Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

• Автор

...

Това пък за какво беше ? Сам се самонави екзалтирано , показах ти аргументите си , сам се извиняваш.. ми хубаво.. само че не това ми е целта.

...

Е как? Нали обещах, че ако има честен и конкретен отговор, ще се извиня! Ти ми даде честния си и конкретен отговор базиран на едно линкче. И аз сега, срам не срам, щом линкчето ни показва честно и конкретно ситуацията - верен на обещанието си, се извиних. Даже трижди, но не щото това ти е била целта, а заради обективния отговор, който ти ми даде, а аз на доверие приех.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да не се повтарям за хронологията на сепаратисткия терор на Донбас повтаряме стари всеизвестни неща

http://bither.livejournal.com/503513.html

https://news.pn/ru/criminal/101698

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-положението-в-украйна-част-3/?p=3124448

С нагледни картинки и карта

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

"Да, почти точно това желая, без измислицата ти за "прогонване или избиване" .

Обратното което вие желаете е призив за сепаратистки фашизъм , насилие и терор." Миро, уникален си!Украинците досега въобще не са прогонвали сепаратисти от техните родни райони и не са ги избивали. То според теб там няма гражданска война - има само една трагична АТО. Аз нищо не си измислям, а ти си цар в празнословни невярности.Нямало било там украински фашизъм с насилие и терор - Миро все преповтаря указаното от украинската пропаганда. Сепаратистите сами си разрушиха населените места и по погрешка сами са се убивали. Потрошенкови методи и лъжи!

"Да, почти точно това желая, без измислицата ти за "прогонване или избиване" .

Обратното което вие желаете е призив за сепаратистки фашизъм , насилие и терор." Миро, уникален си!Украинците досега въобще не са прогонвали сепаратисти от техните родни райони и не са ги избивали. То според теб там няма гражданска война - има само една трагична АТО. Аз нищо не си измислям, а ти си цар в празнословни невярности.Нямало било там украински фашизъм с насилие и терор - Миро все преповтаря указаното от украинската пропаганда. Сепаратистите сами си разрушиха населените места и по погрешка сами са се убивали. Потрошенкови методи и лъжи!

Познатата путинска пропаганда.

Добре де.. винаги съм ви питал, буквално всеки ден - къде и кога някой е тероризирал или репресирал рускоезични на Донбас в границите на донецка и луганска области  ИЗВЪН малката част на окупираните от терористи сепаратисти , територии  ?

Дори не питам вече за цяла Украйна, където на много места си живеят руснаци. Питам за въпросните области, но които не са заети от терористите сепаратисти.Къде и кога укрианските власти са изгонили или избили дори един руснак от тези региони ???

Отговор още не съм получил от вас.

Получават ли хората от Донецк пенсии от Украйна или не? Иде реч, ако иде човека на касата (в Украйна) и каже - Не съм получавал пенсии от 3 (или 5 или 12 или колкото са там) месеца! - и лелята погледне в дебелата книга и види, че не е получавал, ще му плати ли паричките на дядото или не, като види, че паспорта е от Донецк? Отговаряй конкретно и честно. Аз ще ти повярвам. Ако отговора ти е Да, аз ще се извиня в темата, за упреците ми към украинските власти по повод пенсиите. Ако не си 100% сигурен - кажи, че не знаеш или че не си сигурен - това също са отговори. Ако си ме излъгал - грош цена на всичко, което си написал...

И ток, и газ получават, кака. Само дето от година и кусур от Донецк и Луганск(от окупираните територии) няма никакви постъпления към Украйна... доста абсурдна е ситуацията, но Украйна не ги е изоставила, пък и малко останаха и там онези, които искат в Русия. Сърдити са на Путин, че ги бил излъгал, надявали се да стане като в Крим... Е, да, ама не - Путин не ги иска тях, много гловоболия му създадоха вече... докато разменяха пленените руски военни за украински, беше добре, лъжеха целия свят, че нямало такива там(не че баш целия свят им вярваше, ама ей ги на тука нашите опоненти... упорито, прогресиращо упорито отричат онова, което е очеизваждащо), но на лъжата краката...

Както и да завърши одисеята на бившите военни Александров и Ерофеев, те вече са емблеми за болната морална съвест на Путинова Русия, която отстоява "доброто", но не и достойнството на човека. Особено на собствените си граждани.

