Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 5

Featured Replies

На Миро20 поста - Ще припомня официалните данни на ООН - 700-800 хил от над 1 млн и половина бежанци са потърсили убежище и статут в РФ.

Което грубо сравних че е 1/3-ти от висчките бежанци от  Донбас

Останалите , да повторя за ен-ти път са потърсили убежище в други краища на същата тази Украйна и в Киев. !

И изразих учудване - ако повечето на Донбас са руснаци, което си е факт разбира се, то защо 2/3-ти търсят убежище в други райони на Украйна ??

Би трябвало потока да е точно обратното .

Ето , виждате ли как работи една едностранна субективна пропаганда. вкарваща определени внушения

.................

7-800 хиляди от 1 млн и половина бежанци? са си баш 50%  къде ги видя 2/3(66% - грубо)нещо на "Не болтай" му куца математиката. Ма "нема" нищо - важното е "опорната точка" 

Редактирано от georgi6 (преглед на промените)

• Отговори 531
  • Прегледи 35k
  • Създадено
  • Последен отговор

(...7-800 хиляди от 1 млн и половина бежанци? са си баш 50%  къде ги видя 2/3(66% - грубо)нещо на "Не болтай" му куца математиката. Ма "нема" нищо - важното е "опорната точка" .!

От известно време му куца много и граматиката.

На Миро20 поста - Ще припомня официалните данни на ООН - 700-800 хил от над 1 млн и половина бежанци са потърсили убежище и статут в РФ.

Което грубо сравних че е 1/3-ти от висчките бежанци от  Донбас

Останалите , да повторя за ен-ти път са потърсили убежище в други краища на същата тази Украйна и в Киев. !

И изразих учудване - ако повечето на Донбас са руснаци, което си е факт разбира се, то защо 2/3-ти търсят убежище в други райони на Украйна ??

Би трябвало потока да е точно обратното .

Ето , виждате ли как работи една едностранна субективна пропаганда. вкарваща определени внушения

.................

7-800 хиляди от 1 млн и половина бежанци? са си баш 50%  къде ги видя 2/3(66% - грубо)нещо на "Не болтай" му куца математиката. Ма "нема" нищо - важното е "опорната точка" 

Да, знам. Нали не мислиш че не мога да смятам. Просто си запазих това твърдение , което бях казал мнооого отдавна.

И е статистика на ООН от миналата година - 600хил спрямо 900 хил.

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2015808

/по скоро от януари 2015/

А и защото това не променя факта че "по голямата част" от бежанците НЕ бягат към РФ .... и странния факт който пак ще спомена - че при преобладаващо руско население, е странно над половината да НЕ бягат към РФ.

Не променя и факта на внушението на тази " новина" от блиц . която въобще не е новина.

Дори сами виждате в коментарите под нея какви ги пишат хората, заблудени че това някаква супер прясна статистика.

А то не е. 

Мдам, оставиме хубаво отвори темата, но извинете, за мен лично, е обида разни да се мъчат да промиват мозъци с измислените си оправдания.........

И мен не ми е приятно да чета постоянната едностранна пропаганда, но уважавам мнението на тези които го правят :) Но се чудя , защо реагират толкова болезнено когато аргументирано покажа че това са лъжи , или че нещата не са точно такива каквито се представят ? 

(...7-800 хиляди от 1 млн и половина бежанци? са си баш 50%  къде ги видя 2/3(66% - грубо)нещо на "Не болтай" му куца математиката. Ма "нема" нищо - важното е "опорната точка" .!

От известно време му куца много и граматиката.

"опорна точка" .. "куца граматика" ... пак почнахтме мен да обсъждате :) :)

нищо ново под слънцето :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Руската федерация не желае да присъединява ДНР и ЛНР - за да бъдат възстановявани от Украйна. Това многократно бе заявявано досега. Яценюк обаче непрестанно все си преповтаря зададените опорни точки и с това много ми прилича на нашия Миро http://www.vesti.ru/doc.html?id=2641652&tid=105474

Редактирано от attj (преглед на промените)

Да, знам. Нали не мислиш че не мога да смятам. Просто си запазих това твърдение , което бях казал мнооого отдавна.

