Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пет години разлика!

Featured Replies

Здравейте!

Нов съм тук и отварям тема за няколко съвета, тъй като няма със кого да се консултирам.

Преди няколко месеца се запознах със момиче със което се разбираме прекрасно, тя започна да ме харесва още в началото, но тогава беше на 14 години и аз и отказах, но преди половин година ги навърши и сега щом е непълнолетна мисля че можем да имаме бъдеще. Аз съм роден Май месец 1994 година, а тя е септември 1999 което означава че сега е на 15 и ще прави 16.

Аз не мисля че една 16 годишна девойка е проблем при условие че догодина ще е на 17. Става въпрос за честна връзка не за удоволствие или се*с. Как мислите, имаме ли шанс или да сме си само приятели, или да я чакам?

Само да кажа че момичето е зряло и се държи като голяма, иначе ако Не беше зряла знам че ще ми е трудно и просто щях да се откажа.

• Отговори 65
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами опитай де! Иначе как ще разбереш? Така или иначе дали ще имате сериозна връзка или не, зависи само от Вас и от Вашите взаимоотношения. Ние тук може само да гадаем. Хубавото, е че сте млади и тепърва ще трупате опит в живота.

Съвета от мен е само напред.

Ако тръгнеш да чакаш, няма да дочакаш. Сега е моментът.

Не знам защо темата е в тоя раздел - приятелските връзки едва ли са обект на правото. Разбираемо е да си уплашен - момата е непълнолетна и интимностите могат да се превърнат в много сериозен проблем, а и малко трудно ще убедиш някого, че на 15 години едно момиче "е зряло и се държи като голяма", ако говорим за едно и също.

Не е забранено с никой закон да имаш приятел, който да не е в състояние да взима отговорни решения, но ти все пак си на 21 и би следвало да имаш поне 1 на ум, ако не и повече. Това "чакане", ако изобщо чакате, може да усложни нещата в негативна посока, но вие двамата сте единствените, които можете да вземете решение кое и как.

По тези теми , малко цинизъм никога не е излишен :

Ако става дума само за секс , можеш да переш на всякаква пералня , а дори и на ръка.... :)

И :" Жената е като котката . Не че имаш някаква огромна нужда от котка в дома си , но някак си е неудобно комшията да си има котка в къщи , пък ти да си нямаш !".....това за осмисляне от самотници.

Аз лично не бих си взел пуделче в къщата , срещу възможността да се перча пред познати с него - най-малкото ще ми създава всякакви разходи , грижи и неприятности  ...

Това е цената !

Ако си готов да платиш цената :

Съвсем друго е ако говорим за близко приятелство .

Взаимната психологическа съвместимост (мирно съвместно съществуване) и еднаквите интереси (сили на привличане) са добра предпоставка за здравина на връзката - да не се окаже , че след 3-4 години вече не можете да се понасяте и няма за какво да си приказвате ...

При тези условия , веднага и без замисляне бих приел изрядна стопанка в дома си (предполага се че си сам).

Важно е да се осъзнае , че с този Човек ще градиш дом !

Ако става дума за любов , това е преди всичко друго отговорност при горните условия , а не просто страст за удовлетворяване , както някои си мислят.

Отговорност за своя и живота на другия (а после и на третия.... :) )......трябва да си готов , да можеш да я носиш на рамената си !

Най-накрая , но никак не и на последно място , макар и само да изглежда старомодно , ако тя живее по настоящем с родителите си , добре е и с тях да се "имаш".....поне да ги информираш.

Ако не живее с родителите си , веднага я прибирай - ако не друго , поне разходи по наеми ще спестите....! :)

Разликата в годините е класическа....!

Не чакай ! Пропуснатите възможности назад не се се връщат .

Животът в напразно чакане отминава безсмислено ! Веднъж ти е даден !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Няма да чакам, но първо аз съм на 20 (все още) а тя скоро ще е на 16, има се предвит че все пак и тя расте и след година и половина или две ще е пълнолетна.

Благодаря за честните отговори, Не става въпрос за секс или удоволствие а за сериозна връзка.

Ще се опитам и дано да се получи  :)

... Не става въпрос за секс или удоволствие а за сериозна връзка...

