Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 5

Featured Replies

В предишните теми за Украйна Мирча20 имаше подкрепа в "опорните точки" ама сега гледам нещо май няма подкрепа, ама той е "и сам войнът е воин" . Мирча 20 av-281548.jpg?_r=0

• Отговори 531
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз се срамувам заради славянска Украйна и публично го твърдя...   Заблудени боклуци могат да доказват нещо различно!      Жалка работа!

В предишните теми за Украйна Мирча20 имаше подкрепа в "опорните точки" ама сега гледам нещо май няма подкрепа, ама той е "и сам войнът е воин" . Мирча 20 av-281548.jpg?_r=0

Правилно си обърнал внимание на аватара ми - "не болтай" :)

И какви са "опорните точки " ??

че се позовавам и доказвам руските лъжи и пропаганда ?

Ако стремежа ми за обективност е "опорна точка" , да, така е. това е "опорната ми точка".

Аз се срамувам заради славянска Украйна и публично го твърдя...   Заблудени боклуци могат да доказват нещо различно!      Жалка работа!

Не знам дали съм "заблуден боклук" когато доказвам че нещата са именно по различни, но това си е ваш проблем

И все пак ... : https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3162576

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не знам дали съм "заблуден боклук" когато доказвам че нещата са именно по различни, но това си е ваш проблем

И все пак ... : https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3162576

Откакто е открита петата част във всеки пост създаваш някаква интрига. Ми модераторите да си преценят пък ние като потребители ще си направим изводите.

Впрочем не видях да те е нарекъл някой заблуден боклук и забележката ти е неуместна. Има бутон докладвай. Ако обичаш.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добре бе Миро, я кажи що и какво мразиш? Руснаците или Путин?

Явно лично си засегнат от тях за да ги мразиш така.

Според мен не си на заплата а е нещо лично.

Редактирано от georgi6 (преглед на промените)

В предишните теми за Украйна Мирча20 имаше подкрепа в "опорните точки" ама сега гледам нещо май няма подкрепа, ама той е "и сам войнът е воин" . Мирча 20

Не е сам! Уверявам те, че мисля по същия начин като него, стремя се да проверявам информацията за събитията(наясно съм, че и едните, и другите лъжат и изопачават факти)

А вие наистина прекалявате с квалификациите! Не е необходимо да мразиш някого, за да виждаш и двете страни на монетата. Което съвсем не означава, че си боклук!

Не е толкова трудно, хора!

Предлагам ви една статия на Новая газета в която се разказва за онзи фейк с разпънатото от укрите дете, по-точно за двете авторки(за мен са две) - едната явно психично болната жителка на Славянск - Галина Пышняк и нейната съучастница - ростовската журналистка - Юлия Чумакова.

Откакто е открита петата част във всеки пост създаваш някаква интрига. Ми модераторите да си преценят пък ние като потребители ще си направим изводите.

Впрочем не видях да те е нарекъл някой заблуден боклук и забележката ти е неуместна. Има бутон докладвай. Ако обичаш.

Погледни какво е цитирал - трудно ли ти е?

Не ви ли е срам 15 човека да хулите, псувате и обиждате един човек?

А?

Не можете да живеете без да квалифицирате някой и да му обяснявате колко не е прав и как бърка.

20 пъти в различните теми от 10 месеца насам ви призовавам да спрете да обиждате и да коментирате темата, а не дадения човек, но явно по друг начин не можете.

Да ви преброя ли от пускането на темата колко пъти го нахранихте човека по най-гнусния начин или можете и сами да си преброите?

Засрамете се!

Ако мен ме "хранеха" 15 души, щях сериозно да се позамисля с какво успявам да ги предизвикам всичките...

Или всичките нещо са изперкали, или съм голям "майстор".

Ако мен ме "хранеха" 15 души, щях сериозно да се позамисля с какво успявам да ги предизвикам всичките...

