Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Абе какво става с тези оператори

Featured Replies

Подкрепям мнението на pecoo. Моя план преди година беше с само с минути 25 лева (400 минути и нищожните 200 mb). А сега съм на 16 лева, имам неограничен интернет, 300 минути (от които изчезват максиму 100). Използвам главно чата като viber, whatsapp и затова изчезват толкова малко минути. :)

• Отговори 53
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

А пък мене как ме нацагъркаха тези от Теленор нямате си и на престава.Бях на един план и отидох да питам мога ли да мина на друг,в случая 14.99лв-1000мин. към всички.Беше на половината на месеца от излизане на нова фактура.Казват мога да мина и за 5мин разписахме 10 листа документация и съм готов.Само уточниха че нямам 1000 мин до края на месеца ,а 600 примерно щото не е пълен месец.И като ме нулираха и ми пристига 53лв сметка.Звъня аз каква е тази сметка като проверих, че не съм минал тези 600мин.Отговора им е ,че от старият план където бях на 500 мин съм изговорил 300 мин,а ми се полагало 190мин до датата, на която преподписах новият договор.Никой нищо не каза за тези истории на преподписването на договора.Аз от къде да знам че на средата на договора ще отида да питам мога ли да мина на друг договор и те да ми дадат положителен отговор, че да си смятам колко мин. да изговоря.Направо ви казвам пощурях.Подадох жалба сега и ще видя какво ще стане.

Това е стандартна проблемна ситуация, породена от алчността на сътрудниците в магазините, които на всяка цена гледат да те прецакат с нов договор. В такъв момент, те не се интересуват, а и даже не всички знаят как стои въпроса с изговорените пропорциаонално полагаеми минути. Затова подобна промяна се прави в самото начало на отчетния период, или в период, в който си сигурен, че не си изговорил полагаемите минути за съответният брой дни.

Може и да ти обърнат внимание на жалбата, тъй като не са те уведомили за положението, в което са те поставили.

Ха, и как става това ? Те ти пращат SMS а ти го плащаш ?

Как веднъж за толкова години нито MTel, нито Vivacom се опитаха да ме излъжат ?

Една от игрите се казва "Вива 123 Старт". Оператора ти праща sms от номер 1230, в който рекламира игра, в която се печелят точки ако се отговори на дадени въпроси. Ако дори само веднъж върнеш празен или с каквото и да е съдържание sms към номер 1230, системата приема съгласието ти да получаваш по един sms на ден, за който биваш таксуван по 0.30 лв всеки ден. Тези правила и условия разбира се не са упоменати в sms-a, а целта е ясна. Варианта е да се обадиш в кол центъра и оттам се установява към коя игра имаш абонамент и те информират за начина за деактивирането й.

Най-добре да се спомене желанието ти да те отпишат от получаване на маркетингова информация. Така се презастраховаш донакъде.

Подкрепям мнението на pecoo. Моя план преди година беше с само с минути 25 лева (400 минути и нищожните 200 mb). А сега съм на 16 лева, имам неограничен интернет, 300 минути (от които изчезват максиму 100). Използвам главно чата като viber, whatsapp и затова изчезват толкова малко минути. :)

А, аз имам странното чуство, че това са смс-ите за игрите. Също и че той отвръща, а единия е минимум 2.40..

Съгласен съм и подкрепям мнението ти, но все пак нека не забравяме, че тези ценички са обвързани с дългосрочни договори. Краткосрочните и безсрочните такива секат с брадвата наред. Друг фактор за по-ниските цени е по-голямата конкуренция, и не на последно място, това че сме 2015-та и технологиите малко или много са се развили и с по-малко ресурси се достигат доста по-ефективни решения.

Така е. От 10 години съм на мтел и винаги когато ми изтече договора преподписвам нов за 2 години и всеки път получавам или повече минути или по-ниска такса(понякога и двете).

Аз съм на корпоративна оферта към МТел, имам 300 минути към всички оператори, 50 есемеса, неограничени безплатни към групата (над 500 номера, които практически покриват 90% от разговорите ми) и 1 ГБ на бърза скорост, огромната част от която така и не ползвам - в къщи не ми нужен при наличието на 4 компютъра и 2 таблета, а и на работа съм на много бърз Wi-Fi. И това ми струва 15,90 лв за месец. Ако изчерпя минутите - 0,12 лв/мин.

