Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Очакваната лятна офанзива на рашистите започна. Другото са измислици.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз не мисля, че твоите думи са достатъчно убедителни за мен, но нищо не пречи да си ги повтаряш. Не забравяй и "Путлер". Ще си помисля, че не си ти.  

http://yandex.ru/yandsearch?text=%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F&from=os&clid=1836588

Не знам, Миро, но този твоя линк е нещо бъгав. Като цъкна и ме отвежда до пост на Мойра. Нямам нищо против, има хубав аватар. :D

Коректно , за да не се повтарям като вас, дето цитирате едно и също нещо по няколко пъти, дадох линк от предната страница, където и съм коментирал тези странни "новини" от вашите любим новорусийски  сайта :

http://www.novorosinform.org/news/id/29835

офанзива срещу кого?киев ли нападнаха или превзеха американското посолство?офанзива срещу себе си!Соросови работи да оправдае оръжието,което иска да внесе!Путин открито заяви пред целия свят,че ако продължат насилията и убийствата над рускоезични граждани ще влезе и ще ги защити,и ще го направи ако порошенко не спазва споразуменията!

Не знам, тази информационна агенция ми е съмнителна. По-добре да следиш тук http://novorossia.su/ru/novorossia . Официалната информационна агенция на Новорусия. 

Ами те гузно нищо не пишат за водените цял ден от презнощта боеве.. видях само едно "заявление", че по въпросните направления, Марьинка , Донецк и т.н.. водят "само отбранителни боеве" :)

Както казах .. много странно .. почти превзеха тези селища, и то "само с отбранителни боеве" ???

:)

Затова и сравних тази логика , все едно Хитлер да каже - ние се отбранявахме от Полша, и след като те отстъпиха, немската войска влезе на изток , за да "защити мирното население"

Как  ти звучи това ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Звучи ми като едно много скучно сравнение, на човек следващ разни опорни точки. Държиш да се акцентира на Хитлер, Путин и това е то. 

Ти се шегуваш с тоя сайт, ефенди.  :D

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

офанзива срещу кого?киев ли нападнаха или превзеха американското посолство?офанзива срещу себе си!Соросови работи да оправдае оръжието,което иска да внесе!Путин открито заяви пред целия свят,че ако продължат насилията и убийствата над рускоезични граждани ще влезе и ще ги защити,и ще го направи ако порошенко не спазва споразуменията!

Путиснката армия отдавна е там.. Кой от кого трябва да защитава, за мен е ясно .. но вие си вервате на най невероятните измислици , които ви сервира путинската медийна машина.

Сега казаха по Нова, че украинците са нападнали, така че твърденията ви са неверни, господа пропагандатори. 

Путиснката армия отдавна е там.. Кой от кого трябва да защитава, за мен е ясно .. но вие си вервате на най невероятните измислици , които ви сервира путинската медийна машина.

Руският президент какво ни внушава?   Трябва ли точно Миро и Реджеп да ми го превеждат?   Защо не си стоите до откачалките Яценюк, Турчинов и Потрошенко?   И без това безплатно им съдействате.     Те няма да успеят да убедят НАТО, ЕС и САЩ в нищо... Никой никъде не обявява Русия за агресор!  Просто да бяха променили конституцията на Украйна - с  цел излизане от кавгата между сестрите - Украйна и Русия...

Сега казаха по Нова, че украинците са нападнали, така че твърденията ви са неверни, господа пропагандатори. 

Така ли казали ? айде бе :) Слушаш иозбирателно.

Казаха че това са обявили терористите от ДНР , след което казаха и украинската позиция .

И че международните сили още не са коментирали боевете.

Т.е. абсолютно нищо ново.

защо обаче лъжеш ? :)

Коментирай това което е известно до момента - нападната е Марьинка , и не само , която е била под контрола на украинците.

Колкото и някой да си изсмуква от пръстите че руските терористи са превзели и бомбардирали това село-преградие на Донецк чрез "отбранителен бой" ... не знам... не искам да коментирам че ще прозвучи обидно квалификацията :)

Или че украинските сили сами са се бомбардирали :)

Или версията че украинската войска е отстъпила и опразнила селото , и руснаците са влезли за да "не оставят ей така мирното население"... само дето поизбили и постреляли малко....

