Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Диетите могат да бъдат опасни!

Featured Replies

Не е след вечеря, а преди нея.

Изразявай се правилно, за да не стават подобни недоразумения.

• Отговори 58
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

То и преди вечеря не е добре да се помпа на лоста, защото на организма му трябва поне час - час и половина след тренировката, преди да си напълни стомаха.   Изобщо, преди и след тренировка се оставя час, час и половина без да се слага нищо твърдо в устата ( имам предвид храна, не други неща)

Относно диетите-което правих не беше диета, а зверски глад. Диета означава "правилно хранене", а не "липса на хранене", както повечето хора (или всички) смятат (вкл. и аз това си мислих, макар да го знаеш).

Първо-за една диета се изисква много здрава и стабилна психика, човек да е наясно кристално ясно какво иска и как, и при най-малкото съмнение е по-добре да се откаже. Казвам го сериозно-не е за силно емоционални слабопсихични хора.

Второ-изисква се да си наясно с това което правиш и последиците (ако има такива, в зависимост от това дали би имало след някаква диета /след всеки глад има последици за цял живот/). Изисква се като видиш някой да яде нещо, което на теб ти се яде (след няколко дена глад то всичко ти се яде) и да не се поддаваш.

Това което направих аз и НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ да се прави от когото и да било (освен ако не е наясно) го направих първоначално за периода 15 септ-15 отк. 2013. За един месец загубих 10 кила (от 75 на 65), с около 2 кила на седмица. Това което съм правил не го препоръчвам на никой (освен ако не му се рискува, единственото хубаво на моят начин на отслабване беше бързината). 

Не ядох по цял ден. Цял месец зверски глад. На ден (единствено на обяд) - половин филия черен хляб (~50 калории). Важното е първата седмица гладът да е зверски за да се каже на организма рязко да отслабне (отново казвам ,че не го препоръчвам, казвам какво съм направил в личен опит). Първата седмица бях на 5-60 калории на ден, а след това-до 100 (прекалено малко, особенно за мъжки организъм 1.80м). Важното е да се пропусне закуската-организма най-много укрепва на закуска и задържа най-много калории от закуска, затова като стана в 6 не ям чак до 12-1. Следва половината филийка черен хляб и кафе за да стимулира кръвта и организма да изразходи филията по-бързо. 20 Км. изтощително (поради глада) каране на колело.
Вечерта евентуално половин ябълка, но и това избягвах. За целия месец съм си позволил 2 малки домата.
След месец вече бях 65 кг. , обаче поради рязкото топене и разликата с 10 кг. (повярвайте, разликата наистина е огромна) едва ме познаваха отдалеч. 

Докато организма не свикна отново на ядене (понеже се яде по доста по-малко, просто не по ваше желание ще се защитате от малкото) свалих още 5 кг. (за около месец отгоре, сами се свалят) и станах 60 кг.
Вените си личат отгоре (особенно на ръста ми-метър и 80), направо си бяха станали ръце на опитен наркоман (на моменти още са така).
Ефекта (при мен, и моят организъм, без ганрация , че би било така при друг) беше-поради голямото топене изпъкнаха гърди, сви се стомах, крака, лицето стана абсолютно различно, не се хваля но наистина станах по-красив. Много, много по-красив.

В живота обаче всичко се плаща. На първо място-сменяш си целия гардероб, старите дрехи ми стоят като ношници, дори любими мои тениски. Второ-ръцете изтъняват брутално (моите са детско тънки с подчертани вени). Костите на краката стават леко криви и се получава така, че се налага да нося 3/4, а не къси гащи до коленете, за да не личи изкривяването (личи си отдалеч).
Щетите за организма за много-имал съм 2 припадъка от глад, припадък от ядене (факт), повръщания.
Вече почти 3 години не мога да ям нормално както преди-от половин хамбургер мога да повърна, мога и да не повърна. На ксъмет е, но на една принцеса изкарвам цял ден. От там насетне 2-3 филийки ще ви наяждат и това ще е до живот. Свикването е трудно, и ако корема ви е слабо място-откажете се от диетите.

