Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В Македония се стреля!

Featured Replies

Защо не ги оставите македонците да се считат за каквито искат?       Ми и аз може да реша да съм примерно финикиец....

За вредността на руската политика на балканите пишем, а не това което ни вменяваш. Не ти е за първи път. Веднъж като цитира директно ми преиначи поста. В предния си пост твърдиш, че съм казал неща, които изобщо не съм казал. Сега също. 

Не може така без доказателства да оправдавате руската политика и да прехвърляте чисто руската отговорност върху България и съюзниците и.

• Отговори 225
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Айде ако обичаш спри да се занимаваш с моята личност и пиши по темата, или замълчи !!!

Правителството в Македония, като всяко едно друго про Руско правителство обра до последно народа си, и сега е готово типично по рашистки да стреля по собствените си граждани

Естествено рашистката пропаганда в Македония доведе през годините до това, че голяма част от македонците да се отричат от българските си корени !!!

Не забравяй, че Украйна също бе създадена изкуствено, както и Беларус. Путин не харесва тия неща и не е уместно да прехвърляш вината за всичко на Путин. На така наречената "съветска власт", да. Но комунистическата партия в Русия отдавна е в девета глуха. Съветският Съюз през годините е направил много поразии, що се отнася до националното самосъзнание на хората. В това няма спор. Но нека не месим Путин и днешна Русия в българо-македонските отношения. Последните 25 години нито една държава доколкото знам, не застана на страната на България, която твърди, че македонците са българи. Ако има такава, извинявам се. Или ако ти знаеш коя държава поддържа българщината в Македония, кажи. Всъщност, най-големите македонисти имат организации в Австралия и Канада - все държави, сол ташак на Щатите. България в случая е сама в целия свят. И не това е лошото. Лошото е, че самата България се е отказала от българското в Македония. 

Прочети и изгледай малко документални филми, то отдавна тези неща не са тайна , как се е създавала македонската нация, и как в нашите западни покрайнини са  налагали измисления в Москва  никога несъществуващ македонски език.

Знаят те. Знаят. Благо е прав.

Прочети и изгледай малко документални филми, то отдавна тези неща не са тайна , как се е създавала македонската нация, и как в нашите западни покрайнини са  налагали измисления в Москва  никога несъществуващ македонски език.

В Москва на времето са властвали евреи и грузинци. Днес Грузия е най-големия приятел на Щатите в тоя регион. Както и Израел. Та прав си. Да, виновен е Съветския Съюз. Само не отъждествявай СССР с Русия, щото много ще сгрешиш. 

За вредността на руската политика на балканите пишем, а не това което ни вменяваш. Не ти е за първи път. Веднъж като цитира директно ми преиначи поста. В предния си пост твърдиш, че съм казал неща, които изобщо не съм казал. Сега също. 

Не може така без доказателства да оправдавате руската политика и да прехвърляте чисто руската отговорност върху България и съюзниците и.

Заеби Русия. В случая тя не е виновна. Това, че вие тримата говорите за Русия, още веднъж показва кой ви е пратил в тоя форум и защо. 

ПП: А и още нещо. Сега ще стана малко груб. Обзалагам се, че двама от вас тримата са с рязани буби. Така ли е?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Заеби Русия. В случая тя не е виновна. 

ПП: А и още нещо. Сега ще стана малко груб. Обзалагам се, че двама от вас тримата са с рязани буби. Така ли е?

И като не е виновна Русия, защо ставаш груб ? Защо ги защитаваш ?

Май гузния негонен бяга ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

И като не е виновна Русия, защо ставаш груб ? Защо ги защитаваш ?

Май гузния негонен бяга ?

Просто казвам истината. А истината е, че не трябва да намесваме сегашна Русия. Руснаците също си имат и са имали проблеми вътре в държавата си. Ти в момента отъждествяваш Путин с Ленин, Сталин, Димитров и Тито. А в същност това са хора, живели в различни периоди от време и допринесли по свой начин за разединяването на българите. Сега да търсим вина в Путин, само защото не ни допада като човек, е несериозно. Не си ли съгласен?

И сега какви са руските интереси в малка Македония?

ТП.

Просто казвам истината. А истината е, че не трябва да намесваме сегашна Русия. Руснаците също си имат и са имали проблеми вътре в държавата си. Ти в момента отъждествяваш Путин с Ленин, Сталин, Димитров и Тито. А в същност това са хора, живели в различни периоди от време и допринесли по свой начин за разединяването на българите. Сега да търсим вина в Путин, само защото не ни допада като човек, е несериозно. Не си ли съгласен?