Все версии от абсурдни по абсурдни.... :) Но вие точно на тях вЕрвате :)

Нещо много чужденци, включително и черни (разбирай негри) са се навъдили из украинската армия. Кратко е и всичко се разбира, затова го давам в оригинал:

Министерство обороны ДНР огласило данные о составе и количестве иностранных наемников, воюющих на стороне киевских властей.

Об этом заявил замкомандующего корпусом военного ведомства Эдуард Басурин.

«В н.п. Верехенеторецкое выявлено до роты (от 60 до 100 человек) личного состава «Грузинского добровольческого батальона». На блокпосту «Ветерок» между Горловкой и Дзержинском установлена рота военнослужащих США и Польши», — отметил он.

Подразделения польских ЧВК, по данным военной разведки ДНР, зафиксированы в Дзержинске, Димитрове, Славянске, Мироновское, Константиновке и в Краматорске на территории профилактория-общежития «СКМЗ» по ул. Кима, общая численность личного состава которых составляет до 1000 человек.

Басурин также рассказал, что в Красногоровке, на территории колхозного сада зафиксировано присутствие двух рот добровольческого батальона «Ичкерия».

В н.п. Ласточкино установлено местонахождение батальона ЧВК (до 800 человека) с личным составом, большая часть которого представители негроидной расы. Также, два взвода темнокожих военнослужащих были выявлены в Славном.

«На территории психиатрической больницы в Яснобродовке были выявлены добровольцы из арабских стран. Не исключено, что данное подразделение имеет непосредственное отношение к террористической организации «Исламское государство», — полагает Басурин.

Кроме того, в порт г. Одессы зафиксировано прибытие 14 ударных БПЛА из Израиля с личным составом специальных подразделений. «Установлено, что отставные израильские военнослужащие будут проходить службу в батальоне МВД Украины «Ангриф», — заявил замкомкорпусом.

«Данные факты свидетельствуют о том, что украинское руководство в виду низкого морально-психологического состоянии военнослужащих ВСУ делает основной упор на иностранные ЧВК, которые могут быть задействованы в диверсионной работе на Донбассе», — заключил Басурин.

Что касается батальона «Ангриф», то по «странному» стечению обстоятельств он носит название редактировавшейся Геббельсом антисемитской нацистской газеты Der Angriff («Штурм»)

Източник: http://www.politnavigator.net/na-storone-kieva-na-donbasse-vooyut-boeviki-igil-amerikancy-polyaki-chechency-i-batalon-angriff.html

Така ли казали ? айде бе :) Слушаш иозбирателно.

Казаха че това са обявили терористите от ДНР , след което казаха и украинската позиция .

Т.е. абсолютно нищо ново.

защо обаче лъжеш ? :)

Коментирай това което е известно до момента - нападната е Марьинка , и не само , която е била под контрола на украинците.

Колкото и някой да си изсмуква от пръстите че руските терористи са превзели и бомбардирали това село-преградие на Донецк чрез "отбранителен бой" ... не знам... не искам да коментирам че ще прозвучи обидно квалификацията :)

Или че украинските сили сами са се бомбардирали :)

Или версията че украинската войска е отстъпила и опразнила селото , и руснаците са влезли за да "не оставят ей така мирното население"... само дето поизбили и постреляли малко....

Все версии от абсурдни по абсурдни.... :) Но вие точно на тях вЕрвате :)

Критикуваш ама и слушаш избирателно. За това лъжа ли е или не

http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/06/03/113442/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0/

Напрежението в Украйна ескалира Украинската армия е започнала масиран артилерийски обстрел

Мдаам, хубави новини, търпяха търпяха безчинствата на хунтовите каратели донбасци, и след последните ожесточени обстрели над Горловка и предградията покрай летището на Донецк вече им писна,.... и са решили че очакването да се спази Минск- 2 е просто глупаво...

