Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Можем да продължаваме и още - в профсъюзния дом в Одеса руски спецслужби изгориха близо 50 руснаци.  Или те са се самоизгорили - за да бъдат несправедливо обвинени разни полудяли правосеки. Някой доказано обвиниха ли местните власти?   Миро, та те са за разстрел тези психопати - правосеки.   А за някои бандеровски полуидиоти ...те са украински патриоти!   Да им имам представите за патриотизъм...

Да, личното ми мнение още след първите "странности" ме наведоха на мисълта за руски "райхстаг".

Точно за да се даде хляб на пропагандатори като вас .

Дъвкали сме темата, най важните моменти с които съм се аргументирал стотици пъти са - хронологията на конфликта и кой първи се подготвя за мелето , и как

/не , не са украинските футболни фенове/

Хронологията на движението и мелето преди блокирането в сградата.

второ - какво правят на покрива на блокираната сграда руснаци със коктейли молотов ?

Трето - изводите и на разследващие органи , то дори е и очевидно че причината за подпалването са средните и горни етажи на сградата.

и получетвърто , щото има много спекулации - неестественото положение на зигорелите трупове и следите от куршуми, докато паралелно има много клипове как самите украинци са помагали на хора да се измъкнат от някои етажи !

Накратко от това , и не само от това аз си ги направих изводите, а вие  ?

За газта и тока и др неща - ама разбира се че най логичното нещо е да ги спрат.

Както и пенсиите.

Защото никой , абсолютно никой не контролира нито изплащания, нито доставки.

Както и в Крим, за да има някакви търговски отношения, някой трябва да подпише някакви договори , не ?

Какво значи "пуснете ни газта и тока" ??? кой ще го смята и как ? между кой и кой ще се прави договор ?

Както казах и преди - много е лесно да обявиш 'независимост" , но от много еуфория , никой не мисли за правния статут, за реалните проблеми и социална криза.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Украинската пропаганда защо все присмех създава?  Нямат ли си съветници Потрошенко и останалите?   Май просто не желаят да променят конституцията на Украйна - обаче скоро ще им го изискат и американските им псевдоприятели!  Защото никой няма да тръгне на трета световна война заради държава като Украйна. Руските позиции и пропагандата им не третират тези неща - те уж са уточнени в Минск...   Обаче следва и да се изпълняват.

Нямат ли си съветници Потрошенко и останалите?

Естествено,че има. Как според тебе Порошенко си е увеличил богатството седем пъти?

http://novinar.bg/news/poroshenko-7-pati-po-bogat-otkakto-e-prezident_NTAyMzs1.html

За година на поста доходите на президента на Украйна Петро Порошенко са нараснали 7 пъти, съобщава Би Би Си.

Богатството на Порошенко е нараснало многократно въпреки срива на украинската икономика и трудностите, с които бизнесът му се е сблъскал в Русия. През 2013 г. "Шоколадовият крал", както го наричат в родината му, е декларирал доход от над 2 млн. долара, спечелени предимно от продажбата на ценни книжа и корпоративни права. През 2014 г. декларираното от Порошенко е вече 11,2 млн. долара - 90% от тях от дивиденти, плюс продажба на акции и корпоративни права.

Как Порошенко успява да увеличи богатството си 7 пъти на фона на почти банкрутиралата украинска икономика? От Би Би Си посочват като възможно обяснение обезценяването на украинската гривна през 2014 г. Не е изключено Порошенко да е държал парите си в твърда валута, като след срива ги е обърнал в гривни (декларираният от него доход е именно в гривни). Друго възможно обяснение е, че Порошенко е получил дивиденти като акционер в бизнес структури, финансирали президентската му кампания.

Трябва да се отбележи и че шоколадовия завод Roshen, чийто собственик е Порошенко, за последната година е увеличил продукцията си 9 пъти. Украинският президент притежава и други предприятия - хранително-вкусови, автомобилна корпорация, заводи за стъкло и керамика, застрахователна компания, банка, няколко тв и радио- компании. При това, след като става президент, Порошенко не продава нито един от бизнесите си. Разпродаването им стартира едва напоследък, предаде РИА Новости .