Въпрос на личен избор и умствен капацитет, бих казал аз.

Трудно ли ви е да подминавате постовете му?

Просто ги подминавате и това е.

Ама си е друго да се нахрани един човек с различна гледна точка, за да може масата да лайкне и да се покажем колко сме всезнаещи (примерно).

Това ми е последния пост в тази тема.

Хранете се, псувайте се, обиждайте се, пребивайте се - ваша работа.

Автора на темата е справедлив и ще ви надзирава подобаващо.

Не, точно на този е много трудно да му подминеш постовете. То са небивалици, откровени лъжи, манипулации, измятания като фурнаджийска лопата...

Към кого от останалите има подобно отношение? Въпрос на умствен капацитет е човек сам да си прецени кое е по-вероятно - 15 души да се смахнат, или само един!

Погледни какво е цитирал - трудно ли ти е?

Не ви ли е срам 15 човека да хулите, псувате и обиждате един човек?

А?

Не можете да живеете без да квалифицирате някой и да му обяснявате колко не е прав и как бърка.

20 пъти в различните теми от 10 месеца насам ви призовавам да спрете да обиждате и да коментирате темата, а не дадения човек, но явно по друг начин не можете.

Да ви преброя ли от пускането на темата колко пъти го нахранихте човека по най-гнусния начин или можете и сами да си преброите?

Засрамете се!

Кого съм хулил? Я по добре се върни на постовете му и тогава ми скачай. Първите редове от поста му откакто е пусната петата част.

Виж само от кои е "харесано" това.. точно от тези които по един или друг начин пряко и косвено правят точнот това - "обиди и нападки"

Ти какво си мислиш,че като си модератор може да си развяваш коня и да поучаваш както ти скимне? Като ти докладват за нередности да ги наричаш че са доносници и да им държиш някакъв си тон отгоре все едно са някакви пишлегари току-що пръкнали се на тоя свят! Айде няма нужда.

Ако считаш,че това което съм написал е клевета си спомни какво си ми писал и аз какво съм ти отговорил.

Към кого от останалите има подобно отношение? Въпрос на умствен капацитет е човек сам да си прецени кое е по-вероятно - 15 души да се смахнат, или само един!

Има една басня за новите дрехи на царя, дето 15 000 000 човека хвалят новите дрехи на царя, а едно дете казва, че царя е гол.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

И да се върнем към темата...

Днес се навършва една година от свалянето на Малоазийския Боинг.

Вечна памет на напълно невинните пасажери на лайнера, много от които деца. :(

Несъмнено е вече, че вина имат проруските сепаратисти, в частност руски военни, които са екипаж на БУК-а.

Не само малоазийците, но и холандците настояват за трибунал и присъда за преките виновници(ясно е кои са непреките - Путин и Шойгу).

Русия обаче се обяви против трибунала.(е, то е ясно, че на Путин му е баят нервно от издънката още когато стана).

Четох някъде, че всъщност БУК-ът е бил транспортиран в Украйна, за да бъде свален руски, пътнически самолет Москва-Ларнака, летящ по същото време над същата точка(на изтрелване на ракетата), но самолетът се бил забавил, а малоазийският боинг обратното - поизбързал. С това може да се обясни неистовата радост на сепаратистите, когато "птичката" била свалена. Целта на акта е била да узакони влизането на руска армия на територията на Украйна. Разбира се, това е една от версиите и определено не се говори много за нея, но(знайно защо) на мен страшно ми инпонира именно тя.

Руски следователи имат доказателства за участието на украински щурмови самолет Су-25 при свалянето с украинска ракета "въздух-въздух" на малайзийския „Боинг” на 17 юли в източната част на Украйна, според  Интерфакс.  Международната експертиза доказа ли виновност?  Защо сте конкретни за руска вина?     За мен са заблудени боклуци всички, които са с вина и с отговорност за войната в Украйна.  Не съм имал предвид конкретно съфорумеца  Миро.

