Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Създаване на дял за възстановяване на системата, за да защитим Windows

Featured Replies

• Автор

В случая по-скоро ставаше дума защо се ползва защита с парола на имиджа. Другата причина е ограничаване на достъпва до него и съдържанието му. 

• Отговори 145
  • Прегледи 23,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, ExaFlop написа:

В случая по-скоро ставаше дума защо се ползва защита с парола на имиджа. Другата причина е ограничаване на достъпва до него и съдържанието му. 

Аз разбрах, че по-скоро се говори за криптиране на самия Image файл, което може би също би свършило работа, но ще е досадно да се декриптира след това за да се използва и възстанови системата от него. Иначе има и софтуер за скриване на папки, но не вярвам това да спре криптиращите гадини (но знае ли се...може и като не го видят да го пропуснат). То и самия Acronis в последната си версия има и активна защита в реално време за подобна защита (май работи с черни и бели списъци - default-deny). Също много се коментират в момента и AppCheck (безплатната няма MBR защита) и RansomOff (има MBR защита и възстановява криптираните файлове, но е в още в бета тестове и е нестабилна да се използва на работеща система, но поне е безплатна).

• Автор

По принцип AOMEI създава скрит дял, в който прави имиджа за възстановяване. По подразбиране е скрит.

До колкото разбрах до сега с тая програма няма да стане,а си бях свикнал с нея и друга несъм ползвал.Предложете некоя друга подобна на тая.

преди 11 минути, ExaFlop написа:

По принцип AOMEI създава скрит дял, в който прави имиджа за възстановяване. По подразбиране е скрит.

Е ама това се отнася само за OneKey, която вече е платена нали? Не за стандартната версия?

• Автор

Тя го прави от времето, когато беше безплатна (v.1.3). :) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 11 минути, ExaFlop написа:

С коя версия на програмата пробва?

Имам 1.5 и 1.6pro и с двете ми излиза едно и също

преди 40 минути, ExaFlop написа:

Тя го прави от времето, когато беше безплатна (v.1.3). :) 

Това е ясно, но едва ли някой ще седне да ползва вече програма, която е стара версия, а новата е платена, пък стандартната версия AOMEI BACKUPPER или както се казваше няма такава опция.

Т.е. не че е невъзможно да се използва стар продукт на нещо ако върши работа, нищо, че е end-of-life, но е малко кофти като цяло като знаеш, че има нова версия с оправени бъгове и добавени възможности, но пък е платена.

• Автор

И с AOMEI Backupper може да се прави резервиране:
http://www.backup-utility.com/features/create-system-image.html
Прилича на дублиране на OneKey

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Е това е ясно. То, това е основната функция на програмата, но едва ли може да създава скрипт дял като OneKey...нали оттам тръгна разговора.

То хубава работа иначе програма за създаване на Images, да не може да създава такива. :D

преди 1 час, ExaFlop написа:

Да и именно в това не виждам смисъл,за какво му е на някой да крие или ограничава достъпа до бекъп?

преди 19 минути, ExaFlop написа:

Прилича на дублиране на OneKey

Нали в onekey има опция да се показва в биоса и от там да се стартира възтановяването,тоест ефективна е и при невъзможност да се стартира уйндоуса,а backupper няма тази възможност,или трябва да е зареден уйндоус, или да направиш бутваща медия и после да го използваш................това е основната им разлика.

Когато беше версия 1.3 безплатна си направих dvd bootable media и в момента, още си я ползвам програмата

• 5 седмици по-късно...

Здравейте ползвам програмата и ми е интерсно ако стане некоя мизерия при активен Cryptoprevent,дали ще може да се възтанови системата.

• Автор

Би трябвало да няма проблем с възстановяването, пък било то и в офлайн режим.

• 5 месеца по-късно...

това има ли начин да се поправи?
image.png.1eca470ea9ad8205a110d215428f0e44.png

• Автор

Освен да следваш линковете...и да инсталираш съотетния пакет.

преди 28 минути, ExaFlop написа:

Освен да следваш линковете...и да инсталираш съотетния пакет.

аз един път теглих и маи нищо не стана,а и от двата линка ли да тегля

• Автор

То си пише кое за какво е!
горе до Win 7
долу за Win 8+

• 1 година по-късно...
на 11.11.2017 г. в 9:29, DarkEdge написа:

кое за какво е!

Използвах най-горния линк за възстановяване на системата на компютър с 8.1, за което съм ти много благодарен. Програмата AOMEI Backupper, по-нова версия, си свърши чудесно работата и я накарах да направи запис на външен харддиск. Молбата ми е, като имаш време, искам да направя същото и с другия компютър с Уиндоус 10, като използвам същия външен харддиск , да ми обясниш при нужда да се употреби записът, как ще се разпознае от нея кой запис за кой компютър е . Сигурно трябва аз да ги кръстя 8.1 и 10 и ръчно да насоча възстановяването. Питам, за да не си играя на записи, които после няма да могат да се употребят.Благодаря предварително!

• Автор

Ами, стартираш Backupper и в настройките променяш името и пътя и резервираш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.