Анорексия не съм хванал защото съм бил наясно как искам да изглеждам и съм изтърпял психически и физически всичко (болки в корема като физическа болка, и психически е ненормално в къщата ти да се готви, да мирише и да не хапнеш нищо, навсякъде е храна...).
Анорексията се хваща от тия дето не са наясно как искат да изглеждат-аз казах , че спра на 60 и станах така, както искам да изглеждам. Анорексиците не са знаели как искат да изглеждат-просто искат да са слаби. Аз във съзнанието ми съм свързал картина на това как бих изглеждал с тези килограми по-малко, какво искам да стане и т.н. и затова съм се оттървал само с усложненията в корема (няма да ги избегнете, до живот са). Само за 1 седмица (от доста време) съм имал 2 ходения при спешен, тежжко ми е от елементарна храна на моменти, тъй като се попрецаках април да сваля 2 кила и с едноседмичен глад се довършех брутално.От тогава не дебелея (или с макс. един килограм, който се сваля сам) и се държи едно ниво, т.е. ям си без да дебеля и без "йо-йо" ефект, тъй като организма вече се храни много по-малко, и поддържа по-малко храна, изхръляйки повечето /да, тоалетната ми е приятел/ ). Запомнете,че всеки организъм е различен, и това, което работи при един, не е равно на резултата на другия.

Затова приятели, неприятели, непознати, познати, анонимни, момчета и момичета-внимавайте какво правите. Аз си постигнах целите, справям се със стомашните проблеми които не са чак толкова филмиращи ако човек внимава с какво се храни и не се поддава на моменталния глад (и изчаква между хапките за да види дали е сит, вместо да изяжда всичко-гадничко е, но иначе не те чака хубаво-я тоалетна, я повръщане, и това с часове). Внимавайте какво правите, съобразете го с кръвното си, с организма си, с физическата и най-вече психологическата си сила, тъй като анорексията е на първо място психически проблем. Аз я избегнах, отново казвам с това, че съм имал цел да сваля определени килограми и съм имал "начертан" вид, който искам да постигна, а не просто да реша ,че "искам да съм като ония от списанието" (примерно). И да, има анорексици мъже.

Поздрави и умната! 

Редактирано от X.S.09 (преглед на промените)

Не можах да разбера, хвалиш ли се, оплакваш ли се.

Уж тоалетната ти била приятел, пък в същото време ни плашиш с нея.

А, и моменталния глад има ли нещо общо с моментния ?

Нито е хвалба, нито е оплакване. Приеми го като ревю на един глад и резултат с минуси и плюсове (както при всяко друго нещо). 

Това с тоалетната беше шега, свързано е с това, че (поне при мен) след този тип отслабване тялото по-трудно се справя със задържането на храна в тялото , поради което при мен липсва "йо-йо" ефекта и не пълнея-просто поне веднъж-дваж на ден съм по голяма нужда, а често ако хапна повечко (под повечеко се разбира-повече от хамбургер за 3-4 часа) - отново там, 3-4 последователни пъти.
И така се спрятелявате :)

Не виждам защо да съм в крайност "да,супер е,стана" или "въй, какво направих, развалих си стомаха". Микс е от двете. Затова нито се хваля, нито се оплаквам-казвам кое как е, с плюса,минуса и това което ми се е случило. Няма как да е в двете крайности, всяко нещо с е плюса и минуса.

Щом си доволен от резултата, добре.

И си здрав, още по-добре.

Но не заради глада изглеждаш добре, а заради физическото натоварване.

Системният глад води до атрофичен гастрит и от там до още по гадна анемия.

Както си го описал, ти си на етап гастрит, следи си ПКК и дано да е хубава.

Диетите нямат смисъл- на нашия организъм му трябва от всичко, от всичко по малко, дори и от мазнини.  

Движението му е майката... Да изразходваш повече от колкото си поел, тогава ще слабееш.

Няма никакво значение за организма дали енергията му (калориите) е дошла от месо или от рукола. Той си има своите нужди- поне 1000 ккал на ден за само за поддържане на физиологичните процеси. 

От всичко- по малко. 

P.S. биохимик съм.

Редактирано от Valara (преглед на промените)

