Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако България беше станала част от СССР?

Featured Replies

Очевидно някой ви е излъгал, че основните фигури в СДС не са комуняги и агенти? Четете бе, хора! Кой е Иван Костов, кои са неговите люде…

Кои са Герб…и прочие биографични справки.

За Америка България е толкова нищожна точка на картата… Въобще България в момента не представлява интерес за никого. Но вие си вярвайте в разни конспирации, така поне родината ни се издига в нечии очи…докато истинските крадци я управляват, точката на омраза и недоволство не е запратена към тези, които следва, а към някакви американски и европейски фантоми. Удобно, ако не друго.

То се вижда и от статистиките колко американски компании има в България - не се чудете, че цифрата е нищожна - това е заради важността на родината ни.  :ph34r:

Каква би била България, ако я бяха освободили американците - ето това вече е фантастика, с която можем да си представим розово бъдеще. Но аз не си падам по мечтите, а по реалността такава, каквато е. Ето каква: http://glasove.com/skandalut/53932-dogan-s-ramoto-na-gerb-si-kupi-nos-na-cherno-more

• Отговори 200
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

За Америка България е толкова нищожна точка на картата…

Даже и войска почнаха да заселват на нищожната точка!

Виждам, че някои българи си правят илюзии, че България вече не се управлява от "бивши комунисти"?

Но, за сметка на това, очаквате европейски стандарти?!

По моята скала не толкова отдавна това бе комунистическата колективизация с ликвидирането на частната собственост.

Така е... 

Ние не проведохме грам лустрация, и как да очакваме "чудеса" ??

Всъщност, забелязваш ли една доста красноречива характеристика - всичките тук които плюят злия запад и най вече хамериканците, са с най гаменския , най високомерен език и отношение.

За всичко се обвиняват "лошите комунисти". Спомням си, една глупачка ги обвиняваше за това, че преди 90-та нямало джиесеми. 

Това не съм го чувал, но пък и до денднешен някои хора, особенно възрастното червено-носталгично настроено население, повтарят неща от рода как социализма въвел и измислил тока, как тракторите, канализацията и асфалта са също измислени от социализма, и най вече от братския съветски народ..  и т.н... а в СССР пък имаше съвсем сериозни твърдения че азбуката е измислена от Ленин.... 

и те така.... :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Даже и войска почнаха да заселват на нищожната точка!

Предполагам, че е сериозна цифрата? Стотици хиляди хамериканци?

Идват да ни превземат ли? Кажи, ако е така, да се връщам в България. :D

Имаме споразумения с НАТО… ако си забравил?

...За Америка България е толкова нищожна точка на картата…

Ето , за това не си права !

Просто главатарите ни се продават ефтино......за това така изглежда !

Я , сега си представи , няколко ракетни установки , щото радари вече си имаме ......и 10 американски танка си имаме , да "коригират" евентуално бръмбарите в главата на някой наш генерал....ей така , за всеки случай да не би да викнат руснаците....!

Две - три ескадрили с "Раптори" . 

А защо не и "Стелт" - бомбардировачи .....В2 ли беше там или що си ?

Още и 1-2 ядрени подводници в Бургас или Варна , пък и още нещо друго кораби (дето не му разбирам) .... :)

Държава не знам дали сме още , но определено сме Територия !

Като не потопяем самолетоносач сме под носа на Русия !

Пък те сега новите хипер-звукови ракети....!

То да не е като на времето с Колт-а в Дивия Запад !

`Ма ей го Крим насреща - само на два дена път с кон е :lol6: !

А ! И не само Русия !......нали от исляма ни "защитават".... :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

..

Правилно - територия, управлявана от полуидиоти:

Крайният резултат от създалата се ситуация е, че на думи България претендира да е лоялен и предвидим съюзник в НАТО, но с действията си по-скоро създава впечатление за обратното. Цялата реторика по темата създава илюзия, че заплахата за страната идва не отвън, а едва ли не от партньорите в алианса. Погледнато отстрани, изглежда така сякаш България превантивно развява бяло знаме, без никой да я е заплашвал. Което е контрапродуктивно и стратегически вредно, най-малкото защото нито на запад, нито на изток приемат политическото малодушие за качество. http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/06/27/2560913_shah_s_tankove/

Ето , за това не си права !

Просто главатарите ни се продават ефтино......за това така изглежда !