Та ми се струва че тепърва хунтаджиите бандерофашаги ще ядат дебелия.... В РФ пък екстренно се очаква да се свика съвета на федерацията.. а той не се свиква за щяло и нещяло, а за неща наистина важни... 

Та очакването за възобновени бойни действия май свърши.... както казва един от опълченците  

То, чего мы так долго ждали, наконец-то, свершилось.Устав от постоянных обстрелов и провокаций со стороны украинских карателей, армия Донецкой народной республики перешла в наступление на нескольких участках фронта, чтобы принудить к миру киевское правительство и отрезвить зарвавшееся от безнаказанности военное и политическое руководство Украины. 

Устав от постоянной гибели мирных жителей, народная армия уничтожает карателей сразу на нескольких направлениях, прорывая оборону противника. Особенно ожесточенные бои идут на горловском и марьинском направлениях», — рассказал ополченец "Варяг "  

http://novorus.info/news/events/36673-armiya-dnr-pereshla-v-nastuplenie-vsu-otstupayut.html

Е от мен имат едно голямо   Успех  ДНР и ЛНР  ... мачкайте гадовете дето видите, и никаква милост,особено към  бандерофашистките  наемническите батальони и западните наемници .... :)

П.С Салото май пак е свършило, и укропите дори са започнали наново да бягат , заебавайки и техника и оръжие в някои направления, като Мариновка например :D  .... Та нашите трололипита нека викат Сало, не помага .....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Ами и ти лъжеш .. да бе довършил цитираната реплика, и да бе изгледал ЦЯЛОТО какво казват , и ще видиш това което и аз :

Темата отново се превърна в размяна на обиди. Следващ пост в който има и най-малък оттенък на обида към съфорумец ще докара на автора си поне 30 дни бан. Без следващо предупреждение!

Мдаам, хубави новини, търпяха търпяха безчинствата на хунтовите каратели донбасци, и след последните ожесточени обстрели над Горловка и предградията покрай летището на Донецк вече им писна,.... и са решили че очакването да се спази Минск- 2 е просто глупаво...

Та ми се струва че тепърва хунтаджиите бандерофашаги ще ядат дебелия.... В РФ пък екстренно се очаква да се свика съвета на федерацията.. а той не се свиква за щяло и нещяло, а за неща наистина важни... 

Та очакването за възобновени бойни действия май свърши.... както казва един от опълченците  

То, чего мы так долго ждали, наконец-то, свершилось.Устав от постоянных обстрелов и провокаций со стороны украинских карателей, армия Донецкой народной республики перешла в наступление на нескольких участках фронта, чтобы принудить к миру киевское правительство и отрезвить зарвавшееся от безнаказанности военное и политическое руководство Украины. 

Устав от постоянной гибели мирных жителей, народная армия уничтожает карателей сразу на нескольких направлениях, прорывая оборону противника. Особенно ожесточенные бои идут на горловском и марьинском направлениях», — рассказал ополченец "Варяг "  

http://novorus.info/news/events/36673-armiya-dnr-pereshla-v-nastuplenie-vsu-otstupayut.html

Е от мен имат едно голямо   Успех  ДНР и ЛНР  ... мачкайте гадовете дето видите, и никаква милост,особено към  бандерофашистките  наемническите батальони и западните наемници .... :)

П.С Салото май пак е свършило, и укропите дори са започнали наново да бягат , заебавайки и техника и оръжие в някои направления, като Мариновка например :D  .... Та нашите трололипита нека викат Сало, не помага .....

Благодаря за информацията.

Дори вие гледам изоставихте версията че е било "отбранителен бой".

терориста си е терорист... на едно място не седи.. за него понятие "отбранителен бой" не съществува.

Все пак руските терористи кадровици и армия не са там да седят и да полуават парички за едно "седене"  и спазване на някакви договорености:)

Благодаря за информацията.

Дори вие гледам изоставихте версията че е било "отбранителен бой".

терориста си е терорист... на едно място не седи.. за него понятие "отбранителен бой" не съществува.