Само да допълня, че все пак трябва да има някакво съотношение между въглехидрати, мазнини и белтъчини. Не може да ядеш по 5 вафлички на ден и да се надяваш, че ще отслабнеш. По-скоро очаквай самоизяждане на организма и трупане на запасни мазнини заради стреса. Вафличките се състоят главно от захар, тоест бързи въглехидрати. Те почват да се усвояват 15 минути след поемането им и доста бързо се изразходват като енергия. И когато на теб в тоя момент ти трябват 50 килокалории примерно, а вафличката е 200, то тия 150 няма как да чакат удобен момент, че да изгорят. Затова се превръщат в мазнини и трупат в мастните депа. След това организма ползва за енергия най-лесно достъпния източник - мускулите. И чак тогава може да се насочи към мазнините. Така, че цялата работа не е толкова проста, колкото се струва на някои хора. Затова хватката е наистина да се яде до 500 килокалории по-малко от дневния разход, но всичко това зависи и от метаболизма на човек. А метаболизма се забързва при спортна дейност и забавя при еднообразно хранене и липса на активност. И ако днес сте използвали 2500 килокалории от 3000 приети, то утре ако мързелувате или гладувате, може да изразходите 1800 от 2500 приети, въпреки че смятате че сте намалили приема на калории. И няма да отслабнете естествено. Вместо това организма влиза в авариен режим и почва да се запасява с  мазнини. Мускулите се изяждат първи, защото те са с най-нисък приоритет за мозъка.  И така в омагьосан кръг, ако човек не знае какво прави. Затова правилно е горното, което написах. намалява се постепенно приема на калории от въглехидрати, като тия калории се заменят от калории, получени от белтъчини. И за да не намалее метаболизма, то не трябва дълго време да се задържаме на един режим. Аз обясних как става това чрез седмично разпределение на храненето на 4 етапа. Целта е винаги организма да смята, че не е заплашен от умиране чрез гладуване. Усети ли това, той почва да се запасява с мазнини, което води след себе си и останалите вредни последствия, включително случаите с болницата.

А горния случай с гладуването ще коментирам така. Аз отслабвам 6 килограма на месец без ни най-малко да гладувам, ти 10 със зверски глад и халюцинации. Идеята каква е, да се самоизядеш ли?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Целта е винаги организма да смята, че не е заплашен от умиране чрез гладуване. Усети ли това, той почва да се запасява с мазнини

Да, точно така!

И затова си хапвай от всичко, но по малко и редовно. И спортувай.

И си здрав, още по-добре.

Извинявам се, че се намесвам, но наистина ли считате, че този човек може да се нарече здрав?!

В смисъл - човек с описаните проблеми, а не конкретния съфорумец, разбира се.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Извинявам се, че се намесвам, но наистина ли считате, че този човек може да се нарече здрав?!

В смисъл - човек с описаните проблеми, а не конкретния съфорумец, разбира се.

Така се чувства, според казаното от него.

Не съм лекар, но работя нещо "около" медицината и само мога да предполагам...

Предположих, че е с гастрит (нали?), но някой по-компетентен може да сложи диагноза, но не у форума.

Предположих, че е с гастрит (нали?), но някой по-компетентен може да сложи диагноза, но не у форума.

Далеч съм от мисълта във форум да диагностицираме някого, разбира се. За това и направих уговорка, че обсъждаме проблема принципно, съобразно темата, а не конкретния човек.

Просто, докато четях постовете ми направи впечатление описанието на моментното състояние и според мен един гастрит би бил най-малкият проблем. Считам неосъзнатите психологически проблеми за много по-сериозни и нуждаещи се от помощ или спешно внимание.

Гледах наскоро предаване на БиБиСи под заглавието "The men who made us fat".

Това, което винаги съм правила, е да ям по малко, но от всичко. Сладко ям много рядко и се движа достатъчно.

Моите порции изглеждат "детски" в сравнение с порциите, които поглъщат хората тук. И всички се радват на добре препълнената чиния, която омитат за отрицателно време.

Съгласна съм с репортажа на БиБиСи, че през последните десетилетия ние сме спрели да се храним и сме започнали буквално да се тъпчем. И смятам, че ако човек намали порциона си, в едно с консумацията на сладко и тестено, алкохол, с учудване ще установи, че слабее без да изпитва глад. Разбира се това отслабване няма да е драстично, може би 2 до 3 кг на месец, но с течение на времето организмът ще се върне в нормалното за него състояние, ако е понатрупал излишни тлъстинки.

За какви психологически неосъзнати проблеми става въпрос? Напротив, обратното е-винаги съм бил човек със силна психика, няма как човек със слаба психика първо да мине през системен глад, и второ-да е ОК след това, макар и със някакви странични ефекти, които съм осъзнавал,че са възможни. Когато човек пуши, осъзнава вредата и го прави на своя глава,нали? Това е същото. Поста ми е насочен към хората които са се реши да гладуват-повярвайте ми, няма как да ги разубедите. Особенно вманиачените тийнеджъри по големите градове. И така го написах поста, че да е като предупреждение, но без крайности тип "недей" / "прави го" - който иска да го прави, един човек, който се е решил няма как да го спреш, то докато не те заболи удряш, не е ли така? Просто да се знаят страничните ефекти и проблеми , които могат да възникнат, затова съм го написал, и разбира се това, че е нужна воля, силна психика и т.н. което съм споменал във въпросния пост. 

