Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 5

Featured Replies

Ей, не падаш по гръб.

Тартор на Американците, малко преди да им се образува държавата. И все пак, официален тартор на американците. Затуй е и на доларите изтипосан.

Което показва, че в Америка на върха изплуват хора като Бенджамин Франклин, а в Русия, като Волдемар Путлер.

А ти знаеш ли че Франклин е първия американец станал член на руската академия на науките а?  И че е бил обикновен самоук печетар, но човек с будна съвест и обществена позиция, философ по натура- радетел за добрите морални привички в обществото , един от видните радетели за свобода и права на човека..и то в добрия смисъл в началото на САЩ, след това те стават ФАЩ...

Не отговаряй, знам че си проС селянин на принципа келепира прави борбата....и тъп съм мамо, но затова пък много голяма уста имам, и претенции за знания ... и логика, да не забравя :D :D

P.S А е изтипосан само на 100 доларова банкнота... е това го знаеш предполагам понеже доларчетата живо те интересуват ... а останалото, ко ти дреме на теб, нали си бай ганчев 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 531
  • Прегледи 36,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ей, не падаш по гръб.

Тартор на Американците, малко преди да им се образува държавата. И все пак, официален тартор на американците. Затуй е и на доларите изтипосан.

...

Тц! И тартор не е бил! Тартор имат бандите, шайките и дяволите. Бенджамин Франклин е блестящ политик, дипломат, учен и просветител!

...

Което показва, че в Америка на върха изплуват хора като Бенджамин Франклин, а в Русия, като Волдемар Путлер.

В САЩ по политическите върхове също така изплуват и Ричард Никсън и Джозеф Маккарти - личности, явяващи се пълни антиподи на Бенджамин Франклин! Същевременно в Русия (тогава СССР) на власт идват Андропов и Горбачов, които активно работят срещу смяната на комунистическия строй! Всяка страна в своето време си има своите герои и "герои". Както виждаш, аз не съдя по произхода им а по идеите, които носят цитираните от мен думи. А именно, че ограничаването на личното пространство (и други основни свободи) на индивида, независимо от кого и независимо под колко благовиден предлог, неминуемо води до тирания!

Тц! И тартор не е бил!

А именно, че ограничаването на личното пространство (и други основни свободи) на индивида, независимо от кого и независимо под колко благовиден предлог, неминуемо води до тирания!

1. И като не им е бил тартор, защо са го изпратили да преговаря с Англичаните от името на колониите ?

2. Като си за свободата на словото, значи си срещу Путлер. Що не каза, че си от западняшката клика. Аз все си мислех, че си от руската, затуй те засичам.

1. И като не им е бил тартор, защо са го изпратили да преговаря с Англичаните от името на колониите ?

2. Като си за свободата на словото, значи си срещу Путлер. Що не каза, че си от западняшката клика. Аз все си мислех, че си от руската, затуй те засичам.

Намерил с кой да спори. Човека написа нещо, което трябва да ти е настолно четиво, ако искаш да излезеш от зомбираното си състояние.

Намерил с кой да спори. Човека написа нещо, което трябва да ти е настолно четиво, ако искаш да излезеш от зомбираното си състояние.

Аз не споря, напротив. Съгласен съм, че България трябва да бъде на страната на запада, на свободата на словото и демокрацията, за да не попаднем пак в Руската сфера на влияние и руснаците пак да ни отнемат свободата на словото и демокрацията, и да разпоредят разстрелването на около 30 000 българи без съд и присъда, както направиха веднага след 9.9.1944

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Дори, се съгласих, че не е бил президент на американците, а само им е бил тартор, тъй като по онова време, по което им е бил тартор, американците са били още под английско робство.

Един вид даже не е бил и тартор, а е бил сепаратист и терорист.

Ае стига с тия опорни точки :D

Не са опорни точки. Веднага след окупацията на България от червената армия, под натиск от Москва, българското марионетно правителство разстрелва около 30000 невинни българи без съд и присъда, и айретен осъжда на смърт около 3000 човека.

Един от генералите на ОНАЯ власт си призна още преди 1989 година, не помниш ли ?

Ае стига с тия опорни точки :D

Интересна зависимост съм забелязъл - когато някой няма какво да отговори - винаги вкарва стандартното - тва са опрони точки... и в хамерика пък бият негрите :)

Всички сме убедени, че Путин е сметнал и икономическата криза, в която вкарва държавата си. След някоя и друга година, ще се говори и за него като за Ленин и вагона - като на инструмент примерно на юдеите за унищожаване на православието :)

Да, и аз съм убеден.

