Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 5

Featured Replies

Отново глупости.  Вие мислите ли, или ей така си пишете? :wink12:  Пишете колкото да не заспите. Нел, прочети каква е резолюцията, предложена от Русия. И тази за която говорите. Няма разлика. Никой не се крие, както се опитвате да внушите.

Как сообщил постоянный представитель России при ООН Виталий Чуркин, новый текст резолюции предложен, "чтобы показать, о чем мы здесь говорим". "Разница в том, что в нашем проекте совершенно ясно, что это беспристрастное международное расследование под руководством ICAO", – объяснил дипломат различия в проектах резолюций.

http://www.dni.ru/polit/2014/7/21/275675.html

И Нел, няма доказателства, за руско участие в свалянето на самолета. Колкото и да ти се иска. Колкото и лъжи да пишат, по укро медиите. :ph34r:  Правите манипулации и лъжи. :ph34r:  А иначе, че може да пишете с вятър между ушите, е ясно. :D

Нел, какво е международен трибунал? И с какво ще помогне? И каква е разликата, с разследване на Международната организация за гражданска авиация? :wink12:  Нали руснаците се криели, защо искат разследване от международна организация? Ама мислете бре, стига сте гонили вятъра.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Отговори 531
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

англоционистите имат неоспоримо доказателство,че Путин лично е свалил самолета!

8253540.jpg

Нел, какво е международен трибунал? И с какво ще помогне? И каква е разликата, с разследване на Международната организация за гражданска авиация? :wink12:  Нали руснаците се криели, защо искат разследване от международна организация? Ама мислете бре, стига сте гонили вятъра.

Много добре знаеш какво крият руснаците? - Че в Донбас воюват руски войници с руска техника и под руско командване.

Именно международните организации доказват версията за Бук-а, а от коя част е и как екипажът някак се е стопил във въздуха е доказано от частни лица. Чел си предполагам

И малък спомен за https://www.youtube.com/watch?v=w49fRvMpJ74, мир на праха му!

...и коментар отдолу, който ми хареса. Тъй като не ми се пише:

Емигрантче от Русия, ползващо се с подкрепата на сина на Хордоковски! Поредното нихилистче, дето основната му цел е да се "сложи" на западняците! Поредния"гений" "изкопал" доказателства, че рашъните са виновни за трагедията, от социалните мрежи! icon_lol.gif
Рашъните, от своя страна са задали редица въпроси, свързани с трагедията, на които все още няма отговор нито от узурпиралите властта в Киев, нито от западняците! Най-важният от въпросите остава, защо е бил изменен курса на самолета в посока към район на активни бойни действия?

11053652_882987621765609_654827185124473

Много добре знаеш какво крият руснаците? - Че в Донбас воюват руски войници с руска техника и под руско командване.

Именно международните организации доказват версията за Бук-а, а от коя част е и как екипажът някак се е стопил във въздуха е доказано от частни лица. Чел си предполагам

Международни организации, не доказват руско участие, в свалянето на самолета. Нито участие, на ДНР/ЛНР.  :wink12:  Всичко останало, е само лъжи на укро медиите. И друго те питам, не ми се извъртай.  :ph34r:

Та ето какво казват, самите укро медии. Украинската армия,  разполага ЗРК Бук, за защита на Донецк. Дата е 08.03.2014 година. :ph34r:  И няколко месеца след това, свален граждански самолет. Пак там. :wink12:  Странно съвпадение.

Украина защищает Донецк от нападения России: зенитно-ракетные комплексы "Бук" занимают позиции. ФОТО+ВИДЕО

http://censor.net.ua/video_news/274823/ukraina_zaschischaet_donetsk_ot_napadeniya_rossii_zenitnoraketnye_kompleksy_buk_zanimayut_pozitsii_fotovideo

Кой води разследването? Какво се прави 1 година! Какви доказателства..... Значи, някакъв пикльо може да разбере за 4 дни какво се е случило? Я не ставайте смешни. Както и по-рано съм казвал, това се превърна в един фарс. Истината няма да излезе наяве, каквато и да е тя.

...и коментар отдолу, който ми хареса. Тъй като не ми се пише:

Мхм... нихилистче значи, слагало се... разбира се, че всеки има право на мнение.

