Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В Македония се стреля!

Featured Replies

Вчера познати бяха на екслурзия там, днес реанимират и утре ще ми разказват.

• Отговори 225
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Руска им работа, Мойре... не македонска...

Браво бе, Сергей Викторович... ти утрепа рибата:

"А сега вече се водят разговори за това, че е необходимо Македония да се федерализира още по-дълбоко и дори се лансират идеи да бъде разделена: една част да бъде дадена на Албания, друга част - на България".

Какво ли не правят насраните задници, за да прикрият миризмата си, обаче... миризма е, няма как да я прикачиш на друг задник...

Билдер, ей заради такива изказвания(като твоето) зорлем ще ни вкарат в беля.

Харесва ли ти или не - Македония е суверенна, съседна държава. Пък и не ни обичат хич(нищо, че са си българи), обичат сърбите. Такива по-добре да стоят зад граница.

Нищо против Македония и македонците, споко. Не ми харесва държането на разни държави, мислещи се за някакви велики сили. Никой не може да ми забрани да се противя против тях, та били те САЩ или Русия. Въпреки, че се водя русофил ( харесва ми връзката, която имат нашите народи), то една подобна политика на Русия би ме отдалечила моментално от тия, които я водят. Ей това е истината. Приятели до време. Приятелите се подкрепят, а не се нападат и плюят, както тоя руски журналист прави, въпреки твърдението му, че над 60% от българите одобрявали ЮП. Е аджаба, като го одобряват не означава ли това, че имат симпатии и към Русия? Къде си тръгнал бе аланкоолу против България? И защо си се захванал с това барутно буре Македония? На Македония и стигат албанските проблеми. Не и трябва България. А тоя журналист сякаш никога не е чел по-новата история на България след Османското владичество. Точно в тая нова история България е била отрязана на няколко пъти, дори когато в днешните земи на Македония никой не е знаел, че съществува македонска нация и македонски език. Та в тая по-нова история е видима цялата истина - на България никога не и е било позволявано да присъедини Македония, дори когато Българската войска е била сила в региона. Какво остава за днешни дни, когато нямаме армия? Някои хора си пишат колкото да не заспят. В случая руски журналист, който не е ясно доколко е руски, доколко е истинска статията и доколко медията за която пише, има някакво влияние ( не съм гледал произхода на статията, извинете ме за това).  България никога няма да има Македония по простата причина, че за да я има, трябва и хората там да са убедени в това. Не са ли убедени, тия драсканици като на тоя руски журналист са изкуствено подклаждане на омраза. В случая омразата е към Русия и ми е много странно по тоя тъп начин, някой да иска да накара българите, които в 70-80% симпатизират на Русия, да се откажат от симпатиите си! Допускам дори, че тая статия е фейк или нарочно представена за руска, за да се разбуни българския дух. Иначе нямам друго обяснение. Ако обаче статията е истинска, жалко за тоя журналист и медията, която го издава. Майната им на всички! Начело с нашите продажни политици!

това не е и руска работа,а работа на нато!

Визирам статията на руския анализатор и мнението на Лавров, Глен. Те няма как да са НАТО-вски.

Визирам статията на руския анализатор и мнението на Лавров, Глен. Те няма как да са НАТО-вски.

виж,аз даже и във вас да го доведа тоя натовец,лично да ти го каже,ти пак няма да повярваш!иначе бих се разровил да ти го намеря тоя анализ,но да си загубя час или два и ти после да кажеш че визираш порошенко или тимошенко...... :)

Повече ме възмущава факта, че някои колеги тук(във форума) приемат протестите за нещо задължително организирано, платено, демек... извратено(ако пък и САЩ намесят... цена нямат), в същият момент с радост приветстват "протести" с танкове и бук-ове... Е, те това не мога да го разбера... :D  Явно още много неща имам да уча.

Когато се появи човек(реален с истинското си име), който каже, че е започнал протест някакъв, за нещо си без да са му платили. И този протест е станал значим. Тогава ще повярвам. И на мен ми се иска да вярвам, че има такива. Ама .......Кой работодател ще те държи на работа, ако започнеш протести? Е свободен си да останеш без работа, и всичко в следствие на това си е твой проблем. Ама пък си свободен. Та свободата е много разтегливо и субективно понятие. 

Нел, ти започвала ли си такъв протест? Не вярвам като да не е имало поводи.

виж,аз даже и във вас да го доведа тоя натовец,лично да ти го каже,ти пак няма да повярваш!иначе бих се разровил да ти го намеря тоя анализ,но да си загубя час или два и ти после да кажеш че визираш порошенко или тимошенко...... :)

Глен, струва ми се, че нещо не ме разбираш. Какъв натовец те гони - Лавров е министър на външните работи на Русия и като такъв би трябвало много внимателно да борави с такива изказвания(като това, че се говори как България и Албания ще си поделят Македония). Това не е просто безотговорност(както го нарича Даниел Митов), това граничи с престъпление и ако го каже някой обикновен човечец-да, но да го каже министърът на външните работи на Русия... това вече е умисъл и то много грозна.

