Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако България беше станала част от СССР?

Featured Replies

И не тролстваш за нашите евроатлантически братя? Никога? Да не си на некви гъби?  :lol6: Махай тая забрадка, че е жега, баце. 

• Отговори 200
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Въртим, сучим и пак си стигаме до манталитета и андрешковщината. В цял свят има политическа върхушка, която краде и е в икономически схеми. Само тук обаче се взима цялата каца, вместо да се оближат пръстите. Скоро мой познат ми се оплаква, че е дал голяма сума, а не са му свършили работа. Той очакваше морал в неморалността и ми се оправдаваше с това, че нормалните хора имали морални закони дори и в мафията. Само слушах. Нямах какво да му кажа...

И не тролстваш за нашите евроатлантически братя? Никога? Да не си на некви гъби?  :lol6: Махай тая забрадка, че е жега, баце. 

Бъди по конкретен, щото нямам спомен да съм тролствал че и постоянно , както ми вменяваш :)

Тези които тролят за злите хамериканци и още по злите европейци и оправдават всяка една тема с това, са... моя противоположност бих казал :) 

Тогава всички сме се чувствали добре. Сега само 10%. Честито на въпросните 10%!

"Тогава" вече е ирелевантно, няма го, несъстоятелно е и няма да се върне.

Вместо да тъгувате по него, опитайте да се включите в списъка с "въпросните" и да го направите примерно 20%.

И само последно да се изкажа. Поколенията от края на комунизма, които е трябвало да поведат държавата по нов и светъл път, а се се продали на нови господари са национални предатели и родоотстъпници. Днес управляват и пълзят като червеи пред господарите.

Ние след вас сме изгубени поколения и емигранти. Вие сте срам за България!

И само последно да се изкажа. Поколенията от края на комунизма, които е трябвало да поведат държавата по нов и светъл път, а се се продали на нови господари са национални предатели и родоотстъпници. Днес управляват и пълзят като червеи пред господарите.

а ти какво направи бе а

"Тогава" вече е ирелевантно, няма го, несъстоятелно е и няма да се върне.

Вместо да тъгувате по него, опитайте да се включите в списъка с "въпросните" и да го направите примерно 20%.

Нема как въпросните 10% държат парите и аз лично съм свидетел какви адски скръндзи са, когато трябво да похарчат част от парите си, за да си купят нещо от представител на останалите 90%(от мен) - стотинката на 1000 я цепят и натискат цената надолу. А става въпрос за стоки струващи от порядъка на няколко лева. Същите 10% обаче нямат проблем да търгуват в своята си класа, купувайки и продавайки всякакви боклуци(наричайки ги произведения на изкуството, или модни шедьоври) на безумни цени(увеличавайки въпросните цени на търгове) . Т.е., не е проблем да харчат, но със зъби и нокти се противопоставят да разделят част от богатвото си с бедните. Явно не им е угодно тия 10% от класата им  да станат повече от 10% и 90% бедни да станат по-малко от 90%.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

А ако не бяхме живели в балон 45 години? Щяхме да се развиваме с темповете на една Гърция да речем. Които, макар и малки в сравнение с други държави, са значително по-високи от тези на България. Ако не друго, то поне щяхме да имаме някакви пазарни позиции, някакви традиции пред света, а не да се окаже, че за пореден път сме изтървали влака и се опитваме да гоним Михаля.

С темповете на една Гърция, само че нито имаме нейните маслини, нито нейните лимони, нито нейните чисти морета. Тъй че ако не бяхме живели в "балон" и се развивахме като тях, сега, най-вероятно, щяхме да сме с дълг от няколкостотин милиарда долара, но по-зле от тях. Дефакто, до 90-та, гръцката икономика не можеше да се мери с нашата, защото ние бяхме къде по-напред в индустриално отношение от тях.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Нема как въпросните 10% държат парите и аз лично съм свидетел какви адски скръндзи са, когато трябво да похарчат част от парите си, за да си купят нещо от представител на останалите 90%(от мен) - стотинката на 1000 я цепят и натискат цената надолу. А става въпрос за стоки струващи от порядъка на няколко лева. Същите 10% обаче нямат проблем да търгуват в своята си класа, купувайки и продавайки всякакви боклуци(наричайки ги произведения на изкуството, или модни шедьоври) на безумни цени(увеличавайки въпросните цени на търгове) . Т.е., не е проблем да харчат, но със зъби и нокти се противопоставят да разделят част от богатвото си с бедните. Явно не им е угодно тия 10% от класата им да станат повече от 10% и 90% бедни да станат по-малко от 90%.