И е статистика на ООН от миналата година - 600хил спрямо 900 хил.

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2015808

/по скоро от януари 2015/

А и защото това не променя факта че "по голямата част" от бежанците НЕ бягат към РФ .... и странния факт който пак ще спомена - че при преобладаващо руско население, е странно над половината да НЕ бягат към РФ.

Не променя и факта на внушението на тази " новина" от блиц . която въобще не е новина.

Дори сами виждате в коментарите под нея какви ги пишат хората, заблудени че това някаква супер прясна статистика.

А то не е. 

И мен не ми е приятно да чета постоянната едностранна пропаганда, но уважавам мнението на тези които го правят :) Но се чудя , защо реагират толкова болезнено когато аргументирано покажа че това са лъжи , или че нещата не са точно такива каквито се представят ? 

"опорна точка" .. "куца граматика" ... пак почнахтме мен да обсъждате :) :)

нищо ново под слънцето :)

Дали можеш да смяташ е въпрос риторичен и несътносим пряко към темата .Видни са обаче огромните пропуски в логическата ти обосновка.

Разбира се всичко, което ти неразбираш може да бъде наречено едностранна пропаганда.Не виждам и кой рагира болезнено, а и нищо аргументирано не показваш.Ти се явяваш някакъв изобличител единствено в своите очи.

Ще ти помогна малко за да се орентираш.

Когато някой бяга  от театъра на бойните действия, той логично би се насочил към място където  би имал някакви възможности и переспективи.Отново свръхлогично, по ред причини, е огромната част от подобна емиграция  да  бъде вътрешнодържавна.Това касае юридическия статус, нормативни  и други възможности, които в друга държава няма как да са налични.Едва при липса на переспектива пред вътрешната емиграция идва ред на външната.

И ако в Украйна близо повече от 1/3 от този поток е външната емиграция, то това говори изключително  негативно за тази държава.

Това че на теб ти се вижда логично външната емиграция да е по-мащабна от вътрешната, говори не за това, че ти разобличил някаква лъжа, а просто, че не разбираш проблематиката.     

Редактирано от badr (преглед на промените)

Дали можеш да смяташ е въпрос риторичен и несътносим пряко към темата .Видни са обаче огромните пропуски в логическата ти обосновка.

Разбира се всичко, което ти неразбираш може да бъде наречено едностранна пропаганда.Не виждам и кой рагира болезнено, а и нищо аргументирано не показваш.Ти се явяваш някакъв изобличител единствено в своите очи.

Ще ти помогна малко за да се орентираш.

Когато някой бяга  от театъра на бойните действия, той логично би се насочил към място където  би имал някакви възможности и переспективи.Отново свръхлогично, по ред причини, е огромната част от подобна емиграция  да  бъде вътрешнодържавна.Това касае юридическия статус, нормативни  и други възможности, които в друга държава няма как да са налични.Едва при липса на переспектива пред вътрешната емиграция идва ред на външната.

И ако в Украйна близо повече от 1/3 от този поток е външната емиграция, то това говори изключително  негативно за тази държава.

Това че на теб ти се вижда логично външната емиграция да е по-мащабна от вътрешната, говори не за това, че ти разобличил някаква лъжа, а просто, че не разбираш проблематиката.     

Кое е едностранна пропаганда ? че се позовавам на ООН ? 

хм :)

За "ориентирането" и кой накъде бяга, не си прав.

Просто защото случая не е просто бежанци, а руски бежанци които едно че са мнозинство там, второ че нали трябваше да бягат от "украинската хунта".

Повтарям се - странно е повечето да бягат КЪМ вътрешността, към т.нар. "бандеровци"  рискувайки преминаването през блокпостове, рискувайки да са под обстрел в зоната на АТО, а не предпочитат отворените като на парад руска граница   :)

Очаквах 99 % от населението да бяга от "украинските каратели" към РФ ?

Ама уви... просто защото руската пропаганда е едно, действителността - друго.

Иначе може би си прав - може би съм най "неориентиран, най неразбиращ проблематиката" но поне се старая да отсявам факти от по сериозни източници,  и да се съмнявам в откровенни лъжи цитирани с копи-пейст.