Мисля, че след този отглас няма как да завърши по друг начин, освен с процес и присъда... за тероризъм(от интервютата разбрах, че адвокатът им ще се опита да смени "тероризъм" с "шпионаж"), все пак дори като руски граждани(а не като военни) те носят отговорност за един убит и трима ранени военни украинци.

Познатата путинска пропаганда.

Добре де.. винаги съм ви питал, буквално всеки ден - къде и кога някой е тероризирал или репресирал рускоезични на Донбас в границите на донецка и луганска области  ИЗВЪН малката част на окупираните от терористи сепаратисти , територии  ?

Дори не питам вече за цяла Украйна, където на много места си живеят руснаци. Питам за въпросните области, но които не са заети от терористите сепаратисти.Къде и кога укрианските власти са изгонили или избили дори един руснак от тези региони ???

Отговор още не съм получил от вас.

Няма и да получиш, Миро. Отговорът е твърде неудобен за позицията на нашите колеги тук.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Много странни мнения се изказват тук. Украйна не може без Русия. Защо тогава украинците с техния недообмислен Майдан докараха нещата до война? Такива непредвидливи и неразумни националистично настроени украинци не са ни нужни в ЕС и в НАТО. Бандеровската власт е причина за драмите и войната в Украйна - с какво са виновни Русия и Путин? Че ще защитават руснаците си бе предварително ясно. Няма и да престанат да го правят - докато е необходимо. Трябваше да се споразумеят като славяни - вместо да се води война.

Нел, не коментирай неща, дето не разбираш. Ток и газ, ДНР и ЛНР, получаваха от Русия, през зимата. ;)  Когато бандеровците, врътнаха кранчето. Сега дали са възстановили доставките, не съм проверявал. Чувстваш се длъжна, като майка орлица, да подпомагаш фейк писателя от село Рупча ли?

Абе човек, ти четеш ли си линковете :)

Цитирам :

Благодаря ти за статията от 16 април миналата година, това красноречиво показва същия сценарий като в Крим.

Тотално париране на украинската власт, ВЪОРЪЖЕНО завземане на администрации, кметства и милиции, и забележете - УЛТИМАТУМ за провеждане на референдум както в Крим.

Аз лично се радвам че не се сбъдна същия сценарий.

т.е. точно това което си бе хронологията - в началото на април сепаратистите обявиха независимост, превзеха насилствено една камара селища и градове, обявиха независимост, и окооло 16-ти , след около 10-на дена , започна украинската реакция на това късане на държавата

Елементарните ти опити  да извърташ, няма да се получат. ;)  А да, винаги майки орлици, ще ти харесат манипулациите. ;)  За разлика от теб, чета какво публикувам. А ти, пак не си схванал целта на поста ми. От цялата манипулативна статия, ти си избра опорните точки, както и очаквах. И се опитваш, да манипулираш и извърташ, в типичния си фейков стил. :ph34r:  Пак ясно показа, какъв си. Макар и да те защитават, шефчета-консултанти. :clown:

Много странни мнения се изказват тук. Украйна не може без Русия. 

Да бе. Ще им липсват нападенията, анексиите, окупациите и голодоморите.

Както казваше Кириак Стевчов от филма Под игото.

"Тук се сквернослови против негово величество. Аз излазям !!!"

Нел, не коментирай неща, дето не разбираш.

Колега, въздържай се от подобни твърдения занапред. И друг път съм ти казвала, че това, че не разбирам нещата като теб, не означава, че не ги разбирам. :)

За мен вие тук сте една клика от няколко напълно заблудени люде, които освен да се нахвъргате върху опонента си, доказващ непрекъснато правотата си, да го засипвате с обидни реплики и/или друг вид словесна агресия, нищо друго полезно не правите. Показхте ли нещо ново, нещо което да докаже обратното на това, което не само Миро твърди - не.