П.П. В колата съм с рутер (до 5 едновременни ползвателя) на Виваком с предплатени 2 ГБ месечно на висока скорост и съм много доволен от скорост и покритие - струва ми 115 лв годишно, което са си смешни пари, защото само с опцията "интернет в колата" си ги избивам за 2-3 дни.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Всеки продавач-консултант в която и да е верига - партньор на мобилен оператор Знае колко минути имате изговорони не само от текущия месец,а за 6 месеца назад.Явно имат някакви лични условия в техните трудови договори,да спестяват определени неща-видими за тях на преподписващия договор.

Всеки продавач-консултант в която и да е верига - партньор на мобилен оператор Знае колко минути имате изговорони не само от текущия месец,а за 6 месеца назад.Явно имат някакви лични условия в техните трудови договори,да спестяват определени неща-видими за тях на преподписващия договор.

Не съм убеден, че знаят оставащите включени елемени по тарифен план. Ако говорим за магазините на Виваком, мисля, че не могат, тъй като тяхната система е различна от Билинг системата, с която се работи в кол центъра. Достъп до въпросната система могат да имат само управителите на магазините, но не всички знаят как се работи с нея.

Редактирано от housetime (преглед на промените)

Аз пък днес се натъкнах друга простотия сътворена от Теленор.

Аз съм отдавна на сметка при тях, но майка ми е на предплатена карта - днес и заредих 10лв. ваучер, и вместо да и увеличат срока на картата с една година, установих, че е увеличен само с три месеца?!

Не стига, че вдигнаха цените на всички услуги - на договор и предплатените, ами и намалиха валидноста на предплатените карти.

Като бяха Globul, беше по-добре. Ти норвежци от Теленор явно са най-големите мошенници измежду трите ни оператора.

Аз пък днес се натъкнах друга простотия сътворена от Теленор.

Аз съм отдавна на сметка при тях, но майка ми е на предплатена карта - днес и заредих 10лв. ваучер, и вместо да и увеличат срока на картата с една година, установих, че е увеличен само с три месеца?!

Не стига, че вдигнаха цените на всички услуги - на договор и предплатените, ами и намалиха валидноста на предплатените карти.

Като бяха Globul, беше по-добре. Ти норвежци от Теленор явно са най-големите мошенници измежду трите ни оператора.

Тази простотия е доста отдавна.За съжаление, повлякоха си краката и Мтел възприе тяхната тактика с Прима картите. Тяхната лакомия явно няма край.

То и да мине човек на разговори чрез Вайбър, все ще трябва на три месеца да зарежда по 10лв. ваучер...

Не знам, ама тук вместо да става по-добре, става все по-зле във всяко отношение.

Скубят..скубят бедния народ - монополи - мобилни оператори, енергийни и водни дружества..

Едно време ни обраха чрез банки-пирамиди, сега тая свиня пеевски обира последните парички на бедняците с тия билетчета по Лафките и пощите..

Като дойде време да дават пенсиите на хората и пощите пълни с билетчета..

Аз съм на предплатена Viva и валидността е както в началото - 11 месеца + 1 само входящи.

А на "Лафките" съм им обявил бойкот. Все пак никой не ме кара насила да купувам каквото и да е. Това че на пенсионери са им промити мозъците от реклама и турски сериали - изборът е техен. Ползването на дистанционно не е трудно.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

А пък мене как ме нацагъркаха тези от Теленор нямате си и на престава.Бях на един план и отидох да питам мога ли да мина на друг,в случая 14.99лв-1000мин. към всички.Беше на половината на месеца от излизане на нова фактура.Казват мога да мина и за 5мин разписахме 10 листа документация и съм готов.Само уточниха че нямам 1000 мин до края на месеца ,а 600 примерно щото не е пълен месец.И като ме нулираха и ми пристига 53лв сметка.Звъня аз каква е тази сметка като проверих, че не съм минал тези 600мин.Отговора им е ,че от старият план където бях на 500 мин съм изговорил 300 мин,а ми се полагало 190мин до датата, на която преподписах новият договор.Никой нищо не каза за тези истории на преподписването на договора.Аз от къде да знам че на средата на договора ще отида да питам мога ли да мина на друг договор и те да ми дадат положителен отговор, че да си смятам колко мин. да изговоря.Направо ви казвам пощурях.Подадох жалба сега и ще видя какво ще стане.

Всеки месец в сметката ти са калкулирани разговорите за предишния отчетен период и месечната такаса за СЛЕДВАЩИЯ отчетен период.