Но пък спецално за теб, Ванка, предлагам едно "руско ангелче" и умишлено не ти пускам някой от неговите клипове в тубата, да не кажеш, че пак си с телефона.

Не ми отговаряй, но помисли върху въпроса: Кого защитава този? Защитава ли изобщо някого(или нещо) или си чеше садистичната краста? Този срещу украинските фашисти ли се бие? Че то ще излезе, че в Донбас се бият фашисти срещу фашисти, бре джанъм.

П.П. Съветвам "дамите" да не отварят линка, нелицеприятен е.

Както съм казвал вече, боклуци има навсякъде. Нагледахме се на такива и в Гуантанамо, и в Ирак, и в Украйна (и то жена - оная, май Заверуха се казваше), и в ДНР, ЛНР, Кавказ... Ти верно ли очакваш човек, който отива доброволно на война (подчертавам война, а не мисия, на която може и нищо да не му се случи и рискът е значително по-малък), да е нормален? Бръкни в Тубата, там има тонове клипове с такива... Представя ни се тук за пореден път някаква сърцераздирателна история или поредният откачалник, от който се очаква да си правим генерални изводи? Тези са просто следствие от проблема, а не са самият проблем, поне това трябва да ти е ясно.

И да, пак съм с флашката и телефона и пак съм на село, щото в града долу разни малоумници правят предизборно ремонт за девети път на един и същи булевард за една година време, поради което аз не мога да работя заради шума...

Кого защитава... Никого. Избива си с радост комплексите и си удовлетворява садистичните наклонности. За което вината е в тези, които предизвикаха това, което се случва в момента, а не негова. Тогава може би вече щеше да е въдворен в едно заведение със здрави решетки. Все едно дали бяло или с надзиратели вътре.

Добре де, поне от грам уважение, поне погледнете линка който дадох за версиите за Бук-а 

https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3166664

накрая на поста.

За по бързо обърнете внимание на т. 5.6 , 7 от списъка със синтезираните  линкове за опровергани версии и излагациите на руските официални медии и министерства

Някои хора гледам до последно повтарят отдавна опровергани лъжи , а е толкова просто - погледнете, почетете, и сами ще се засрамите какви си ги приказвате :)

Най вече се обръщам към другаря духче и останалите разбира се.

Други пък гледам като нямат аргументи се забавляват с карикатури..... няма лошо... :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

За да не се повтарям,

https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3167239

Кратко и ясно. Самите укро медии, се хвалят че армията, разполага ЗРК Бук, за 'защита' на Донецк. И виждаме резултата. Свален граждански самолет. ;)  Що ли пълно мълчание. А ни разправят, празни приказки и лъжи. :ph34r:

И виждаме резултата. Свален граждански самолет. ;)  Що ли пълно мълчание. А ни разправят, празни приказки и лъжи. :ph34r:

без да искат!по това време е трябвало да мине самолета на Путин след среща на БРИКС!на снимките се вижда,че самолетите си приличат!съдба,двата самолета се разминават над Варшава! :)

За да не се повтарям,

https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3167239

Кратко и ясно. Самите укро медии, се хвалят че армията, разполага ЗРК Бук, за 'защита' на Донецк. И виждаме резултата. Свален граждански самолет. ;)  Що ли пълно мълчание. А ни разправят, празни приказки и лъжи. :ph34r:

Опровергана лъжа.

Помолих те да прочетеш  7 точка. http://flight-mh17.livejournal.com/

Уви.. чукча писатель чукча не читатель.

Кратко и ясно :

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2014/07/22/the-latest-open-source-theories-speculation-and-debunks-on-flight-mh17/

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/01/05/is-this-ukrainian-buk-a-clue-in-the-mh17-investigation-or-a-red-herring/

без да искат!по това време е трябвало да мине самолета на Путин след среща на БРИКС!на снимките се вижда,че самолетите си приличат!съдба,двата самолета се разминават над Варшава! :)

Предна развенчана лъжа, която дори не я коментират, щото е толкова наивна  че не заслужава грам внимание.

Първо - на таква височина ако някой може ВИЗУАЛНО да рзличи окраска, или дори да види че лети нещо, шапка му свалям :)

Второ - отдавна е известно че самолета на Путя ама въобще не е минавал от там, нито е имало планирано такова.

