Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не смятате ли, че физкултурата във ВУЗ е абсурдна?

Featured Replies

ДОИ подлежат на промяна, но засега такива са в сила. Знам за доцентите, затова го и казвам в такъв контекст. Представи си какъв кодош беше... Отделно пътувахме с автобус по 30-40 минути от едната сграда до стадиона, където бяха залите. Бе... сега си спомням с кеф за това, значи не е било толкова лошо. :)

• Отговори 120
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

За мен е тотално безмислена географията, тъй като по-далеч от Европа няма да пътувам, но я има. (това важи и за Историята)

За теб цялото ти съществуване е безсмилено. 

Престани с глупави, ботски коментари.

Абсолютни глупости пишете. Първо вие го изкарахте физическото едва ли не копане на ями.  Второ физическото в цяла Европа се взима като оценка и за кандидатстване и след завършване се взима в предвид от работодателите, това че в България висшето е тоалетна хартия е отделен въпрос. Трето спорта си го избирате вие, тенис на маса да запише човек и да не му се тича може пре-спокойно да стои като пън на едно място и да удря с хилката, може да загуби някоя мазнина но това са минимални рискове. Четвърто, ако си майка ситуациите са много: Толкова си проста, че правиш деца по време на висшето си; Толкова си проста, че не си вадиш медицинска бележка която те освобождава от физическото или Толкова си проста, че си се записала да учиш редовно. Масово хората които не им се ходи физическо ходят до доктора праскат му 20 лева и той му пише в картона едно хронично заболяване и пат гледай как 5 години няма да те карат и врата да затваряш.

Физкултурата не е просто размахване на ръце и крака, физкултурата учи на дисциплина и упоритост.

Абе не ме интересува кво е физкултурата. Уча и работя да си плащам ученето и всичко останало. Имам проблеми различни от тези, които преподават физ.култура в университетите и се държат надменно, все едно техните предмети са най-важните. Тия часове, загубени в дейности, които нямат нищо общо с това, което ще ми се изисква, като дойде време за дипломната работа за мен са излишни. През това време работя и взимам пари. Достатъчно се изморявам, докато работя.

Второ физическото в цяла Европа се взима като оценка и за кандидатстване и след завършване се взима в предвид от работодателите, това че в България висшето е тоалетна хартия е отделен въпрос. Трето спорта си го избирате вие...

КАКВО по ДЯВОЛИТЕ има общо физическото с програмирането? Според теб аз за МАГИСТЪР по ФИЗИЧЕСКО ли уча? Това за избора на спорт по принцип би било истина, но в случая на цяла специалност нещо е натресено, без да е избирано.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Физическото, а.к.а. спортът, е само първите две години. Кой е бил прост и кой сложен, не мога да съдя - хора и разбирания разни. Сигурен съм обаче, че ти пък изобщо не си човекът, който може, а още по-малко има правото да го прави.

Мога да те уверя, че колежките ми изобщо не бяха от глупавите, тъй че, предполагам, все им е минала тая мисъл за бележките, и по някаква си тяхна причина не са искали да вземат такива. За мен тия майки бяха героини - лекции, упражнения, после пране, памперси, бебето реве, а идва я колоквиум, я сесия... На някои мама и тате им гледаха бебока, но повечето си го гледаха сами.

Със сигурност и без 20 лева щеше да стане номерът - все щеше да се намери някой човечен доктор. Не е там въпросът. Някой си протестира що имало физическо - ми щото има. Приемаш го за даденост и толкоз. Има много по-големи простотии, ама срещу тях, гледам, няма теми...

ПП. А лично аз играех баскетбол.

Абе не ме интересува кво е физкултурата. Уча и работя да си плащам ученето и всичко останало. Имам проблеми различни от тези, които преподават физ.култура в университетите и се държат надменно, все едно техните предмети са най-важните. Тия часове, загубени в дейности, които нямат нищо общо с това, което ще ми се изисква, като дойде време за дипломната работа за мен са излишни. През това време работя и взимам пари. Достатъчно се изморявам, докато работя.