ТП.

Не съм съгласен. Не познавам Путлер лично и няма как да ми допада или да не ми допада като човек. Учил съм история. Интересувам се от политика. Знам за вредата от руската агресия на балканите и постоянните им опити да разпалват етнически конфликти.

Политиката на Путин не прави изключение. Някой цитира по нагоре изказване на руски министър. Ако ти се занимава прочети го по нагоре в темата.

Не съм съгласен. Не познавам Путлер лично и няма как да ми допада или да не ми допада като човек. Учил съм история. Интересувам се от политика. Знам за вредата от руската агресия на балканите и постоянните им опити да разпалват етнически конфликти.

Политиката на Путин не прави изключение. Някой цитира по нагоре изказване на руски министър. Ако ти се занимава прочети го по нагоре в темата.

Ами добре, съгласен съм. Махаме Путин и македонците стават българи. Така става ли вече?

И сега какви са руските интереси в малка Македония?

Навсякъде всякакви. Точно там обаче... никакви. На САЩ ще им трябват пет-шестчаса. На Русия, ако използват официално присъствие, а да не делегират зелени човечета, сигурно за десетина часа (за да оправят нещата - свалят Груевски, изчистят от картата Косово). Само че това е работа на голямата и силна Европа - онази, която тропа по масата на Путин, и размахва пръст на Вашингтон. Имам чувството, че Кери и Путин на наскорошната среща са се разбрали да седят отстрани и да гледат сеира на Брюксел - болната европейска зелка. 

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

И кое ти дава правото да го наричаш 'Путлер'......??

В Москва на времето са властвали евреи и грузинци. Днес Грузия е най-големия приятел на Щатите в тоя регион. Както и Израел. Та прав си. Да, виновен е Съветския Съюз. Само не отъждествявай СССР с Русия, щото много ще сгрешиш. 

Заеби Русия. В случая тя не е виновна. Това, че вие тримата говорите за Русия, още веднъж показва кой ви е пратил в тоя форум и защо. 

МЕтодите с които действа Путин, ми дават основание да смятам днешната руска политика като наследница на СССР.

Та дори виж съседните на РФ държави... защо ли РФ  има малко приятели между тях ?

Спрямо темата мисля няма нужда от крайности . Понякога локалните причини са по важни и определящи

А "големите" се възползват от тях.

Едва ли някой тук се съмнява че когато става въпрос за интереси, държави като нашите са пионки.

А за бубуте и плащането ..нека си е на твоята съвест...  аз се гордея че съм християнин и ми е много странно да виждам от подобни на мен  /поне така изглеждате, може и да не сте/  мисли , характерни по скоро на ислямски финдаментализъм, агресия, цинизъм, обиди, и нацистки намеци....

Успокоява ли те ,облегчава ли те да псуваш и обиждаш ?

Знаят те. Знаят. Благо е прав.

Да :)

Просто пропаганда

Ше изгинете заради тия бее!!!!!

Македония - полупризната държава с неприятни хора и с още по - неприятни градове. 

Няма държава, която да има сериозни интереси там!

Както казах този изкуствено създаден анклав от САЩ и дружина се очакваше да избухне всеки момент!

Не ми дреме както за Украинците, то така и за Македонците! Щом са глупаци - да се избиват!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

МЕтодите с които действа Путин, ми дават основание да смятам днешната руска политика като наследница на СССР.

Та дори виж съседните на РФ държави... защо ли РФ  има малко приятели между тях ?

Спрямо темата мисля няма нужда от крайности . Понякога локалните причини са по важни и определящи

А "големите" се възползват от тях.

Едва ли някой тук се съмнява че когато става въпрос за интереси, държави като нашите са пионки.

А за бубуте и плащането ..нека си е на твоята съвест...  аз се гордея че съм християнин и ми е много странно да виждам от подобни на мен  /поне така изглеждате, може и да не сте/  мисли , характерни по скоро на ислямски финдаментализъм, агресия, цинизъм, обиди, и нацистки намеци....

Успокоява ли те ,облегчава ли те да псуваш и обиждаш ?

Да :)

Просто пропаганда

Щом става въпрос за България, няма да позволя на никой да се гаври с нейното име. А вие тримата точно това правите, продавайки ни на САЩ и сателитите. Точка. Ако се наложи не само ще псувам. И не за успокоение. 

Не е лоша идея. 

