Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на дял за възстановяване на системата, за да защитим Windows

Featured Replies

• Автор

Промоция на Onekey 1.6 Pro до 15.07.2016г.
http://www.backup-utility.com/giveaway/okr-giveaway.html
onekeyD4QuoXK.jpg

Регистрацията е в инсталатора. После я търсете в C:\Program Files (x86)\AOMEI OneKey Recovery 1.6\onekey.ini за архивиране.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 145
  • Прегледи 23,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте! Програмата наистина е много добра, но единственото което не ми харесва е, че независимо на кои дял от хард диска избера да се запише бекъпа след това дяла е разделен на 2 части. Има ли начин това да не се случва? 

• Автор

Програмата задължително създава дял, т.е. отделя от някой от съществуващите дялове толкова, колкото е калкулирала, че трябват за събиране на данните. Затова се и казва ДЯЛ за възстановяване.

• 2 месеца по-късно...

След като въстановя системата при стартирване м излиза checking media pressence... и трябва да го чакам по 10 секунди всеки път някой с идеи

• 1 месец по-късно...
на 24.05.2015 г. в 22:29, ExaFlop написа:

Защо да правим дял за възстановяване?

Много интересно и полезно упътване, за което съм ти благодарен.До като го четях, ми мина през ума следното. Понеже въпросната програма не се намира безплатно, не може ли да се направи мигриране на операционната система на втория диск, пак с AOMEI , при това положение ще имаме на двата диска по една и съща ОС, ще се получи двойно зареждане, като ще избираме само от кой диск да се зареди . Ако стане така, няма ли това да е един добър начин за резервиране ? Много бих искал да науча какво мислиш по въпроса.

• Автор

Когато писах Ръководството, програмата беше безплатна. Идеята на резервното копие е маалко по-различна от клонирането на ОС. При резервното копие съдържанието може да се компресира и се съхранява в един файл. При клонирането - съдържанието на един дял се копира на друг 1:1.

на 26.05.2015 г. в 3:01, Слави Маринов написа:

Системата е предвидила много лесен начин-system image архивиране на системен образ,което става точно за 30 сек.От контролен панел-файлова хронология-архивиране на системен образ.Бързо лесно и прегледно,след това може да се използва от system repair,също става бързо и лесно.

Славчо, от няколко дни се занимавам с въпроса за създаване на дял за възстановяване, изчетох всичко по въпроса. Технологията на EXaFLoP е много хубава, но програмата вече не е безплатна. Това , което предлагаш ти ми хареса, разчоплих всички възможности на механизмите за архивиране на Уиндоус, и понеже от написаното от теб може да се направи извод, че си го правил , и най-важното-изпробвал, ще те моля за малко информация. Ако направя архив само за дял С:, ще бъде ли достатъчен за възстановяване.Програмата за системен образ иска да включа и дял Е, където са инсталирани повечето ми програми, но това увеличава архива до 140ГБ (!) Трябва ли да има чек на бутона" Включи системен образ на устройства", ако прежаля обема, какъв диск иска за възстановяването. 

Целта ми е да има някъде на втория диск запис, с помощта на който , ако се повреди диск 1 или ОС , да може да се възстанови ( че аман от преинсталиране). Уиндоус 10, инсталиран сега на HDD, работи безупречно, почти няма грешки, искам да го запазя така. Разбира се, всички мнения по въпроса са добре дошли.

22.JPG

23.JPG

24.JPG

• Автор

А защо Data (E:)  ти е маркиран като системен? Има някаква грешка в конфигурирането на системата. Да не би pagefile  да ти е на Е?

Ми аз не знам какво имаш предвид под архив,но аз не съм архивирал,а съм правил системен образ,но при мен всичко си е в един дял(програми и система)и съм с два диска ссд и хдд,та не е имало дилеми..............по принцип е добре системния образ да е на друг диск по възможност.Това беше и работеше перфектно докато бях само с уйн8.1.Като станах с dual boot(8.1 и10)това вече не ми върши работа(то ще си върши,но ако възтановиш една от двете системи,се възтановява само нейния boot loader и при стартиране се показват двете системи,но може да се стартира само едната и това трябва да се оправя ръчно, после да се възтанови нормалния дуал боот)и си свалих на флашка(направих я буутваща)acronis true image,която за мен е най-добрата програма за тази цел.Сега с нея съм си направил копие на диска(с дветеОС)и при възтановяване всичко си е както преди,без да се налага да поправям буут менаджера на уйндоса за да може да стартират  двете системи,пък и програмата компресира файла и го прави наполовина(не че ме притеснява размера)Перфектна е тази програма и аз не съм плащал за нея,но е платена по принцип.