Най-вероятно, причината е доста по-тривиална - нямаш нищо особено интересно или уникално като услуга за тези 10%.

Желателно е, извън форумните коментари, да потърсиш начин да промениш нещо. Иначе - безкрайна негативна спирала и отровен остатък от живота.

Оправяй се, мамин сладък. Такъв е животът, ако сам не можеш да се оправиш, зле.

Недомислените писания и плюене във форума с нищо не допринасят ;)

От тези 10% - 1% са в IT сферата, 4% са държавни служители, останалите пет процента са мутри и свитата им. Та как беше онзи виц - майка курва, баща педераст, синът се чуди ченге ли да стане или данъчен .... така де, търси човека да промени нещо.

Дефакто, до 90-та, гръцката икономика не можеше да се мери с нашата, защото ние бяхме къде по-напред в индустриално отношение от тях.

А още по-дефакто след '90-та кои унищожиха всичко ,което сме произвеждали ? Американците ли ?

В историята примери бол как при промяна на социален строй ,старите са гонени ,избивани ,и какво ли не. Дори когато комунистите са взели властта ,са избили елита на земеделците ,които са били на власт тогава ,а в последствие са си построили и лагерите като Белене ,за да вкарват там "който много му знае устата"... След '89-та единственият изгонен е Бай Тошо. Някой да е гонил комунистите за нещо ? А що ли ?

Защото самите комунисти са инциаторите на тоя сценарий ,в който все още живеем. А вярващите в тогавашната идея сега да натъртват "искахте демокрация ,на ви демокрация".

Както обичам да казвам когато и последния живял през тия 45 години ритне камбаната (сред които съм и аз) ,тогава ще дойдат хората с новото мислене.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

А още по-дефакто след '90-та кои унищожиха всичко ,което сме произвеждали ? Американците ли ?

В историята примери бол как при промяна на социален строй ,старите са гонени ,избивани ,и какво ли не. Дори когато комунистите са взели властта ,са избили елита на земеделците ,които са били на власт тогава ,а в последствие са си построили и лагерите като Белене ,за да вкарват там "който много му знае устата"... След '89-та единственият изгонен е Бай Тошо. Някой да е гонил комунистите за нещо ? А що ли ?

Защото самите комунисти са инциаторите на тоя сценарий ,в който все още живеем. А вярващите в тогавашната идея сега да натъртват "искахте демокрация ,на ви демокрация".

Както обичам да казвам когато и последния живял през тия 45 години ритне камбаната (сред които съм и аз) ,тогава ще дойдат хората с новото мислене.

Като изключим крайната констатация, съм абсолютно съгласен.

Банално е , но е туземско мислене за мен  всичко , включително и битовизми , да се оправдава със "злите богове" -  световния империализъм, злите западни акули и нечовеците хамериканци  и техните пъклени световни конспирации и предварително начертани планове :) 

Понякога трябва да се вгледаме и в себе си , и като живеем в такова море, да се научим да плуваме.

Има добри световни примери /не идеални , идеал няма никъде/  за добър социален статус и правови държави.

Към тях трябва да се мерим .

Но с такова наследство ... няма как... Една лустрация не проведохме , но бързаме да обявяваме за национални предатели и да виним всичко по света за рухналата ни икономика 

В името на това криво да седим право да говорим ще рискувам да се повторя с този си пост. Но... аз винаги съм против тоталното отричане на всичко от миналото и по този начин зачертаването и унищожаването на доброто наследство, вместо да се гради на тази база. Животът не е черно бял.