Това означава че си платил пълната такса за месеца в който си сменяш плана и не би трябвало да те санкционират по този параграф.

Погледни хубаво какво си подписвал.

• Автор

Най новото 20 от глобул, ваучерите вече трябва да се презареждат макс на три месеца.

Всеки месец в сметката ти са калкулирани разговорите за предишния отчетен период и месечната такаса за СЛЕДВАЩИЯ отчетен период.

Това означава че си платил пълната такса за месеца в който си сменяш плана и не би трябвало да те санкционират по този параграф.

Погледни хубаво какво си подписвал.

Тези 29.92лв без ДДС се мъчат да ме изработят ,където съм бил на старият план и нямам никаква вина ,че съм ги изговорил .За мене си е техен проблема щом ми разрешават да мина на друг план,а нищо не споменават за старият,а пък като гледам съм ги платил предварително както казваш.Нов текстов документ.txt

Мене все още не са ме излъгали но ше видим лятото ми свършва изплащането на телефона да видим какво ще ми сервират .

при теленор резерва е за целия договор, не за всеки месец, но това не се разбира от рекламата...

BoB - 2.90 лв/месец, 100+100 мин., безсрочен договор :)

и аз така... но тоя план вече го няма... кой заварил, той преварил...

Е, това са само минути за говорене. А къде са sms-ите и мегабайтите? :P (мисля че интернета е станал незаменима част от живота на много хора, а изпадам в истерия спрат ли нета или тока)

предпочитам да се разбера с няколко изречения, вместо да пиша 5 sms и ще съм сигурен, че сме се разбрали... интернет не ми трябва на телефона... имам и в къщи и на работа, много по бърз и удобен (на 32" телевизор и на 22" монитор + клавиатура) а wifi зони има вече почти навсякъде...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

при теленор резерва е за целия договор, не за всеки месец, но това не се разбира от рекламата...

и аз така... но тоя план вече го няма... кой заварил, той преварил...

предпочитам да се разбера с няколко изречения, вместо да пиша 5 sms и ще съм сигурен, че сме се разбрали... интернет не ми трябва на телефона... имам и в къщи и на работа, много по бърз и удобен (на 32" телевизор и на 22" монитор + клавиатура) а wifi зони има вече почти навсякъде...

Нета в даскалото е ту има ту няма... Освен това е толкова бърз, че на бавен мобилен Интернет зарежда по-бързо една Интернет страница. То вкъщи и аза имам, но какво става извън вкъщи, а не се задържа дълго тука.

П.п. Wifi зони има в центъра, а аз точно го за обикалям.

• 2 седмици по-късно...

Като цяло положението е плачевно. Другият месец ми изтича договорът към Теленор, но след това не знам какво да правя. :mad:  Боб имаха хубава оферта март месец, но шанс.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

И трите оператора са зле. Всеки е зле в различни категории. Мен лично Глобул ме отказаха преди месеци, а вече отказаха и друг член от семейството.

Като цяло Глобул не беше зле преди да ги купят, но откакто станаха Теленор са голямото зле, поне що се отнася до по-икономичните планове и екстри. Но не само.

Първо затвориха страшно много магазини, добре, щом смятат, че личната връзка с клиента и удобството, което може да се предложи с това, не им е важна, тяхна работа, предполагам, ще губят все повече и повече клиенти. Аз лично, това със затварянето на магазините не го разбирам, Примерно аз където живея, още повече че мой приятел работеше при тях и имам вътрешна информация. Магазина им не беше на загуба, правел е по 25 000 печалба на месец. Но го затвориха.

Мтел са същите по отношение на бюджетните планове, а отделно са всеизвестни като надписвачи на сметки.

В това отношение Виваком са най-малкото зло. При тях обаче схемите, неяснотите и причиненото неудобство на клиента са големи висоти.

Реално устройствата продават картите а не обратното. Но все пак поне последно време както е - съотношението предлаган план+набор устройства е най разнообразен при Виваком.

Примерно едно сравнение с Теленор и Виваком, за един и същ телефон, който предлагат-

план от 9 лв, - 100 минути, получаваш телефона за 12.60лв.

Евтиния план на Виваком е от 9.80 лв - получават 120 стацинарни и 120 мобилни минути, а телефона е 12.50. отделно за някои телефони имат опцията лоялен клиент.

Общо взето от примера излиза, че на същата цена Виваком ти дава два пъти по-добър план от Теленор...