Ето какъв е коментарът на Виктор Небоженко, директор на социологическата агенция "Украински барометър": "Мисля, че ще има сериозни политически последствия за Порошенко вследствие всичко това. Как така един президент-олигарх забогатява в състояние на война и икономически колапс, докато всички други обедняват? Порошенко беше и си остава един от най-големите олигарси в Украйна".

Затова и Украйна ще е дълго време в такова състояние. Протести ли? Майдани ли?

"Напоследък обаче се говори, че целта на Порошенко е "деолигархизация", т.е. в страната да не остане нито един олигарх. Темповете, с които понастоящем се продават компаниите, собственост на президента, дават основание да се предполага, че този процес ще продължи до края на мандата му. А също и че Порошенко очевидно планира да бъде президент повече от един мандат"

Освен него естествено.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Излезе нов доклад на ООН за ситуацията на Донбас

http://www.ohchr.org/RU/NewsEvents/Pages/Media.aspx?IsMediaPage=true&LangID=E

The vicinity of Donetsk airport and the contested village of Shyrokyne in the Donetsk region remained the major flashpoints where heavy weapons were intensively used. Reports of sophisticated heavy weaponry and fighters being supplied from the Russian Federation persisted,” the report notes.

Between mid-April 2014 and 30 May 2015, at least 6,417* people, including at least 626 women and girls, have been documented as killed and 15,962* as wounded in the conflict zone of eastern Ukraine. This is a conservative estimate and the actual numbers could be considerably higher.

“Serious human rights abuses, intimidation and harassment of the local population perpetrated by the armed groups continued to be reported. The [monitoring mission] received new allegations of killings, torture and ill-treatment, as well as cases of illegal deprivation of liberty, forced labour, looting, ransom demands and extortion of money on the territories controlled by the armed groups,” the report states.

....

и т.н.

За Порошенко какво ви притеснява по точно ? че то и ние си имаме президент милионер, дошъл от "бизнеса" :)

Порошенко ако си искат украинците ще си го сменят, както и ние ще си сменим нашия, АКО политиките случат това.

Върпоса е че смесвате понятията - какъвто е Порошенко и каквото и да е неговото политическо илибизнес бъдеще, това няма абсолютно нищо общо със рязане на територии от коя да е държава , нито е оправдание за сепаратизма и руския терор на Донбас.

Нел ще се извини ли? :hush:

А дамата знае ли, че я обичаш ?

Не може ли на лични да си изясняваш отношенията ?

Все пак темата е за руските зверства в Украйна, а не за несподелена любов.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

• Автор

...

Все пак темата е за руските зверства в Украйна, а не за несподелена любов.

Тц! Темата е за положението в Украйна - така както всеки го вижда за себе си. Не подвеждай хората!

Темата е за положението в Украйна

Което е такова, каквото е, основно поради зверствата на руската окупационна армия там. А хората ги подвеждаш ти, с извинения, които никой не ти е искал. Както се вижда от по горния пост на колегата, който заради твоя почин си мисли, че някой на него пък му дължи извинения.

• Автор

Което е такова, каквото е, основно поради зверствата на руската окупационна армия там...

Това е твоето мнение и ти си го казваш. Остави и другите хора да си кажат тяхното. Моето извинение не ти пречи. Темата е за всички, а не само за прищявките на Реджеп Иведик!

...А хората ги подвеждаш ти, с извинения, които никой не ти е искал. Както се вижда от по горния пост на колегата, който заради твоя почин си мисли, че някой на него пък му дължи извинения.

Не знам как, кого и кога може да подведе моето извинение, но ти определено подвеждаш хората, когато казваш, че някой си мислел, че му дължат извинение, когато всъщност, човекът най-културно задава въпрос. Между културно питане и претенции за дължене - балкан разлика. Също така подвеждаш потребителите и че темата е направена да отразява само твоята гледна точка.

Спирам с обясненията. Който разбрал - разбрал!

И ток, и газ, и снаряди, и... и пенсии (както miro20 ме увери)... Абсурдна е ситуацията...