В този ред на мисли не споделям мнението, че ще се оправим когато и последния, живял в тези 45 години, ритне камбаната. Това също е утопичен сценарий. Сигурно ставам банална, но отново опираме на манталитета на българина, а не до това дали е син, червен или оранжев. Тогава ще дойдат да управляват тези, които сега влизат с 3.50 в измислените факултети по право и завършват със задоволителни и средни знания. От тези среди ще излязат бъдещите депутати и "държавни" мъже и жени. Но пък предполагам, че арогантността ще е правопропорционална на безхаберието и селянията. Те никога няма да разберат какво е да се бориш за 26 места за цялата страна, от които половината за момчета и половината за момичета. Те няма да знаят какво е с 5.00 да не можеш да припариш до право, социология и философия, защото там най-ниския бал е 32. Едно време се мислеше за работа, издигане, кариера, а сега от детската градина се мисли как ще се правят пачки и кюлчета. Но нищо де... Щом ще слагате нещата под общ знаменател, няма как да е различно. Разбира се, не забравям, че в онези години имаше и деца на активни борци, които изкласяваха и заемаха места, но процентно и пропорционално са несравними със сегашните завършващи безхаберници. Само се моля медицинските факултети да държат ниво, защото там попаднем ли на лекар, завършил с тройка...

... Само се моля медицинските факултети да държат ниво, защото там попаднем ли на лекар, завършил с тройка...

Не пропусна да ни напомниш каква отличничка си била.  Струва ми се изхождаш от грешна житейска точка и от там теорията ти отива в глуха улица. (мое мнение разбира се)

Много е важно да си професионалист в това което правиш ако ли не по добре да не го почваш.

Професионализма идва с практика и увереност а не с теория. И най вече при кой ти е вървял стажа.

Това че знаеш отлично ЗДП прави ли те автоматично добър и дисциплиниран водач ?

Не пропусна да ни напомниш каква отличничка си била.

Пак ли?! Писна ми. Честно! И къде съм казала нещо за себе си...

Има тема и пост, които да се обсъждат и предлагам да се придържате към това.

Много е важно да си професионалист в това което правиш ако ли не по добре да не го почваш.

Професионализма идва с практика и увереност а не с теория. И най вече при кой ти е вървял стажа.

Това че знаеш отлично ЗДП прави ли те автоматично добър и дисциплиниран водач ?

Теорията не изключва практиката, разбира се. Но е много семпло да се твърди, че без теория само практиката прави професионалиста професионалист. Хайде замисли се сам, за да не пиша излишно известни азбучни истини.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Седерастите, подпомагани точно от сегашните ни задокеански "приятели". Под тяхното вещо око и с тяхната благословия, се разсипа всичко градено с десетилетия.

Пак ли?! Писна ми. Честно! И къде съм казала нещо за себе си...

Това само човек с практика би го прозрял в поста ти. За мен не беше необходимо да го прочета черно на бяло за да знам какво точно си имала предвид.

Сега остава да видим дали съм и познал. Без да знам какво си завършила (честно даже и идея си нямам) но би ли ни казала колко човека е била бройката кога си кандидатствала и влязла ?

п.п. Знам че си била отличничка, това не мога да го отрека че не си го споменавала вече.

Теорията не изключва практиката, разбира се. Но е много семпло да се твърди, че без теория само практиката прави професионалиста професионалист. Хайде замисли се сам, за да не пиша излишно известни азбучни истини.

Сега за мен, с мен ще ти дам пример за тоя парадокс който имах в предвид. Аз до висше не стигнах, обръщайки се назад във времето не е хич голяма загуба. Та хич не ми се учеше и основното го приключих с 4.34 и бал 13.5 няма как да го забравя все пак кандидатствах за техникум де всички ми се смееха тогава. Без майка ми разбира се, тя много вярваше в мен. Та там имаше такава сеч на конкурсния изпит нея година че разни зубъри с 24 бал и успех над 5.50 бяха в канала понеже бяха скъсани на изпита.

Аз как да е пак с моя късмет една ме съжали и ми даде задачите си. Та влизам с предимство ако ми следиш мисълта понеже съм "взел" конкурсен изпит.

Не стигаха бройки и нея година се наложи да запълват бройката с тия де са ги скъсали на изпита и имат 6.00 и 24 бал.

Сега да ти кажа направо голям баир ми беше техникума. Ама по тая практика де беше в понеделник 6 часа все бях от първите приключили (да не казвам първи че някой път и ме мързеше ) и все за отличен а теорията в останалите дни много ми куцаше ( и даскалите и те се чудеха как става тая работа) ама и за какво ми е била? Някакви оценки на някаква хартия.  Аз като завърша щях да работя ли или всекидневно на изпити за оценки щях да ходя и на база тия изпити да ми плащат а не на свършената от мен работа ?