Относно вафлите-глупаво да ядеш нещо шоколадово (ако ще и веднъж да е на ден) и да мислиш, че отлсабваш. Е, далеч съм от мисълта , че е истински шокалд-химийки са, Е-та, и темподобни, но все пак си трупат калории. 

Относно гастрита-предполагам е станало нещо такова, то най-малко с такова може да се оттървеш. Проблеми когато не преяждам (т.е. не изяждам по 4 филийки, а по 2 примерно, колкото и да ви звучи смешно) нямам.
Междроугото с времето се свиква с това ядене по по-малко (то и да искаш друо не може да е) и започваш да да си ОК с това,че 2-3 филии могат да те наядат. Не слабея, не дебелея, заковал съм на 60 кг. и така около две години. Разбира се, всичко е на моменти-преяждал съм в McDonalds без да ми е ставало лошо няколко поредни пъти, така, че... :)

А това за анемията някой ако може да го обясни,че не го разбрах?!

Единственото хубаво в постевете ви е, че на няколко пъти казвате на четящите, че трябва да се съобразят със себе си и своите възможности и да не повтарят на сляпо това, което сте направил вие. В същото време обаче постоянно обяснявате как всичко е наред и че нищо лошо не ви се е случило и сам изпадате в противоречие като един път казвате, че щетите за организма са много, а след това ги характеризирате като леки странични ефекти.  

Лично аз, това, което вие наричате само леки странични ефекти, окачествявам като сериозни здравословни проблеми. И точно в това разминаване и омаловажаване на нещата намирам и психологическия момент на необходимостта от оправдание пред самия себе си. 

Щетите за организма за много-имал съм 2 припадъка от глад, припадък от ядене (факт), повръщания.

Вече почти 3 години не мога да ям нормално както преди-от половин хамбургер мога да повърна, мога и да не повърна. На ксъмет е, но на една принцеса изкарвам цял ден. От там насетне 2-3 филийки ще ви наяждат и това ще е до живот. Свикването е трудно, и ако корема ви е слабо място-откажете се от диетите.

………………………..

усложненията в корема (няма да ги избегнете, до живот са). Само за 1 седмица (от доста време) съм имал 2 ходения при спешен, тежжко ми е от елементарна храна на моменти, тъй като се попрецаках април да сваля 2 кила и с едноседмичен глад се довършех брутално.

Не ме разбирайте грешно. На никого не дължите обяснения, нито аз съм най-здравословно живеещият човек, който да ви апострофира. Просто четях и това ми направи впечатление. Все пак сме тук и за да изсказваме личното си виждане върху проблемите, които се обсъждат.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Aз например диети не спазвам.

Причината е проста - не вярвам в тях. Предопичтам хранителен режим.

4 хранения с интервал от 3 часа след завършека на всяко едно от тях и 2 междинни подхранки...

1/2 час преди сутрешното хранене - чаша вода с кафе.

1 час преди закуска задължително ябълка. Ако е купешка задължително се бели. Консуимирам я със семките.

Сутрин се храня по Антиеджинг рецептата на д-р Мермерски. 3 пъти седмично консумирам тази закуска.

През другото време се консумира на закуска сварено яйце, малко сирене.

Освен това друга закуска която практикувам е 100 гр' овесени ядки 1(1/2) кофичка кисело мляко, 1/2 с'л' канела полвин банан.

Обедно хранене - консумация на супа - независимо каква е тя - без хляб.

1 час след първото хранене - извършвам лека подхранка -  ядки - лешник, стафиди, фурми, сушени сини сливи.

Следобедно хранене преминава през консумация на месо - печено в никакъв случай пържено и консумация на прясно нарязана салата.

Вечерното хране никога не го правя по късно от 18.30 за да може да приключа с него не по късно от 19 ч' Така давам на организма си нужните му 4 часа преди сън да преработи храната. Въглехидратни групи храни принципно ги избягвам без да се лишавам цялостно от тях. Когато ги консуимирам гледам да са основно варива.

Гледам порциите храна които консумирам да са от порядъка на 300 - 350 гр' храна на всяко хранене.

Друго желязно правило което практикувам е никога да не смесвам въглехидратните групи храни с протеинни такива.