:)

Недей, недей. Кажи нещо за златните инвестиции на Путин или за възхода на китайските борси, все крайъгълни камъни на последните издихания на капитализЪма, пред неизбежния (Септемврийски) крах.

А през това време духчето може да разкаже популярно как можеш да въведеш наземни координати в комплекса С-400, нещо, което той удобно пропусна да коментира, ако и да беше непосредствено над неговия кисел пост за "експертите"

Недей, недей. Кажи нещо за златните инвестиции на Путин или за възхода на китайските борси, все крайъгълни камъни на последните издихания на капитализЪма, пред неизбежния (Септемврийски) крах.

А през това време духчето може да разкаже популярно как можеш да въведеш наземни координати в комплекса С-400, нещо, което той удобно пропусна да коментира, ако и да беше непосредствено над неговия кисел пост за "експертите"

Именно.

Аз затова сравних със замеряне с тухли....   :)

А за десерт и за лека нощ, да се напомпим с поредните ежедневни руски фейкове :

http://www.stopfake.org/fejk-obse-ustanovil-chto-tsentr-donetska-obstrelyali-vsu/

Руските всеизвестни официални медии "вести" , НТВ... разпространили новина че ОССЕ констатирали че украинците обстреляли центъра на Донецк... 

Нищо ново .. само дето е лъжа....поредна... 

Утре пак... :) 

19 июля СММ видела последствия ночного обстрела и провела анализ воронок в подконтрольном «ДНР» Донецке, посетив 12 мест попадания снарядов. Вблизи ул.Университетской, 80 и ул.Щорса, 69 (2.5 км к северо-западу от центра Донецка) СММ видела 3 свежие воронки, которые, по оценкам СММ, были вызваны осколочными снарядами с ОБТ (125мм) с северо-запада. В обоих случаях СММ смогла определить, что направление огня было от подконтрольного правительству пос. Пески (11км к северо-западу от Донецка) и с.Первомайское (17км к северо-западу от Донецка). Кроме того, СММ узнала, что погиб охранник стройки вблизи ул.Щорса, 69, и СММ видела повреждения тлеющего дома в результате прямого попадания снаряда по крыше, и познее СММ посетила морг больницы им.Калинина, где подтвердили смерть 31-летнего мужчины.

Опровергана лъжа.

Помолих те да прочетеш  7 точка. http://flight-mh17.livejournal.com/

Уви.. чукча писатель чукча не читатель.

Кратко и ясно :

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2014/07/22/the-latest-open-source-theories-speculation-and-debunks-on-flight-mh17/

Това е пуснато, в укро медия. Кой лъже, не съм аз. А ти? ;)

Украина защищает Донецк от нападения России: зенитно-ракетные комплексы "Бук" занимают позиции. ФОТО+ВИДЕО

http://censor.net.ua/video_news/274823/ukraina_zaschischaet_donetsk_ot_napadeniya_rossii_zenitnoraketnye_kompleksy_buk_zanimayut_pozitsii_fotovideo

Колкото до  лъжите, от списъка. Няма официален резултата от разследването, което да обвинява руснаците или опълченците. Поредните укро манипулации.

Попитай тях. Или някой, служил в нашето ПВО. Да ти разкаже, как са стреляли с С-125 , по морски и земни цели. ;)  Колкото до С-400

Специалисты противовоздушной обороны ЗВО проведут боевые стрельбы по наземным, низколетящим, высотным, маневренным и баллистическим целям. Расчеты ЗРК С-400 отработают маскировку боевых позиций, совершение многокилометровых маршей на технике, пуски с походного и стационарного положения. Воздушные мишени будут имитировать истребители и крылатые ракеты условного противника, выполняя полеты на высоте от 50 до 10 тысяч метров.

http://kaspyinfo.ru/zenitno-raketnyj-kompleks-s-400-triumf-ispytayut-pod-astraxanyu/

Всяка модерна ЗРК, има възможност да порази земна цел. Ако се наложи. :ph34r:  Вече каква е точността, не знам. Разчетите поне веднъж, са тренирали подобно нещо. До колкото знам, много рядко се прилага, поради трудността. Сещаш ли се, каква е тази трудност? :ph34r:

Всяка модерна ЗРК, има възможност да порази земна цел. Ако се наложи. :ph34r: Вече каква е точността, не знам. Разчетите поне веднъж, са тренирали подобно нещо. До колкото знам, много рядко се прилага, поради трудността. Сещаш ли се, каква е тази трудност? :ph34r:

Няколко неща - не бих оспорвал твърдението, че технически С-400 може да обстреля и наземни цели, но ми се струва напълно безсмислено като ефективност - резултат от обстрела на фона на цената на една ракета би бил интересен.

