Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на дял за възстановяване на системата, за да защитим Windows

Featured Replies

преди 49 минути, Слави Маринов написа:

Това демо не ти върши никаква работа,а аз имах предвид  Onekey Recovery само  ,затова казах,че не се тегли нищо.........Между другото,за да не отварям тема(мисля,че тази е подходяща)искам да попитам дали някой знае как се прави възтановяване,резервно копие или нещо подобно на dual boot система.Четох това-онова из нета,но няма много материали и това дето намерих касае точно определена платена програма и пак ми се видяха сложни нещата и не ми стана ясно.Със стандартните програми и средства на уйндоса не става-при възтановяването се възтановява само една от двете системи,другата си е налична в съответния дял но явно нещо става с буут менажера на уйндоса и не възтановява системата като dual boot,a само едната система може да се стартира.Не става и със disk image,пак се плучава същото.Та ,ако някой знае това-онова по въпраса ще съм благодарен......:)

https://www.boyans.net/DualBootRepair.html

• Отговори 145
  • Прегледи 23,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

При мен изглежда така,снимката е примерна и е от клип,не знам как да снимам като не е заредил уйндоса:shy11:.Проблема на dual boot е,че както и с каквото и да се прави се възтановява само заредената(когато се е правил system image)система,на другата не се виждат явно зареждащите сектори(или може и друго да е)и съответно при възтановяване ги няма и не може да се стартира.

Untitled 3.jpg

• Автор

Аз снимам в MobaLiveCD като предварително задам в diskmgmt.msc буква на boot дела. В MobaLiveCD (стартиран с админски прав) избирам  Run the LiveUSB, указвам буквата на boot дела и ОК. Не пробвай да продължаваш зареждането след първия екран. Може да е кофти за дела, от който стартираш. Само стигни до избора на ОС, размърдай стрелките, за спре таймера и си снимай спокойно.

Това добре,но аз съм с 8.1 и win10 и съм с GPT partition пък и не ми стана ясно дали поправя само стартиращата обувка(така да се каже)или възтановавя системите.........:(

• Автор

В момента виждат ли се двата Windows в boot  менюто? Като ги избираш тръгват ли да се зареждат? С EasyBCD също могат да се направят поправки, включително да изтриеш реда на незареждащата се ОС от boot менюто. И да го добавиш отново от Add menu entry избираш горе Windows 7/8/10 и от падащото меню с дяловете избираш буквата на дела, на който е незареждащата се ОС.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 минута, ExaFlop написа:

В момента виждат ли се двата Windows в boot  менюто? С EasyBCD също могат да се направят поправки, включително да изтриеш реда на незареждащата се ОС от boot менюто. И да го добавиш отново от Add menu entry.

Горния отговор ми беше относно линка на jhoro,а не по-повод написаното от теб ,но така се получи.............иначе не ми се правят живи дискове:P за да мога да снимам, а за буут менюто не знам къде трябва да е..............аз съм с UEFI ,тоест смесен е биоса ми и е по-различен.

• Автор

Това, което описах за снимката става под Windows. Никакви дискове не правиш. Само изтегляш един файл и го стартираш като админ. :)

• Автор

http://www.mobatek.net/labs.html

SARDU  е основно за стартиране на iso файлове на живи антивирусни или живи инструменти за ремонт.

Някой да е чувал за Macrium Reflect?

• Автор

Който не чете така пита...

на 7/8/2016 в 1:23, simtech написа:

Някой да е чувал за Macrium Reflect?

Не знам дали репликата е по принцип за темата,или относно моето питане,но ако е за моето питане, не мисля,че тази програма ще свърши рабоата и може да направи бекъп на dual boot OS.

на 7.07.2016 г. в 23:12, ExaFlop написа:

Явно, явно AOMEI минават на плащане...