КАКВО по ДЯВОЛИТЕ има общо физическото с програмирането? Според теб аз за МАГИСТЪР по ФИЗИЧЕСКО ли уча? Това за избора на спорт по принцип би било истина, но в случая на цяла специалност нещо е натресено, без да е избирано.

Ами вземи прочети анатомия за първи клас, ако има такава, без да се обиждаш :)

Физическото, а.к.а. спортът, е само първите две години.

Тези работи, които много ги четат в настояще, всъщност са в минало време. Бях претърпял тези абсурди по-долни години в университета и малко се разпалих. И тогава бях работил и т.н. Просто тези дни се подсетих за това и се ядосах какво безумие е аджеба. Лично аз тогава не обичах и сега продължавам да не обичам да ми се губи времето с глупости.

Ами вземи прочети анатомия за първи клас, ако има такава, без да се обиждаш

И се опитваш да кажеш по-точно?

Нито преди, нито първи и втори курс, нито сега след като съм ги минал не съм имал уважение към преподавателите по физическо възпитание, както като към тези по технически науки. Много е лесно да седнеш да взимаш заплата и да казваш "а сега падай за 20 лицеви", но друго си е да си изучил страшно количество материя, да я познаваш, да пишеш публикации и да можеш да я обясняваш на тези, които я учат, тези след теб. Евала на хората, които могат да правят всичко това качествено. Евала за качествените асистенти, доктори, доценти и професори, колкото и малко да са те.

Какво по-точно е учил даскалът по физическо в повече от професора по Електроника, за да ми заслужи вниманието?

Не са глупости, бе, човек. Или поне не чак толкова големи. Погледни през прозореца и ще си отговориш защо е необходимо това физическо. Само че ако се провежда както трябва. А и е сложено там не толкова като превенция срещу затлъстяването, а за разтоварване от всичките факти, с които ти пълнят главата - да не ти гръмне паметта един вид. На тях едва ли не им е ясно, че пълнолетен човек трудно ще го накараш да прави нещо срещу волята си, ако той е решил, че няма да го прави. Достатъчно беше просто да се разходим и да се поотърсим от кофите с информация, с които ни обливаха щедро.

Не е напразно загубено време. :)

Значи твоята работа е да учиш, а не да даваш акъл.

Какво смята един студент не е важно.Плановете във вузовете са изготвени от хабилитирани лица, а ти си никой за да оспорваш тяхното мнение.Щом те са сметнали, че трябва значи трябва.

От теб се иска инициативност при изпълнение на възложените задачи.С това се изчерпва твоята роля.

А сега -Бегом марш 3 обиколки на стаята.

Mens sana in corpore sano.

Няма как да имате здрав дух и мисъл в разложено от седене пред компютрите тяло със забодени в книгите очи и отпуснати хилави мускулчета.

И понеже съществува ефектът на Дънинг-Крюгер и вие няма как да осъзнаете горното -заради това единственият начин е да ви се направи задължително.По този начин можете поне с малко да бъдете след това в полза на обществото в което живеете, както и на самите себе си.

Не са глупости, бе, човек. Или поне не чак толкова големи. Погледни през прозореца и ще си отговориш защо е необходимо това физическо. Само че ако се провежда както трябва. А и е сложено там не толкова като превенция срещу затлъстяването, а за разтоварване от всичките факти...

Какво да гледам бе, човек. Индекса ми на телесна маса(като универсален показател ще го използвам) ми е в долната нормална граница. Колко по-слаб според теб е било редно да стана? :D

Значи когато бях втори курс, това "разтоварване" беше сложено края на седмицата, последните часове в учебният график. Според теб как съм се чувствал, че не мога да си тръгна и да си върша работата?

Значи твоята работа е да учиш, а не да даваш акъл.