Задължително спазвам - правилото 1/2 час преди  и след хранене - не консумирам каквито и да е течности. Така оставям стомашните сокове да преработят храната. Преди и след всяко хранене минимум 500 метра се старая да изминавам пеша.

Малко интересни връзки които желая да споделя.

Аз лично от 1/2 година промених начина си на хранене - за тази 1/2 година свалих от собственото си тегло цели 7 кг - слезнах от 94 на 87 кг.

Пращя от енергия, всеки ден карам по над 50 км на велосипед. Зимата мисля да започна да се занимавам с кардио упражнения и фитнес. Поради невъзможността да се кара велосипед.

Единственото което ме мъчи е бирения ми корем който няма да стопя без бягане и работа в фитнес залата.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Единственото което ме мъчи е бирения ми корем който няма да стопя без бягане и работа в фитнес залата.

то и аз еле лятото с биричката си имам едно сладко малко бирено коремче ама не ми пука

е ей ся няма начин ша тичам после га и без туй със спорта съм скарана у тоз живот

а и аз за ко я пих тая бира нъл за кеф

:beer:

От доста време се шири погрешното схващане, че колкото по-слаба е една девойка или жена, толкова е по-харесвана.

Интересно защо в не толкова далечното минало и най-вече много по-далечното в някои/много култури се е ширило точно обратното схващане. Една жена, колкото е била по-яка(в определени норми), толкова за по-хубава се е считала. Защото за разлика от някоя с крака като клечки за зъби се е считала за по-добра майка и за такава, каквато може да върши повече работа.

Има доста интересни статуйки, изобразяващи майката природа/разни божества, които не са били слаби.

Хляб само черен и то максимум до обяд. Въглехидратите най-лесно се контролират с хляба. Примерно първите два дни 8 филийки, вторите два дни 4, третите 2.

... И никой тук не е казал, че трябва да се разболяваме от анорексия, щом споменем думата тегло и диета. Бъркаш нещата ми се струва.

С изброената диета с 2 филии хляб на ден ще вдигна стачка много бързо. А за останалото - мчи проблемът ми е точно обратният на твоя.

Относно диетите-което правих не беше диета, а зверски глад. Диета означава "правилно хранене", а не "липса на хранене", както повечето хора (или всички) смятат (вкл. и аз това си мислих, макар да

Значи прочетох те до половината и ще ти кажа, че си ненормален. 75кг за 1.80 не е толкова зле. 65 за 1.80 е доста малко. Ще ти кажа че си луд с тия 50-60, та 100 калории. Всичко в организма си разрушаваш с подобен режим на хранене, който прилича на такъв в концентрационен лагер. Сигурен съм, че и в Бухенвалд и Аушвиц не са били дебели. Дали им е било добре, според теб?

1 принцеса - цял ден? Абе, ти мъж ли си въобще? 1 принцеса на ден? То и аз съм 65 килограма и се чудех какво да променя в хранителният режим. Плющя сега попара с бекон. Т.нар принцеси като ги наредя 3-4 една върху друга и си ги хапвам, че и питам за още.

Междроугото с времето се свиква с това ядене по по-малко (то и да искаш друо не може да е) и започваш да да си ОК с това,че 2-3 филии могат да те наядат

Между другото, с времето не се свиква. Организмът има механизми за защита, с които всячески се опитва да ограничи разхода на енергия. Трупане на мускулна маса? Забрави. По-сериозни усилия - забрави. Ти не ядеш по-малко, ти си си внушил че трябва да ядеш по-малко. А организмът ти обира негативните резултати. Не си никак здрав.

Интересно защо в не толкова далечното минало и най-вече много по-далечното в някои/много култури се е ширило точно обратното схващане. Една жена, колкото е била по-яка(в определени норми), толкова за по-хубава се е считала. Защото за разлика от някоя с крака като клечки за зъби се е считала за по-добра майка и за такава, каквато може да върши повече работа.

Има доста интересни статуйки, изобразяващи майката природа/разни божества, които не са били слаби.

С изброената диета с 2 филии хляб на ден ще вдигна стачка много бързо. А за останалото - мчи проблемът ми е точно обратният на твоя.

Значи прочетох те до половината и ще ти кажа, че си ненормален. 75кг за 1.80 не е толкова зле. 65 за 1.80 е доста малко. Ще ти кажа че си луд с тия 50-60, та 100 калории. Всичко в организма си разрушаваш с подобен режим на хранене, който прилича на такъв в концентрационен лагер. Сигурен съм, че и в Бухенвалд и Аушвиц не са били дебели. Дали им е било добре, според теб?