Все пак руските терористи кадровици и армия не са там да седят и да полуават парички за едно "седене"  и спазване на някакви договорености :)

Ами как да ти кажа, на военни лаици да им се обяснява едно или друго, е все едно да пикаеш срещу вятъра... ти им говориш, те обаче с промитите си мозъци едно си знаят едно си баят.... и за тях отбранителен бой значи само да чакаш като овца на заколение да дойде касапа.... ... е да ама в реалността отбранителните мероприятия на бойното поле са комплексни, и включват както чиста отбрана, отстъпление , така и настъпление... целта, е важна. да се принуди врага да спре бойните действия.... най добрия начин за това е да се смачка  след като ен разбира от дума, и продължава нагло ( като някои тука укролюбители ) да бомбардира а в същото време все да се мъчи да обвинява другата страна че тя стреля ....

Мдам, та такива нещица драги ми мирча от село Рупча ... не очаквам да разбереш и грам от воените неща, осен това което си прочел от мозъкопромивките на укропосмите .....

Темата отново се превърна в размяна на обиди. Следващ пост в който има и най-малък оттенък на обида към съфорумец ще докара на автора си поне 30 дни бан. Без следващо предупреждение!

Хехе, айде да видим кое е обидата... ... или викаш е тайна модерска :D

P.S М/у другото и вашето поведение ме обижда господине модер, ама не рева нали.... така че... 

Да не говорим за поведението на разни проукропски почитатели и чиста проба манипулатори  бълващи нонстоп глупости от укросмите, сякаш сме малоумни ... айде моля ... имаме си досттатъчно акъл , и повече от тях самите ....

дай линк,снимка,видио или каквото намериш,че Руски войски се бият срещу Украйна!само не ми цитирай сорос,нюланд и порошенко!

------------

ако това е вярно,че силите на Донбас са направили военно настъплението от значителен размер  тогава силите на Киев са спечелили играта на изчакване ! ако Украйна е била нападната и Донбас е агресорът, то ще бъде много по-лесно за НАТО / САЩ  да оправдае повишената военна подкрепа и увеличаване на финансовата помощ за Украйна!

Ами как да ти кажа, на военни лаици да им се обяснява едно или друго, е все едно да пикаеш срещу вятъра... ти им говориш, те обаче с промитите си мозъци едно си знаят едно си баят.... и за тях отбранителен бой значи само да чакаш като овца на заколение да дойде касапа.... ... е да ама в реалността отбранителните мероприятия на бойното поле са комплексни, и включват както чиста отбрана, отстъпление , така и настъпление... целта, е важна. да се принуди врага да спре бойните действия.... най добрия начин за това е да се смачка  след като ен разбира от дума, и продължава нагло ( като някои тука укролюбители ) да бомбардира а в същото време все да се мъчи да обвинява другата страна че тя стреля ....

Мдам, та такива нещица драги ми мирча от село Рупча ... не очаквам да разбереш и грам от воените неща, осен това което си прочел от мозъкопромивките на укропосмите .....

Хехе, айде да видим кое е обидата... ... или викаш е тайна модерска :D

P.S М/у другото и вашето поведение ме обижда господине модер, ама не рева нали.... така че... 

Да не говорим за поведението на разни проукропски почитатели и чиста проба манипулатори  бълващи нонстоп глупости от укросмите, сякаш сме малоумни ... айде моля ... имаме си досттатъчно акъл , и повече от тях самите ....

Всъщност съм офицер от запаса, мерси че от твоите обиди как нищо не разбирам , си припомних това :)

Не знам каква е "укрпопската" промивка, 99% от инфовойната е путинските медийни тролове и дезинформация от официални канали.

Не знам по света има ли прецедент да се забранява и глобява телевизия , заради това че разпространява лъжи и дезинформация, както направи Молдова спрямо руските канали.

И забележете, това дори не са новорус.. весна.. и темподобни фейкови сайтове за явна пропаганда, а говоря за официални държавни руски канали.

Както и да е...  а дето казваш "Целта е врага да спре бойните действия"... пак не схващам логиката.. така окупантите на 2.8 % от територията на Украйна, с това кухо оправдание и до Киев казваш ще стигнат опълченците терористи ?