Когато се появи човек(реален с истинското си име), който каже, че е започнал протест някакъв, за нещо си без да са му платили. И този протест е станал значим. Тогава ще повярвам. И на мен ми се иска да вярвам, че има такива. Ама .......Кой работодател ще те държи на работа, ако започнеш протести? Е свободен си да останеш без работа, и всичко в следствие на това си е твой проблем. Ама пък си свободен. Та свободата е много разтегливо и субективно понятие. 

Нел, ти започвала ли си такъв протест? Не вярвам като да не е имало поводи.

Не виждам връзката между мой(личен) протест и протестите в Македония. Между обществен и личностен протест има огромна разлика, има и различни форми на протестиране, така че(ще ти отговоря макар да няма връзка) - да, протестирала съм лично и не, не ме уволни работодателя и да, взеха се мерки(свързани с протеста ми), участвала съм и в обществени протести и никога досега, никой не е плащал за убежденията ми. Доволен ли си? :)

Не виждам връзката между мой(личен) протест и протестите в Македония. Между обществен и личностен протест има огромна разлика, има и различни форми на протестиране, така че(ще ти отговоря макар да няма връзка) - да, протестирала съм лично и не, не ме уволни работодателя и да, взеха се мерки(свързани с протеста ми), участвала съм и в обществени протести и никога досега, никой не е плащал за убежденията ми. Доволен ли си? :)

Не говоря за протест организиран от друг(който нито ти нито аз знаем какъв е и за какво се бори, плаща ли му се или не......и т.н.). Говоря за такъв, който ти лично си започнала. Мисля ясно съм го написал, а и съм сигурен, че си го разбрала много добре.

Не говоря за протест организиран от друг(който нито ти нито аз знаем какъв е и за какво се бори, плаща ли му се или не......и т.н.). Говоря за такъв, който ти лично си започнала. Мисля ясно съм го написал, а и съм сигурен, че си го разбрала много добре.

Отговорих ти! Хайде да не се занимаваме със скромната ми личност, искаш ли? - Защото съм никой на фона на обществото, но пък съм член на това общество и никой не може да ме убеди, че протестите са винаги платени и предубедено организирани, убедена съм, че много от участниците застъпват собствените си идеали, възгледи и емоционална обвързаност, което не изключва и такива, които участват заради облаги, постове и т.н, а има и такива, които точно на такива меропрятия изливат комплексите си, гнева, агресията си...

Но тук говорим за Македония и събитията от последната седмица.

Мнението на един македонски интелектуалец

Формулата е стара колкото света :

Когато двама се карат (САЩ и ЕС) , третият (Русия) печели .

И за да е по-сигурно налива масло в огъня....т.е. Лавров знае какво прави !

Отслабва и без това слабото южно крило на "фронта" САЩ с ЕС , срещу Русия.....

т.е. това изявление за България - простено да му е !

Нека обърнем внимание и факта , че Станишев на митинга на "опозицията" , на английски си чеса езика . Друг вятър го повя от как се настани в Брюксел - като руски привърженик , ерозира Европа от вътре, прокарвайки американски интереси.... !!!  :)

На български (или пък на руски) всички без превод щяха да го разбират..... :)

Така , че тук не става дума дали Балгария ИЛИ Албания ще делят Македония (Сърбия да не си и помисля за Македония , че да не я газят пак Фантомите !) , а става дума за България И Албания че са проамерикански настроени.....

.....значи ориентиране на Македония към САЩ , пък може и огън да се подпали....

т.е. "опозицията" е проамериканска , а не е проруска както някои наивно се заблуждават .

Щото народът бил нали ....., ама водачите купени !....

От друга страна САЩ и ЕС едва ли ще допуснат Македония да се подпали , че да не долетят руските НЛО-та....от Сърбия !..... Очакваме "Демократични" промени.... Той , Груевски че се осра - осра се !...  :)

Това е и което писах в предните си постове....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Отговорих ти! Хайде да не се занимаваме със скромната ми личност, искаш ли? - Защото съм никой на фона на обществото, но пък съм член на това общество и никой не може да ме убеди, че протестите са винаги платени и предубедено организирани, убедена съм, че много от участниците застъпват собствените си идеали, възгледи и емоционална обвързаност, което не изключва и такива, които участват заради облаги, постове и т.н, а има и такива, които точно на такива меропрятия изливат комплексите си, гнева, агресията си...

