Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Харчи ли ток компютъра докато е в Sleep режим?

Featured Replies

За какво търкате клавиатурите като разликата е 20 ст на месец?

Сложи си контролен електеромер и не ни занимавай с глупости. Аман.

Като не ти изнася сметката - ползването на компютър не е засдължително. И без това родителите ти я плащат.

• Автор

Сложи си контролен електеромер и не ни занимавай с глупости. Аман.

Като не ти изнася сметката - ползването на компютър не е засдължително. И без това родителите ти я плащат.

Купувам си компютър за забавление ,който струва колкото органите на цялото ти семейство ,мислиш ли ,че немога да си плащам сметките?

Купувам си компютър за забавление ,който струва колкото органите на цялото ти семейство ,мислиш ли ,че немога да си плащам сметките?

https://www.kaldata.com/forums/topic/241400-конфигурация-до-700-800лв/?p=3113726

Добре, добре :D Тези органи нещо много евтинички ми се струват :D

Може би тези 1036,69лв. цял живот са ги събирали органите на цялото му семейство и преди 10 дни се е регистрирало момчето, за да му препоръчате компютър за тях. ПС: Като имаш пари пари да си плащаш сметките си взимаш един ват метър за има няма 20лв. и гледаш каква е консумацията. Така също ще може да видиш и каква е консумацията на телевизора, телефона, таблета и т.н за да улесниш семейството ти в сметките.

Има доста хоби китове по чуждите сайтове за 6-7 евро, които биха свършили перфектна работа. Също има и китайски, които с доставката излизат пак под 20 лв. Сега погледнах и по нашите сайтове и се намират за около 30-35лв. https://vikiwat.com/product/17288/energomer-elektromer-vatmetar-i-ampermetar-pm-231-3000w-max.html   http://www.tashev-galving.com/033+BRS+711/Амперметър+и+ватметър.html    Даже за 10 лв отгоре има разклонители с 5 гнезда с вграден ват-амперметър.    http://www.tashev-galving.com/028+BRS4108/Ел.+разклонител.html

Редактирано от headoff___ (преглед на промените)

Не може да се каже точно защото за различни компютри е различно. Преди в фирмата бяха докарали един UPS който на работния компютър който беше близо 3 пъти по-добър от този на клиента държеше 3 пъти повече време.

Всеки компютър общо взето колкото е по-нов има толкова повече оптимизация за енергия.

Средностатистически лаптоп хаби между 15-60 вата а десктоп 65-250 плюс 15-70 вата за монитор. Обаче в спящ режим лаптопа ватовете стават ~2 а десктопите заедно с монитора 5-10 (мониторите почти нищо не хабят в спящ режим).

Да не говорим че много производители имат серия за ниска консумация. Също така енергоспестяващите "иновации" който вграждат тези дни нямат край и реално за консумация на специфична конфигурация не-може да се каже с точност без нейното пълно изследване.

Аз лично съм задал харда никога да не заспива поради факта че Windows не винаги може да се върне в нормална работа а и често софтуер който съм използвал спира работа когато компютъра заспи. Също така спирам всичките енерго спестяващи функции на дъното. Това го правя поради факта че причинява лаг забелязах преди че от време навреме енергоспестяващата функция бърка кога е натоварена системата и дропва честотата когато на нея реално и трябва и се получава едно леко насичане което лично ме дразни.

Използвам само тази за спретния компютър да пуска по-малко ток към USB че иначе мишката ми свети и на спрян компютър и вечер не се спи. :D

Новият ми компютър харчи около 400W ,може ли да ми кажете на "sleep" колко долу-горе ще харчи.   :)

харчи колкото на shut down, 5  години гася моя от щепсела   след shut down и нямам проблем и не ме интересува  дали харчи

Редактирано от Voltron Voltronov (преглед на промените)

Според мене да не звучи смешно защото може за някои да прозвучи които се имат за по разбирачи от другите , ток се харчи много и от самото захранване на пцто колкото повече награвя при работа и сега като дойдат жегите много ще награвя толкова много ток ще харчи но това си е моя теория все пак другия месец идват жегите и трябва да се помисли за смени на термопасти , охладители и т.н които да са енергозависими

Да не забравяме и електромерите. Преди бяхме с едни дето не бяха така чувствителни от като сложиха новите който са като "моми на диета" да не мигне лампичката на телевизора и се разбучават от въртене.

Да не забравяме и електромерите....

Какво общо има вида на електромера с консумацията на компютъра в режим Sleep?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Какво общо има вида на електромера с консумацията на компютъра в режим Sleep?

Еми до колкото гледам проблема на хората е колко ще платят следователно какво ще покаже електромера.

Хапвате 2 банички по-малко на месец и покривате разликата.Със две банички по-малко на месец ще ви падне и сметката за разните му там чайове за отслабване,което ще ви спести още пари за ток от топленето на вода,а също така и от сметката за студена вода,което неминуемо води до излишни пари,които спокойно може да вложите в една ракия/бира/уиски или в най-лошия случай още една  ненужна вещ на жена ви. ...Чиста работа братчед.

Редактирано от Carlsberg (преглед на промените)

Колеги, този компютър направо калорифер го изкарахме. Мисля, че темата вече е изчерпана. Моля постващия да не се засяга, но за мен това си е чисто вманиачаване. В къщи имам 2 компютъра лаптоп и декстоп. Десктопа го изключвам, но лаптопа постоянно седи в Sleep режим и го събуждам ако ми трябва. Доста рядко го гася. Някаква разлика в сметката си за тока не съм видял и няма и да видя.

Вкъщи има поне един компютър който работи минимум по 15 часа,а и доста често с дни ...без приспиване.Е,аз разлика в сметката за тока не съм видял,но може и проблема да е в мен...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.