Да, както всяка идея и тая е идиотска, без реални ползи за никой. Махнахме много хора от нашата политика и въпреки всичко сме затънали и затъваме все повече в лайна. Махнахте Сидеров от властта( която дори не бе неговата, но според вас той ви е управлявал) и дойде още по-злия Симеонов. Махнахте царя от властта, дето беше виновен за всичко и какво получихте десет години след това? Сигурно горите му, знам ли. махнахте навремето Жорж Ганчев, дето по едно време и той бе виновен за какво ли не и най-важното, махнахте Виденов. Ама пак се осрахте. Чудя се, докога ще махате тоя и оня? Най-голямото махане обаче бе на Осама Бен Ладен. Е, махнахте го и хората си направиха държава, в която се отрязаха хиляди глави. Да не забравяме пътьом и Кадафи. Сега се чудите как да спрете емигрантите от Ислямска държава, дето нахлуват от Либия като бежанци. Защо не вземете направо да махнете Средиземно море, да опънете една мрежа по границата с Африка, да пуснете ток и да си решите проблемите веднъж завинаги?

Щом става въпрос за България, няма да позволя на никой да се гаври с нейното име. А вие тримата точно това правите, продавайки ни на САЩ и сателитите. Точка. Ако се наложи не само ще псувам. И не за успокоение. 

Дааа, подкрепям те! 

Пиши и една от мен!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Да, както всяка идея и тая е идиотска, без реални ползи за никой. Махнахме много хора от нашата политика и въпреки всичко сме затънали и затъваме все повече в ла**а. Махнахте Сидеров от властта( която дори не бе неговата, но според вас той ви е управлявал) и дойде още по-злия Симеонов. Махнахте царя от властта, дето беше виновен за всичко и какво получихте десет години след това? Сигурно горите му, знам ли. махнахте навремето Жорж Ганчев, дето по едно време и той бе виновен за какво ли не и най-важното, махнахте Виденов. Ама пак се осрахте. Чудя се, докога ще махате тоя и оня? Най-голямото махане обаче бе на Осама Бен Ладен. Е, махнахте го и хората си направиха държава, в която се отрязаха хиляди глави. Да не забравяме пътьом и Кадафи. Сега се чудите как да спрете емигрантите от Ислямска държава, дето нахлуват от Либия като бежанци. Защо не вземете направо да махнете Средиземно море, да опънете една мрежа по границата с Африка, да пуснете ток и да си решите проблемите веднъж завинаги?

Гаврите се вие, но не се усещате.

Добре че е ЕС че отвреме навреме се намесва и спира руската и турската  мафия да не си вилнеят на поразия.

За останалото нещо не споменаваш Стани Шеф ? Или той не спада към изброените ? Викаш да  върнем пак БСП да крадат още от държавата, заедно с ДПС ?

И Сидеров с тях ? че и той ти липсва гледам ?

Той кво стана с него .. върна ли се от воаяжите в Москва да ни обясни колко са зли хамериканците пиндоси и колко е хубава матушка русия ?  :)

По темата :

http://www.btv.bg/video/shows/btv-dokumentite/videos/makedoniya-posledniyat-proekt-na-kominterna-epizod-1-1-chast.html

Македония, последния проект на Коминтерна

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Вече е доказано, че за случките в  Бермудския тригълник са виновни Руснаците!

За вчерашната градушка дето ни блъска, то пак Русия е винова! М, да, дааа!!!

Македонските БЪЛГАРИ са наши братя! Тоест, сърбо-македонисткият проект наречен Македония е изкуствена държава, както казва уважаваният патриот Божидар Димитров. Така стои въпросът и с Украйна, която е изконна руска земя: исторически, духовно, културно и етнически, тъй щото "украинците" са си руснаци! А т. нар. "македонци" са българи - неотменна част от българската общност! Братска Русия е естествен стратегически съюзник и покровител на България, което е ФАКТ! СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ!.

Редактирано от Vanquisher (преглед на промените)

Братска Русия е естествен стратегически съюзник и покровител на България, което е ФАКТ! СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ!.

Изгледа ли филма на БТВ ? КАква предателска политика под диктовката на Сталин е било ?

Погледна ли документи , статии ? па дори това : http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/05/09/2528057_bombardirovkite_na_sofiia_-_suglasuvani_i_produljeni/

Май не....

Току по горе някой каза че не позволява да се гаври някой с името на България....

ех ех ...  По голяма гавра от политиката на Русия спрямо България няма.