Но тук говорим за Македония и събитията от последната седмица.

Мнението на един македонски интелектуалец

По принцип е така, но смисълът на платените протести е да се привлекат масите. Няма как някой да плати на 20 000 човека. Той плаща на 10-20, 100, а те се грижат в подходящия момент да има ескалация на напрежението, а от там и по-податливите да възприемат каузата на някой друг за своя. От тая гледна точка всеки протест реално е платен, защото няма как аз, без финансиране, да събера 100 човека само във фейсбук, пък после да организирам някакъв протест с 200-300 човека ей така, дошли защото се припознали в мен :) Тия, дето се събират там, знаят добре кой им плаща. А ония, които просто за спорта са с тях и никой не им плаща...ако научат, че на другите им плащат, не знам какво биха направили. Може би не би било такъв проблем, ако каузата е преди всичко, защото на такива мероприятия ходят хора, които са убедени в нещо. Но това не отхвърля факта, че всеки протест си има лидер, който винаги е платен. Покрай него и други намазват, защото няма как  само един платен да организира такива огромни по мащаби мероприятия. Най-малкото трябват плакати, лозунги, знамена, свирки...а всичко това изисква средства, които едва ли обикновения протестиращ би отделил, пък било то и за толкова добра кауза, като самозатриването на Македония. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Глен, струва ми се, че нещо не ме разбираш. Какъв натовец те гони - Лавров е министър на външните работи на Русия и като такъв би трябвало много внимателно да борави с такива изказвания(като това, че се говори как България и Албания ще си поделят Македония). Това не е просто безотговорност(както го нарича Даниел Митов), това граничи с престъпление и ако го каже някой обикновен човечец-да, но да го каже министърът на външните работи на Русия... това вече е умисъл и то много грозна.

руският външен министър Сергей Лавров говори по време на 125-та сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа в Брюксел,а не в посочения линк от Икономедия с думите и парите на фондация Америка за България!това е Лавров а не Даниел Митов,чийто думи ти ми повтаряш без да знаеш какво точно е казано на тая сесия!

• Автор

Велизар Енчев: В Македония цари политическа лудница!
Това е изкуствена държава, която ще се разпадне под влияние на албанския фактор, казва депутатът

"Македония е изкуствена държава, но с реални проблеми. Езикът им е български диалект, но е циганизиран. Там има политическа лудница. Това е изкуствена държава, която един ден ще се разпадне под влияние на албанския фактор", коментира пред bTV независимият депутат Велизар Енчев. "Политиката ни трябва да е - никава подкрепа за ЕС, докато в Македония не си признаят българската история. С дивия си македонизъм те не трябва да бъдат допуснати в НАТО. Страната посяга на сърцевината на българската история", допълва той.

Най-голямата глупост е, че сме обявили, че пращаме войска на българо-македонската граница. Войска трябва да се прати на българо-турската граница, още повече, че доизграждането на стената е един от поредните провали на кабинета, категоричен е Енчев.

Де да беше вярно, но не е, коментира депутатът спекулациите, че България има апетити и ще си подели Македония с Албания. Преди дни руският външен министър Сергей Лавров обяви, че някои виждат в настоящите проблеми на Скопие възможност да се подели Македония, което предизвика бурни реакции от страна на българското външно министерство.

http://www.blitz.bg/news/article/338054

България избърза твърде много, признавайки държавата Македония.

Някой да е забравил че асистента по политикономия на социализъма им подари една камара наши танкове? Заедно с признаването. А оттам продължиха с антибългарските изцепки, за елементарното "благодаря" и дума не може да става.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ta_TtCsvXJo#t=71- за платените лъжци от форума и за тези, които не желаят да разберат какво им се говори по "медиите" ни: човекът казва, че в момента В ЕВРОСЪЮЗА ДОРИ СЕ ГОВОРИ ЗА ПО-ДЪЛБОКА И ПО-ГЪВКАВА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ И ДОРИ ЗА РАЗЧЛЕНЯВАНЕТО Ѝ, КАКТО И ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ СЕ РАЗГЛАСЯВАТ ЛОЗУНГИТЕ ЗА ВЕЛИКА АЛБАНИЯ. 30 секунди назад и смисълът се променя коренно!

Мога да ви увелича и шрифта, белким видите какво се пише...

Скоро ще се появи видеото:

http://tv7.bg/7-%D0%BC%D0%BE-%D0%90%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%8E/%D0%92%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2_l.33_i.10191828_b.64992.html

За такива изказвания в нормалните държави се подават оставки. Незабавно.