1 принцеса - цял ден? Абе, ти мъж ли си въобще? 1 принцеса на ден? То и аз съм 65 килограма и се чудех какво да променя в хранителният режим. Плющя сега попара с бекон. Т.нар принцеси като ги наредя 3-4 една върху друга и си ги хапвам, че и питам за още.

Между другото, с времето не се свиква. Организмът има механизми за защита, с които всячески се опитва да ограничи разхода на енергия. Трупане на мускулна маса? Забрави. По-сериозни усилия - забрави. Ти не ядеш по-малко, ти си си внушил че трябва да ядеш по-малко. А организмът ти обира негативните резултати. Не си никак здрав.

Две филии със сирене/извара+яйца. Отделно едно яйце и морков/краставица/домат. За два часа и половина стига, после пак. Уверявам те, че чистото пилешко без хляб доста засища. Просто заменяш хляба с някаква храна с високо съдържание на белтъци като бяло месо, телешко, риба, яйца.

Не разбрах поста ти. Ти си най-здравия, а носиш очила и те е страх от енергоспестяващи крушки. 

И между другото, трябва да си наясно, след като си такъв всезнайко, че хората са с различен тип телосложение. Грубо се разделят на три групи - ектоморфи, ендоморфи и екзоморфи. В реалния живот няма чист тип, а някаква смесица. Ендоморфа е оня пълничкия, дето все гони диети и все не отслабва или ако отслабне, като ластик се връща назад и нагоре.  Всъщност, вместо да обяснявам, хората са го обяснили по-добре;

http://www.bb-team.org/articles/1472_vidove-telesni-tipove-ektomorf

,...

Пия много вода, хапвам си стабилно и ако се наложи и не ме мързи, мога да работя много. Доволен съм. Стига диети.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Пия много вода, хапвам си стабилно и ако се наложи и не ме мързи, мога да работя много. Доволен съм. Стига диети.

Ами прочети поне малко линка, който ти дадох. Поне да се информираш за какво иде реч, а не да сравняваш себе си с всички. Има си глобална теория за всичко, но всеки човек поотделно трябва да намери своя път. Няма универсална диета, но има фундаментални принципи. Нещо като законите на Айнщайн и Нютон, които не си противоречат, но сам знаеш, че са различни. 

Ами прочети поне малко линка, който ти дадох. Поне да се информираш за какво иде реч, а не да сравняваш себе си с всички. Има си глобална теория за всичко, но всеки човек поотделно трябва да намери своя път. Няма универсална диета, но има фундаментални принципи. Нещо като законите на Айнщайн и Нютон, които не си противоречат, но сам знаеш, че са различни.

Законите не са различни. Просто Нютон е частен случай на Айнщайн. Другото е, че като те цитирах мнението ти имаше само точки. Ще ти кажа и че аз очила си нося не поради придобито състояние. И всъщност виждам и без тях, достатъчно добре, че да те оцеля с химикалка по челото, между очите, че повдигна тоя въпрос. И от Енергоспестяващи крушки не ме е страх, не харесвам CCFL. Сега си ги смених с LED повечето.

Яйца не обичам, а с 2 филии с извара и малко зарзават няма да ме нахраниш много-много. Пилешкото знам колко не..ме засища особено. Филетата пък са сухи и толкова изкуствени.

Риба, месо да си замествам хляба? Аз не казах ли, че преди малко ядох попара с бекон и луканкови пръчици? Ако ще ям само пилешко, трябва да коля по 1 кокошка всеки ден.

п.п Един ден ми се ядоха моркови. Изхрусках си половин килограм и все още стомахът стържеше.

Законите не са различни. Просто Нютон е частен случай на Айнщайн. Другото е, че като те цитирах мнението ти имаше само точки. Ще ти кажа и че аз очила си нося не поради придобито състояние. И всъщност виждам и без тях, достатъчно добре, че да те оцеля с химикалка по челото, между очите, че повдигна тоя въпрос. И от Енергоспестяващи крушки не ме е страх, не харесвам CCFL. Сега си ги смених с LED повечето.

Яйца не обичам, а с 2 филии с извара и малко зарзават няма да ме нахраниш много-много. Пилешкото знам колко не..ме засища особено. Филетата пък са сухи и толкова изкуствени.