Значи моята работа е била, а сега след като се върнах отново е да уча. Задължението за спорт не е учене. От там нататъка ще те пратя на майн...така те..към Пловдив. Не знам за хабилитираните лица, ама техник на хладилници също няма последната дума и въобще не го раздавай тежкарската, че ще те пратя у лево.

Няма как да имате здрав дух и мисъл в разложено от седене пред компютрите тяло със забодени в книгите очи и отпуснати хилави мускулчета.

И понеже съществува ефектът на Дънинг-Крюгер и вие няма как да осъзнаете горното -заради това единственият начин е да ви се направи задължително.По този начин можете поне с малко да бъдете след това в полза на обществото в което живеете, както и на самите себе си.

Когато искам да спортувам и имам време - имам велосипед и си го карам. Здрава физика едва ли някой иска да има, след като излезе от факултет Технически науки.

Ако ми кажеш как по-точно играенето на физическо от първо и второ курсници по някакъв начин допринася за благото на обществото...моля те, давай, че за мен е МИСТЕРИЯ. Аз ако исках да стана културист, нямаше да събирам квалификация, стажове, курсове, дипломи по технически науки.

И другото, което ще ти кажа е - с последният си велосипед за няколко години имам навъртяни няколко хиляди километъра. Антиреклама на всеки ресторант бих бил(не дебелея). Как пък не съм се сетил, че са ми трябвали навремето още часове по спортни дисциплини, които нито тогава са, нито сега ми допадат.

Когато искам да спортувам и имам време - имам велосипед и си го карам. Здрава физика едва ли някой иска да има, след като излезе от факултет Технически науки.

Ако ми кажеш как по-точно играенето на физическо от първо и второ курсници по някакъв начин допринася за благото на обществото...моля те, давай, че за мен е МИСТЕРИЯ. Аз ако исках да стана културист, нямаше да събирам квалификация, стажове, курсове, дипломи по технически науки.

И другото, което ще ти кажа е - с последният си велосипед за няколко години имам навъртяни няколко хиляди километъра. Антиреклама на всеки ресторант бих бил(не дебелея). Как пък не съм се сетил, че са ми трябвали навремето още часове по спортни дисциплини, които нито тогава са, нито сега ми допадат.

Ето това имах предвид, като намекнах за ефекта на Дънинг-Крюгер ;)

Ето това имах предвид, като намекнах за ефекта на Дънинг-Крюгер ;)

Поисках отговор на ясно зададен въпрос! Осветли ме как 10 първо/второ курсника с играенето на физическо ще променят настоящата действителност в България и т.н и т.н. Не ти трябва да си гений, за да знаеш, че можеш да риташ топка и да караш велосипед по всяко време. И че физкултурата няма да ти напише дипломната работа след 4 години.

Останалото е bullshit за хора без работа. Никой няма да даде пари за празно губене на време и никой не купува кадър програмист/инженер на база на познанията му по физическо.

За останалото - ще ме извиняваш, че чувствам определено интелектуално превъзходство над някой футболист, който не може да си напише името с по-малко от 3 правописни грешки.

ПП. А лично аз играех баскетбол.

Ееех, аз бях 5 години капитан на женския тим по баскетбол.... славни времена бяха :)

Не е там въпросът. Някой си протестира що имало физическо - ми щото има. Приемаш го за даденост и толкоз. Има много по-големи простотии, ама срещу тях, гледам, няма теми...

Точно, ако не са достаъчно умни да извлекат ползите от предмета - да го приемат за даденост и толкоз. Ако масата мислеха предмета за измислен щеше да се премахне. Не е никак излишен за онзи, който има желание да усвои плюсовете, хем за здравето на тялото, хем за здравето на ума.

За останалото - ще ме извиняваш, че чувствам определено интелектуално превъзходство над някой футболист, който не може да си напише името с по-малко от 3 правописни грешки.

Много смешно. И ти ще ме извиняваш, че мисля един програмист/компютърджия за достатъчно неИНТЕЛИГЕНТЕН, за да разбере смисъла на останалите предмети, които не са свързани с 1-ци и 0-ли, което автоматично те слага в графата на сравненията  с фуболиста, който не разбира, че граматика е важна.

