило их слова или даже изменило смысл их высказывания на противоположный.

Так, девушка, которая в сюжете “России 24” якобы говорила, что боится мигрантов, заявила, что на самом деле совершенно их не боится и считает, что Франция должна принимать людей, бегущих из стран, где идет война. Она называет “перевод” отвратительным и оскорбительным.

Пожилая женщина, якобы жаловавшаяся на то, что её выгнали с работы и взяли на её место трёх мигрантов, говорит, что на самом деле просто ушла на пенсию и никаких трёх мигрантов на её место не брали. То, что сделали российские журналисты, она называет ложью.

Брюно Ле Мэр, который, согласно “переводу” российского телевидения, заявляет, что Франции надо больше работать с Россией, сказал французским журналистам, что его “ответ” российским журналистам представляет собой “смесь из разных фраз, которая очень отличается от сказанного”.

Также в сюжете есть эпизод про то, как мигранты захватили парижский лицей, который из-за этого пришлось закрыть. На самом деле лицей был закрыт в 2011 году, задолго до начала массовой миграции.

Добре че някой се е сетил да провери тези хора, и се оказва поредна кремълска провокация- лъжа

Думите в превода са тотално неверни, дори с противоположен смисъл. Това освен режисираните кадри на безредици , представящи едни протести като други ...

Та.. да попитам четящите и гледащи единствено путинска пропаганда.. така по удобно ли ви е с тези тотални лъжи ?

Къде по света има такива измислици и изкривяване на медийния новинарски поток  с тотални лъжи ?

Бихте ли повярвали ако утре  путинозомбоящика ви каже че сте ексимоси и искате неистово да се присъедините към пингвините в братска РФ ?

И към бандеровците в Украйна ли да искаме да се присъединяваме -  като наш Миро!?   Той отдавна им е като присъединена притурка на тях...  Аз си стоя в България и не ми е нужно някъде да се присъединявам.

Ти си симпатизиращ на сепаратисти терориисти,  с тотално фейкова пропаганда за бандеровци-фашисти :)

Та.. по темата...

- Заглавията в медиите като прекрасен и ефективен способ за пропаганда на лъжи и манипулации :

https://informnapalm.org/23493-svoboda-slova/

111.jpg

• 2 седмици по-късно...

Най сетне почнаха да се усещат

Цитат

Доскоро ЕС дори не осъзнаваше, че се намира под атака. След случая с Лиза от тази година, Германия се пробуди за опасностите, балтийските държави започнаха да създават рускоговорящ канал, който да противодейства на официалните медии на Москва, а този процес в България все още е в самото си начало. Всъщност, руската атака никъде не създава проблемите, а просто усилва вече съществуващите такива - с умели манипулации и огромно количество дезинформация.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/06/10/2775361_velikata_informacionna_voina/

преди 17 минути, miro20 написа:

Защо си го сбутал тука? Не става вече въпрос за тролове по форуми, защото например Кеверкян участва в тази война и не е просто трол във форум. 

Наличието на информационна война е официална държавна позиция и на Германия (бялата книга), а както разбрахме от текста (речта не искам да коментирам)  на президента и на България. 

"Информационната война" ще е добре да стане тема и да се закове като важна. Защото се е стигнало до там да няма значение какво казваш, а от кои си. 

току що, MicraNT написа:

Защото се е стигнало до там да няма значение какво казваш, а от кои си. 

Напротив. Именно когато се опровергават лъжи и дезинформация най добре се вижда тази пропаганда и кой се влияе от нея.

А дали ще е в тази тема или другаде, аз многократно съм оборвал стотици лъжи, най вече от путински медии , които нямат нищо общо с журналистиката, и отдавна са се доказали като щатни сътрудници на отдел пропаганда от  путинските коридори на ФСБ .

Никнещите сайтчета и в България , копиращи дословно и безмозъчно тази пропаганда също са факт, и се цитират също постоянно от някои хора тук.

преди 3 минути, miro20 написа:

Напротив. Именно когато се опровергават лъжи и дезинформация най добре се вижда тази пропаганда и кой се влияе от нея.

А дали ще е в тази тема или другаде, аз многократно съм оборвал стотици лъжи,

Това което правиш е добре, но наистина дава основание някой да заподозре това като дейност, защото може да се прави дълго време. Освен това, така "на парче" се получава ефект на дразнене или обратен ефект - телето за да върви напред го дърпат за опашката. Хората нямат време да се задълбават по всеки конкретен случай. 