Ами, такива са спуснатите инструкции на троловете Ванка,   папагалстват по зададени точки ..мислене не им се иска, както и сами казват, друго не ги интересувало ...и не искат да чуват дори ....изопачили думите на Лавров, много им дреме на тези същества за истина, и реалност... важното е да фалшифицира из медии и соц групи и по този начин манипулира едно или друго...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ta_TtCsvXJo#t=71- за платените лъжци от форума и за тези, които не желаят да разберат какво им се говори по "медиите" ни: човекът казва, че в момента В ЕВРОСЪЮЗА ДОРИ СЕ ГОВОРИ ЗА ПО-ДЪЛБОКА И ПО-ГЪВКАВА ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ И ДОРИ ЗА РАЗЧЛЕНЯВАНЕТО Ѝ, КАКТО И ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ СЕ РАЗГЛАСЯВАТ ЛОЗУНГИТЕ ЗА ВЕЛИКА АЛБАНИЯ. 30 секунди назад и смисълът се променя коренно!

Мога да ви увелича и шрифта, белким видите какво се пише...

Скоро ще се появи видеото:

http://tv7.bg/7-%D0%BC%D0%BE-%D0%90%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%8E/%D0%92%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2_l.33_i.10191828_b.64992.html

За такива изказвания в нормалните държави се подават оставки. Незабавно.

Ванка, трудно ми е да разбера какво отричаш ти самият(освен това, вторият ти линк е към ненамерена страница).

Има ли я фразата да се разчлени Македония и част да се даде на Албания, другата - на България.

Има ли я?

Има я, да.

Не те разбирам, наистина.

Един анализ по темата защо(аджеба) Лавров споменава Албания и България.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Лавров директно обвинява ЕС, че иска да раздели Македония. Изгледай му откъса от речта.

Предаването е от тази вечер, ще се появи по-късно днес или по-вероятно утре, не е невалиден линкът.

Отричам лъжата. Нашият смешник сложи в устата на Лавров думи, които той не е казвал!

Лавров директно обвинява ЕС, че иска да раздели Македония. Изгледай му откъса от речта.

Предаването е от тази вечер, ще се появи по-късно днес или по-вероятно утре, не е невалиден линкът.

Отричам лъжата. Нашият смешник сложи в устата на Лавров думи, които той не е казвал!

Спекулации винаги ще има.. но ти се чудя... за какво ти е предаване което да "обяснява" какво е казал , след като го има цялостното изказване ???

Аз цитирах също по назад.. не виждам защо спекулираш.. или според теб линка от кремълската патерица ТВ7 , които се управляват между другото от техен наместник , след рокада на парите от и в КТБ, и са с проруски началник , и които случайно излъчваха само те пряко парад ана червения площад.. ми казваш че трябва да ги гледам да ми "обяснят" позицията на Лавров, която вече съм чул ???

хм.. не разбирам...

:)

Исках по синтезитрано да копна, но всяка дума си е на място :

http://ivo.bg/2015/05/22/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE/

Руската антибългарска политика: нищо ново под “македонското слънце”
By Иво Инджев май 22, 2015 Post a comment

karta_bg.jpg

Руси, не ви ли стигат ДПС, Атака и безродниците в БСП – днес сте единствената държава, която признава антибългарската ОМО „Илинден”

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Чета изказванията на руския външен министър Лавров и внушенията му за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България и се сещам за добрата стара българска поговорка „Крадецът вика: Дръжте крадеца”

Кога уродливия двуглав орел ще спре да кълве с лакомия си имперски клюн кървящата българска рана?

Кога Руската империя ще спре да си вре наглия кървясъл имперски клюн на Балканите?

Бомбата в Македония е заложена много отдавна.

Да припомня на г-н Лавров – Русия умишлено откъсва Македония от България и я оставя в пределите на Османската империя. Още веднага след Априлското въстание – на 8 юли 1876 г. Русия договаря с Австро-Унгарската империя план за експанзия на Балканите и разпокъсване на българските земи със секретното си Райхщадско споразумение.

Да припомня на г-н Лавров – паралелно с Цариградската конференция през януари 1877 г., свикана от Великите сили, след като цяла Европа се надига в защита на българската кауза заради зверствата, последвали Априлското въстание, Русия води тайни преговори и подписва с Австро-Унгария Будапещенската конвенция на 15 януари 1877 г., с която двете империи на най-високо ниво препотвърждават договореното с Райхщадското споразумение и се задължават

да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава

Да припомня на г-н Лавров – след като на Цариградската конференция окончателно са договорени границите на новата българска държава, които почти напълно съвпадат с границите на Българската екзархия (над 200 000 кв. км.) и включващи териториите, населени с преобладаващо българско население, според фермана за независимата Българска екзархия от 1870 г. , в същия момент с Будапещенската конвенция Русия поема ангажимент да не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска, Босна и Херцеговина. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена държава, както и да си оказват взаимна дипломатична подкрепа за тайните договорки, в случай на уреждане на въпроса от конгрес на Великите сили. Още на същия ден – 15 януари граф Игнатиев, руският консул в Цариград и представител на Русия на Цариградската конференция е уведомен телеграфически и веднага започва саботаж на договореното, като гарантира на Османската империя запазване на значителни европейски територии и на 18 януари Митхад паша заявява, че Османската империя се отказва от договорените клаузи на Цариградската конференция. Русия ще спази обещаното.