Украйна никога не е спирала доставките на ток и газ за Донецка и Луганска области, Духче, колкото и да ти се иска обратното. Имало е моменти без ток и газ заради аварии, но никога не са спирали доставките и те определено не идват от Русия.  :P

Много странни мнения се изказват тук. Украйна не може без Русия. Защо тогава украинците с техния недообмислен Майдан докараха нещата до война? Такива непредвидливи и неразумни националистично настроени украинци не са ни нужни в ЕС и в НАТО. Бандеровската власт е причина за драмите и войната в Украйна - с какво са виновни Русия и Путин? Че ще защитават руснаците си бе предварително ясно. Няма и да престанат да го правят - докато е необходимо. Трябваше да се споразумеят като славяни - вместо да се води война.

Русия може без Украйна - обратното обаче ще докара Украйна до банкрут и те пак сами ще са си виновни http://www.blitz.bg/news/article/337517

Веднага се сетих любимия ви девиз на ГМДимитров - за въздуха и слънцето .... :) сещ'ш се :)

А кой от кого има нужда, за ралзика от вашите рашистки анти-украински пропаганди, съм на мнение че за всички има място под слънцето , при условие че е равноправно това съществуване.

Затова когато Путин си изведе войските и доброволците от Донбасс и от Крим разбира се, може и да има мир и диалог.

Равноправен. Без "вежливи зелени човечета" , без извиване на ръце с цел икономическо унищожение , чрез заобикаляне на Украйна от суровинни трасета, каквито са ЮП и др.

Нел, не коментирай неща, дето не разбираш. Ток и газ, ДНР и ЛНР, получаваха от Русия, през зимата. ;)  Когато бандеровците, врътнаха кранчето. Сега дали са възстановили доставките, не съм проверявал. Чувстваш се длъжна, като майка орлица, да подпомагаш фейк писателя от село Рупча ли?

Елементарните ти опити  да извърташ, няма да се получат. ;)  А да, винаги майки орлици, ще ти харесат манипулациите. ;)  За разлика от теб, чета какво публикувам. А ти, пак не си схванал целта на поста ми. От цялата манипулативна статия, ти си избра опорните точки, както и очаквах. И се опитваш, да манипулираш и извърташ, в типичния си фейков стил. :ph34r:  Пак ясно показа, какъв си. Макар и да те защитават, шефчета-консултанти. :clown:

Нещо каза ли че като прескочих офтопика и личностните оценки инападки... пак не видях на какво по темата говориш ? :)

ОБСЕ са направили контрол и са установили че доста тежко въоръжение не се намира на контролираната местостоянка, където трябва да бъде. Отнася се за Град. гаубици и оръдия. Обстрялвани са (за пореден път) райони около Горловка.

А колкото до украинското TV предаване - човекът излезе от анонимност и се изгаври в пряк ефир. Че им дрънкал каквото искат да чуят за да си спретнат пропагандата, редакторите пък въобще не са проверили цитираните имена и друга военна информация. В резултат за изпроводяк просто послал наxyй. 

"Затова когато Путин си изведе войските и доброволците от Донбасс и от Крим разбира се, може и да има мир и диалог." Да не би да считаш, че рускоезичното население там още желае да е под украинска власт!? Правиха се на места доста референдуми. А и те луди ли са ... да желаят да живеят в банкрутиращата украинска държава!? Безумията на Турчинов, Яценюк и Порошенко защо да са и за тяхна сметка? Има ли поне една обективна причина местните хора да желаят и още да са граждани на Украйна? Въпрос на време е да бъдат в Руската Федерация - колкото по-рано потрошенковците го осъзнаят, толкова по-добре за бъдещата Украйна... Просто е. Трябва сега да се изпълняват договореностите от Минск. А след време рускоезичните области вече ще са извън Украйна и това си е естествено развитие. Не виждам кой ще убеди украинските руснаци да искат да са в държава, която води АТО срещу тях...

ОБСЕ са направили контрол и са установили че доста тежко въоръжение не се намира на контролираната местостоянка, където трябва да бъде. Отнася се за Град. гаубици и оръдия. Обстрялвани са (за пореден път) райони около Горловка.

А колкото до украинското TV предаване - човекът излезе от анонимност и се изгаври в пряк ефир. Че им дрънкал каквото искат да чуят за да си спретнат пропагандата, редакторите пък въобще не са проверили цитираните имена и друга военна информация. В резултат за изпроводяк просто послал наxyй. 

Тази глупава изцепка по какъв начин промени положението на пленените руски военни от ГРУ ?