Мдам... и снаряди... Вероятно никой не е очаквал снарядите, кака, мислели са си: Ей сега им разгонихме фамилиите на нашите управляващи, ние ще тъпчем украинското знаме, ще вкарваме руско оръжие и армия, ще отцепваме територии в полза на Русия, а дураците ще ни пращат пенсиите, ще ни светят и ще ни греят... Мдам... абсурдно е!

Нел ще се извини ли? :hush:

И причината за извинението ми каква трябваше да е?

За тока и газта съм абсолютно сигурна, колега. И то не от "блиц", а от първа ръка-хора, които живеят там. За оформяне на личното ми мнение това е напълно достатъчно.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

И причината за извинението ми каква трябваше да е?

За тока и газта съм абсолютно сигурна, колега. И то не от "блиц", а от първа ръка-хора, които живеят там. За оформяне на личното ми мнение това е напълно достатъчно.

А, те ползват и алтернативни източници. И Поглед инфо четат, и Велислава Дърева и Петър Волгин и Симов. И руските телевизии гледат. Пък ти с някакви лични впечатления от първа ръка ще ги плашиш. 

Трябва да им се извиниш, не може така.

:offtopic_s:  Какво означава да имаш впечатления от първа ръка от нещо или някого?

:offtopic_s:  Какво означава да имаш впечатления от първа ръка от нещо или някого?

Ами аз например съм ходил много пъти в Украйна. Работил съм там. Познавам много хора. И в Молдова съм ходил не веднъж.

Рени, Измайл, Одеса, Херсон, Мариупол и други. Да не изброявам. 

Ами аз например съм ходил много пъти в Украйна. Работил съм там. Познавам много хора.

Значи имаш лични впечатления от Украйна и хората там, т.е. впечатления от първа ръка. :)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Значи имаш лични впечатления от Украйна и хората там, т.е. впечатления от първа ръка. :)

Да. Ако и ти си съгласна с този термин, така определен, може да го използваме вече и в дискусията.

Да. Ако и ти си съгласна с този термин, така определен, може да го използваме вече и в дискусията.

Не в термина е причината за въпроса ми, а друго.

Дали разказите на хора, които живеят в момента в Украйна могат да се приемат като впечатления от първа ръка, т.е. като лични впечатления?

В Украйна има и хора, които са доволни от ситуацията там, трябва ли да приема това за истина и да тръгна да убеждавам хората, че в Украйна нещата вървят добре?

Жител на Горловка устройва ли те?

Е, от края на март живее в Киев, но дотогава е живяла и работила в гр.Горловка, нейното родно място, рускоговоряща украинка, с баща украинец и майка-московчанка.

Нейните впечатления и думи са от първа ръка, а аз нямам причина да не и вярвам, достатъчно е осъдителна и към едните, и към другите.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не в термина е причината за въпроса ми, а друго.

Дали разказите на хора, които живеят в момента в Украйна могат да се приемат като впечатления от първа ръка, т.е. като лични впечатления?

В Украйна има и хора, които са доволни от ситуацията там, трябва ли да приема това за истина и да тръгна да убеждавам хората, че в Украйна нещата вървят добре?

Много добре знаеш, че отговорът ми на този въпрос е такъв, че освен теб, Хайди и Скалата, едва ли някой друг би го разбрал. Но да опитаме.

Могат да се приемат за лични впечатления и не могат да се приемат за лични впечатления. 

В Украйна има хора, които са доволни и има хора, които са недоволни.

Това или онова трябва да се приема за истина и не трябва да се приема за истина.

Трябва да тръгнеш да убеждаваш хората, че нещата в Украйна вървят добре или зле, и не трябва да тръгваш да ги убеждаваш.

Предполагам, че ти ме разбра вече. Сега за останалите. 

Имаш известно право, но монетата има и друга страна. Ако обърна думите ти на 180 градуса (някои му казват 360 градуса, което е вярна грешка), се получава следното:

Плагиатствам от теб

В Украйна има и хора, които НЕ са доволни от ситуацията там, трябва ли да приема това за истина и да тръгна да убеждавам хората, че в Украйна нещата вървят добре ЗЛЕ?