Яценюк е непрeдвидим и е способен на уникални лични достижения в изводи - само и само на правосеките да не им се търси отговорност за "справедливата им и правилна" реакция http://vz.ru/politics/2015/7/14/756033.html

Редактирано от attj (преглед на промените)

Яценюк е непрeдвидим и е способен на уникални лични достижения в изводи - само и само на правосеките да не им се търси отговорност за "справедливата им и правилна" реакция http://vz.ru/politics/2015/7/14/756033.html

.......Последний же, также упомянув коррупцию как корень бед Украины, продолжил вести свою игру в конфликте окружения Порошенко и «Правого сектора». Яценюк поддержал претензии Яроша к милиции и.....

ех ех ... Преди да цитирате руски източници , хвърляйте едно око за сверка, дали не е поредното "медийно изхвърляне" , лъжа или спекулация :) 

http://www.stopfake.org/fejk-yatsenyuk-podderzhal-pravyj-sektor-v-konflikte-na-zakarpate/

© 2007 Могилянська Школа Журналістики

Дизайн: Юрій Панін. Програмування: Богдан Токовенко. Сайт працює на ExpressionEngine.

Цей сайт створено за підтримки Державного Департаменту США через освітню партнерську програму.

Не знам колко е независим тоя стопфейк ама нали не е истина та да напомня горното.

Медийни изхвърляния, лъжи и спекулации... отново на Яценюк http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1469579

Съгласен съм на 101 %. 

Това и аз го твърдя , и нещо повече - Путин е добър ученик не само на Гьобелс, но е задминал и Хитлер и Сталин в методите си , особенно осъвременени.

/да ви припомня ли писмото на Сталин за Манджурия ? /

Не знам колко е независим тоя стопфейк ама нали не е истина та да напомня горното.

И какво трябваше да ми напомниш ? неведнъж съм коментирал това. - нима очакваш опроверженията на русктие лъжи да се хостват от руски сървър ?

:)

А и дискретно ще ти напомня - коментирай съдържанието .

Нещо да лъжат ? - съвсем аргументирано предоставят информацията с оригинални и истински линкове на казаните неща и факти.

А не изкривените манипулативно преставени руски спекулации, и понякогфа откровенни лъжи на никога неказвани неща.

Това е ежедневие в руските медии.

Защо когато нямаш с какво да опонираш на съдържанието , се хващаш за "хостинга" ???

И какво трябваше да ми напомниш ? неведнъж съм коментирал това. - нима очакваш опроверженията на русктие лъжи да се хостват от руски сървър ?

А и дискретно ще ти напомня - коментирай съдържанието .

Нещо да лъжат ? - съвсем аргументирано предоставят информацията с оригинални и истински линкове на казаните неща и факти.

А не изкривените манипулативно преставени руски спекулации, и понякогфа откровенни лъжи на никога неказвани неща.

Това е ежедневие в руските медии.

Защо когато нямаш с какво да опонираш на съдържанието , се хващаш за "хостинга" ???

Има разлика от хостване на сървър и поддръжка. И дискретно да ти напомня да прегледаш правилника т. 2.9 ако обичаш.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Има разлика от хостване на сървър и поддръжка. И дискретно да ти напомня да прегледаш правилника т. 2.9 ако обичаш.

Че аз не се оплаквам по т.2.9 и не критикувам потребител за "неспазване на правила" . Искам да коментираш съдържанието по темата. Не хостинга.

И ще го кажа още по простичко - ако на руски сайт кажат че земята е плоска, а на хамерикански или друг западен сайт - че е кръгла, ти на кого ще вярваш ?

Знам отговора, но все пак ... ? 

Та.. проблема не е в хостинга, а в това че от руските медии  се тълкуват, изкривяват и откровенно се ИЗМИСЛЯТ неказвани никога думи , в случая - думите на Яценюк.

Както казах това не е прецедент, ще напомня и преди когато коментирахме изказванията на Меркел спрямо темата.

И тогава се позовавахте на руски новинарски медии, които обаче бяха спестили и изкривили думите на Меркел, и така и не повярвахте на цитирания от мен официален сайт с истинските неподправени думи.

Изводи ? Земята е плоска ?