Като цяло положението е плачевно. Другият месец ми изтича договорът към Теленор, но след това не знам какво да правя. :mad:  Боб имаха хубава оферта март месец, но шанс.

Съжалявам, за оня план от 2.90. Ама като сме прости :) Те и в момента що се отнася, до планове, БОБ са около 30% по-евтини спрямо услугата. Дали ще изкарат промоции, като преди, малко се съмнявам.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Малко за Виваком, понеже почти всички ни е към тях. Сметките им са точни, но трябва да се надявате служителите във вашият магазин да са точни, понеже при нас в момента са тъпаци.

Мобилният интернет им е добър, малко по-слаб е от този на Теленор.

В момента, като цяло при нито един от операторите няма някоя наистина яка програма. Примрно, като тази на която е един мой приятел - 800+200 минути към всички + 4ГБ интернет на максимална скорост.... за 14 лева.

В момента Виваком имат долу-горе добра промоция, аз лично си взех евтиния план - 7лв за пъврата и 14 леваа втората, или комбинирано, ще е около 10-11лв. Получаваш 180 минути към всички и 300МБ на максимална, което долу-горе бива за обичайна промоция. + си взех телефон на 50%.

И едно важно предупреждение - Виваком, поне при мен таксуват обажданията към 123 от включените безплатни минути!

Ако си проверяваш данните, използвай в браузъра data.vivacom.bg (работи само на мобилният нет на виваком)

То и м-тел таксуват обажданията на *88... но карай.

Като цяло Глобул не беше зле преди да ги купят, но откакто станаха Теленор са голямото зле

Една констатация. От както станаха Теленор ,мегабайтите ,които са към плана ми мистериозно започнаха да ичзезват няколко дни след като занулят сметките ,и получа новия пакет нет.

Телефона го ползвам само за говорене ,и не си изнсталирам всевъзможни апликации ,което изключва причината да е в мен. Опитах се да говоря с тях да разбера коя точно апликация ми харчи пакета , но уви ....

В настройките на телефона пише само че пакета е изразходен от google play store.

Може и да е някакво съвпадение ,но това започна малко след като се заговори че Теленор взимат Глобул.

Кажи какъв е телефона, може и да е от това, че google play services постоянно проверява за ъпдейти и местоположение. (дори и да не си го включил, то използва gps и интернет)

Кажи какъв е телефона, може и да е от това, че google play services постоянно проверява за ъпдейти и местоположение. (дори и да не си го включил, то използва gps и интернет)

Аз тоя телефон го ползвам 2 години ,и изведнъж Тененор на 25 число засичат сметките ,получвам смс ,че ми е предоставен нов пакет ,и след 3 дена нема пакет. В същото време аз за тия 3 дена освен няколко разговора ,за нищо друго не съм ползвал ртелефона. Това преди не се е случвало. Освен това одавна съм забранил апликацийте да се ъпдейтват ,и пак същия к*р...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Малко за Виваком, понеже почти всички ни е към тях. Сметките им са точни, но трябва да се надявате служителите във вашият магазин да са точни, понеже при нас в момента са тъпаци.

Мобилният интернет им е добър, малко по-слаб е от този на Теленор.

В момента, като цяло при нито един от операторите няма някоя наистина яка програма. Примрно, като тази на която е един мой приятел - 800+200 минути към всички + 4ГБ интернет на максимална скорост.... за 14 лева.

В момента Виваком имат долу-горе добра промоция, аз лично си взех евтиния план - 7лв за пъврата и 14 леваа втората, или комбинирано, ще е около 10-11лв. Получаваш 180 минути към всички и 300МБ на максимална, което долу-горе бива за обичайна промоция. + си взех телефон на 50%.

И едно важно предупреждение - Виваком, поне при мен таксуват обажданията към 123 от включените безплатни минути!

При всеки един оператор служителите в магазина трябва да са точни и да знаят какво правят. Видиш ли някой, който не е в час, просто искаш друг да те обслужи. 

Ако си на Виваком, не трябва при набиране на 123 да ти взема от безплатните минути.

• Автор

При всеки един оператор служителите в магазина трябва да са точни и да знаят какво правят. Видиш ли някой, който не е в час, просто искаш друг да те обслужи. 

Ако си на Виваком, не трябва при набиране на 123 да ти взема от безплатните минути.

Предишният, който беше, беше много точен. В момента обаче са сложили две кухи лейки, който освен, че се опитват да те минат по селския начин, не си знаят и програмите, които фирмата им предлага.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.