Риба, месо да си замествам хляба? Аз не казах ли, че преди малко ядох попара с бекон и луканкови пръчици? Ако ще ям само пилешко, трябва да коля по 1 кокошка всеки ден.

п.п Един ден ми се ядоха моркови. Изхрусках си половин килограм и все още стомахът стържеше.

Извинявай за точките, първо писах, после помислих че си цитирал друг и не се отнася за мен, а след това видях, че си цитирал мен. Имаш лошия навик да цитираш няколко човека, с което тотално объркваш отговора си. Не можеш ли просто да цитираш един и да си отговаряш на воля малко встрани от цитата. Толкова за конското

Относно моето хранене ще кажа, че май не си прочел за каква диета говоря. А тя се отнася за хранене през 2-2.5 часа максимум. А за това време това, което ти казах като храна е предостатъчно, дори да си трениращ като мен и работещ тежка физичаска работа също като мен. Аз на работа си хапвам по 3 пъти за смяна, в къщи още три. Това ми е диетата. И ако на хранене изядам по един хляб, дали ще мога да насмогна с 6 хляба на ден? Имах един колега, който изглеждаше мезоморфен тип, но доста бързо се промени. На ядене изяждаше по един хляб. Има ги и такива. Друг пък сегашен мой колега, също нагъва яко и въпреки че е над 180 висок, не може да мръдне от 70 килограма. И той се чуди как да качи. Баща ми, лека му пръст, също дълги години бе слаб като вейка и не можеше да качи. Накрая почина от абцес на белия дроб. Та това, че не можеш да качиш маса не винаги е добре. Обратното - прекаленото качване на тегло без кой знае какви усилия, също вероятно е болестно състояние. Блазе на тия, дето се хранят нормално, работят нормално и поддържат тегло. Аз също лесно поддържам теглото си, но в по-горни граници от нормата - около 107-110 килограма. Мърдам 2-3 килограма надолу и нагоре без диети. Това, което може да ме разколебае обаче е, ако почна сега да се напивам и да драскам пред компютъра. После в колата и наработа. Ей така бързо се качват килограми и ако човек не се спре навреме, може да заприлича на плондер. При нормално хранене и при нормална активност, няма как да кача или сваля килограми, освен ако не е обусловано със сезона - зимата качвам малко, лятото смъквам малко. Обаче ако ти се запише една кола на гъза, нещата се променят. Много от навиците се променят и преди ако съм изминавал поне по 5 километра пеш на ден, то сега едва ли изминавам повече от километър и то в най-добрия случай. Не броя километрите на работа, които трябва някой ден да изчисля, но нищо чудно да са доста над 5. Въпреки всичко колата води до застоял начин на живот, което ме принуждава да предприемам и допълнителна физическа активност. Не е за това, че искам да изглеждам някак си, а горе казах защо - защото теглото вреди на сърце, кръвно налягане, глава, кости, стави. И точно затова се налага понякога да се предприемат мерки за понижаване на теглото. Тялото си е мое и само аз мога да кажа в колко килограма се чувствам добре. Не някой да тръгне да ми втълпява, как едва ли не съм болен от анорексия. Смешно е, защото аз трудно смъквам килограми, ако не се взема в ръце. А до анорексията има поне 50 килограма още ;)

Може би съм го обяснил по по-грешен начин, стараейки се на всяко второ изречение да предупреждавам да не се повтаря всичко от това, което съм направил аз (и много други хора), а да се собрази човек с организма си, възможностите и ограниченията си (както аз съм стигнал до 60 кг. и съм решил,че надолу не ми трябват, докато анорексия се развива в напреднало състояние, когато и 60,и 50 не ти стигат, и на 40 вече си ходещ скелет). Пиша  го предимно заради тийновете от големите градове дето като минат през вестникарска будка и момичетата погледнат корица на Cosmopolitan и момчетата-тази на Men's helath и не можеш ги удържи да не гладуват). Те така или иначе ще гладуват, та поне да им обясня кое и как е било при мен, и като го правят, с какво да внимават и т.н. Какво да им кажа? "Не недейте, рушите си организма", "не,недейте,списанията са фотошоп и Бритни е свиня с овиснали задни части, ама Adobe са помислили за решение много преди частите и да овиснат" ли? И да го обясня, смисъл няма. 