Що се касае до мен - опирвам се да чета новините социално, като пиша тук за да кръстосам мнение. Така се получава еволюция в разбирането. За щастие имам малко мнения и лесно може да ми се види историята. 

За да не редактирам, искам да добавя към горното и това, че според мен ти участваш в тази война. Разликата с Кеворкян е че той се е хванал в артилерията, а ти си пехотинец, примерно, хайде Тюлен. Пожелавам ти да стигнеш до установката му и до го размажеш. :)

преди 7 часа, MicraNT написа:

Защото се е стигнало до там да няма значение какво казваш, а от кои си. 

Само дето не се е стигнало, а винаги е било така, и така ще бъде. Приказките за обективна истина, не на Реджеп ага, че се дразни.

Идеологията, според която "битието определя съзнанието" направи хората беззъби. Направи ви беззъби. Добре, че в Прибалтийските републики е останала достатъчно здравословна русофобия, че да ви умият срама от челото.

Това което правиш е добре, но наистина дава основание някой да заподозре това като дейност, защото може да се прави дълго време. Освен това, така "на парче" се получава ефект на дразнене или обратен ефект - телето за да върви напред го дърпат за опашката. Хората нямат време да се задълбават по всеки конкретен случай. 

Що се касае до мен - опирвам се да чета новините социално, като пиша тук за да кръстосам мнение. Така се получава еволюция в разбирането. За щастие имам малко мнения и лесно може да ми се види историята. 

За да не редактирам, искам да добавя към горното и това, че според мен ти участваш в тази война. Разликата с Кеворкян е че той се е хванал в артилерията, а ти си пехотинец, примерно, хайде Тюлен. Пожелавам ти да стигнеш до установката му и до го размажеш. :)

Кеворкян участва във войната, ама Миро не е наясно в какво участва. Единствено добра защита в дезинформационна война е дезинформационно нападение. Какво имам предвид. Европейските правителства да обърнат палачинката и да пренасочат средствата от беззъбо опровергаване на рашистките фейкове, към адекватна активна дезинформационна атака срещу Русия. Както това правят прибалтийските републики. Не трябва да ги оставяме сами.

Разликата с Кеворкян е че той се е хванал в артилерията, а ти си пехотинец, примерно, хайде Тюлен.

Защо нормалната човешка позиция да не бъда лъган, е .. някаква "борба" или "война" ??

Както споменах - опровергавам фрапиращи лъжи и тотално изкривяване на информацията, а насреща срещам обиди , спам , тролене.

Чудя се на хората които цитират откровенни лъжи и дезинформация, която дори без да рови  много източници, си личи че е лъжа и простотия.

Това не е  борба а нормален инстинкт да не бъдеш лъган толкова нагло.

преди 19 минути, Реджеп Иведик написа:

Кеворкян участва във войната, ама Миро не е наясно в какво участва. Единствено добра защита в дезинформационна война е дезинформационно нападение. Какво имам предвид. Европейските правителства да обърнат палачинката и да пренасочат средствата от беззъбо опровергаване на рашистките фейкове, към адекватна активна дезинформационна атака срещу Русия. Както това правят прибалтийските републики. Не трябва да ги оставяме сами.

напротив - наясно съм, и го обясних.

Аз нямам намерение да нападам или фабрикувам лъжи като опониране на други лъжи.

Както казах - радвам се че много европейкси страни са стигнали до моя извод - че трябва да се опровергават тези путински лъжи и това е най доброто което може да се направи.

Тази ситуация е като лакмус за България и зависимостите - всички от червенотурската олигархия и мафия пригласят на тези лъжи,

До един.. Кеф ти Дачков, Дърева, Кеворкян, А.Симов, доц.Христов, Волгин... и десетките сайтове като а-спекто, алтеринформейшън, световен поглед, нюзфронт, руски вестник, петел бг, оновини,  и т.н. и т.н..

Ако питате къде са парите - точно в изброените  :)

преди 13 минути, miro20 написа:

Аз нямам намерение да нападам или фабрикувам лъжи като опониране на други лъжи.

Че кой те кара ?

Препоръката ми не е към теб, макар, че споменах името ти. Ти така и няма да разбереш.

Въпреки че нямаш предвид мен, аз пак ще ти кажа  - че реакция на дезинформацията не може и не бива да е друга дезинформация като нападение.Ти така го каза , нали ?

Това е нелогично защото сам се компрометираш с тази нова дезинформация.

Толкова ли е трудно да си нормално мислещ човек, нетолерантен към лъжи ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.