"Съгласен съм на 101 %." Значи сте съмишленици с украинския премиер! А аз съм съгласен с тази оценка за същия «Яценюка окончательно понесло. После его заявления о «вторжении СССР в Германию и на Украину» во Вторую мировую его нельзя воспринимать всерьез», – писал в своем «твиттере» глава комитета Госдумы РФ по международным делам Алексей Пушков.

Подробнее на РБК:

http://top.rbc.ru/politics/12/01/2015/54b3056a9a79474e9252243a 

"Съгласен съм на 101 %." Значи сте съмишленици с украинския премиер! А аз съм съгласен с тази оценка за същия «Яценюка окончательно понесло. После его заявления о «вторжении СССР в Германию и на Украину» во Вторую мировую его нельзя воспринимать всерьез», – писал в своем «твиттере» глава комитета Госдумы РФ по международным делам Алексей Пушков.

Подробнее на РБК:

Не ти се отваря линка, но гугъл ми показа следното

http://www.bbc.com/ukrainian/rolling_news_russian/2015/01/150109_ru_n_yatsenyuk_german_quote

И познай ... отново съм съгласен на 101 % с Яценюк за берлинската стена и т.н.. 

"тълкованията" на руската страна, която ми предоставяш, ще оставя само като "хумористично тълкование" или направо като поредно "изкривяване" 

"Мы все хорошо помним о советском вторжении как в Украине, так, в том числе, и в Германию. Его надо избежать. Никому не позволено переписывать результаты Второй мировой войны", - заявил глава украинского правительства." Според подобен смехотворец въобще не е имало болшевики-украинци и Украинска ССР....Историята помни - точно последните с Червената армия първи са нахлули в Полша и в Германия. Яценюк видоизменя исторически истини - защото тези хора са преследвали бандеровци като него. Бандера е раболепничил пред хитлеристите. За всичко си има причини.

Ето сайта и статията и без търсачката на Google. Проблема е в бъгавият форум тук.

http://top.rbc.ru/politics/12/01/2015/54b3056a9a79474e9252243a

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Да де.. видях. И не мога да кажа нищо повече от вече казаното https://www.kaldata.com/forums/topic/243898-положението-в-украйна-част-5/?p=3163336

"тълкованията" на руската страна, която ми предоставяш, ще оставя само като "хумористично тълкование" или направо като поредно "изкривяване" 

Украинските бандеровци са воювали навремето за нацистите-хитлеристи  и не виждам в това някакви хумористични изкривявания и тълкувания.   

Не разбрах какво общо има това с думите на Яценюк, с тяхното обяснение,  и с коментара ми. :)

Бандеровците  са фенове на хитлеристи - нацисти.     Миро, възприемаш само каквото ти отърва...   Защо си и ти като муха без глава, като Яценюк?  Този премиер сега лъже света, че руснаците не спазвали споразуменията от Минск.   Лъже и за това, че Украйна е като бронежилетка за Европа - при несъществуваща руска заплаха.   Той просто ми изглежда психически болен.  Не му приличай, моля...

Кое е едностранна пропаганда ? че се позовавам на ООН ? 

хм :)

За "ориентирането" и кой накъде бяга, не си прав.

Просто защото случая не е просто бежанци, а руски бежанци които едно че са мнозинство там, второ че нали трябваше да бягат от "украинската хунта".

Повтарям се - странно е повечето да бягат КЪМ вътрешността, към т.нар. "бандеровци"  рискувайки преминаването през блокпостове, рискувайки да са под обстрел в зоната на АТО, а не предпочитат отворените като на парад руска граница   :)

Очаквах 99 % от населението да бяга от "украинските каратели" към РФ ?

Ама уви... просто защото руската пропаганда е едно, действителността - друго.

Иначе може би си прав - може би съм най "неориентиран, най неразбиращ проблематиката" но поне се старая да отсявам факти от по сериозни източници,  и да се съмнявам в откровенни лъжи цитирани с копи-пейст.