Руските служби, които са служби на олигарсите , имат много добри екипи по съставяне и прогнозиране на варианти.

- троловете и милиони рубли изсипвани за фейк пропаганда са само върха на айсберга

При тях няма скрупули. - нали така издигнаха човека , който никой не вярваше че ще стане президент.

- чрез организиране на терактове в собствената си държава.

Сега вече бих сравнил - ако има някакви конспиративни теории за хамериканските кули , то руските служби действат не с един , а направо със серия терактове.

Давах и филмчета тук, и разследвания, и филми за Литвиненко.. все неща които хем са много отдавна, хем никой не ги коментира.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Интересна зависимост съм забелязъл - когато някой няма какво да отговори - винаги вкарва стандартното - тва са опрони точки... и в хамерика пък бият негрите :)

Защото е така. Не ми се търси назад, но имам чувството, че се е самоцитирал и че не е за първи път да го "пише" онова пасажче. А може и теб да е цитирал. Понякога двамцата ви бъркам, когато чета коментарите и се налага да погледна чий е поста.

Кое конкретно ? смяташ споменаването на 30000 избити за "опорна точка" ? че сме имали тотална зависимост от Москва и марионетъчно правителство и управление през целия социализъм ли ?  ми то си е така, и никой не спори за това.

или кое ? 

За споменаването от мен за избиването на собствените си граждани '90-те години , когато Путин се издигна, и това ли е "опорна точка" ?

Интересно защо тази "опорна точка" не съм я чувал никъде ? може би защото е мое собствено мислене ? 

:) 

И го казах с едно много простичко сравнение - представете си че съобщението за взривяването на кулите близнаци в хамерика, се докладва в хамериканския сенат 3 дни преди да се случи .... :) 

КАк бихте коментирали ? 

Точно това обаче се случи в руската госдума. и няма никаква конспирация в това - документирано е във видео и стенограми. :) 

Кое конкретно ? смяташ споменаването на 30000 избити за "опорна точка" ? че сме имали тотална зависимост от Москва и марионетъчно правителство и управление през целия социализъм ли ?  ми то си е така, и никой не спори за това.

или кое ? 

Смятам че няма нищо общо с темата, а и вече се изтърка от преповтаряне. Пишете във Фашингтон, да ви спуснат нещо ново.

Смятам че няма нищо общо с темата, а и вече се изтърка от преповтаряне. Пишете във Фашингтон, да ви спуснат нещо ново.

хехе :) нали знаеш кое ми е най смешно - че точно вашата про-путинска клика намесва във всичко "ФАЩ" и злите хемриканци и пъклените им планове... а сега ревеш  - ау че офтопик, ау че се изтърка.. ... :) 

...

Много просто! Защото е умеел да преговаря - за това! Джордж Вашингтон е можел да командва хора и е бил генерал и президент, а Бенджамин Франклин е имал дар слово, чиста и бърза мисъл и е бил дипломат.

...

Ей, че готино! - Щом не си от нашата клика, значи нѣма значение какво казваш, я па че те засичам! - Е па, "засичай" ме. Те тарторите по кликите така правят. А аз Реджепе, не съм в никоя клика, аз съм сам по себе си - за свободата на индивида. И Blago72 точно това вещаеше (ето тук, тук, тук и тук) и одобряваше, че идва момент (в свободното западно общество), в който свободите на индивида, ще бъдат ограничени (до наказуемост) в името на някакви си фантомни ползи за обществото. За това и се обадих, да припомня, какво са казали бащите на свободата... Как са го замислили и докъде някои се опитват да го докарат... А ти не спираш да въртиш на латерната "Путлер та Путлер"... Ми щом толкова ти харесва да се путлеросваш, давай! Убеден съм, че можеш да го спрягаш и без да ни "засичаш". Примерно:

- Добро утро.

- Путлер Хуйло!

Или:

- Как сте?

- Долу путлеро-фашисткият режим в Русия!

...

От мене имаш:

- Добър ден :)

- Добро утро.

- Путлер Хуйло!

Или:

- Как сте?

- Долу путлеро-фашисткият режим в Русия!

...

От мене имаш:

- Добър ден :)

Така кажи, че да се разберем.

Добро утро

Путлер капут !!!