- по никакъв :)

Просто руската пропаганда се гърчи как да омаловажи и принизи ситуацията с тези спецназовци от които се отказаха и държава и Путин и "колеги" .

Срам за всяка армия... а как беше ? - "ние своите не бросаем" :) :)  нали...

"Затова когато Путин си изведе войските и доброволците от Донбасс и от Крим разбира се, може и да има мир и диалог." Да не би да считаш, че рускоезичното население там още желае да е под украинска власт!? Правиха се на места доста референдуми. А и те луди ли са ... да желаят да живеят в банкрутиращата украинска държава!? Безумията на Турчинов, Яценюк и Порошенко защо да са и за тяхна сметка? Има ли поне една обективна причина местните хора да желаят и още да са граждани на Украйна? Въпрос на време е да бъдат в Руската Федерация - колкото по-рано потрошенковците го осъзнаят, толкова по-добре за бъдещата Украйна... Просто е. Трябва сега да се изпълняват договореностите от Минск. А след време рускоезичните области вече ще са извън Украйна и това си е естествено развитие. Не виждам кой ще убеди украинските руснаци да искат да са в държава, която води АТО срещу тях...

Що ми се струва че нито си чел минските съглашения, нито си запознат с някакви "обективни причини местните хора да желаят и да са граждани на Украйна"

:)

Сещам се за един обективен критерий , който няма нищо общо с твоите представи

- бежанците.

По официални данни , отново само напомням, 2/3-ти са заминали в други краища на Украйна, 1/3-та - в РФ.

При условие че пвоечето нали там са рускоезични , не трябваше ли процента да е обратното ?  :)

Трябва да се изготви и влезе в сила нова конституция на Украйна, съдържаща като ключов елемент децентрализацията, "при отчитане на особеностите на отделни райони в Донецката и Луганската област". Трябва да бъдат приети и закони за "особения статут" на тези райони.

В съответствие със закона, определящ "временния режим на местно управление в отделни райони" в Донбас, тези мерки включват амнистия за участниците в събитията, право на езиково самоопределение, участие на местните власти в назначаването на прокурори и съдии в отделните райони, възможност за централните власти да сключват с местните власти споразумения за икономическото, социалното и културното развитие на регионите. Може почти всички да станат бежанци при неизпълнение на договореностите - тогава Миро как ли ще коментира обезлюдената територия?

Редактирано от attj (преглед на промените)

Трябва да се изготви и влезе в сила нова конституция на Украйна, съдържаща като ключов елемент децентрализацията, "при отчитане на особеностите на отделни райони в Донецката и Луганската област". Трябва да бъдат приети и закони за "особения статут" на тези райони.

В съответствие със закона, определящ "временния режим на местно управление в отделни райони" в Донбас, тези мерки включват амнистия за участниците в събитията, право на езиково самоопределение, участие на местните власти в назначаването на прокурори и съдии в отделните райони, възможност за централните власти да сключват с местните власти споразумения за икономическото, социалното и културното развитие на регионите. Може почти всички да станат бежанци при неизпълнение на договореностите - тогава Миро как ли ще коментира обезлюдената територия?

То хубаво цитираш точка от договора Минск 2, но нещо да кажеш за нестихващите обстрели?

За двамата пленени руски спецназ, които са заловени в зона, в която изобщо не трябва да бъдат? Или пък за минометния обстрел, на който са подложени украинските войници, докато ги спасяват(пленяват)?

А това, че трябваше(по същото това споразумение) от окупираните територии да се изтеглят всички "доброволци"(руските венни, де)? Защо са още там?

И защо обвиняваш украинското правителство, че не е провело още избори в Донбас(по Минските договорености трябва да са по украинското законодателство), като няма необходимите условия? Нали не забравяш, че Захарченко и Плотницки също са подписали споразумението?

хакерската група CyberBerkut  твърди, че е проникнала в сайта на президентската администрация на Украйна и получава кореспонденцията между Сорос и Украйнския президент Петро Порошенко. Впоследствие са публикували всички прихванати PDF файлове!В три зашеметяващи документаq материали показват, че Сорос се нуждае от Украйна само да се бият с Русия. Ето защо той настоява за предоставянето на актуалните и днес смъртоносни оръжия от САЩ и обучение украински войници в чужбина!