Ех колко е сложно че трябва да търся и платена програма да си направя един прост бекъп, че да си цепа и диска на дялове :)
8957854V.jpg

• Автор

А сега обясни и как би възстановил срината система от това резервно копие. Или не срината система а счупена файлова система, на която ти архивът създаден от инструмента на Windows. 

И както по-горе писах, когато публикувах това описание, програмата беше безплатна! Капиш? - БЕЗПЛАТНА КЪМ ОНЗИ МОМЕНТ!

От опцията по долу в контрол панела прави се отделен диск.

преди 8 минути, Highagain написа:

От опцията по долу в контрол панела прави се отделен диск.

Доста често вградената функция не работи коректно. Лично аз предпочитам Macrium Reflect, която лично съм тествал и съм доволен от резултатите:

• 1 месец по-късно...

Здравейте ако може малко помощ,че не разбирам

Без име.png

• 3 месеца по-късно...

Дръпни си едно live cd с Акронис и си направи бекъп, не е нужно да цепиш нищо и слагаш парола на бекъпа 256bit криптиране, запазваш на флашка или където ти е кеф и си пиеш бирата на спокойствие.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

преди 16 часа, Highagain написа:

Дръпни си едно live cd с Акронис и си направи бекъп, не е нужно да цепиш нищо и слагаш парола на бекъпа 256bit криптиране

Нали си правеше диск с инструмента на уйндоуса?Гледам сега даваш акъл за акронис(не че тя е безплатна).И това с паролата и криптирането на бекъпа е екстра,само остава да обясниш  кому е нужно и защо да се прави?

• Автор
преди 47 минути, Слави Маринов написа:

криптирането на бекъпа е екстра,само остава да обясниш  кому е нужно и защо да се прави?

Като предпазна мярка срещу криптозарази.

преди 9 минути, ExaFlop написа:

Това е последното нещо ,което бих направил,за да се защитя от криптозарази,пък и гледам дава подобен съвет на човек дето иска помощ за работа със сравнително елементарна програма като onekеy.Между другото наскоро установих,че нещо са променили(оправили) във вградените инструменти на уйн 8.1 и 10 за system image.Те си работеха и преди,но аз като съм с dual boot при възтановяване от такъв образ ми се увреждаше буут менаджера и можеше да зарежда само тази система,която е възтановена.Сега случайно открих,че при възтановяване (и за двете системи важи)от такъв системен образ всичко си е наред и след възтановяването всичко си е постарому и може да буутват и двете системи,без да се налага да възтановявам windows bootloader.

• Автор

Странното за OneKey е, че на някои системи иска WAIK, а на някои - не.
Не съм питал AOMEI за този момент.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Странното за OneKey е, че на някои системи иска WAIK, а на някои - не.
Не съм питал AOMEI за този момент.

Добре де, и аз това се чудих...............аз съм си мислил,че тези инструмети са си вградени и ги има във всяка система,или поне във всяка след win 7 service pack 1,а сега  кво излиза..............?

• Автор

Явно има неща (инструменти) в WAIK, които ползват. Ама от друга страна, както писах, съм срещал един и същ инсталатор на други системи (8.1/10) не иска нищо и си прави магията.

преди 14 минути, ExaFlop написа:

Явно има неща (инструменти) в WAIK, които ползват.

То е ясно,че има,но тези инструменти не са ли във всяко едно исо с уйндоус,или бъркам?

преди 1 час, ExaFlop написа:

Няма ли да е по-лесно ако се използва софтуер, който има опция да прави мониторинг на папката в която се съхранява Image файла като Secure Folders, Comodo и т.н.?

Алтернатива е да се добави и разширението на бекъп файла да се наблюдава.

Иначе се чудя ако се премахнат и правата да се пише в папката, а само да се чете от нея.

Иначе още идеи: (повечето са ясни...NAS, използването на външни дискове със спрян Autorun и които не са вързани нон-стоп с компютъра, запис на DVD, използването на флашка/карта с ключе за защита от писане) и т.н.

https://askleo.com/will-ransomware-encrypt-my-backups/

http://knowledgebase.macrium.com/display/KNOW/Protection+Strategies+Against+Ransomware

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.