Разбира се ако съм те разбрал правилно де. Надявам се не си мислиш, че ако ние сами допуснем, пак да ни отнемат свободата на словото и другите свободи, които придобихме след освобождението от руско робство, тогава Путлер, на бял кон, като богатира Хаяско, ще ни освободи и ще ни донесе отново отнетите свободи на тепсия.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Аз по отношение на Путлер, позиция не съм заемал и не съм го коментирал. Недоумявам защо все тикаш разговора натам. Както и да е. Разговора ни в тази насока е изчерпан.

Индивидът никога не е бил напълно свободен и няма да бъде - неговият частен интерес винаги ще бъде пречупен през интереса на групата, в която живее.

Така е било, така е, ще видим докога ще бъде така.

В конкретния случай, нецензурираните писане, понякога платено, нанася вреди на обществото, които трябва да бъдат съизмерени с вредите от отнемане на някакви други права при прилагане на подобно решение. Точно поради тази причина, пътят към Ада (но и към Рая) е послан с добри добри намерения - обикновено мотивите на ръководещите дадено общество (или каквато му е организационната форма - племе, село) имат добри намерения спрямо него (Русия е едно рядко изключение от големите държави, там се оптимизира по други критерии, твърдение, против което платената пропаганда, включително в този форум, се бори със зъби и нокти), но не винаги могат да бъдат правилни в контекста на променяща се динамично среда.

Или, ако искате, прочетете Черния Лебед @ Насим Талеб, интересна книга (не е философска :))

Някои хора тук пишат за освобождението от руско робство... Кога е било това нещо!? Що за измислици са тези? Как сме се освободили?  Защо България е все зависима от Русия - за нефт, природен газ и ядрено гориво!?  Защо по Черноморието ни пак е пълно с руснаци?    И защо украинците вече почти напълно спряха да идват в България?

Да, относително не сме се освободили напълно от тази тежка окупация, защото пак "минахме метър" и "по тъча" през 1989г. За това сега сме полу-освободени, като най-тежките вреди са в мисленето на хората и начинът им за възприемане на света около тях.

Точно поради тази причина все повече приличаме на някаква мръсна кръпка на задника на Европейския фрак, която вместо да става по-добре, се влошава прогресивно. Само погледнете къде бяхме спрямо Румъния, къде сме сега.

Ако търсим виновни, Русия е много по-виновна от ЕС и САЩ, като пряката вина и на трите сили не е голяма. Косвената на една от тях е голяма, обаче.

И тази ниша на форума е едно притеснително доказателство, че не можем да извършим пътя си и да се отърсим от една Русия с неугасващи вече 500 години имперски амбиции.

Отговорът виж САЩ не ме устройва - те поне имат в едната ръка морков, а не нож и чук или сърп и чук беше...

Киев се принуди да се върне до редовните доставки на руска електроенергия с мощност до 1 гигават, пише руският „Коммерсант”. Източник от енергопазара е съобщил на изданието, че сегашният дефицит на Украйна в енергийно отношение възлиза на 2 гигавата, а „Интер РАО” доставя на съседната страна около 0,8 гигавата.

Доставките от Русия, прекъснати по инициатива на Киев, са възобновени в края на юли слез обстрелването на два ТЕЦ в Донбас. Към проблема се насложило изключване на енергоблок от Запорожката АЕЦ, а запасите от въглища за ТЕЦ се оказаха критично малки.

Вестникът съобщава, че на Киев се наложило да премине от „аварийна” схема на внос към купуване на електроенергия по търговски договор „Интер РАО”. Цената на аварийните доставки е доста по-висока от договорните – 0,07 срещу 0,042 долара за 1 кВт/час.

По информация на „Коммерсант”, повишените закупки се обясняват с намалените запаси за ТЕЦ пред отоплителния сезон. Почти половината от украинския антрацит се оказа на неконтролираната от Киев Луганска ТЕЦ, друга част лежи на Бурщинската ТЕЦ, която е способна да доставя енергия само за експорт в Европа, твърди изданието./БЛИЦ

Тези приятели нали уж са тръгнали да се освобождават, какво правят? Много, много жалко, че ги оставиха на произвола на съдбата техните покровители

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

По темата за санкциите абсурдите стават все по фрапиращи

http://www.segodnya.ua/world/polnyy-parmezan-voyna-rossii-s-edoy-nabiraet-nevidannye-oboroty-638890.html

И още

С 6 августа все продукты, которые находятся под эмбарго и при этом ввозятся в Россию, должны быть уничтожены прямо на границе. Автором идеи был глава Минсельхоза Александр Ткачев. Только за один день было уничтожено 300 тонн санкционных продуктов. 

