Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Политическите тролове - пропагандатори из форумите

Featured Replies

преди 2 минути, miro20 написа:

Въпреки че нямаш предвид мен, аз пак ще ти кажа  - че реакция на дезинформацията не може и не бива да е друга дезинформация като нападение.Ти така го каза , нали ?

Това е нелогично защото сам се компрометираш с тази нова дезинформация.

Толкова ли е трудно да си нормално мислещ човек, нетолерантен към лъжи ?

То аз пишман станах, че те споменах. Изобщо не съм писал да се защитаваме, а да нападаме на територията на Русия. Ние, в смисъл Европейския Съюз.

Русия не създава нови конфликти. Тя само разпалва стари и поддържа огъня. Е, това трябва да прави и ЕС на територията на Русия. Това е адекватната реакция. Бойното поле не е пансион за благородни девици !!!

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 106,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Може и да има нещо вярно, но аз съм останал с впечатлението, че троловите против Русия са повече и по-активни. Особено напоследък. Не си прав, че срещу руските тролове не се предприема нищо. Напротив,

• Георги Бонджов
    Георги Бонджов

О, даже гледах по новините, за някаква сграда специално за тролове нейде в Москва. За сгради за проамерикански троли не съм чувал, те просто са разпръснати по домовете си.

• Ми, в нормални условия учехме бре miro20. Дървени чинове, зелена дъска, тебеширен прах. Волтметрите в лабораториите бяха стари, като електрификацията! Реостатите бяха дълги към половин метър и тежащи

Публикувани изображения

току що, Реджеп Иведик написа:

То аз пишман станах, че те споменах. Изобщо не съм писал да се защитаваме, а да нападаме на територията на Русия. Ние, в смисъл Европейския Съюз.

Русия не създава нови конфликти. Тя само разпалва стари и поддържа огъня. Е, това трябва да прави и ЕС на територията на Русия. Това е адекватната реакция. Бойното поле не е пансион за благородни девици !!!

Добре, твое си мнение, само да уточня че е абсурд да стане в РФ :)

Там няма начин в подконтролните медии да се напише дори 2 реда  критика .

А то други медии няма. :)

преди 2 минути, miro20 написа:

Добре, твое си мнение, само да уточня че е абсурд да стане в РФ :)

Там няма начин в подконтролните медии да се напише дори 2 реда  критика .

А то други медии няма. :)

Има начин. На времето през студената война как имаше начин ?

Ако се подходи адекватно, единствения изход за Путлер ще е да затвори границите и да пусне заглушителите, защото първобитното общество в Русия, не е така имунизирано срещу целенасочена пропаганда, както е европейското.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Само дето не се е стигнало, а винаги е било така, и така ще бъде. Приказките за обективна истина, не на Реджеп ага, че се дразни.

Идеологията, според която "битието определя съзнанието" направи хората беззъби. Направи ви беззъби. Добре, че в Прибалтийските републики е останала достатъчно здравословна русофобия, че да ви умият срама от челото.

ще помисля върху това. Прав ще излезе един социолог, който казваше (през 90-те), че в българия "сини" и "червени" се държат като 2 различни етноса, а също и японеца, който след посещение у нас казал, че името на най- известния човек България е "Мой Човек", също и приказката, че на личната карта е достатъчно да има информация на кого си човек и т.н. 

Нямам идея какво се случва в прибалтийските републики, като намеря време ще се разровя.

В медийната среда у нас мисля не е много трудно човек да се ориентира, поради крайната поляризация - буквално може да се подредят в табличка с 2 колони. 

Малко по- сложно ми се струва да се извадят на светло доктрините и финансовите потоци който ги движат.

Ако ще играем игра - стратегията на John Boyd - OODA Loop

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

е да затвори границите и да пусне заглушителите,

Това вече законово е факт там :)http://argumenti.ru/society/2016/05/448360

Това отделно от репресиите към опозиционери и др... но това е за друга тема...

пп

И европейското няма да се размине с путински фейкове  от вида на "изнасилената Лиза" .

http://www.bbc.com/russian/news/2016/06/160612_euro_fans_clashes_fake?ocid=socialflow_facebook

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Ето го нападателя бее...:D

на 19.05.2016 г. в 12:52, Blago72 написа:

Има и доста други активни участници, чиято сумарна активност много надхвърля тази на Миро.