Г-н Лавров, от Априлското въстание до края на Руско-турската война българският народ дава 180 000 жертви. Руската армия дава жертви 11,905 руски войници (вкл. руснаци, украинци, белоруси и финландци).

Българският народ плати с кръвта си своята независимост, а с кръвта на руските войници бе платено за разпокъсването на българските земи и нация!

Русия ще спази обещаното. При подписването на Берлинския договор, изцяло съобразен с договореното в Будапещенската конвенция, двете властващи в Централна и Източна Европа империи – Руската и Австро-Унгарската ще успеят да наложат своето и българските земи ще бъдат жестоко разпокъсани. Българска Добруджа ще бъде предадена на Румъния, като компенсация на Румъния за това, че Русия анексира Бесарабия. Пиротско и Нишко – територии населени изцяло с българи и включени в териториите на Българската екзархия ще бъдат предадени на Сърбия. Ще бъде образувана измислената васална държавичка Източна Румелия, а значителни територии – Македония, Родопите, Източна Тракия и Беломорието умишлено ще бъдат оставени в пределите на Османската империя.

Нещо повече, г-н Лавров – чл. 8 от временния Сан-Стефански мирен договор ще бъде изцяло преписан в чл. 22 на Берлинския договор – „Издръжката на петдесет хилядния руски окупационен корпус се поема изцяло от местното население”

Г-н Лавров, България ще изплаща тази издръжка до 1902 г., а след като обявява своята независимост и се прогласява за царство през 1908 г, под претекст, че нарушава Берлинския договор, ще бъде задължена да изплаща на Русия с руско-български протокол от април 1909 г.

колосалната сума от 82 000 000 златни франка, платими за 75 години

България ще изплаща и тази сума до 1916 г., когато Русия напада България…

Г-н Лавров, след като през 1878 г. умишлено откъснахте Македония от България и я оставиха в пределите на Османската империя за да не допуснете образуването на голяма българска държава, вашите предшественици остават неприятно изненадани, когато през 1881 г. Вселенската гръцка патриаршия под контрола на османските власти провежда референдум за присъединяване на македонските епархии към гръцката църква. Резултатът е убийствен за руската политика. По силата на чл. 10 от Фермана за независимата Българска екзархия от 1870 г., ако някоя епархия иска да се присъедини към българската екзархия, може да го стори при гласуване и то с 2/3 мнозинство. Резултатът от този референдум е катастрофален за руската политика и води до включването на голяма част от Македония в границите на Българската екзархия, понеже цялото население гласува за присъединяване към българската екзархия. Това са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Малко по-късно, през 1885 г. Русия се противопоставя на Съединение и насъсква слугата си Сърбия да ни нападне. След като сърбите са разбити на пух и прах, Русия къса дипломатически отношения с България.

Македония ще бъде освободена чак през 1912 г., но малко по-късно България ще бъде нападната от Сърбия, Гърция и Румъния, съгласувано с Русия и на конференция, проведена естествено в Петербург, големи части от държавата ни, населени с българско население, ще бъдат отново изрязани.

Г-н Лавров, никой, никога и никъде до този момент не говори за „македонска” нация. Никой, никога и никъде не споменава „македонска” писменост и език. До момента, когато през 1934 г. в Москва не са официално обявени и признати от Коминтерна с идеята да се използва силното ляво движение в Северна Гърция, Пиринска и Вардарска Македония и да се създаде съветска република – сателит на СССР, която да осигури излаз на Средиземно море и доминация на Балканите за СССР.

Г-н Лавров, малко ли ви е, че когато България е окупирана за три години от триста хиляден окупационен корпус на Червената армия през 1944-1947 г. на стотици хиляди българи беше наложено с насилия, убийства, терор и репресии да се откажат от българското си име и да приемат измислената от вас националност.

Малко ли ви е, че издръжката на този окупационен корпус е по-голяма от бюджета на България?!

Малко ли ви е, че до 1960 г. източихте от хазната на България и последния цент, а от 1961 г. до 1964 г. и целия златен резерв на БНБ?!

Малко ли ви е, че на България беше забранено да търгува свободно, че беше задължена да изкупува остарели и неефективни руски технологии и оборудване и в същия момент десетилетия наред беше задължена да предава селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, за да приключи „вечната и нерушима дружба” през 1989 г. с колосален дълг от 10 милиарда долара, равен по своята покупателна способност на днешния ни външен дълг. Дълг, който впрочем продължаваме да изплащаме !?