Изгледа ли филма на БТВ ? КАква предателска политика под диктовката на Сталин е било ?

Погледна ли документи , статии ? па дори това : http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/05/09/2528057_bombardirovkite_na_sofiia_-_suglasuvani_i_produljeni/

Май не....

Току по горе някой каза че не позволява да се гаври някой с името на България....

ех ех ...  По голяма гавра от политиката на Русия спрямо България няма.

Чакай малко. Сталин е грузин, а грузинците са най-големия съюзник на щатите в тоя регион. Значи кой е виновен? Оказва се САЩ. 

И още нещо. Аз вчера или оня ден изписах доста по въпроса за предателството на БКП. Мисля дори бе в тая тема на предните страници. Не знам защо асоциирате тия, дето симпатизират на Русия, с БКП. Ами то дори и БКП се отрече през петдесетте от политиката на Димитров спрямо хората в областта Македония. И пак ще попитам. Какво общо има Русия и Путин с македонизма? Сталин ли е идола на Путин? Иначе да, имаше добър филм по БТВ ако не греша телевизията. Нещата по ония времена са си били сложни, както са сложни и днес. Вие какво бихте направили в името на обединението на всички българи към тоя момент? Ами аз слушах разни коментари по радиото вчера на хора, които се обаждат да кажат мнението си. Половината поне смятаха, че Македония трябва да влезе в ЕС и нещата ще се оправят. Дори имаше един, дето каза, че България трябва да признае Македонска нация, Гърция трябва да се примири с името и всички да заживеем дружно заедно. Ама вие сериозно ли смятате тия неща? И как ще погледнат бъдещите поколения на днешната ни политика? Аз ще ти кажа. както в момента гледаме на политиката на България спрямо Македония в началото на деветдесетте години. От моя гледна точка, ние направихме грешка, признавайки първи независимостта на Македония. Защо бяхме първи и до какво доведе това признаване? Ами доведе до това, че първи си отнехме думата и вече нямаме право да приказваме за българи в Македония. вижте, Гърция още не е признала тая държава. 25 години минаха. Защо трябваше ние да признаваме Македония и то първи? Не можехме ли първо да поставим някакви изпълними условия, както Гърция например? От цялата работа стана така, че тия, които се припознават за българи в Македония, са малтретирани и потискани. Водени са и по затворите само заради това, че се смятат за българи или имат българско гражданство. И вместо България да работи за възраждане на българщината в Македония, то тя просто се отряза сама с това незабавно признаване независимостта на Македония. От днешна гледна точка се вижда, че България само загуби от политиката си спрямо Македония. Навремето, преди още да влезем в ЕС, се прокрадваше идеята, че ЕС ще премахне границите между българите в България и българите в Македония. И това се смяташе като спасение за българската кауза. Само че минаха 25 години и ако е имало такива, които помнят от дядовците си, че са българи, вече може и да ги няма. техните деца и внуци така са обработени за 25 години, че нито ЕС ще ни спаси, нито Майка Тереза. 

Сталин е избил стотици пъти повече хора отколкото населението на една Македония или България... така че.. можем да спекулираме много .. ама все пак ? :)

Абе хубавото от цялата работа е, че независимо от политическите ни пристрастия, всички сме на едно мнение - в Македония живеят българи. И сега ако може да хванем допирните си точки...

Не знам защо асоциирате тия, дето симпатизират на Русия, с БКП.

Да, това е много широка тема, и откровенно  казано , и аз не намирам логика.

Но е факт че червените тук, винаги  се пишат русофили, и то червени русофили,

Тотално погрешно мислене, при условие че сегашна РФ няма абсиолютно нищо общо с червената КПСС , нито със соц режима... Но странно защо , риториката , пропагандата, предизборна също , е свързана пряко с такива насоки.

Второ - нашите русофили са обикновенни путинисти.

А едното въобще не е равнозначно на другото.

Защитата на руските интереси са защита на путинската  политика, и на новия руски модел - олигархично-монархично-псевдодемократично-диктаторско управление.

Теоретично РФ е федерация, със приет демократичен принцип на управление, но.. само теоретично.

В случая ако не съм бил разбран правилно, уточнявам - критиката ми е към съвременната руска политика, водена еднолично от Путин.

Дали има нещо общо със интересите и влиянието  по времето на соц лагера - да, според мен и сега интересите се застъпват.

Общата политика за използване и мачкане на "малките държави" , включително и нас, не се е рпоменила.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.