Свързани са неразривно! Освен това, разликата от 5 години е нищо, ако сте на 25 и 20, да не говорим за 45 и 40, да речем, но е сериозна, ако е 21 и 16. Нито ти си в средата ѝ, нито тя е в твоята. Съзряването не става с магическа пръчка, а трябва да изясните сами пред себе си какво искате в близка и по-далечна перспектива, ако сте в състояние да го направите. Защото и двамата ще ви тресне хормонът, това си е природен закон, и като нищо може да стане белята. Щото тия платонически връзки обикновено не издържат кой знае колко. Целувки, прегръдки и задръжки, ама последните в един момент все ще паднат, противоестествени са, а нагонът за самовъзпроизвеждане е доминантен. Бях свидетел на такава връзка и знам какво пиша, пък дано при вас върви по плановете ви.

Така че, умната!... Или русата ;)

• Автор

Hlevoust мога да ти кажа че Не си прав (Не се обиждай)

Разбирам тя да е дете и тогава да си против, но нали се сещаш че едно 16 годишно момиче не може да се определи като дете, все пак аз казах че тя е зряла. Зависи много от момичето има 16 годишни които са толкова лигави че нямам думи, но има и 16 годишни които знаят какво искат и си заслужава. Това че ти си бил свидетел на подобна случка не означава нищо. Има много такива случаи и при големите, но във този случай си заслужава. Аз казвам че това момиче е зряло и не е от момичетата които да лъжат и да не знаят какво искат и да имам само главоболия, ако беше така аз нямаше да пускам темата и да се боря за нея.

Кажи ми по ли е добре това момиче да тръгне със някое момче на нейната възраст, нали си наясно че сегашните момчета на около 15-16 години само минават момичетата и им разбиват сърцата, малко са сериозните връзки.

Аз съм на 20 и съм девствен, аз мисля че е за предпочитане момчето да е по голямо от момичето така ем ще си я защитавам и ще се учим взаимно и т.н.

от колкото да е със някое момче на нейната възраст което ще я мине и остави.

Пак казвам, във такива случаи зависи от момичето колко е зряло какво иска и така.

Аз не мисля че е проблем разликата.

Редактирано от yordantodorov02 (преглед на промените)

Че защо да се обиждам?! Аз съм изказал мнението си, ти - твоето, трети - неговото си, та нали в това е смисълът. 

И си напълно прав, че примерът, за който споменах по-горе, е сам за себе си, но се опасявам, че е доста повтарящ се, за да се брои за прецедент. Не че е станало кой знае какво, но като чета твоите постове, все едно, че се повтаря картинката. Да, разделиха се твърде скоро, след като се бяха разбрали, че ще се чакат, ще са всичко един за друг и т.н. Не се е стигало до забременяване, нито до шумни скандали или каквото и да е, а и бащата на момичето (всъщност са наши почти близки познати) съвсем не ги е гонил с ловната си пушка. Тъкмо напротив - гледаха достатъчно положително на връзката, само дето тя не трая "докато смъртта ги раздели", а само няколко месеца. Не че някой бе изненадан от разлъката, защото тя бе очаквана. 

Ще кажеш сигурно "ама защо?" и ще ти отговоря веднага, макар и вече да го сторих по-горе - средата и възрастта, колкото и да не ти се вярва. Вие нямате обща среда, а това е важно, защото средата поражда и интересите. Ти ще си мислиш и ще й говориш за своите занимания (не пишеш дали следваш или работиш, но това не е важно), а тя - за даскалото. И не можете да промените това. Дори да не си ангажиран с нищо, тя със сигурност е, освен ако не зареже училището, което би било проява на пълна незрялост. Неслучайно акцентирах върху тия 5 години и дадох примери за различни възрасти, те си имат своето значение, пък дори и да не ти се вярва.

Искам много ясно да бъда разбран - съвсем не агитирам да се разделяте, тъкмо напротив - желая ви наистина да станете една чудесна двойка "во веки веков", но си мисля, че ще ви е много, много трудно да го постигнете. Пък дано да греша...

Аз пък честно казано не разбрах нито какъв е проблема, нито за какво всъщност се иска съвет... при това в този раздел...

Аз пък честно казано не разбрах нито какъв е проблема, нито за какво всъщност се иска съвет... при това в този раздел...

И аз не разбрах за раздела, та затова и попитах още в първия си коментар, но не получих еднозначен отговор, та трябваше да го измъквам от контекста, при това от доста несвързани мисли, дори противоречащи си, както е видно най-вече в първата част на уводния коментар.

