Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 5

Featured Replies

Което само показва, че Сталин е бил демократ, ......

Най големия тиранин, затрил повече милиони  собствени граждани  отколкото във война, казваш ... бил демократ ? 

хм.. добре :) 

Само това не бях чувал... :) но такива като теб винаги могат да ме изненадат 

• Отговори 531
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Което само показва, че Сталин е бил демократ, също като презокенския му събрат Дж. Ф. Кенеди(е, малко по-параноичен, но...) щом не са различени като отделни обекти в главата ти.

Дали това написах :)

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Дали това написах :)

Така прозвуча, след като не си бил поне в онзи момент способен, да отграничиш изявленията им в главата си.  

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Не мога да не цитирам великия Йосиф Сталин. На него приписват този мъдър цитат:

The death of one man is a tragedy. The death of millions is a statistic.

Смъртта на човек е трагедия. Смъртта на милиони е статистика.

Продължават да се правят интересни поне за мен опити в темата да се свързват "Демокрация" с какви ли не злини - от некачествен начин на живот до фалш и лицемерия в политиката. Любезно ще помоля авторите на тези постове да предложат алтернатива, по възможност с някакъв опит в прилагането й (защото човешката история познава много, чак до ниво всичко ново е добре забравено старо).

Айде чети внимателно и направи съпоставка с изказването на великия учен,който много по-добре разбира нещата от теб и мен.

https://alterinformation.wordpress.com/2013/11/10/094932401323/

Редактирано от hristo58 (преглед на промените)

Така прозвуча, след като не си бил поне в онзи момент способен, да отграничиш изявленията им в главата си.

Доста по-просто, свързвал съм по някаква причина това изявление с Кенеди вместо със Сталин. Което не ми е пречило да ги отграничавам, естествено. Ма малко на дребнитемие започва да ми изглежда :)

Доста по-просто, свързвал съм по някаква причина това изявление с Кенеди вместо със Сталин. Което не ми е пречило да ги отграничавам, естествено. Ма малко на дребнитемие започва да ми изглежда :)

Ок, дай тогава да обсъждаме положението в Украйна. Нещо ново има ли? Аз примерно съм посочил някаква новина по въпроса. Чакам и от теб включване.

Айде чети внимателно и направи съпоставка с изказването на великия учен,който много по-добре разбира нещата от теб и мен.

https://alterinformation.wordpress.com/2013/11/10/094932401323/

За съжаление, можем да оспорим степента на разбиране. Явно е, че човек не може да бъде на ниво навсякъде.

А забележителното е, че само четвърт век след оглушителния крах на "социализма", ако го използваме за работно име на тази нелепа комбинация от неграмотна диктатура на хаотично издигнати на повърхността обществени утайки, неспособни да се реализират по никакъв смислен начин, в комбинация с "планова икономика", чийто планове обаче никога не се сбъдват, то темата продължава да е актуална.

Забележително е колко са увредени продуктите на онези времена, каква липса на гъвкавост в мисленето и невъзможност да се оцени качествената промяна в човешкия живот, настъпила само за 100 години...колко изкушаващо е да обясняваме личното си нещастие, немотия и липса на житейски късмет с глобални и драматични обяснения. Колко примамливо е да крием липсата на материална сигурност зад високопарни фрази и надменно умуване колко важно било не да си добре, а да ги разбираш много сложните неща.

Ок, дай тогава да обсъждаме положението в Украйна. Нещо ново има ли? Аз примерно съм посочил някаква новина по въпроса. Чакам и от теб включване.

Не, няма нищо ново и нямам намерение да преча на чудесната тема, мъдрите анализатори и острите пера на справедливостта тук.

За съжаление, можем да оспорим степента на разбиране. Явно е, че човек не може да бъде на ниво навсякъде.

А забележителното е, че само четвърт век след оглушителния крах на "социализма", ако го използваме за работно име на тази нелепа комбинация от неграмотна диктатура на хаотично издигнати на повърхността обществени утайки, неспособни да се реализират по никакъв смислен начин, в комбинация с "планова икономика", чийто планове обаче никога не се сбъдват, то темата продължава да е актуална.

Забележително е колко са увредени продуктите на онези времена, каква липса на гъвкавост в мисленето и невъзможност да се оцени качествената промяна в човешкия живот, настъпила само за 100 години...колко изкушаващо е да обясняваме личното си нещастие, немотия и липса на житейски късмет с глобални и драматични обяснения. Колко примамливо е да крием липсата на материална сигурност зад високопарни фрази и надменно умуване колко важно било не да си добре, а да ги разбираш много сложните неща.

Не, няма нищо ново и нямам намерение да преча на чудесната тема, мъдрите анализатори и острите пера на справедливостта тук.

Ама разбира се, как можем дори да си помислим да сравняваме Айнщайн със сегашните напреднали"икономисти" :)

Ама разбира се, как можем дори да си помислим да сравняваме Айнщайн със сегашните напреднали"икономисти" :)

Не сме си и помисляли. Явно, не напразно.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Починал е бившия говорител на госдумата Генадий Селезньов.