Пълните документи са по-долу:

http://www.zerohedge.com/news/2015-06-01/hacked-emails-expose-george-soros-ukraine-puppet-master

-----------------------

Ние вече предупредихме за недопустимостта на намесата на САЩ в делата на страната ни. Ние също така многократно обявихме неприемливостта на анти-популярна политика на Киев,  Украйна е васал на САЩ.Сорос съветва как да се създадете миражът на борбата срещу корупцията и финансовата нестабилност на украинския народ. Въпреки, че той е съгласен, Украйна,  да бъде на ръба на катастрофа, нейната финансова система е осакатена, резервите са изчерпани и гривната е подкрепена  от нищо!Днес получихме информация, че ръководителят на отдела за специални операции на Координационен център на Европейското командване на САЩ ще пристигне в Киев от Щутгарт в рамките на следващите няколко дни с групата на военните психологически експерти на американските военни.

Групата, заедно с украинските специалисти, натоварени с задачите на организиране и извършване на актове на информацонен саботаж срещу самопровъзгласилите се републики на Донбас и рускоезичното население на Украйна .

-
 http://cyber-berkut.org/en/

То хубаво цитираш точка от договора Минск 2, но нещо да кажеш за нестихващите обстрели?

За двамата пленени руски спецназ, които са заловени в зона, в която изобщо не трябва да бъдат? Или пък за минометния обстрел, на който са подложени украинските войници, докато ги спасяват(пленяват)?

А това, че трябваше(по същото това споразумение) от окупираните територии да се изтеглят всички "доброволци"(руските венни, де)? Защо са още там?

И защо обвиняваш украинското правителство, че не е провело още избори в Донбас(по Минските договорености трябва да са по украинското законодателство), като няма необходимите условия? Нали не забравяш, че Захарченко и Плотницки също са подписали споразумението?

Обвинявам бандеровците в Украйна изцяло за решението им за АТО - заради крайният им национализъм.Трябваше да преговарят. Изборите в Донецк и Луганск са на следващ етап. А те дали изобщо ще си коригират конституцията или още ще продължават взаимно да се обстрелват?

Обвинявам бандеровците в Украйна изцяло за решението им за АТО - заради крайният им национализъм.Трябваше да преговарят. Изборите в Донецк и Луганск са на следващ етап. А те дали изобщо ще си коригират конституцията или още ще продължават взаимно да се обстрелват?

Какъв краен национализъм те гони :) Терористите сепаратисти обявиха независимост без никакви абсолютно преговори . Вдигнаха си хората, не без участие на руските спец служби /дори да съм се съмнявал, принципа от Крим ми навява такива изводи/

След което обявиха независимост от централната украинска власт.

Как никой другаде не намери фашисти нацисти бандеровци другаде, само Донецк и Луганск "прозряха" чрез незаменимата дезинформационна помощ на путинТВ ,  че Украйна видиш ли се управлавала от фашисти :)

Тук виждам още вЕрвате на тази пропаганда, а какво остава за хората на донбас, облъчвани още по силно от тези лъжи ?

Абсолютно всички истерии , разпространявани преди година , се оказаха руски фейкове.

И за разпънатите руски дечица, и за ядене на трупове, за 400 изнасилени и заровени живи руски девойки, и за масов гроб до масов гроб... всичко се оказа руска дезинформационна война и лъжа.

Първо тези неща бяха опровергани от 100-те руски лъжи за Украйна.. ./чукнете гугъл/  после синтезирани и почти  ежедневно обновявани в любимия "стопфейк" :)

Гьобелс и Хитлер ряпа да ядат...

Като едно от най-странните развития в конфликта между Русия и Украйна, украинският президент Петро Порошенко наскоро назначи бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили за губернатор на Одеска област, пише The New York Observer, цитиран от "Фокус". Саакашвили, който служи като президент на родината си между 2004 и 2013 г., прекарва дните си бидейки най-пламенният поддръжник на борбата на Украйна срещу Русия и наслаждавайки се на спокойния си живот в Бруклин. Междувременно, грузинското правителство подведе Саакашвили под отговорност заради насилственото разпръсване на протести и други длъжностни престъпления. 