Именно ефективността изисква специализация на конкретната оръжейна система и дава възможност за ясното им дефиниране като настъпателни или отбранителни такива, а някои - като подходящи и за двете роли (зенитните ракети не са :D).

Като една система може да участва в нападателни действия бидейки с основна отбранителна функция (да кажем БУК).

Според мен (не съм експерт, споко, но май знам повече от много форумни членове), могат да пречат няколко неща за обстрел на наземна цел:

1. Захващане на целта - дистанцията, на която ще мога теоретично да "видя" наземна цел би била много по-малка.

2. Мога да нямам съответните датчици, за да захвана наземна цел (напр. сграда няма да мога да прихвана с IR датчик).

3. Мога да нямам съответните възможности да посоча цел с фиксирани координати, системата ми за водене на целите има несъвместими с поведението на наземна цел изисквания за потенциалните цели.

4. Ракетите ми нямат подходящ режим (освен балистична крива, с което можеш са поразиш мммм държава?) на полета, с който да поразяват наземни цели.

Вероятно има и много други възможни причини, но нима за основната цел на дискусията и това не е достатъчно?

Това е пуснато, в укро медия. Кой лъже, не съм аз. А ти?  ;)

Кое е укро медия :) руския лайвжурнал или белингкат... ? :) :) 

А кой лъже, не знам.. аз аргументирано показвам руските лъжи и версии по темата.

Ако имаш с какво да обориш - коментирай по същество. А не кой каква медия е.

Винаги съм ти казвал - няма как в руска медия да излезе опровержение на пусната лъжа от СЪЩИТЕ медии. Това е нормално.

Аз не говоря за ефективност. А че има такава възможност. Пак не си чел и мислил, преди да пишеш. До колкото си спомням, при старите ЗРК /например С-125/, се задават координатите на целта. И там е проблема, че разчиташ да са точни, и самата ракета да има достатъчно малко отклонение, без да има насочване от радара. За сегашните не знам, а и не ме вълнува. Факта е че го могат.

Кое е укро медия :) руския лайвжурнал или белингкат... ? :) :)

А кой лъже, не знам.. аз аргументирано показвам руските лъжи и версии по темата.

Ако имаш с какво да обориш - коментирай по същество. А не кой каква медия е.

Винаги съм ти казвал - няма как в руска медия да излезе опровержение на пусната лъжа от СЪЩИТЕ медии. Това е нормално.

Това е укро медия, Cenzor.net. Защо  го пропускаш този момент? И се опитваш да извърташ, защо ли? :ph34r:

Айде и пак цитат от същата укро медия. Самите укро медии, се хвалят, че армията на Украйна, разполага ЗРК Бук, за защита на Донецк. А ти ми говориш, други неща. :ph34r:

Аз не говоря за ефективност. А че има такава възможност. Пак не си чел и мислил, преди да пишеш. До колкото си спомням, при старите ЗРК /например С-125/, се задават координатите на целта. И там е проблема, че разчиташ да са точни, и самата ракета да има достатъчно малко отклонение, без да има насочване от радара. За сегашните не знам, а и не ме вълнува. Факта е че го могат.

Това е укро медия, Cenzor.net. Защо  го пропускаш този момент? И се опитваш да извърташ, защо ли? :ph34r:

Айде и пак цитат от същата укро медия. Самите укро медии, се хвалят, че армията на Украйна, разполага ЗРК Бук, за защита на Донецк. А ти ми говориш, други неща. :ph34r:

Първо - виж кое ми цитираш https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3167657и моя отговор.

цитираш ми лайвжурнал-а и белингкат, и казваш - това е от укро медии :)

Айде разбери се със себе си.

Това което сега ми итираш от цензор.нет също си има логичен отговор.

Включително и снимките.