Кат даваме сравнения, да ги даваме, ми кво..

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Ееех, аз бях 5 години капитан на женския тим по баскетбол.... славни времена бяха...

Как 5 години капитан на ОТБОР по баскетбол, като 2 години има спорт? Обогати си речника с думичката "отбор", като "простак" да ти кажа, че "тим" не е българска думичка.

Който иска, може да спортува, никой не трябва да бъде задължен да прави нещо, което няма нищо общо с това, което учи. Останалото са измислици от комунизма. Аз не съм искал и все още мисля, че НЕ МОЖЕ ти да занимаваш някой с глупости и неща без практическа стойност в живота, ей така, да му отбиваш от времето.

Много смешно ще да е. И така ти се види. Аз пък си мисля, че ще ми казваш неинтелигентен, когато получиш същите познания по науки като минимум.(по специалността, с която съм аз) Точно предметите, свързани с 0-ли и 1-ци ще ми вадят парите И ГО правят в момента. Не ритане на топка. Аз слава не ям. Хората слава не ядат. А граматиката е въпрос на познания от 1 до 8 клас. Голяма работа, като можеш да дриблираш с топка. Клиентите ти ще искат да им демонстрираш познанията си с топка, като работиш програмист/софтуерен инженер.

Крайно време е да се разтовари програмата от глупости, безсмислени и ненужни неща.

И да, славни времена ще са били за теб, щом си имала свободно време да дриблираш с топка, а не да работиш. За работа се плаща, накрая на семестъра и началото на другият ще ти искат пари, не да им дриблираш с топката 200-300 пъти, нали така? Тия пари се вадят с РАБОТА.

Не смятате ли, че е абсурдно във ВУЗ да има предмет "физическо възпитание", след като там се влиза, за да се учи наука и дадена наука в определен профил? И то от присъствието на всички лекции и упражнения, често преподавателите по "физическо възпитание" са най-изискващите и заядливи. Хората във ВУЗ по 20-23години вече малко или повече ги е налегнал живота, голяма част работят, някои имат семейства собствени... И да ги занимават с безсмислени неща като физическо?

Безмислено е, но те повечето неща във ВУЗ са безмислени. Целта е определени хора да си получават заплатата. Би било по-добре Физическото да се замени със фитнес зали в университетите и всеки от студентите  да може да ги използва безплатно, кагото реши. Аз, като бях студент почти не съм ходил на Физическо. Ходих за покриване на нормативи накарая на семестъра и на два похода през семестъра. Всяка седмица ли ви карат да ходите?

Как 5 години капитан на ОТБОР по баскетбол, като 2 години има спорт? Обогати си речника с думичката "отбор", като "простак" да ти кажа, че "тим" не е българска думичка.

Който иска, може да спортува, никой не трябва да бъде задължен да прави нещо, което няма нищо общо с това, което учи.

Крайно време е да се разтовари програмата от глупости, безсмислени и ненужни неща.

И да, славни времена ще са били за теб, щом си имала свободно време да дриблираш с топка, а не да работиш. За работа се плаща, накрая на семестъра и началото на другият ще ти искат пари, не да им дриблираш с топката 200-300 пъти, нали така? Тия пари се вадят с РАБОТА.

Ти не си никой да ми казваш какво да изпозлвам от речника си и какво не, кое е българско и кое не. Много дребнаво звучи и лично за мен смешно, и примитивно, защото си вадиш аргументите от контекста на незначителни неща, които украсяваш с две-три силни изречения и се мислиш за всеразбиращия. Аде, нема нужда. Колкото и да се пънеш, само може да изкараш зеленко отзад. За щастие има още здравомислещи хора, които няма да позволят на такива като теб да се правят на многознайковци.