Ще припомня само с какво бе запомнен , за случая /гафа/ който бях цитирал по назад , и който е показателен за работата на руските служби, особенно в аспекта че тогава започна главолмния възход на Путин, рожбата на същите тези служби.

- Руските служби оповестяват редицата взривове, като по неволна може би погрешка "объркват" графика, докладвайки на Селезньов чрез бележка от Лях че е станал взрив  във Волгодонск. Обаче взрива във Волгодонск е след 3 дена, а в момента е имало взрив на Каширско шосе в Москва.

По назад обясних това още по простичко  - представете си все едно в конгреса на сАЩ да докладват за свалените кули 3 дена преди да са свалени.... 

На какво се натъкнах в друг форум, което буквално ме издуха от обувките:

Войната в Украйна, оказва се, е факт поради огромните залежи на нефт/газ, които все още не са били експлоатирани в райнона на Днепър-Донецк. http://321energy.com/editorials/bainerman/bainerman083105.html

The exploration and discoveries of the 11 major and 1 giant fields on the northern flank of the Dneiper-Donets basin have already been noted

И още какво знаят отдавна руснаците за запасите от нефт и газ: http://www.gubkin.ru/faculty/geology_and_geophysics/chairs_and_departments/geology/VP_statya_Neft%20gaz%20vozobnovlyaemy.pdf

Да... И поради това не искат двете нови републики в състава на РФ. Хора, мислете, бе...

Как Украина стала нашей

В умении договориться Владимиру Владимировичу равных нет. Поменять то, что нужно, на то, что нужно ещё больше и при этом оставить и то, и другое себе – это уже даже не айкидо. Такие сделки вообще выходят за рамки нашей обывательской реальности. Интересно, а коллеги по геополитическому бизнесу понимают, как их разводят? Или они прозревают, когда уже совсем поздно? Или же их ставят в такие условия, что им ничего другого не остаётся?….

………

Наверное, 99% лидеров на месте Путина уже завоевали бы Киев вместе с ополчением. И навсегда разорвали бы все отношения и с Европой, и, что ещё более важно, с бывшими республиками, где до сих пор сидит в заложниках русское население. Но Владимир Владимирович потому и выигрывает, что поступает не как все. :lol6: 

Цялата саркастична статия на този линк: http://cont.ws/post/102217

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Да беше превел, или преразказал, какво пише. Аз да не съм руснак, че да чета на руски в този български форум?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Проруските сепаратисти в самообявилата се Донецка народна република (ДНР) започват изтеглянето на танкове и бронетехника от линията на съприкосновение в още три направления, заяви официалният представител на министерството на отбраната на републиката Едуард Басурин, цитиран от ТАСС.

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/kiev-i-dnr-iztegliat-tezhkoto-si-vyoryzhenie-6039763

Междувременно Интерпол прекрати издирването на Виктор Янукович с решение от 16 юли след жалба на адвокатите на бившия украински президент, че наказателното дело срещу него е политически мотивирано.

Интерпол обяви Янукович за международно издирване през януари по молба на Украйна за разхищение на финансови средства в големи размери и съучастие в разхищение на финансови средства, извършено в големи размери от организирана група.

То щото сегашният президент - олигарх Порошенко покрай украинската криза  не забогатя изобщо.

И отговора на Путин във връзка с разследванията на сваления в Украйна Боинг:

http://www.gazeta.ru/business/2015/07/21/7651097.shtml

хехе :) това е по скоро забавно .. все пак $200-$300 млн за каквато сума става въпрос, нима е много  ?? Смешно е по скоро  оправданието че... вкарвание организми са заплаха за  държавата :) 

До миналата година не бяха, сега са :) 

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/kiev-i-dnr-iztegliat-tezhkoto-si-vyoryzhenie-6039763

То щото сегашният президент - олигарх Порошенко покрай украинската криза  не забогатя изобщо.

по първото  - Да, и аз четох че са започнали, даже видео с един руски военен имаше обясняваше как и колко са "извеждали" ... само че... 

http://www.stopfake.org/v-obse-ne-podtverdili-otvod-boevikami-vooruzheniya-kalibra-menee-100-mm/

http://www.osce.org/ukraine-smm/173666

Демек, пак влязохте в "господари на ефира" за премия "златен скункс" за лъжи :)

По второто ... Порошенко ли ти е трън в очите ? а факта че отпреди кризата, в Москва е имало 80-тина милиардера, а към момента са 114 милиардера... и това съвсем официално.. не ти говори нищо, и не те притеснява въобще ??

хм.. добре... 

По темата за сваления Боинг :

http://flight-mh17.livejournal.com/

Това е възможно най сериозното и максимално синтезирано като линкове и анализи което съм срещал домомента..

по първото  - Да, и аз четох че са започнали, даже видео с един руски военен имаше обясняваше как и колко са "извеждали" ... само че... 

http://www.stopfake.org/v-obse-ne-podtverdili-otvod-boevikami-vooruzheniya-kalibra-menee-100-mm/

http://www.osce.org/ukraine-smm/173666

Демек, пак влязохте в "господари на ефира" за премия "златен скункс" за лъжи :)

Кого наричаш лъжец? Кой разпространява лъжи? Дал съм връзка към български сайт!