Руски следователи имат доказателства за участието на украински щурмови самолет Су-25 при свалянето с украинска ракета "въздух-въздух" на малайзийския „Боинг” на 17 юли в източната част на Украйна, според  Интерфакс.  Международната експертиза доказа ли виновност? 

Версията на руските следователи отдавна отпадна, колега, като неоснователна и дори смешновато оформена. Не е имало никакъв украински изтребител и не ракета въздух-въздух е унищожила Боинга.

Докладът на холандските следователи е готов, ще бъде официално огласен след около месец, но между другото данни от него вече са оповестени от холандската прокуратура най-вече заради близките на загиналите.

Знае се точното място, от където е изстреляна ракетата, знае се движението на БУК-а, има записи на прихванати телефонни разговори, а в момента из СМИ се разпространява и видеозапис, на който е видно как сепаратистите буквално мародерстват из оцелите останки на боинга. :(

(впрочем не намирате ли някаква нередност между картината и говора в този запис?)

Колега, погледай и прочети малко повече по темата. Ако беше прочел, щеше да знаеш, че в началото на юли холанците пратиха чернова на доклада от следствието на другаря ти Путин, а и паралелно с официалното следствие за тази една година още три организации и няколко частни лица търсеха истината за гибелта на боинга. И всички доказаха едно и също, т.е. вината на мръсната руска външна политика.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

..., а в момента из СМИ се разпространява и видеозапис, на който е видно как сепаратистите буквално мародерстват из оцелите останки на боинга. :(

....

Което не е безпрецедентно - преди няколко години, след катастрофата в Смоленск със самолета на Качински, имаше същите изпълнения.

"Мога да кажа само едно нещо: ние не разполагаме с оборудване, което може да свали пътнически боинг, включително този малайзийски самолет", каза пред Интерфакс Александър Захарченко, "премиер" на самообявилата се Донецка народна република.Копирано от standartnews.com        На руската армия не и е нужно узаконяване при влизане в Донбас - тогава имаше за това разрешение от руската Дума.   Това за възможна цел за сваляне на друг самолет с полет Москва-Ларнака са измислици.  Ако имаше доказателства - защо се мълча цяла година?За толкова много време могат да се скалъпят още доста версии.   Не трябваше да се стига до тази война - за мен само това е сигурна истина.  На практика няма значение от кои е свален самолета.  Жалко за загиналите.  Юридически отговорна е Украйна - тъй като драмата е реално на нейна територия     Украйна е отговорна за абсолютно всичко свързано с гражданската война там.  Но на тях им е навик  все с Русия и с Путин за всичко да се оправдават.

Което не е безпрецедентно - преди няколко години, след катастрофата в Смоленск със самолета на Качински, имаше същите изпълнения.

Съвсем наскоро се доказа, че пилотите са били подложени на натиск, на всяка цена да кацнат. ;)  Имало е външни лица, в пилотската кабина. Типично нагло полско поведение. :ph34r:

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/pri-dramata-v-smolensk-imalo-vynshni-lica-pri-pilotite-6034275

Съвсем наскоро се доказа, че пилотите са били подложени на натиск, на всяка цена да кацнат. ;)  Имало е външни лица, в пилотската кабина. Типично нагло полско поведение. :ph34r:

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/pri-dramata-v-smolensk-imalo-vynshni-lica-pri-pilotite-6034275

Той имаше предвид мародерството, но ти явно не обръщаш внимание на такива "дреболийки".