Противоречие няма, има лошо обяснение от престараване, за което се извинявам.
Искал съм да кажа,че щетите за организма са много , но те не се усещат по начина, по който дават по филмчетата за отлсабнали хора (или поне при мен е било така, всеки организъм е различен, това го дъвча отдавна).
Щетите е можело да са повече, това ми е клазвал диетолог и лекар. Изглежда просто слабото място не ми е стомаха (а очите, което го знам от малък).
Така,че това с което съм се разминал е дори прекрасно за мен след подобни процедури за отслабване, но като за нормален човек без да е минавал на подобни "диети" щетите са си лоши. Казвам, това, което и лекар ми е казал, като чу това което съм обяснил (тук съм го обяснил по меко) - пита ме как не съм пукнал от глад, ама така буквално. Има хора с много големи проблеми после, така, че едновременно проблемите не са малки, но са и малки, ако ме разбирате, т.е. за мен в сравнение с други минали през глада направо съм бонбон и ангелче, но като самостоятелен човек без да се сравнява с друг-не са никак малки. Това е гледната точка от двете страни на монетата.

@simtech,
напротив-свикване е. С времето просто разбираш някои работи, като например, факта, че на повечето хора не са им нужни (например, не говоря конкретно за теб) по 3 принцеси, нужна е 1, но то като не спираш да ядеш няма как да го разбереш (не става въпрос за теб в никакъв случай, говоря ти за случаи на мои познати дето ядат ПО хляб и половина). Като се изяде едната принцеса-ми почини си 5 мин. , в 99% от случаите ще разбереш,че втора не ти е нужна, просто на организма му трябват няколко минути да refresh-не така да се каже (това важи за който и да е, не се обиждай пак казвам, не е нищо лично).

Свикване е защото просто времето минава и като ядеш много ти се предразполагаш към това да не се опитваш да се тъпчеш (знаейки къде свършва-я отзад в тоалетната, я в повръщане и гадене), и просто хапваш по по-малко, но в никакъв случай не деля маслинката на две както при анорексиците. Виж, вечерно време само McDonalds е отворен и там изяждам по 3-4 чийзбургера, пържени картофи и донъти без да ми става каквото и да е (не винаги, но поне веднъж-дваж в месеца си хапвам там, и без това вече не пълнея).

Най-големият минус е социалният-ти си разбираш всичко, но хората около теб ти се чудят. Скоро бях на гости, но хапнах вкъщи и си бях наясно, че ще има разходка в тоалетната ако ям и след това (вкъщи хапнах стабилно-пак казвам, и по 2 принцеси мога да изям, не е проблем в 3/4 от случаите). И казвам на момчето,че не ми се яде, а той се обижда, мислел , че съм погнусен (в повечето случаи това си мислят). Или сядате на маса, и след втората филия и една чинийка картофена манджа съм наяден и ставам от масата, и направо е едно неудобно.

Редактирано от X.S.09 (преглед на промените)

@simtech,

напротив-свикване е. С времето просто разбираш някои работи, като например, факта, че на повечето хора не са им нужни (например, не говоря конкретно за теб) по 3 принцеси, нужна е 1...

Не е научаване. Човек е несъвършена топлинна машина, ако го разглеждаме грубовато. КПД-то е по-малко от 100%, което казва че не можеш да свършиш повече работа, отколкото калории имаш възможност да изразходиш. Аз съм от тия твои познати, които ядат по 1 хляб и половина.

Няма какво да се "рефрешвам", когато ме гони вълчи глад, просто ме гони вълчи глад. И да изчаквам, и да не изчаквам, просто съм гладен и не ме нахранва. Аз много често правя грешката да ям по-рядко през деня и това ми е причината да е по-обилно.

Не става въпрос за свикване, виж примера с топлинната машина. Организмът пренастройва метаболизма, за да оцелее. В Макдоналдс като знам какви са хамбургерите, предполагам какви са чийзбургерите. Аз там съм ходил 3 пъти и повече едва ли ще отида. И с това съм на противното мнение - няма да си тровя тялото с дъвкане на гума и синтетика. Отивам другаде, взимам си един хамбургер в питка от 350g само питката и си хапвам. И съм доволен.

Що иде реч до знанието какво ще следва, ако си се бил тъпкал - нищо подобно. Лекувай си стомаха и т.н. Това, че имаш проблеми със стомаха и ти става лошо, не означава че си се нахранил.

И ще ти кажа, че много малка част от мъжката аудитория я интересува диетите и отслабването. Обикновено, само когато теглото е прекалено - над 100кг. Тогава става вредно за здравето.

Само ще ти кажа, че майка ми очевидно е жена, а яде по повече от филийка-две.

О, интересуват се, и то доста. Яено не си попадал на такива :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.