Много от тези постове можехме да си спестим ако просто .. бе прочел и лайвжурнала останалите линкове, и от белингкат.

И най вече 7.a Debunked arguments

Там е отговора, но е повече от очевидно че ама въобще не четеш , но с някакъв  странен 'хъс" се опитваш да беззъбо спориш едва ли не ...  

Не ти ли е ясно че колкото повече демонстрираш невежество , толкова повече се излагаш ?? 

:)

Няколко неща - не бих оспорвал твърдението, че технически С-400 може да обстреля и наземни цели, но ми се струва напълно безсмислено като ефективност - резултат от обстрела на фона на цената на една ракета би бил интересен.

Именно ефективността изисква специализация на конкретната оръжейна система и дава възможност за ясното им дефиниране като настъпателни или отбранителни такива, а някои - като подходящи и за двете роли (зенитните ракети не са :D).

Като една система може да участва в нападателни действия бидейки с основна отбранителна функция (да кажем БУК).

Според мен (не съм експерт, споко, но май знам повече от много форумни членове), могат да пречат няколко неща за обстрел на наземна цел:

1. Захващане на целта - дистанцията, на която ще мога теоретично да "видя" наземна цел би била много по-малка.

2. Мога да нямам съответните датчици, за да захвана наземна цел (напр. сграда няма да мога да прихвана с IR датчик).

3. Мога да нямам съответните възможности да посоча цел с фиксирани координати, системата ми за водене на целите има несъвместими с поведението на наземна цел изисквания за потенциалните цели.

4. Ракетите ми нямат подходящ режим (освен балистична крива, с което можеш са поразиш мммм държава?) на полета, с който да поразяват наземни цели.

Вероятно има и много други възможни причини, но нима за основната цел на дискусията и това не е достатъчно?

Спициалист тиоритик по фсичко.

4. Ракетите ти :D

5. Топките ми!

Някакъв паднал преди година чужбински самолет, който явно насила са му променили курса, за да го вкарат в театър на бойни действия, има ли някакво значение за положението в Украйна. Освен като опорна точка, от която да хвърляте кал в определена посока.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Първо - виж кое ми цитираш https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3167657и моя отговор.

цитираш ми лайвжурнал-а и белингкат, и казваш - това е от укро медии :)

Айде разбери се със себе си.

А случайно, в линка към моя пост, да се вижда и въпросната укро медия Cenzor.net? Вижда се. Не ти се получава, опита да извърташ. :ph34r:

Та какво е логичното ти обяснение, на информацията от Cenzor.net? Която я има, и в линка който съм дал. ;) Айде пак ще пусна, цитат. Да ти е по-лесно. 

Житель Горловки, ехавший на работу в Соледар, встретил целую колонну боевой техники.

Из описания видеозаписи следует, что данная колонна встретилась мужчине около 4 утра в районе завода "КНАУФ" в Соледаре. "Мы с сослуживцами насчитали 11 ракетных установок", - сообщил автор видео горловскому сайту 06242, передает Цензор.НЕТ.

Спициалист тиоритик по фсичко.

4. Ракетите ти :D

5. Топките ми!

Някакъв паднал преди година чужбински самолет, който явно насила са му променили курса, за да го вкарат в театър на бойни действия, има ли някакво значение за положението в Украйна. Освен като опорна точка, от която да хвърляте кал в определена посока.

Да, такъв си. Виждам неособено точните ти коментари и по други теми - да кажем, законовата забрана да се сключват дистанционни договори, ама всъщност не изобщо такива, а по телефона :)

Разумно е, когато не разбираш много от нещо, да не участваш в разговор по темата, както аз например чета темата за Нов Хоризонт (Плутон/Харон) и не коментирам, нито пък коментирам антивирусни програми, ОС и пр. 

Че кой някога е отричал наличието на украински зенитни комплекси, Духче.

Само дето точно тази модификация(с която е свален боинга) я нямат на разположение. Потвърдено от експертите на производителите Алмаз-Антей.

А те са руснаци. Защо да лъжат?

Не ви ли е ясно, че преките извършители са гостайна вече, а я Гиркин, я някой от пионките ще отнесе калая(ако се не спомине и той междувременно от някое приятелско атентатче).

Разбира се това няма да върне онези невинни хора, косвени жертви на мръсна война. :(

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.