Малко ли ви е, че днес над 30% от икономиката ни е съвсем официално в руски ръце, че България плаща най-скъпия руски газ в Европа, че рафинерията на Лукойл е декларирала за последните 6 години 40 милиарда лева приход (40 000 000 000 лв), но нито стотинка печалба, както впрочем и почти всички останали ваши фирми ?!

Малко ли ви е, че владеете аптечни вериги, хотелски комплекси, мобилни оператори, заводи?!

Малко ли ви е, че вашите слуги създадоха една паразитна политическа структура като ДПС, която винаги скача като един Матросов на амбразурата, когато трябва да се защитават руските интереси в България, така както свалиха през 1991 г. правителството на Филип Димитров при вота на доверие, защото отказа да предаде Нефтохима във ваши ръце.

Така както пометохте и Жан Виденов, защото отказа да предаде газопросната ни система в ръцете на Газпром.

Така, както през февруари 2013 г. за пореден път дестабилизирахте България, неуспели да спазарите АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ и принудихте поредния български премиер да си подаде оставката, за да се сформира правителство с ДПС, избрано при кворум, осигурен с един недостигащ глас. Гласът на Волен Сидеров.

Малко ли ви е, че години наред Корпоративна Търговска Банка се захранва от големите ни държавни предприятия, а чрез нея се

финансират ваши политически мекерета, медии и олигарси

Вие ли не знаете, че тази банка е създадена като структурата БСФК “Булгарсовинвест” още през 1988 г. от руските граждани Евгений Василиевич Красавцев и Алексей Александрович Симаков, заедно с агентите на Държавна сигурност – Людмил Владимиров Гачев и Кирил Ангелов Калинов и през 1994 г. е преструктурирана в КТБ, която става универсален правоприемник на правата и задълженията, с капитал 500 000 000 лв?!

Вие ли не знаете, че през тази банка руска собственост станах и Булгартабак, и БТК?!

Вие ли не знаете, че и лафковата верига e руска собственост?!

Не ви стига ДПС, не ви стига Атака, не ви стигат и безродниците в БСП, ами днес Русия е единствената държава, която признава антибългарската организация ОМО „Илинден”, а вашите послушни мекерета днес дори имат наглостта да твърдят, че българска нация не съществува, че тук всичко е било „македонско”.

„Разделяй и владей!” – това го умеете. Както всяка една империя. И както всяка една паразитна империя ще се разпаднете, стопите и изчезнете, разложени в корупция, насилия и лъжи. Така както изчезна и Османската империя, а след нея и Австро-Унгарската.

Прав е бил великият Христо Ботев, когато в бр. 13 на вестник „Знаме” на 4 април 1875 г. пише:

„Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии”

Г-н Лавров, типично за вашия имперски манталитет, не мислите и за вашите поданици, за онези обикновени руснаци, които вярват или не на идеологемите на руския империализъм, са избрали да живеят в България или в други страни, защото са разбрали, че в Русия не може да се живее нормално, онези, които нямат нищо общо с наглата ви имперска политика и ченгеджийски схеми. Дори и онези, които я поддържат поради наивност или сантимент.

Така, както не помислихте за онези руснаци в Източна Украйна или Крим, които довчера си живееха мирно и тихо.

Вие не мислите дори и за тях. За онези 10 милиона руснаци, които през последните години избягаха от Русия, за да си търсят хляба и щастието в нормални държави.

Такива, като дъщеря Ви, която най-сетне прибрахте от САЩ, защото позабрави руския език.

Г-н Лавров, вземете та прокарайте първо канализация в онези 70% от населените си места, които не разполагат с такава, че с тия говновози усмърдяхте цялата империя, пък вземете, та слезте поне едно място надолу в класацията по брой на алкохолици, убийства и аборти на глава от населението, че първото място не се връзва с претенциите да се месите и в чуждите работи.

Тогава коментирайте, тогава помагайте!

Днес Русия отново си търси белята

Ще я намери!

Българинът е търпелив и наивен, до болка наивен, но когато прозре истината и ножа опре до кокала, не му заставай на пътя.

През 1916 г. Русия ще нападне България през Добруджа заедно с Румъния и в гръб, през Македония, където с помощта на французите дислоцирате два руски експедиционни корпуса от общо 20 000 войници, за да изяде здравия български … и на 3 март 1918 г. ще капитулира пред България с най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския договор. С този договор от хищните лапи на империята ще се откопчат над 1 милион кв. км., а независимост ще получат Финландия, Литва, Латвия, Естония, Беларус, Украйна, Грузия и Армения.