На пръв поглед, този ход на украинския президент изглежда много странен, най-малкото защото Саакашвили дори не е украинец. Въпреки това, откакто прие назначението, Саакашвили, който е член на Международния консултативен съвет на Порошенко, се отказа от грузинското си гражданство, за да стане гражданин на Украйна. Назначението изглежда свидетелства за убеждението на Порошенко, че в страна с население доста над 40 млн. души, няма нито един човек, който да е достатъчно умен, некорумпиран, лоялен на президента и далновиден, за да служи като губернатор на този ключов регион. В допълнение към това, през последните години мнозина критици на Владимир Путин, включително и настоящия президент на Украйна, спорят, че руският лидер иска да възстанови Съветския съюз. Сега, украинският президент е този, който се държи, сякаш не е съвсем наясно, че Грузия и Украйна са отделни държави. Саакашвили, в крайна сметка, е само един от няколкото грузинци, някога част от неговото правителство в Грузия, назначени на висши постове в Украйна. 

Какъв краен национализъм те гони :) Терористите сепаратисти обявиха независимост без никакви абсолютно преговори . Вдигнаха си хората, не без участие на руските спец служби /дори да съм се съмнявал, принципа от Крим ми навява такива изводи/

След което обявиха независимост от централната украинска власт.

Как никой другаде не намери фашисти нацисти бандеровци другаде, само Донецк и Луганск "прозряха" чрез незаменимата дезинформационна помощ на путинТВ ,  че Украйна видиш ли се управлавала от фашисти :)

Тук виждам още вЕрвате на тази пропаганда, а какво остава за хората на донбас, облъчвани още по силно от тези лъжи ?

Абсолютно всички истерии , разпространявани преди година , се оказаха руски фейкове.

И за разпънатите руски дечица, и за ядене на трупове, за 400 изнасилени и заровени живи руски девойки, и за масов гроб до масов гроб... всичко се оказа руска дезинформационна война и лъжа.

Първо тези неща бяха опровергани от 100-те руски лъжи за Украйна.. ./чукнете гугъл/  после синтезирани и почти  ежедневно обновявани в любимия "стопфейк" :)

Гьобелс и Хитлер ряпа да ядат...

Можем да продължаваме и още - в профсъюзния дом в Одеса руски спецслужби изгориха близо 50 руснаци.  Или те са се самоизгорили - за да бъдат несправедливо обвинени разни полудяли правосеки. Някой доказано обвиниха ли местните власти?   Миро, та те са за разстрел тези психопати - правосеки.   А за някои бандеровски полуидиоти ...те са украински патриоти!   Да им имам представите за патриотизъм...

• Автор

И ток, и газ получават, кака. Само дето от година и кусур от Донецк и Луганск(от окупираните територии) няма никакви постъпления към Украйна... доста абсурдна е ситуацията, но Украйна не ги е изоставила, пък и малко останаха и там онези, които искат в Русия.

...

И ток, и газ, и снаряди, и... и пенсии (както miro20 ме увери)... Абсурдна е ситуацията...

И ток, и газ, и снаряди, и... и пенсии (както miro20 ме увери)... Абсурдна е ситуацията...

И умират от желание все да са граждани само на Украйна - защото са без никакъв избор - това твърдят Миро и Нел!  Добре, че не всички са заблудени и вярващи в безсмислия като тях! Някои съфорумци постоянно ни пишат от Абсурдистан за Украйна и когато им опонираме, те са още по-неадекватни в глупостите си...Няма лошо - мен отдавна все ме разсмиват...

Колега, въздържай се от подобни твърдения занапред. И друг път съм ти казвала, че това, че не разбирам нещата като теб, не означава, че не ги разбирам. :)

За мен вие тук сте една клика от няколко напълно заблудени люде, които освен да се нахвъргате върху опонента си, доказващ непрекъснато правотата си, да го засипвате с обидни реплики и/или друг вид словесна агресия, нищо друго полезно не правите. Показхте ли нещо ново, нещо което да докаже обратното на това, което не само Миро твърди - не.