А и виждаме редовно информация от форумни участници, че използват по няколко ника.

Объркан съм :)

Сумарна активност, ако събереш активността на няколко и получаваш тая на наш Миро. Щото него не могат да го бият по активност, па ако ще да са с 5 ника.

• 1 месец по-късно...

Всичко беше истинско нали.....мизерията,мръсотията и празните магазини бяха истински,Чернобил беше истински,диктатурата беше истинска,лагерите и боя в милицията беше истински,народния им съд и убийствата бяха истински,затворените граници бяха истински,престъпниците от БКП бяха истински,цензурата беше истинска и какво ли не още и какво ли не. А СЕГА СЕ ОПИТВАТ ПЛАТЕНИ УРОДИ ОТ ЧЕРВЕНАТА СГАН ДА БАЛАМОСВАТ ТЕЗИ,КОИТО НЕ ПОМНЯТ ОНИЯ ЧЕРНИ ТОТАЛИТАРНИ ГОДИНИ....ДАНО НИКОГА НИКЪДЕ НЕ СЕ ВЪРНЕ ОНОВА УЖАСНО ВРЕМЕ...НИКОГА.

преди 1 час, turbox написа:

Всичко беше истинско нали.....мизерията,мръсотията и празните магазини бяха истински,Чернобил беше истински,диктатурата беше истинска,лагерите и боя в милицията беше истински,народния им съд и убийствата бяха истински,затворените граници бяха истински,престъпниците от БКП бяха истински,цензурата беше истинска и какво ли не още и какво ли не. А СЕГА СЕ ОПИТВАТ ПЛАТЕНИ УРОДИ ОТ ЧЕРВЕНАТА СГАН ДА БАЛАМОСВАТ ТЕЗИ,КОИТО НЕ ПОМНЯТ ОНИЯ ЧЕРНИ ТОТАЛИТАРНИ ГОДИНИ....ДАНО НИКОГА НИКЪДЕ НЕ СЕ ВЪРНЕ ОНОВА УЖАСНО ВРЕМЕ...НИКОГА.

Има още сходни теми , тях защо ги пропуснахте?

Едно и същ пост да публикуваш в различни теми е чиста проба спам. Като си почнал карай наред. Има още бая теми за оспамване.

преди 19 часа, turbox написа:

Аз лично свободно си говорех против Тодор Живков в компания (по повод покръстването на турците т.е. бил съм един вид десидент), но никой не ме е репресирал. Верно, изключиха ме от Комсомола, но не ритах да съм в него (на събрание се изказах против спуснатия план за изпълнение, не бях и редовен в ходенето на някои лекции и в тоя дух...)

Ако тогава пускаха поне в чужбина (както в Югославия) днес нямаше да я има тая тема. Но нашите комунисти искаха да са по-комунисти от съветските.

преди 12 часа, karadzha написа:

Аз лично свободно си говорех против Тодор Живков в компания (по повод покръстването на турците т.е. бил съм един вид десидент), но никой не ме е репресирал.

По онова време всеки ден се появяваха вицове за Тодор Живков и той си ги събираше.

Не си спомням някой от познатите и приятелите ми да е бил репресиран за това, че е говорил против него.

преди 12 часа, karadzha написа:

Но нашите комунисти искаха да са по-комунисти от съветските.

Най-големите натегачи бяха не истинските комунисти, а тези, които се представяха за такива, с цел облагодетелстване.

Извращенията по време на социализма дължим точно на такива лицемери, които не пропуснаха да се пребоядисат след 10 ноември и да досъсипят държавата ни.

Такива управляват България и до ден днешен, а ние сме техни съучастници, защото даваме гласовете си за тях.

п.п. Понеже темата е за политическите тролове, ще ми се да кажа, че според мен политически тролове стават тези, които не пропускат да се пребоядисат и да афишират шумно подкрепата си за тези, които в момента са на власт.

преди 4 часа, Мойра написа:

По онова време всеки ден се появяваха вицове за Тодор Живков и той си ги събираше.