Мисля, че се страхуват от усложнения на сексуална основа, макар че не ми се вярва да се опазят още 2+ години. Да не говорим и за съвсем очевидните други рискове, които могат да възникнат след "ембаргото" и да сринат идиличната картина.

Платоничната любов е характерна за едни по-други времена, да не забравяме, че Сексуалната революция преди повече от половин век промени драстично начина на мислене и действие. Но всеки сам си знае, както се казва, и в това няма нищо лошо или назадничаво.

И аз това си помислих, но кой знае...

Не знам защо темата е в тоя раздел - приятелските връзки едва ли са обект на правото.

щото мацката е прокурорско дупе

затуй тука темата

:P

• Автор

Първо не знаех къде да пусна темата и се извинявам че е на грешното място.

Второ защо пък да е проблем, само защото тя е ученичка, а аз не съм така ли?

Аз работя но това не е ли същата работа като все едно момичето да е на 20 години и да учи в университет за више, а аз да съм на 25  и да работя, тогава сигурно ще получа отговор да я чакам да завърши университета.

Не мисля така и се надявам да не ме разбирате погрешно.

Темата я пуснах за съвет тей като не съм сигурен, момичето е зряло държи се като голяма харесва ме се, и просто искам мнения.

Първо не знаех къде да пусна темата и се извинявам че е на грешното място.

Второ защо пък да е проблем, само защото тя е ученичка, а аз не съм така ли?

Аз работя но това не е ли същата работа като все едно момичето да е на 20 години и да учи в университет за више, а аз да съм на 25  и да работя, тогава сигурно ще получа отговор да я чакам да завърши университета.

Не мисля така и се надявам да не ме разбирате погрешно.

Темата я пуснах за съвет тей като не съм сигурен, момичето е зряло държи се като голяма харесва ме се, и просто искам мнения.

тя може да е надраснала годините си но по закон си е непълнолетна

и това значи че трябва да имаш одобрението на родителите й

обичайте се, това е най-важното

уважавайте се и се разбирайте

:)

• Автор

Добре де, дойдохме си на думата, какво правим ако родителите и са против? Дори и да са против пак нищо не могат да ми направят нали щом ние се обичаме, не съм запознат със закона, но до колкото знам законът е такъв.

Малолетни лица Не могат да имат връзка със непълнолетни и пълнолетни. Ако момичето няма навършени 14 това е незаконно, малолетни могат да имат връзка само със малолетни.

Ако момичето е навършило 14 години се води непълнолетна и може да има  секс със непълнолетни и пълнолетни лица ако е доброволно, ако разбира свойството и значението на извършеното. Ако момичето има 16 години тя може да сключи брак и на 17 да бъде законна майка.

До колкото го знам е така, и ако сме гаджета и родителите на момичето да са против не могат нищо да ми направят, дори и да правим секс доброволно смисъл тя да се съгласи пак нищо не могат да ми направят, все пак законът го позволява. Ако я изнасиля или притискам тогава могат да ме съдят.

Поне аз така го разбирам.

А във нашия случай, аз не бързам за секс, смисъл когато е готова тогава ще го направим, ние още не сме се обвързали, само сме приятели ЗА СЕГА.

Младеж, не философствай. Не е ли пълнолетна един добър адвокат винаги може да изкара че тя не е разбирала какво прави и теоретично можеш да го отнесеш. Ако ще и тя да не е девствена пък ти да си.За сключване на брак за лица от 16 до 18 се иска съгласие на родителите или настойниците и съда.Под 16 е незаконно. Че мангустите правят незаконни неща и са за затвора е отделен въпрос.

Във форума вече са дъвкани връзки с малолетни, ползвай търсачката.

• Автор

Значи законът го позволява, а един адвокат ще ме съди, това ще е толкова трудно, а мога да кажа че е невъзможно.

Може ако я изнасиля което няма да се случи.

Много далеч отивате

Въобще не е трудно. В един момент родителите на момичето ще решат че няма дори и средно да завърщи, пък за висше не говорим. Това може да им се стори неприемливо. Божа работа де.