"Мога да кажа само едно нещо: ние не разполагаме с оборудване, което може да свали пътнически боинг, включително този малайзийски самолет", каза пред Интерфакс Александър Захарченко, "премиер" на самообявилата се Донецка народна република.Копирано от standartnews.com        На руската армия не и е нужно узаконяване при влизане в Донбас - тогава имаше за това разрешение от руската Дума.   Това за възможна цел за сваляне на друг самолет с полет Москва-Ларнака са измислици.  Ако имаше доказателства - защо се мълча цяла година?За толкова много време могат да се скалъпят още доста версии.   Не трябваше да се стига до тази война - за мен само това е сигурна истина.  На практика няма значение от кои е свален самолета.  Жалко за загиналите.  Юридически отговорна е Украйна - тъй като драмата е реално на нейна територия     Украйна е отговорна за абсолютно всичко свързано с гражданската война там.  Но на тях им е навик  все с Русия и с Путин за всичко да се оправдават.

Колега, в целият ти пост има само една истина и тя е - жалко за невинните загинали в този граждански полет.

Другата полуистина е, че Захарченко не разполага с такава техника, но пък за сметка на това е обезпечил присъствието на руска такава, окомплектована с екипаж. Факт.

Откъде обаче си измисли, че руската Дума била издала разрешение за влизане на руски войки в Украйна? Хайде малко по-сериозно в сериозна тема, колега. Нали ти самият твърдиш, че няма никакви руски военни на територията на Донбас. Сега пък твърдиш, че даже на държавно ниво имали разрешение. А горкият Путин явно не знае за това... 

Аха... сега стана територия на Украйна... Колега, ама ти самият твърдиш, че това било територия на Новорусия... Значи когато е угодно става пак украинска територия?

Разбира се, че основната отговорност пада върху хората, изстреляли ракетата, които не са някакви малоумници, които да не знаят за гражданския въздушния трафик(затова на мен версията, че са чакали друг пътнически лайнер ми се струва достоверна).

Вина имат и малоазийските авиолинии, че не са сменили маршрута на самолета, имат и украинците разбира се, които явно не са очаквали подобно нещо и не са затворили въздушните си коридори над Донбас, четох, че приходите от тези коридори носят добри пари на държавата, което не е оправдание, ама кой да ти се надява, че разни миньори и трактористи ще разполагат със зенитни комплекси, при това най-нова модификация?

Има едно предаване по "Дискавъри" - "Разследване на самолетни катастрофи". Гледай го.

Най-малко на три пъти съм гледал как NTSB плаща на местно население да им върнат частите от паднали самолети - в Бразилия, Перу и Панама, ако не се лъжа. Ако тук падне, ти гарантирам, че и корпусът на самолета няма да остане. Това е грозната истина, за съжаление. Аз и ти няма да идем да крадем, нито някой от пишещите в темата, но все ще се намети кой друг.

Колкото до версиите за сваления самолет, те са няколко. От БУК от ДНР през БУК от Украйна до украински самолет. Аз пък съм на мнение, че ако бяха доказали нещо за сепаратисти или Русия, досега да са ги демократизирали - ако още не са си продали бомбардировачите.

И да се върнем към темата...

Днес се навършва една година от свалянето на Малоазийския Боинг.

Вечна памет на напълно невинните пасажери на лайнера, много от които деца. :(

Несъмнено е вече, че вина имат проруските сепаратисти, в частност руски военни, които са екипаж на БУК-а.

Не само малоазийците, но и холандците настояват за трибунал и присъда за преките виновници(ясно е кои са непреките - Путин и Шойгу).

Русия обаче се обяви против трибунала.(е, то е ясно, че на Путин му е баят нервно от издънката още когато стана).

Четох някъде, че всъщност БУК-ът е бил транспортиран в Украйна, за да бъде свален руски, пътнически самолет Москва-Ларнака, летящ по същото време над същата точка(на изтрелване на ракетата), но самолетът се бил забавил, а малоазийският боинг обратното - поизбързал. С това може да се обясни неистовата радост на сепаратистите, когато "птичката" била свалена. Целта на акта е била да узакони влизането на руска армия на територията на Украйна. Разбира се, това е една от версиите и определено не се говори много за нея, но(знайно защо) на мен страшно ми инпонира именно тя.