Г-н Лавров, 70 години махалото на часовника стои в единия му край и скоро ще се залюлее със страшна сила. Няма как да спрете времето. То не ви е подвластно. И не се учудвайте, че махалото ще отиде в другия край. Нормално е.

Г-н Лавров, когато предложеният от Русия за княз на България Аксаков И.С. пише в бр. 24 на вестник „Русь” , декември 1885 г.:

“ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ”, 

се питам, толкова ли сме страшни, че от едни българи се плаши цяла Русия?!

Защото той пише и още: „Балканските държави не трябва да имат нищо свое, те трябва да бъдат притежание на русите или по ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от Русия!”

Както и:

“Ни Болгария, ни иные, также более или менее мелкие Балканские государства не призваны, да и не могут иметь никакой действительной политической самостоятельности”.

Гледам, че продължавате да се придържате към тази политика, ама не ви стигат ни акъл, ни ресурси.

Само на наглост го докарвате. И на мекерета.

Та, по тази причина ще завърша и с думите на Захари Стоянов към Аксаков:

„В 24 брой на своята газета вие казвате ясно и открито, че всяко тържество на българите е смърт за Русия, че балканските държави не трябва да имат нищо свое, че те трябва да бъдат притежание на русите, или, по-ясно казано, те трябва да се погълнат от вашата държава. Колко сте жестоки покровители. Колко се оправдава онова изречение, че вие правите народите на мост, за да преминете по тях, а по-после вземате за себе си и самия мост. Каква правдоподобност в думите на един наш стар деятел, че вие не знаете граматиката, защото не правите разлика между твой и мой!”

Учете граматиката, г-н Лавров. На азбуката, която българите са ви дали!

И никой българин не бива да си прави илюзии, че целите, методите и средствата на руския империализъм са се променили. Те сменят само носителите си.

Наш патриотичен дълг е да ги разобличаваме и да им противодействаме за да оцелеем като нация и държава! Достойни и независими!

И последно, какво искаше да каже Лавров  :)  :)  :)

Щото анти българската му реч всички я чухме. 

Старите хора казват, че змията като умира, най лошо хапе. Добре, че не сме вече техни сателити, и могат само да лаят срещу нас като злобни псета, каквито всъщност са. Не е такъв късмета обаче на братския славянски и православен украински народ.

"С благ благувам вера зарад вера

с враг врагувам мера според мера !!!"

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Защо не ги оставите македонците да се считат за каквито искат? Ми и аз може да реша да съм примерно финикиец....

...и да започнеш с пушка в ръка да защитаваш правото на съществуване на Финикия там, където живееш.

Не е ОК.

Днес нещата са различни и поробителите са други - САЩ, ЕС и някои други държави наоколо. Русия в никакъв случай към днешна дата не е направила лошо на България. Напротив, САЩ и ЕС забраниха няколко проекта, като Белене и ЮП. Говори се за това, че България нямало да има изгода. Но това няма как да се провери, без тия проевкти да са реализирани. И в краен случай какво стана? няма ЮП, няма Белене, няма дори и АЕЦ Козлодуй заради лъжливите американци. Ама доста бързо ни оправиха американците, а? Хуй тате баница, пардон АЕЦ Козлодуй. Руснаците поне ни лъгаха години наред, че ще построят нещо, пък ние не им вярвахме и ги изгонихме. После гласувахме на референдум да дойдат, но на кой ли български политик му пука за тоя референдум, включително на Станишев докато бе на власт? Реално имаме един Лук Ойл и добре, че го имаме и навремето не се намериха лайнярчета, дето да спрат покупката и да затрият рафинерията, както това направиха с Кремиковци. Знаеш ли какво бе Кремиковци за България? Може да не правеше най-качествената стомана, но имаше големи пазари за тяхната продукция. А когато ти си купиш една масичка или стол не питаш къде е произведена стоманата нали? Кремиковци точно това правеше - голяма част от нашата продукция бе благодарение на Кремиковци. След като Кремиковци се затри, много фирми, които работеха с него, се оказаха в трудно положение с метала. Вартиантът бе Украйна, ама хуй тате баница и там. Сега е пълна лудница да поръчваш метал от чужбина. Това прави българското производство неконкурентно поради забавени доставки, щото едно, че по-скъпо и второ, че хората искат да плащаш. Та така, затриха Кремиковци и увяхнахме. Представи си сега, че бяха закрили и Лук Ойл. Не ми се мисли какви идиоти щяха да се появят, внасяйки горива от Гърция, Сърбия и Румъния. Тогава 3 лева бензин щеше да е химера, повярвай ми. Няма ли производство в България, мошениците са много. Добре, че руския Лук Ойл остана, та да имаме един от най-евтиния бензин в европа. Евала на руснаците!