Не си спомням някой от познатите и приятелите ми да е бил репресиран за това, че е говорил против него.

Правилно каза че си ги е събирал, т.е. всичко се знаеше. И разбира се, никой за един два вица няма да те репресира, но всичко се знаеше, че и записваше .Питай родителите си как се процедира по заводи и предприятия и  как всяка клюка, не само виц, се докладваше "където трябва".

преди 1 час, miro20 написа:

Правилно каза че си ги е събирал, т.е. всичко се знаеше. И разбира се, никой за един два вица няма да те репресира, но всичко се знаеше, че и записваше .Питай родителите си как се процедира по заводи и предприятия и  как всяка клюка, не само виц, се докладваше "където трябва".

Ти като виден комсомолец, явно, знаеш къде е това "където трябва":) Но днес си извъртя г*за на към Запад, щото благото идва оттам сега:) Въобще, такива ветропоказатели като теб са ни ясни, другарю лъжец (и бивш и настоящ доносник):)

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Позволих си да копирам тази лекция от съседна тема, просто защото е наистина много поучителна за това какви са медиите и какви похвати ползват в пропагандата.

Съпоставете описаните методи с това което цитирате повечето тук. :)

преди 10 часа, nikssi написа:

След почти месец мълчание турбописачите решиха да повдигнат темата.

И какво от това!?

преди 14 часа, miro20 написа:

Позволих си да копирам тази лекция от съседна тема, просто защото е наистина много поучителна за това какви са медиите и какви похвати ползват в пропагандата.

Съпоставете описаните методи с това което цитирате повечето тук. :)

Не мисля че повечето хора тук ползват съзнателно описаните методи . Те са просто "в групата" и избиват комплекси и си четкат един на друт егото с взаимни лайкове . За тях същността на темата изобщо не е важна - важна е емоцията която ще си доставят като напсуват обидят и се опитат да демонизират  някого. Така че в този смисъл тези хора са манипулирани а не манипулатори , въпреки че си мислят обратното .:)

Да, прав си . Аз умишлено  казах не че те са манипулатори а това което те цитират. А точно това което цитират, е пример за такова манипулиране.

Сайтовете са познати - алтеринформейшъм , световен поглед , нюзфронт бг, петел бг, биг5 , руска весна, а-спекто,  и още една камара... знаем ги .... А отвреме на време и блиц, пик,  които също цитират някои от тях :)

Същите похвати  са в повечето путински медии, които нямат абсолютно нищо общо със журналистиката , новинарството, или публицистика.

И които медии многократно са хващани в тотални ежедневни лъжи /stopfake.org/ , по точно тези методи , описани във лекцията.

Затова тази лекция много ми хареса.

Като допълнение - как да разпознаем пропаганден  фейк : http://www.stopfake.org/bg/kak-da-razpoznaete-fejka/

Не ви изнася че нещата на които аз опонирам, са едно към едно с описаните метди на пропаганда и лъжи.

Който иска ще разбере за какво говоря, който само да плюе , си е негов проблем :)

Ето това е красноречив христоматиен пример за тази пропагандна фгейк машина, генерираща спекулации и лъжи , с точно тези методи за което се говори в лекцията по горе.

:)

преди 11 часа, morandis написа:

В др. форум има един болтаещ, тъп и неграмотен трол, известен с еврогейските си наклонности :wink12:

О , другаря морандис :) къде се загуби в датата бе приятелю ? :) свършиха ти никовете ли :)

Нека  участващите в тази тема ми посочат 24/7 активни потребители в политическите теми на калдата и въпросът с троловете ще приключи веднъж за винаги. Кой веднага ви идва на ум? 

преди 5 минути, иноТ написа:

Нека  участващите в тази тема ми посочат 24/7 активни потребители в политическите теми на калдата и въпросът с троловете ще приключи веднъж за винаги. Кой веднага ви идва на ум? 

Мирко, той е най-активен в политическите теми.

преди 10 часа, Мойра написа:

Мирко, той е най-активен в политическите теми.

Прекрасен е - обаче е с крайно недостатъчни познания....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.