Край на изплагиатстваното

Сега Украйна е на ръба на фалита: расте безработицата, националната валута за година е обезценена три пъти. Средната заплата е около 150 долара.Минималната пенсия падна под 50 долара.Положението непрекъснато се влошава - вероятно доволни са единици хора начело с олигарха Порошенко...

Около 70% от украинците по време на допитване са изразили неудовлетвореност от живота си. Това са реалните последствия от бандеровското управление. Не ми се коментират съдбите на хилядите убити и осакатени.Странното е, че за загубилите здравия си разум националисти само Русия и Путин са им виновни.Не разбират, че всички тези гадости започнаха от един криворазбран Майдан. Скоро в Украйна всички ще са потърпевши, недоволни и разочаровани.

Скоро в Украйна всички ще са потърпевши, недоволни и разочаровани.

От целият ти пост само с това не съм съгласна.

Има хора, които използват ситуации като тази в Украйна за да натрупат пари, така е по цял свят.

Тези хора не са нито комунисти, нито фашисти, нито някакви други, те са просто безскрупулни.

За жалост, съдбите на хората по цял свят зависят точно от такива хора.

Много добре знаеш, че отговорът ми на този въпрос е такъв, че освен теб, Хайди и Скалата, едва ли някой друг би го разбрал. Но да опитаме.

Могат да се приемат за лични впечатления и не могат да се приемат за лични впечатления. 

В Украйна има хора, които са доволни и има хора, които са недоволни.

Това или онова трябва да се приема за истина и не трябва да се приема за истина.

Трябва да тръгнеш да убеждаваш хората, че нещата в Украйна вървят добре или зле, и не трябва да тръгваш да ги убеждаваш.

Предполагам, че ти ме разбра вече. Сега за останалите. 

Имаш известно право, но монетата има и друга страна. Ако обърна думите ти на 180 градуса (някои му казват 360 градуса, което е вярна грешка), се получава следното:

Плагиатствам от теб

В Украйна има и хора, които НЕ са доволни от ситуацията там, трябва ли да приема това за истина и да тръгна да убеждавам хората, че в Украйна нещата вървят добре ЗЛЕ?

Край на изплагиатстваното

Точно по тази причина трябва да се чете и гледа какво става и човек сам да си прави изводите.

Колкото повече източници на информация ползва човек, толкова по-добра представа ще придобие как стоят нещата.

Ако вкъщи и в училище е учен как да мисли, а не какво да мисли, разбира се.

Жител на Горловка устройва ли те?

Е, от края на март живее в Киев, но дотогава е живяла и работила в гр.Горловка, нейното родно място, рускоговоряща украинка, с баща украинец и майка-московчанка.

Нейните впечатления и думи са от първа ръка, а аз нямам причина да не и вярвам, достатъчно е осъдителна и към едните, и към другите.

Както би се изразил Реджеп, устройва ме и не ме устройва. ;)

Твое право е да ползваш каквато информация искаш и да вярваш на когото и в каквото искаш.

Мое право е или да се съглася с теб или да не се съглася.

От целият ти пост само с това не съм съгласна.

Има хора, които използват ситуации като тази в Украйна за да натрупат пари, така е по цял свят.

Тези хора не са нито комунисти, нито фашисти, нито някакви други, те са просто безскрупулни.

За жалост, съдбите на хората по цял свят зависят точно от тази шепа хора.

Тези хора ще бъдат принудени да бягат и да се крият от сънародниците си. Доста от тях ще ги застигнат последствията от народната любов. Някои ще бъдат убити, други ще бъдат издирвани и съдени. Това ще е краят на бандеровския национализъм. Крим никога вече няма да е в Украйна, а за Донбас зависи как в бъдеще ще се доразвият нещата. Точно Руската Федерация може най-много да съдейства Украйна да подобри икономическото си положение.

Тези хора ще бъдат принудени да бягат и да се крият от сънародниците си. Доста от тях ще ги застигнат последствията от народната любов. Някои ще бъдат убити, други ще бъдат издирвани и съдени. Това ще е краят на бандеровския национализъм. Крим никога вече няма да е в Украйна, а за Донбас зависи как в бъдеще ще се доразвият нещата. Точно Руската Федерация може най-много да съдейства Украйна да подобри икономическото си положение.