Това определено е за бисерите. Приятелски съвет - по-добре обмисляй нещата, преди да ги пишеше.

Насоки - бензинът в България е "евтин", защото са по-ниски акцизните ставки от останалите европейски страни.

Лукойл не внася данък печалба в бюджета на България, защото работи на загуба :)

Кремиковци е една от най-ненормалните идеи на престъпното комунистическо управление, без никаква икономическа обосновка. Липса на руда, разположение далеч от евтин транспорт (морски, речен), липса на подходяща икономическа структура, която да консумира продуктите му и да ги превръща в добавена стойност.

Четете. Даже по соц време на много хора е бил ясен Кремиковци.

...и да започнеш с пушка в ръка да защитаваш правото на съществуване на Финикия там, където живееш.

Не е ОК.

Това определено е за бисерите. Приятелски съвет - по-добре обмисляй нещата, преди да ги пишеше.

Насоки - бензинът в България е "евтин", защото са по-ниски акцизните ставки от останалите европейски страни.

Лукойл не внася данък печалба в бюджета на България, защото работи на загуба :)

Кремиковци е една от най-ненормалните идеи на престъпното комунистическо управление, без никаква икономическа обосновка. Липса на руда, разположение далеч от евтин транспорт (морски, речен), липса на подходяща икономическа структура, която да консумира продуктите му и да ги превръща в добавена стойност.

Четете. Даже по соц време на много хора е бил ясен Кремиковци.

Не пиши глупости, моля те. Рудата и метала се движат и по ЖП линиите. А това означава и работа за железниците ни. ЖП транспорта е един от най-евтините. Ти изкара, че заводи трябва да се строят само по брега на моретата и океаните. А Русия и САЩ като нямат морета във вътрешността на териториите си да не строят заводи ли? Големи бисери изръси.  Всъщност, тежката промишленост бе най-хубавото нещо на комунистическия режим. В момента ти ми казваш да зарязваме промишлеността и да внасяме всичко отвън, само защото сме нямали морски и речен транспорт?  И като имаме речен транспорт, докъде ни се простира вноса и износа? Вземи един Дунав. От Украйна до Германия. За където и да изнесеш, то от речното пристанище пак всичко се натоварва или на ЖП или на сухопътен транспорт. Тоест, ако има някакво предимство, то е само за градовете по Дунав. Ако бе така обаче, Видин, Русе и Силистра щяха да са най-развитите в България градове, защото по твоята логика имат евтин транспорт със Запада. Ай стига смешки :) Наистина глупави постове като твоя ме карат да се смея. Ами вие в София да мрете ли, като имате само един Искър? Направете си салове, спуснете се до Дунав и се свържете с Германия и Украйна. Тъпо, тъпо, още по-тъпо -  Благо.

А за Лук Ойл извъртасш нещата. Първо, дори да не внася печалба както твърдиш, то печалбата остава за фирмите, които позлват евтини горива спрямо колегите си в Европа и на Балканите. Второ, когато аз говорех за евтин бензин, имах съвсем друго предвид. А именно, че ако нямахме рафинерия, вносът на горива щеше да е от съседните държави. А това означава и допълнително оскъпяване по веригата от прекупвачи и възможност да си пълнят джобовете на гърба на българската икономика, която всъщност трябва да плаща на играчите. Защо сега ревете срещу газта от Русия? Ревете, защото има разни посредници, които си пълнят джобовете, нали? Ами същото щеше да е и с бензина и нафтата, нов внос от Сърбия и Румъния.  Ето това имах предвид като казах, че е добре, че имаме Лук Ойл и че не бе затрит както други големи предприятия като Кремиковци. Защото не си прав за Кремиковци. Много по-удобно за българския бизнес е да разтовари влаковата композиция от София, вместо да внася от Украйна с кораби до пристанищата Варна, Бургас и Русе. От там отново ламарината се товари или на влакови композиции или както е при сегашното ни незавидно икономическо положение - на ТИР-ове. И при всички тия операции се появяват междинни звена. Ти трябва да разчиташ само на една единствена държава - Украйна, за внос на стомана. И когато на някой от Украйна не му харесваш по една или друга причина, ти затваря кранчето образно казано. Защото българската мафия ряпа да яде спрямо световната. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Демек, Кремиковци някой го е унищожил? Ако го бяха продали на...Златев, да кажем, щеше да се развие и да цъфти.

Ами, ОК. Няма смисъл да спорим, няма и нужда.

Аре, извадиха се картите от преди два века и се заложиха уж в интересите и коментарите на настоящи политици, при това руски. Колко удобно. Миро да го пратим в онези времена като му харесват толкова. Обаче тогава все още са набивали на кол....

П.П. "Колът" може да е е на Иво Инджев :D

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.