А за теб, дето морето ти е до колене - приятно четене на една от последните теми. Другите си ги намери сам. Но и там са описани съответните неприятни членове и параграфи от НК. https://www.kaldata.com/forums/topic/233527-%D0%B0%D0%B7-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-20-%D0%B0-%D1%82%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-16-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%BC%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D1%82/

Нищо лично, но ако до завършване има повече от година, колкото и да се пазите следва нежелано прекъсване на училище.

• Автор

Относно темата (Искат да ме обвинят), мен никой не иска да ме обвинява. Просто питам за мнение, а вие отивате много далеч.

Защо си мислите че разликата ни е много, или пък нямаме шанс, при условие че има много двоики със подобна разлика.

очаквах честни коментари като първите. Казвате за някаквси съдения ако правим секс, за секс не бързам и мога да я чакам.

Все още не сме гаджета но и да сме можем да правим всичко щом е непълнолетна.

Знаете ги днешните 16 годишни момичета какви са. Примерно ако вие имате дъщеря и на вратата ви се появи момче на 20 години, какво ще откажете или ще го приемете, повечето от родителите не знаят дъщерите им какво правят, къде и със кого излизат и така.Тук си говорим за честна връзка, какви съдения ва гонят вас, още малко и ще кажете че и за приятелство ще ме съдят.

Просто ви моля за честни отговори, нито е малолетна да кажете че е педофилия, нито я изнасилвам или притискам, все пак и тя е непълнолетна къде точно е проблема да изясним, аз не виждам проблем. Не мога да кажа че тя е малка, зряла е и се има предвит че расте.

А преди малко намерих една тема във Spodeli.net, темата е същата само че момчето е на 20 а момичето на 16, и всичките потребители са съгласни със тази тема като казват ме четири години са нищо и 16 годишна не е пролблем ;)

Един за друг сте родени не си губи времето по форумите.

Аз много искам са знам за случай с добър адвокат де родители са осъдили някой българин че има интимна връзка с непълнолетната им 15 годишна дъщеря. Аз до 28 години само с такива се занимавах докато бях в България.

• Автор

Какво искаш да кажеш? да не си губя времето и да действам така ли?

Аз също не знам  знам за случай непълнолетна ще излезе със пълнолетен и хоп вече е съден :)

А каквито случаи е имало и пак не са се съдели.

Някой по горе беше писал че могат да ме съдят ако правим секс и тя не разбирала свойството и значението, аз мога да кажа че това няма как да стане,

нали се сещаш че няма как една 16 годишна да не разбира това, всеки може да излъже че не знае какво е секс за да натопи другия.

Аз познавам и пълнолетни момичета към 18-19 годишни които са толкова бавни че не знаят какво е свирка, а пък да не казвам че момчетата ги свалят а те изобщо не го осъзнават, по тази логика и да е пълнолетна пак могат да ме съдят, примерно една 19 годишна е бавна и не знае какво е свирка но знае че е нещо сексуално, аз я свалям, но тя не осъзнава че я свалям и в един момент ще каже че съм я притиснал и пак могат да ме съдят така че това са глупости.

Ако трябва да бъда честен, не исках отговори в които да ме плашите, да все пак трябва да ме предупредите нали, но не мисля че трябва да отиваме толкова далеч.

Аз харесвам момиче в което съм влюбен, само че съм 1994 година а тя е 1999 и пуснах темата за съвети.

Както първите няколко коментара като например, че в това няма нищо лошо и двамата сме млади, или пък е похвално че съм сериозно момче със сериозни намерения към момичето и Не я искам за удоволствие, или нещо подобно, а вие къде отидохте на тея съдения заплахи :no-no:

Разбирам да е нещо трагично, ако тя е малолетна нали няма как да стане, но във този случай не е.

Момче излез от филма. Толкова глупости написа и накрая "аз съм сериозно момче", не знам кое ти е сериозното.

Вместо да обиждаш момичетата и да се правиш на професор и сваляч, че били бавни, като не ти обръщат внимание, бягай да говориш с родителите на момичето и след това може да ни осведомиш, как са минали нещата.

Редактирано от Stereo (преглед на промените)

Толкова глупости написа и накрая "аз съм сериозно момче", не знам кое ти е сериозното.

На всичкото отгоре това му е втора тема с нова регистрация. Той си мисли, че като си регистрира пет профила, хората няма да го разпознаят по писаниците. Страшна работа. Човек да бяга и да чука на дърво.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.