Ти се изкара голЕм работохолик :D Имала съм време за всичко, и за работа, и за баскетбол, и за връзка, и за учене и продължава да е така., за разлика от теб, както гледам. Ясно си личи отсътвието на тези неща от пръв поглед на всеки твой пост.

Явно живота ти се върти около работата - даже се чудя защо отделяш толкова време на форума? Отивай да работиш, живота не е форум, живота е работа :D

И ся се сетих, че единствения начин, по който може да се почувстваш значим е да пускаш такива "революционни теми". 

Това е от мен.

see ya ;)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Симтеч, ти 100% нямаш работно време съвпадащо с часовете по физкултура, а и те едва ли са последните часове в деня, че да можеш някакси си, откачайки се от тях, да си решиш комуникационните проблеми с градския трафик. Кажи си направо, че всичко относно "губенето на пари", поради часовете по физкултура, което се опитваш да пробуташ като мотив, е пълна мента. Също че темата не е причинана въобще от реален интерес по въпроса, а е опит да се направиш на велик в нечии очи, поставяйки според теб фундаментални въпроси, за да си начешеш някоя краста, че може би и за да разтрошиш малко от напрежението, натрупало се щото някое гадже е престанало да ти пуска.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Физическите натоварвания са само от полза на мозъка. Не може по цял ден да си над учебниците или още по-зле по дикотеки и купони. Дори може да пробваш нещо - дъвчи дъвка по време на зубрене. Това определено ще ти помогне за по-бързото запомняне.  Когато аз бях студент преди 20 години, повече от 2 часа не можех да уча или по-точно след втория час нищо не можех да запомня. Затова един плаж идваше добре или тернировка в залата.  В училище тренирах футбол, но за жалост, доколкото се сещам, това бе само един път седмично и то само първи или най-много втори курс. Толкова отдавна бе, че такива ненужни неща не помня. Но през цялото си време на обучение аз тренирах редовно във фитнес зала, както и много мои колеги.  По-хубаво нещо за разтоваране от спорта няма. Дори и днес като съм на 42, ходя редовно във фитнес залата, защото самата работа, която работя, го налага. Не тренирам ли, професионалните болести са налице от еднообразната работа. няма значение дали тая работа е физическа или умствена над бюрото или зад компютъра. Във всички случаи е необходима физическа активност и то голяма физическа активност. 

Имала съм време за всичко, и за работа, и за баскетбол, и за връзка, и за учене и продължава да е така., за разлика от теб, както гледам. Ясно си личи отсътвието на тези неща от пръв поглед на всеки твой пост.

Минутите в живота са твърде малко, да се губят в безсмислени неща. Ако видиш в колко часа е започната темата, ясно ще ти стане дали времето е било работно. Също както и че говоря в минало време. За присъствието или отсъствието на каквото и да е било много смело иначе съдиш. Дано не чак толкова, колкото "тим" е "отбор". ;)

...а и те едва ли са последните часове в деня...

Точно последни часове в последният учебен ден от седмицата се падаха, когато бях някога втори курс. Как не ми е дошло на акъла тогава, че мога да се прибера вкъщи и да си почина и цялата работа няма смисъл?

...Затова един плаж идваше добре или тернировка в залата.  В училище тренирах футбол, но за жалост, доколкото се сещам, това бе само един път седмично и то само първи или най-много втори курс. Толкова отдавна бе, че такива ненужни неща не помня.

Мчи моята представа за "разтоварване" може да не е била задължително физическо възпитание, ами например разходка в парка, далеч от всякакви, които се правят на интересни или пиене на чай. Някаква мъжкарана да ти мрънка на главата трудно влиза в представите за "разтоварване". Виж, ако бях я ударил с щанга по главата, сигурно щях да се "разтоваря".

Всяка седмица ли ви карат да ходите?

Значи когато бях го карал, всяка седмица задължително по 3 часа и то в последен учебен ден, последните часове. Отсъствията най-дребнаво се броят, както не ги броеше никой лектор или асистент, с всички мрънкания и постоянни заплахи, че няма да има подписи. Много сме важни, като сме даскали по физическо. Его, по-голямо, отколкото на професор. Покритие - нула.