Я по кротко с квалификациите!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Темата за Украйна вече е скучна. То е ясно, че тия вече за нищо не стават, ми най-много Миро тролчето да ви изкара някой бан, с доносите си до разни милозливи модове. Запомнете - евроатлантическата душа е нежна и ранима. 

Мисля ясно съм казал кой лъже 

НЕ е само в български сайт, тази новина, и всичките се базират на изявленията на терориста Басурин, цитиран от руската ТАСС :

Проруските сепаратисти в самообявилата се Донецка народна република (ДНР) започват изтеглянето на танкове и бронетехника от линията на съприкосновение в още три направления, заяви официалният представител на министерството на отбраната на републиката Едуард Басурин, цитиран от ТАСС.

И дадох линкове, доказващи че ОССЕ не е видяло никакво оттегляне /поне за сега/  и че Басурин и позоваващите се на това - ТАСС, вести и всички които повтарят тази новина - ЛЪЖАТ.

За мен това не е никаква изненада.. поредна пропаганда и руски лъжи.

Защо те нервира това и къде видя нещо нередно в квалификациите ми ?? Когато някой публикува публично и съвсем официално неверни факти, това се нарича лъжа . или не ?

Украйна ще предаде контрола върху своите митници на границата си с Русия за управление на британска компания, съобщи премиерът на страната Арсений Яценюк на правителствено заседание днес.

Според Яценюк вече се е състояла среща между него и представители на компанията, чието име засега не се оповестява. Британците ще управляват митниците в няколко украински области - Закарпатска, Лвовска, Волинска и Черновицка.

Идеята е да бъдат увеличени приходите от мита и акцизи и да бъде пресечена контрабандата. Възможно е да става дума за компанията "Краун ейджънтс”, която работеше у нас от 2001 до 2010 година. Според изнесените преди време данни англичаните заработиха за този период около 40 милиона евро.

Офисът на английската частна компания "Краун ейджънтс” е в Лондон. Тя е създадена през XIX век. Чисто юридически е собственост на фондация със същото име. В нея членове са неправителствени и благотворителни организации, сред които и британското правителство. /БЛИЦ

Краун ейджънтс? Ех, спомени, спомени...

НЕ е само в български сайт, тази новина, и всичките се базират на изявленията на терориста Басурин, цитиран от руската ТАСС :

И дадох линкове, доказващи че ОССЕ не е видяло никакво оттегляне /поне за сега/  и че Басурин и позоваващите се на това - ТАСС, вести и всички които повтарят тази новина - ЛЪЖАТ.

Защо те нервира това и къде видя нещо нередно в квалификациите ми ?? Когато някой публикува публично и съвсем официално неверни факти, това се нарича лъжа . или не ?

Вести БГ Мирча! Не Вести РУ нито пък ТАСС! :D  И не се притеснявай аз трудно се нервирам.

Това,че публикувам нещо от даден сайт не означава,че им вярвам! И второто е,че отговорността за неверните данни не е на споделящият информацията,а на изложилият иформацията във въпроснната медия. Тъй,че нервите ти и обвиненията към Вести Бг ако обичаш!

И се научи да цитираш целият пост не да вадиш думи от контекста.

То е ясно, че тия вече за нищо не стават, ми най-много Миро тролчето да ви изкара някой бан, с доносите си до разни милозливи модове. Запомнете - евроатлантическата душа е нежна и ранима. 

И какво от това? Баннн  и светът се разпада или заради бана повече не ще мога да вляза във форума. Верно ли си мислиш това ? ;)

На мене лично нещо ми мирише на нов преврат!

http://news.yahoo.com/hundreds-ukrainian-wingers-rally-against-kiev-govt-164957813.html

пп. Прочетете и коментарите.

Вести БГ Мирча! Не Вести РУ нито пък ТАСС! :D  И не се притеснявай аз трудно се нервирам.

Това,че публикувам нещо от даден сайт не означава,че им вярвам! И второто е,че отговорността за неверните данни не е на споделящият информацията,а на изложилият иформацията във въпроснната медия. Тъй,че нервите ти и обвиненията към Вести Бг ако обичаш!

И се научи да цитираш целият пост не да вадиш думи от контекста.

И какво от това? Баннн  и светът се разпада или заради бана повече не ще мога да вляза във форума. Верно ли си мислиш това ? ;)

няма какво да добавя. :)

А ето и един "катарзис" както модерно се казва сега, във мнението за Донбас - след година 

:)

И още една мн добра статия за това какъв режим е в РФ 

http://www.evasiljeva.ru/2015/07/blog-post_20.html#more

А междувременно , Путя разполага и увеличава тежките нападателни системи , с приоритет - разполаганите ПРО системи на "злия запад"

http://www.faktor.bg/novini/svjat/50818-rusiya-ste-razpolozhi-eskadrila-bombardirovachi-v-krim.html

Питам се, както и много други - защо срещу противоракетни отбранителни системи, Путя отговаря със нападателни агресивни мащабни военни системи ??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.