Съвсем се оплиташ в писанията си.Ти се жалваш от едностранна, разбира се само според теб, пропаганда, а сега ми сервираш, че се позоваваш на ООН.Просто това, което не разбираш и ти се вижда странно е поради недостатъчният ти житейски опит.Уверявам те, че човек обикновено емигрира извън държавата в която е роден,  след изчерпване на възможностите в собствената си страна.Разбира се има изключения, но аз имам предвид и коментирам стандартното нормално.

В друга страна такъв емигрант логично няма граждански и трудови права, а за да се устрои те са му необходими.

Тези и ред други обстоятелства са толкова елементарни, че ще е обида към  нивото на форума ако ги изяснявам подробно.

Разбира се ти имаш пълното право  да очакваш каквото си решиш.

Всеки може да заяви стремеж към обективност.Дали е налице такава е съвсем друг въпрос.

Бандеровците  са фенове на хитлеристи - нацисти.     Миро, възприемаш само каквото ти отърва...   Защо си и ти като муха без глава, като Яценюк?  Този премиер сега лъже света, че руснаците не спазвали споразуменията от Минск.   Лъже и за това, че Украйна е като бронежилетка за Европа - при несъществуваща руска заплаха.   Той просто ми изглежда психически болен.  Не му приличай, моля...

Ми твоа просто не е истината.

Минските споразумения се нарушават и отдвете страни, като най агресивни са нарушенията от руска страна.

Кулминацията бе при скорошната масирана военна офанзива в Марьинка, сравнявано със мащабите на Деб*лцево и Иловайск.

Странно е на този фон да ми казваш че нападенията, фиксирани от ОССЕ също, от руска страна са "спазване" на минските споразумения :)

Така че кой лъже, имаш право да обвиняваш , но за твое съжаление, това няма нищо общо с истината :)

Съвсем се оплиташ в писанията си.Ти се жалваш от едностранна, разбира се само според теб, пропаганда, а сега ми сервираш, че се позоваваш на ООН.Просто това, което не разбираш и ти се вижда странно е поради недостатъчният ти житейски опит.Уверявам те, че човек обикновено емигрира извън държавата в която е роден,  след изчерпване на възможностите в собствената си страна.Разбира се има изключения, но аз имам предвид и коментирам стандартното нормално.

В друга страна такъв емигрант логично няма граждански и трудови права, а за да се устрои те са му необходими.

Тези и ред други обстоятелства са толкова елементарни, че ще е обида към  нивото на форума ако ги изяснявам подробно.

Разбира се ти имаш пълното право  да очакваш каквото си решиш.

Всеки може да заяви стремеж към обективност.Дали е налице такава е съвсем друг въпрос.

не разбирам в какво съм се оплел ? че се позовавам на доклади на ООН ли ? Няма никакво оплитане, а опровергаване.

Добре, обясни ми как руснак , който са му промили мозъка че украинците провеждат АТО за да го унищожат, ще бяга в същата тази държава ?

Нали и това някои хора постоянно твърдят тук че украинците провеждат геноцид с тази АТО ?

нали и на това се чудя че очаквах 99% от бежанците да бягат в "Защитницата" на техните права - РФ и Путя.

Но уви...  :)

.Просто това, което не разбираш и ти се вижда странно е поради недостатъчният ти житейски опит.

Спести си квалификациите :)

Така е... не се самоизлагай... спести си го :)

Украйна няма да спази споразуменията от Минск - дори и само заради правосеките на Яценюк.  Истините май са сложни само за наш Миро...Защото Русия заплашва Яценюк и той се гърчи какви поредни психопатски глупости още да пише...  Подобен премиер-бандеровец  е срам за славянска Украйна....

Украйна няма да спази споразуменията от Минск - дори и само заради правосеките на Яценюк.  Истините май са сложни само за наш Миро...Защото Русия заплашва Яценюк и той се гърчи какви поредни психопатски глупости още да пише...  Подобен премиер-бандеровец  е срам за славянска Украйна....

мдам :)

Както казах .....

Кулминацията бе при скорошната масирана военна офанзива в Марьинка, сравнявано със мащабите на Деб*лцево и Иловайск.

Странно е на този фон да ми казваш че нападенията, фиксирани от ОССЕ също, от руска страна са "спазване" на минските споразумения :)

Така че кой лъже, имаш право да обвиняваш , но за твое съжаление, това няма нищо общо с истината :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.