Ами приятелю, аз дори мисля, че в България трябва да се увеличат многократно часовете по физическо възпитание не само в университетите, но и в училищата най-вече. Здрав дух вирее само в здраво тяло. Нямаш ли здраве, животът се стъжнява. Затварят се много вратички пред теб. Хубаво е, когато човек на 25 си мечтае за пари, жени, коли, кръчми...но на 40 почва да си мечтае най-вече за здраве и дълголетие :)  И когато си пропуснал годинките, когато е трябвало да развиваш и доразвиваш сърцето си, на 40 или 50 вече е малко късничко да се сещаш за тия неща. Минал съм по тоя утъпкан от поколенията път. Алкохолът е до време. След 5-10 години редовна консумация, вече си труп, плужек, в прединфарктно и прединсултно състояние. Дори 2-3 години редовно пиене по 10-15 бири на ден или еквивалента, води до тия неща. Колкото и да е здрав човек, алкохола, цигарите и изобщо отровите му ебават мамата за нула време. Виж само някой редовен пияч на 40 или някой редовен пушач, как се храчи и се дави. Особено сутрин. Затова аз съм на мнение, че физическото възпитание трябва да се преподава на човек, докато може да му се преподава. А именно докато е студент. Щото склед това всичко зависи само от него - дали на 40 ще иска да е плужек и да чака всеки момент инфаркта или ще е в добра кондиция за работа и мечти :)

Когато дойде Борисов на власт се надявах, че ще засили значението на спорта, но той освен една зала и няколко публични изяви по физкултурни прояви на анаболици, нищо не направи за хората. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Живко май са го скъсали. 50 лицеви и нагоре е за 6. Ти колко изкара бе Живе? 12?

Ами приятелю, аз дори мисля, че в България трябва да се увеличат многократно часовете по физическо възпитание не само в университетите, но и в училищата най-вече. Здрав дух вирее само в здраво тяло.

Айде пак наизустени работи. Хайде, малко помисли. Насила ли смяташ тоя "здрав дух" да го вкарваш? Който иска - никой не го спира да спортува. Ако друг обаче има ангажименти по време на това време, а след това да се държат с него както се държи Гестапо към потенциално провинен?

Какво раздвижване на сърце, като имам с последният велосипед над 5,000км изминати? Въобще, пак общи приказки, без някой грам да разбере тезата ми.

И между другото, няма никакво значение дали на 40 ще си в добра кондиция. Без това пенсионната възраст ще я изместят до там, до дека вече няма да сме живи, двамата с тебе. Тая кондиция само още бачкане означава. Без това на нашето поколение ще му е орисията бачкане до живот и нищо в замяна.

Въобще, само общи и наизустени приказки ми говорите, без да мислите много-много. Аз казвам, че всеки трябва да има избор какво да прави, отсреща само папагалстване "Здрав дух, па здраво тяло". Мен пък повече от половината преподаватели по физическо, докато съм имал подобна учебна дисциплина, друго освен да ме изнервят психически, не са правили. Не ми е било интересно и не съм искал да се занимавам. Аз ако спортувам, отивам на разходка из хълмовете или карам колело.

Помня един път как бях се състезавал на един равен път с един професионален колоездач. Аз си пера на 18-та скорост с колелото и гледам как ме минава. Ама и колелото не беше за 200лв, а за 2200лв. Олекотено, че не знам си какво.

Живко май са го скъсали. 50 лицеви и нагоре е за 6. Ти колко изкара бе Живе? 12?

Ще направя колкото си искам. ;) Нямало е някога норматив, който да не мога да мина.

В нашите ВУЗ-ове всичко е абсурдно! Аз учих едно и също нещо сума ти години под едно или друго име на учебен предмет.

То, за това и имаме куп дипломанти, които пък бизнеса твърди, че не стават за нищо! Коренна промяна трябва!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.