С какво руските терористи се различават от бойците на ислямска държава ?

дай линк,снимка,видио или каквото намериш,че Руски войски се бият срещу Украйна!само не ми цитирай сорос,нюланд и порошенко!

------------

ако това е вярно,че силите на Донбас са направили военно настъплението от значителен размер  тогава силите на Киев са спечелили играта на изчакване ! ако Украйна е била нападната и Донбас е агресорът, то ще бъде много по-лесно за НАТО / САЩ  да оправдае повишената военна подкрепа и увеличаване на финансовата помощ за Украйна!

давал съм десетки видеот и снимки и какво ли не.

Последното гледам е отскоро :

ето ти https://informnapalm.org/9474-ydentyfytsyrovany-voennosluzhashhye-22-brygady-spn-gru-rf-vypolnyayushhye-boevuyu-zadachu-v-luganske

Ти чакаш в новорусинфо ли да го обявят ? :)

Или Путин да си признае след година /ако реши/ дето лъга толкова нагло като за Крим че няма нищо общо ?

пп

Никой от вас не ми отговори на сравнението ми за разходите

- След като на украинците ден война им струва 6.4 млн $ , то откъде реципрочно вземат ДНР и ЛНР подобни средства, че и повече им струва, след като им трябва много повече логистична подкрепа отвън /знаем откъде/ ??

т.е. над 6 млн $ дневно , при условие че мирните жители в ДНР и ЛНР мрат от глад ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ай ай, бил офицер от запаса, и ти ли бруте като Блажко си бил на  еди колко месеца си казарма курс хахахахаха :D ... или си по от онези другите медико незнам си какви специалисти с автоматично придобити офицерски права след изкаран кратък курс ;)

Офицер от запаса аз наричам хора които са служили като офицери с договор в армията и то поне няколко години  и уволнили се като офицери от запаса , и са завършили военно училище ...

За пример, 5 години военно, + 10 години кадрови договор по различни части на БА  ... ето това  е офицер от запаса....

Така че, може скромно да си се попъчиш с офицерството пред някой дето не разбира, а не пред мен ... 

Какви подаръци от РФ очаква Украйна ???

Сам каза - отнемането на Крим ... логично е да се иска компенсация за нещо отнето , особенно когато крадеца не иска да го върне . нали ? :)

Разрушенията в Донбас - също. Само там където има руски войски и "доброволци" , само та м има война. Никой украинец не си разрушава собствената си държава, нито избива рускоезични в мирните неокупирани от руски спецназ, райони.

Пак те питам - кога и къде независима държава се храни топли и пои и пари получава от друга независима държава , без нито един  взаимоправен и/или международен  договор за това ??

А дали и когаще се сменят властимащите в Украйна, няма нщо общо със сепаратизма и терора на Донбас.

Украинците, 1001 пъти съм ти казвал , още утре могат да свалят и Порошенко и Яценюк , и това си е проблем на украинците, не на РФ , или на терористите.

След като не мога да си вземат крим как ще накарат Русия да им плати компенсака? нема как май

Офицер от запаса аз наричам......

Нали знаеш колко ценя мнението ти и кого за какво смяташ ? :)

След като не мога да си вземат крим как ще накарат Русия да им плати компенсака? нема как май

Значи ще си върнат Крим :)

Компенсация и на каква база, превземане с военни действия ли :D при война например ....

Предполагам укропите и ФАЩ се мъчат да измислят нови правила в световното право.... този дето бомбардира страни и ги довежда до хаос и разруха не плаща нищо , а дори цуца, а тези към които сами територии и население се присъединяват и то с разбиващ референдумен резултат ще плащат :D

Мдаам.... света тотално изпростява ....

Нали знаеш колко ценя мнението ти и кого за какво смяташ ? :)

Значи ще си върнат Крим :)

Ще си върнат от трите най дългия , а ти за какъв се имаш , ми е през оная работа .....  локумите и фукните дето се вика, пред други, тука не вървиш никак ... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.