Справедливо би било ситуацията да се развие така, както казваш, но...

Шепа безскрупулни хора успяха да съсипят България, задържайки се във властта вече 25 години, благодарение на способността си да се пребоядисват в цвета на партията, която е силна в момента.

Имам чувството, че в Украйна ще стане същото.

Никой няма да бъде съден, най-много наемници да убият някой от виновниците за украинската криза.

И аз мисля, че Крим ще остане част от Русия.

И още нещо.

Украйна няма да получи мечтаната подкрепа нито от ЕС, нито от САЩ и е твърде възможно да се обърне за помощ към Русия.

Тези хора ще бъдат принудени да бягат и да се крият от сънародниците си. Доста от тях ще ги застигнат последствията от народната любов. Някои ще бъдат убити, други ще бъдат издирвани и съдени. Това ще е краят на бандеровския национализъм.

Да, вероятно , но по скоро не.

Всяка нва демокрация е минала през какви ли не сътресения, но това си е проблем винаги на държавата и на хората в тази държава.

А не може да има край на бандеровски национализъм, просто защото няма как да има край или начало нещо което го няма :)

И ние сме почти  така икономически, въпреки че нямаме фашистка бандеровска хунта.... /ъъъ.. или може биимаме :) /

........ Крим никога вече няма да е в Украйна, а за Донбас зависи как в бъдеще ще се доразвият нещата. Точно Руската Федерация може най-много да съдейства Украйна да подобри икономическото си положение.

Нарочно разделих двете неща , защото едното няма абсолютно нищо общо с първото

.

Не знам поради какви причини каканижиш едно и също , че РФ е спаситалката на света едва ли не :)

А сериозно погледнато , и що годе обективно , не си прав.

Ще ти припомня малката но много вярна сентенция, че тези които по бързо се е оттърваха от настоящо и бившо руско влияние, сега са по добре проспериращи държави.

Визирам бившото соц обкръжение от СССР.

И пак ще ти дам за пример нас , които нито проведохме лустрация, нито се оттървахме от руските зависимости, исега сме по зле от тях.

Монопола в доставките на суровини какво толкова ви харесва ? що за мазохизъм по идеологически причини да плащаш винаги най неизгодните оферти , че и да се радваш на това, само защото някой тие втълпил  илюзията за "добрия Иван" , който в реалност е по зле и от османлия дори .

Отдавна е очевидно че РФ е путинска монархо-олигархия, която ползва демократични закони и конституция само за параван , на подобие как дявола чете евангелието.

Военните операции, и проведени "за парлама" насилствени референдуми /наречени демократична свободна воля/ са простичък пример за този подход.

РФ няма как да подобри икономическото положение. Просто защото те са причина за цялата разруха там.

Май се почна... путиснките орки започнаха офанзива.

Масиран обстрел на Марьинка до Донецк , Горловка също и т.н..

/защитавайки се с лопати и мотики нали/

Яценюк също коменитирал

http://news.liga.net/news/politics/5923629-kreml_prikazal_svoim_voyskam_nachat_operatsiyu_v_ukraine_yatsenyuk.htm

"Россия вчера сорвала трехстороннюю встречу, а сегодня дала указание своим террористам начать военную операцию"

http://news.liga.net/news/politics/5923598-rossiyane_brosili_bolshe_1_tysyachi_boevikov_na_shturm_marinki.htm

Май се почна... путиснките орки започнаха офанзива.

Масиран обстрел на Марьинка до Донецк , Горловка също и т.н..

/защитавайки се с лопати и мотики нали/

Яценюк също коменитирал

http://news.liga.net/news/politics/5923629-kreml_prikazal_svoim_voyskam_nachat_operatsiyu_v_ukraine_yatsenyuk.htm

"Россия вчера сорвала трехстороннюю встречу, а сегодня дала указание своим террористам начать военную операцию"

http://news.liga.net/news/politics/5923598-rossiyane_brosili_bolshe_1_tysyachi_boevikov_na_shturm_marinki.htm

Така е. Лятната офанзива на рашистите започна. Каквото има да става ще става. Дай боже победа !!!

Слава на Украйна !!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.