На полигоне «Экотранс» под Белгородом почти девять тонн сыра раздавили автодорожным катком. Кроме этого, в Смоленске уничтожили две фуры томатов и три грузовика нектаринов, в Брянской области — три партии персиков

http://tvrain.ru/news/v_podmoskove_unichtozhili_pochti_desjat_tonn_sanktsionnoj_morkovi-392246/

унищожават се стотици тонове "ембаргова продкция"

на фона на гладуващите и измиращи от глад старци и бедни   

https://politota.d3.ru/i-eti-liudi-uchat-nas-zhizni-804365/

и   това че може да се използва и по съвсем друг начин :

- датчаните раздадоха на бездомни кашкавал и др :

http://m.nv.ua/world/v-danii-prednaznachennyy-rossii-syr-razdadut-bezdomnym-19323.html

Пълен абсурд.. сетих се - както със наложените санкции спрямо пътуванията в Европа на руснаците, обратните санкции бяха - няма пък , ние няма да пускаме руснаците навън... :)

т.е. ще накажем нашия народ, да ви е тежко на вас западняците.

Така и с храните .

Би било тема за виц, ако всъщност не е толквоа трагично това путинско малоумие.

Едно мнение, напълно съвпадащо с моето , сравнявайки ситуацията с казармения принцип :

http://www.clubz.bg/25364-hranata___novata_sakralna_ideq_na_rusiq

За мен всичко, което става напоследък, не се асоциира с купоните за храна по време на войната.

За мен всичко това се асоциира само с едно – с групичка ояли се сержанти в склада, където са складирани отнетите от гладните "зайци" колбаси; със съществуването в собствения им топъл, изобилен и уютен свят на групичка съвсем зареяли се в астралното пространство милиардери, които пред очите на гладната тълпата изхвърлят санкционираните продукти  в нужника, а после въвеждат най-жестоките наказателни мерки за това, че някой ще яде тази храна.  И отгоре на всичко – убедени, че това е в реда на нещата, че те са прави. За мен това се асоциира с изкривения, абсолютно долнопробен, див свят на казармата, в която те превърнаха цялата ни страна, с неговия извратен животински морал, скапана нравственост, разядени души и мозъци. С властта, която възприема останалото население на лагерните бараки като своя собственост, и населението, което приема всичко това и е готово да плюска бисквити от боклукчийското кошче в нужника, но сред тълпа себеподобни, само и само да не извиси глас, да не поиска възстановяване на правата и достойнството си. 

Така че изгарянето на кашкавал в специално закупените за целта подвижни крематориуми и мачкането на домати с булдозери свидетелства съвсем не за това, че тези домати са свещени.

А изключително и само за това, че Върховният Сакрален е пълен откачалник.

Впрочем, по-голямата част от населението е лика-прилика със своя властник: всичко това напълно ги устройва или те са склонни да се примирят със ситуацията. 

Готови са да плюскат с лопати, а не с лъжици зад решетките, само да бъдат като всички и гък да не кажат. 

А аз не съм готов. Защото искам да оставя на децата си друга страна. Не онази, която ни оставиха нашите дядовци.

Независимо от това, че те са гладували.

Интересно ми е, производителите на тази нелегална продукция остават ли с пръст в уста, след унищожаването? 

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Интересно ми е, производителите на тази нелегална продукция остават ли с пръст в уста, след унищожаването? 

Остават, и наемат няколко човека по форуми, я виж преди твоя пост, какво е писано. :D  Колегата закъсня, преди него вече развиха, тези 'гениални' умствени полюции /или само  преписва, вече сътвореното по други форуми от него/. :ph34r:  Как вкарана в нарушение храна /без данни за реален произход, без каквито и да е данни за качество, без никакви документи и т.н./ да се раздавала на бедни и гладуващи. Ми тия дето са я пратили в нарушение на наложените ограничения, защо не я раздадоха, на нуждаещите се хора? А вместо това, в типичния си западно-демократичен стил /разбирай див капитализъм/, правят опит да извлекат печалба от контрабанда. Защото това е контрабанда. Та същите тия, наемат такива като оня преди теб, да правят умствени полюции, по форуми и медии. :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Сигурно, то ако не е Русия, ще спре световната икономика, нали :)

Идеално. Санкциите удрят по такива като мен и теб. Имаш някакъв бизнес, търгуваш си, но заради някакви малоумници, може да стигнеш и до фалит. 

А миро ми се загрижил за гладните и бедните? Който не се е оправил, мойто момче, няма да му се  дава даром, защото това не ти е комунизъм. Засрами се малко. Умираш си от глад и няма това онова. Говорим за дясна политика.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.