Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на дял за възстановяване на системата, за да защитим Windows

Featured Replies

преди 20 минути, ExaFlop написа:

Не. И си пусни тема - не е токова трудно.

OK!

• Отговори 145
  • Прегледи 23,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, izen написа:

Извинявам се предварително, ако нещо е посочено в темата, а не съм разбрал.

Въпросът ми е следният: имам лаптоп с Win 8.1, който си има дял за възстановяване, но ми се иска да го имам на външен носител, тъй като искам да му кача Windows 7,  и вероятно ще трябва да премина от GPT на MBR, и ако форматирам харда ще го изгубя.

Мога ли да ползвам AOMEI OneKey Recovery само за записване на  Recоvery дяла на външен носител, след като не съм го правил с него.

Също и с какъв друг инструмент мога да го направя.

Не го прави. Точно заради липсата на този дял отказаха гаранцията на баща ми.

• Автор
преди 3 минути, niki292002 написа:

отказаха гаранцията на баща ми.

Дяволът как чете Евангелието...

преди 31 минути, niki292002 написа:

Не го прави. Точно заради липсата на този дял отказаха гаранцията на баща ми.

:offtopic_s:А стига ве! Ами ако вирус ти затрие хард диска каква вина има потребителя за някакъв хардуерен проблем по лаптопа ?!!! И изобщо едното с другото няма нищо общо.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 16 минути, BMW Маниак написа:

:offtopic_s:А стига ве! Ами ако вирус ти затрие хард диска каква вина има потребителя за някакъв хардуерен проблем по лаптопа ?!!! И изобщо едното с другото няма нищо общо.

Ми и аз така си виках, ама анулираната гаранция е факт.

А ако е от вирус, ще кажат, че потребителя е свалил този вирус и производителя не носи никаква отговорност. ;)

Вероятно ще трябва да клонирам целия хард, за да съм спокоен, макар, че е хибриден и не знам дали ще мога напълно да го възстановя напълно от обикновен хард. Поне засега ме уверяват, че това е най- сигурният начин.

Иначе, бих взел нов хард и на него ще кача Win7, а при ползване на гаранцията ще връщам оригиналния хард.

Стига разбира се да не се заядат, че е отварян, но са два винта отдолу без пломба и се надявм да не забележат.

Ако ще правиш нещо подобно, бих ти препоръчал и да боядисаш винтовете след това. (понеже в сервиза не тръгват да ти оправят лаптопа, а първо търсят за какво да се хванат за да не го оправят, например това с дяла което няма нищо общо с рам памета)

• Автор

Защо не направите нова тема и там да се обсъжда ОЕМ Recovery partition? Нека тук се обсъждат само въпроси свързани с AOMEI OneKey Recovery.
Иначе става една голяма мешавица.

Благодаря за разбирането.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Защо не направите нова тема и там да се обсъжда ОЕМ Recovery partition? Нека тук се обсъждат само въпроси свързани с AOMEI OneKey Recovery.
Иначе става една голяма мешавица.

Благодаря за разбирането.

Извинявам се, просто се изкуших, след като взеха отношение по моя въпрос.

• 2 месеца по-късно...
току що, ExaFlop написа:

AOMEI Backuper не е безплатна - Onekey  е такава.

Горе съм дал линк и пробвах Onekey и вече се сваля демо версия, която не прави имидж.

Погледнах и тук ама се сваля версия 1.5.

https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=95839

1XdofLx.png

• Автор
  • Автор

Хм, даа. предложените вчера линкове днес вече са паднали (dead).

на 6.07.2016 г. в 14:52, ExaFlop написа:
преди 1 час, ExaFlop написа:

Хм, даа. предложените вчера линкове днес вече са паднали (dead).

За тези ли говориш? Първия е "404 Not Found", обаче втория и третия си се отварят.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор

В dox-a аз съм го качвал, за другите говорех.

http://www.backup-utility.com/personal.html в този като кликнеш за теглене и те води до нищото.

преди 41 минути, ExaFlop написа:

В dox-a аз съм го качвал, за другите говорех.

http://www.backup-utility.com/personal.html в този като кликнеш за теглене и те води до нищото.

Ето това се отваря при мен

Screenshot -  7.07.2016 - 19,07,08.png

PS. Може би от IP-то. Ако някой иска - ще изтегля Backupper Standard и Onekey Recovery, и ще ги метна на някой сървър.

• Автор

И зад двата бутона горе?

преди 2 часа, jhoro написа:

За тези ли говориш? Първия е "404 Not Found", обаче втория и третия си се отварят.

Вторият не е линк, а зип фаил на версия 1.2,третият се отваря,но не може да се изтегли нищо.:no-no:

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Вторият не е линк, а зип фаил на версия 1.2,третият се отваря,но не може да се изтегли нищо.:no-no:

Може - току що изтеглих Backupper Standard - full и Onekey Recovery - Demo (обаче)

• Автор

Както вече писах v. 1.2 съм я качил аз.

Явно, явно AOMEI минават на плащане...

Ще се търсят алтернативи. Macrium

Това демо не ти върши никаква работа,а аз имах предвид  Onekey Recovery само  ,затова казах,че не се тегли нищо.........Между другото,за да не отварям тема(мисля,че тази е подходяща)искам да попитам дали някой знае как се прави възтановяване,резервно копие или нещо подобно на dual boot система.Четох това-онова из нета,но няма много материали и това дето намерих касае точно определена платена програма и пак ми се видяха сложни нещата и не ми стана ясно.Със стандартните програми и средства на уйндоса не става-при възтановяването се възтановява само една от двете системи,другата си е налична в съответния дял но явно нещо става с буут менажера на уйндоса и не възтановява системата като dual boot,a само едната система може да се стартира.Не става и със disk image,пак се плучава същото.Та ,ако някой знае това-онова по въпраса ще съм благодарен......:)

• Автор

Явно при създаването е указано само boot дела и системния по подразбиране да се архивират.
При мен например е такова boot менюто и при преинсталиране форматирам само този дял, на който ще се насипва Windows. Правил съм разни експерименти със закачане на разни инструменти (вкл. и Grub) в boot менюто.

BootweZ8ZP0.jpg

ПП Нещо не ме грабна Metro Boot менюто.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.