Украйна никога не е спирала доставките на ток и газ за Донецка и Луганска области, Духче, колкото и да ти се иска обратното. Имало е моменти без ток и газ заради аварии, но никога не са спирали доставките и те определено не идват от Русия.  :P

Ако не ти харесват думите ми, не е мой проблем.   Винаги съм ти го казвал, няма против мнението ти. Но само ако е базирано на някакви знания. А в случая, това не е така Нел.  ;)  Колкото до подкрепата ти за фейковия писател от форума, кое трябва да опровергаваме? Непрекъснатите фейкове и манипулации, дето ги прави ли? Това е правено многократно, ефект няма. Пак лъже като разпран.  :ph34r:  Ама се иска нещо повече между ушите, за да се схване кога и как, фейковият жител на село Рупча, лъже.  ;)

А и Нел, преди да твърдиш нещо, първо го провери. Че пак ще удариш гредата, както се е случвало. Ако желаеш, ще ти намеря и други източници?  ;)  Както и ти успешно следваш лъжите на бандеровците, уж имало аварии.  ;)

"Газпром" отвори нови пунктове за доставка на природен газ към Украйна. - Прохорвка (на границата между  Ростовска и Луганска област) и Платово (на граница между Ростовска и Донецка област).

По-рано днес стана ясно, че Украйна е прекратила подаването на газ за територията на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка народна република.

http://news.ibox.bg/news/id_1442735456

Украйна никога не е спирала доставките на ток и газ за Донецка и Луганска области, Духче, колкото и да ти се иска обратното. Имало е моменти без ток и газ заради аварии, но никога не са спирали доставките и те определено не идват от Русия:P

http://www.expert.bg/leadingnews/Ukrajna-zamrazila-gazovit%D0%B5-dostavki-za-Donbas-458447.html

Украйна е спряла доставките за Донбас - област, контролирана от проруските сепаратисти. Това стана ясно от изявление на заместник-председателя на народния съвет на самопровъзгласилата се Луганска народна република Владислав Дейнег, цитирано от РИА Новости.

„Няма подаване на газ от Украйна, нито капчица газ не е доставена“, каза Дейнег.

http://www.blitz.bg/news/article/320777?utm_source=flip.bg

В самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) бяха възобновени доставките на газ от Русия, съобщи председателят на парламента на ДНР Андрей Пургин. "Газът от Русия постъпва", каза той, като добави, че подробности ще бъдат обявени утре.По-рано Луганската народна република обяви, че Украйна е спряла газовите доставки на нейна територия и на територията на Донецката народна република.

http://presa.bg/article/Medvedev-prashta-gaz-na-Iztochna-Ukrayna/66401/7/0

Руският премиер Дмитрий Медведев нареди на енергийното министерство и на компанията "Газпром" спешно да изготвят предложения за доставка на газ и друга хуманитарна помощ за зоните на конфликта в Източна Украйна, където е възникнала тежка ситуация, след като вчера украинските власти изцяло изключиха самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики от подаването на газ, предадоха Ройтерс и ТАСС.

На заседание на руското правителство в Москва Медведев отбеляза, че "хората в редица населени райони (в Източна Украйна) гладуват, включително в Деб*лцево". На първо време трябва да им се доставят храна и лекарства, каза той.

Руското министерство на извънредните ситуации обяви тази сутрин, че изпраща допълнителна автоколона с хуманитарна помощ специално за Деб*лцево и редица други населени пунктове, където положението е най-тежко и липсват елементарни стоки от първа необходимост. Това ще помогне да се стабилизира обстановката и да не се допусне хуманитарна катастрофа, заявиха от министерството.

Колоната с най-нужните стоки вече се формира в руската крайгранична Ростовска област. ДНР вече е успяла да премине на руски газ, съобщи малко по-рано лидерът на парламента в Донецк Андрей Пургин, цитиран от ТАСС. Това е станало чрез включване към други газови магистрали през изминалата нощ.

Запасите от природен газ на Луганската народна република обаче ще стигнат само до 15.00 часа днес, каза по телефона премиерът ѝ Генадий Ципкалов. Днес разработваме варианти за доставки на газ и преговаряме с украинската страна и с други страни, посочи той.

"Ако след 15:00 часа не постигнем споразумение за снабдяване с газ от украинска страна или от територията на Русия, при нас може да започне "ледников период", заяви Ципкалов. Със спирането на газоснабдяването Киев се опитва да всее паника, оказвайки политически и икономически натиск, допълни сепаратисткият лидер.

Сега сигурно отговора ти ще е - това е руска пропаганда. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.