Как да е, дойде демокрацията и много хора станаха наистина добри специалисти в свери противоположни на това де са учили. Или учили в последствие отгоре отгоре. Примери бол.

Аз винаги бих заложил на опита и практиката от колкото на някакъв лист с оценки от учебно заведение от където ти и тръгна тънкия намек в предния пост.

А ти да не си мислиш че сега бройката за митничари е неограничена и имаш ли идея колко хора се борят да минат през ситото ?

......

В училищата - визирам нашите - твърде много акцентират на теорията и почти никак на практиката. И на балък би следвало да му просветне защо. Същевременно има редица примери за професионалисти, които почти не са се занимавали с теория, пък на практика доказват професионализма си. Колко пъти съм го посочвал този парадокс, докато бях ученик - на теория отличници, пък на практика двойкаджии. Е - от това, ако не става ясно, че практиката трябва да е водещата и определящата, то значи никак няма да им стане ясно на някои хора.

Изабел, на този свят има хора, за които не е необходимо да преживяват всяко събитие, за да имат представа за същността му. Информация се получава и с четене, и с интересуване по съответните теми.

Няма да отговарям на конкретните ти въпроси, защото нямам желание да говоря за себе си и е тъпо прочетеното в празните приказки да се ползват в сериозни теми като нещо, което би ме уязвило, защото не би. Съвсем по приятелски ти напомням да се откажеш от този детински прийом.

По темата - написаното от теб е твоя си частен случай, но няма нищо общо с това, което аз имам предвид. Няма практика, която ако не е подплатена със съответната теория, да не доведе до фал. Разбира се, че почти всяка медицинска сестра може да бие инжекции по-добре от повечето лекари, но практиката не ги прави лекари. Същото важи и за стюардите, които не са пилоти или за механиците, които нямат инженерно образование. Самообразоването и практиката са хубави неща, но сами по себе си и отделно от образованието, служещо им за основа, са само аматьорство и късмет да не стане гаф, ако се практикуват сериозно.

Не знам кое наричаш намек за оценки... Естествено е, че може да си завършил с 5 и да си много по-добър от завършилия с 6. Естествено е да има и изключения от правилата. Но... ако принципно сульо и пульо може да взима диплома за висшист само защото няма никакво сито, самата идея за образование се извращава. Ето това не схващаш явно. Казвам, че не е нормално половината плеймейтки и фолк певици, за чиито умствен багаж имаме лична представа от лайф изявите им, да се хвалят с дипломите си за висше образование, без да имат елементарно покритие за тях.

Седерастите, подпомагани точно от сегашните ни задокеански "приятели". Под тяхното вещо око и с тяхната благословия, се разсипа всичко градено с десетилетия.

Я ми припомни кои са, наречените от теб "седерасти" .  

Кое точно разсипаха? Кога? 

Много ми е интересно, наистина.

Я ми припомни кои са, наречените от теб "седерасти" .  

Кое точно разсипаха? Кога? 

Много ми е интересно, наистина.

А кой е открил топлата вода и кога и къде е станало това? Явно само на теб (и още няколко тук) не ви е ясно.

А в тази работа, дето ще сменяме руските изтребители с американски, съм стопроцентово убеден, че ни щатите, ни Европа, имат пръст, ние сами, ей така сме си решили - такива примери бол, та не знам, защо толкова хора, по такъв детински начин, се правят на недоразбрали.

Оправяй се, мамин сладък. Такъв е животът, ако сам не можеш да се оправиш, зле.

Недомислените писания и плюене във форума с нищо не допринасят ;)

Aз съм се оправил, чиче и съм доволен от себе си. Но гледам реално на нещата и виждам вас, които сте преди нас. Вие сте лошо семе, а ние сега се измъкваме от блатото. Кой успял, кой не. Ти нали си се уредил. И недей да "дуеш джуки" ,защото както на теб ти пречи комунизма, умрял преди 30г така на нас ни пречите вие.

а ти какво направи бе а

Изплувах и станах човек със свободна мисъл, собствено мнение и бистър ум. 

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.