Може ли връзка към тези доказателства. Говоря за официален доклад по разследването не за някакви журналистически измислици. Защото журналистически измислици има и от двете страни. Благодаря предварително.

Колкото до версиите за сваления самолет, те са няколко. От БУК от ДНР през БУК от Украйна до украински самолет. Аз пък съм на мнение, че ако бяха доказали нещо за сепаратисти или Русия, досега да са ги демократизирали - ако още не са си продали бомбардировачите.

Имаше такива версии, Ванка. Вече е само една и е с адресат Русия, затова и там пратиха черновата на доклада - за мнения, забележки и евентуална защита от страна на виновника.

Ти гледа ли клипа, само 4 минути е? Закъде бързаха тези хора и най-вече ЗАЩО бързаха(според теб, разбира се, няма как да си сигурен)

Може ли връзка към тези доказателства. Говоря за официален доклад по разследването не за някакви журналистически измислици. Защото журналистически измислици има и от двете страни. Благодаря предварително.

Когато излезе официалният доклад, ще ти предложа линк. Съмнява ме да излезе всичко, защото е стотици хиляди страници, но все нещо ще излезе.

Засега можеш да питаш в Кремъл, само те знаят пълния доклад по разследването. :) (имат заслуги, за да го получат, разбира се)

Има едно предаване по "Дискавъри" - "Разследване на самолетни катастрофи". Гледай го.

Най-малко на три пъти съм гледал как NTSB плаща на местно население да им върнат частите от паднали самолети - в Бразилия, Перу и Панама, ако не се лъжа. Ако тук падне, ти гарантирам, че и корпусът на самолета няма да остане. Това е грозната истина, за съжаление. Аз и ти няма да идем да крадем, нито някой от пишещите в темата, но все ще се намети кой друг.

Ако има безспорни доказателства за вината на ДНР или Русия как мислиш дали нямаше да се вдигне такава шумотевица,че щяхме само това да слушаме ден и нощ.

Имаше такива версии, Ванка. Вече е само една и е с адресат Русия, затова и там пратиха черновата на доклада - за мнения, забележки и евентуална защита от страна на виновника.

Когато излезе официалният доклад, ще ти предложа линк. Съмнява ме да излезе всичко, защото е стотици хиляди страници, но все нещо ще излезе.

Засега можеш да питаш в Кремъл, само те знаят пълния доклад по разследването. :) (имат заслуги, за да го получат, разбира се)

Ако няма официален доклад - всичко е в сферата на вероятностите и измислиците на разни разследващи блогъри.

За Кремъл не разбрах какво конкретно имаш впредвид. Да ги питам лично ли? Верно ли се вкарваш в тия филми. :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ти гледа ли клипа, само 4 минути е? Закъде бързаха тези хора и най-вече ЗАЩО бързаха(според теб, разбира се, няма как да си сигурен)

При една катастрофа, мисля, най-нормалното нещо е суетенето и бързането. Не мога да питам в Кремъл. Докато не излезе официален доклад, който обаче да е достоверен, а не като оня за химическите оръжия на Саддам, всичко си остава просто версии, a.k.a. спекулации по темата.

В момента съм на мобилна връзка и не мога да гледам клипчета, ако искам да мога да продължа да работя.

Ако има безспорни доказателства за вината на ДНР или Русия как мислиш дали нямаше да се вдигне такава шумотевица,че щяхме само това да слушаме ден и нощ.

И аз това казвам, де.

Ако има безспорни доказателства за вината на ДНР или Русия как мислиш дали нямаше да се вдигне такава шумотевица,че щяхме само това да слущаме ден и нощ.

Ахам... малоазийците и още четири държави(включително Украйна) искат трибунал(забележи), а ти се тревожиш, че Нова(и т.н) не ни продънват ушите с новината. Интересно! Ако говореха непрекъснато, щеше ли да си по-убеден?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.