Ще се търсят алтернативи. Macrium

Минали са според changelog-a:

• Upgrade AOMEI OneKey Recovery freeware to charged software
  • Add five editions:Demo, professional, Server, Technician, Technician customization
  • Fixed some bugs of previous version.

http://www.backup-utility.com/onekey/changelog.html

Я, кой ще минава на Macrium... :)

преди 23 минути, Слави Маринов написа:

Не знам дали репликата е по принцип за темата,или относно моето питане,но ако е за моето питане, не мисля,че тази програма ще свърши рабоата и може да направи бекъп на dual boot OS.

И нищо не ти пречи да пробваш товa http://www.kaldata.com/forums/topic/189709-как-да-си-защитим-системния-дял-със-акронис/?p=2161059 И за dualboot.

Върши работа!

Заяждам се със ExaFlop!

Прекалени много го търпях!

Редактирано от Digimon (преглед на промените)

преди 21 минути, Digimon написа:

И нищо не ти пречи да пробваш товa http://www.kaldata.com/forums/topic/189709-как-да-си-защитим-системния-дял-със-акронис/?p=2161059 И за dualboot.

Върши работа!

Заяждам се със ExaFlop!

Прекалени много го търпях!

Да, знам и съм го споменал при питането,че само 1 програма acronis true image може да направи това,но за жалост тя е платена.

току що, Слави Маринов написа:

Да, знам и съм го споменал при питането,че само 1 програма acronis true image може да направи това,но за жалост тя е платена.

Да беше ме попитал на лично!

преди 20 минути, дръндю написа:

това не го разбирам

Кое не разбираш!

Че във всеки коментар има мнение на ExaFlop!

Е да де! Това е форум! Където всеки си дава своето мнение!

Нещо против това?

• Автор
току що, Digimon написа:

Че във всеки коментар има мнение на ExaFlop!

Дразни те, че пиша много ли? ОК, проблемът е лесно решим - спира да пиша...

Мир ФАФ форума да има!

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Дразни те, че пиша много ли? ОК, проблемът е лесно решим - спира да пиша...

Мир ФАФ форума да има!

Виж сега: Имам те за доста умен човек!

Не е проблем да пишеш!

Моля те пиши само за проблема! Не е нужно да се ровиш и във другите коментари!

Дай шанс и на другите потребители! Независимо, колко са им грешни отговорите!

Ако много разбираш! Можеш да ги поправяш! Така както прави във момента Night_Raven

• Автор

Май се опитваш да ме скрояваш по чужд калъп? Малко ми е изтекъл срокът на годност за кроене. Спирам да словоизлиявам по темата.

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Май се опитваш да ме скрояваш по чужд калъп? Малко ми е изтекъл срокът на годност за кроене. Спирам да словоизлиявам по темата.

А дано си схванал, моето избухване!

преди 23 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Минали са според changelog-a:

• Upgrade AOMEI OneKey Recovery freeware to charged software
  • Add five editions:Demo, professional, Server, Technician, Technician customization
  • Fixed some bugs of previous version.

http://www.backup-utility.com/onekey/changelog.html

Я, кой ще минава на Macrium... :)

Скоро се очаква промо според инфото тук:

http://www.promo2day.com/showthread.php?tid=8795

Ако някой се интересува да следи от 13 до 15.Предполагам ще се иска регистрация в сайта им.

на 7.07.2016 г. в 19:02, Слави Маринов написа:

Май са махнали вече безплатните версии,даже версия 1.5 на one key вече не може да се намери.............затегнаха примката китайчетата.

Линк от MajorGeeks за 1.5

http://files2.majorgeeks.com/489dde05f53b59ffd2ec29bf410a0ebb/backup/Onekey.exe

Пише че е за 1.6, но се сваля 1.5

http://www.majorgeeks.com/files/details/aomei_onekey_recovery.html

Редактирано от Гост
2.10 (преглед на промените)

• Автор

И вече иска инсталиран AIK...
Странно - на новото издание на Windows 10 - 14385 не търси вече AIK

OneKey Recovery 1.5

Разпознава 3 дяла - Boot|Windows 1|Windows 2

но архивира само Boot|Windows 2.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.