Я , сега си представи , няколко ракетни установки , щото радари вече си имаме ......и 10 американски танка си имаме , да "коригират" евентуално бръмбарите в главата на някой наш генерал....ей така , за всеки случай да не би да викнат руснаците....!

Две - три ескадрили с "Раптори" . 

А защо не и "Стелт" - бомбардировачи .....В2 ли беше там или що си ?

Още и 1-2 ядрени подводници в Бургас или Варна , пък и още нещо друго (дето не му разбирам) .... :)

Като не потопяем самолетоносач сме под носа на Русия !

`Ма ей го Крим насреща !

А ! И не само !......

Здравейте.

Интересно ми е какво се опитвате да внушите. Че трябва да се "снишаваме" и (както пише по-горе) предварително да развяваме бяло знаме, за да не дразним кварталният идиот?

Предполагам, че е сериозна цифрата? Стотици хиляди хамериканци?

Идват да ни превземат ли? Кажи, ако е така, да се връщам в България. :D

Имаме споразумения с НАТО… ако си забравил?

Цифрата ще нараства бъди сигурна. Така се почва уж по дипломатично да свикват масите с чуждо присъствие. Така че ако ти е от интерес стягай куфарите и се прибирай.

Ние и във Варшавския договор фигурирахме навремето ама чужди войски не са стъпвали на наша земя по него време.

Цифрата ще нараства бъди сигурна. Така се почва уж по дипломатично да свикват масите с чуждо присъствие. Така че ако ти е от интерес стягай куфарите и се прибирай.

Ние и във Варшавския договор фигурирахме навремето ама чужди войски не са стъпвали на наша земя по него време.

То нямаше нужда да идват - ние си бяхме техни. Виж, в други държави като Полша, Унгария, Чехословакия им се наложи да се поразходят на руснаците. Минаха с танковете и си се прибраха победоносно.

Относно "превземането ни" от американците -  предлагам на вниманието Американска "инвазия" за начинаещи:  :D http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/07/10/2570470_amerikanska_invaziia_za_nachinaeshti/

Някои по-запознати с това? Интересно ми е до какво би довело това, ако България беше 16та република на бившата СССР (сегашна Евразия, хах)

На мен по би ми се искало, да бъдем част от някоя силна западна държава.  :) 

Така ще се разрешат много от проблемите ни.

На мен по би ми се искало, да бъдем част от някоя силна западна държава.  :)

Така ще се разрешат много от проблемите ни.

Още веднъж ще припомня простото правило.. ама толкова просто че и дете би го разбрало 

- Всяка държава която се е оттървала от пагубното съветско, а после руско влияние, която е направила що годе реална лустрация, която е откъснала опашката на пагубното съветско влияние, сега са в пъти по добре от нас.

Реципрочно да погледнем за да не сме голословни ? 

- Кавказ , Чечня ? които колеха руски войничета на закуска, сега сапърви приятели на Путя - Кадиров

Как става тоя номер ? много просто - повтарям се, но ще го кажа пак - бюджета на чечня е около 56 млрд , от които няколко се покриват от самата Чечня, 50 млрд се покриват от руска субсидия, и дори остава няколко за дефицит.... 

Но комент.

Другите размирни райони на Кавказ - южна осетия, нагорни карабах ... забравихте ли ги ? Приятели ли ? айде бе... ?

Грузия.. абсирд.. Азербайджан - абсурд...

Казахстан ? - страх. Пари и .. пак страх... щото и там е полу монархия... 

Беларус ? - те май най успешно лавират.

Лукашенко се стреми да еприятел със всички, затова и в Минск се проведоха прословутите "споразумения" дето никой не ги спазва...

Та... не се сещам други позитивни може би примери за руско влияние... - Което не могат да купят с пари, го превземат.

Ние винаги сме били "троянски кон" в ЕС и НАТО , това не е тайна за никого .. това показва и кой управлява тук реално и в ъндърграунда на службите и военните ни.

За огромно съжаление, и за радост на много тук дето реват за "колониалното хамериканско робство" и подобни насоки... ще ги зарадвам - спокойно .. в момента вие управлявате.... 

Ама защо да "стъпват" ?? та ние изпълнявахем абсолютно всяка заповед на руското командване.

Щото икономически сме били по-добре под турско, от колкото под руско робство.  :clown:

Колега, то бива излагане, ама твоето е уникално!

Ама защо да "стъпват" ?? та ние изпълнявахем абсолютно всяка заповед на руското командване.

Ама ние не че не изпълняваме и на американското ама ей така за всеки случай, малко войска, някой друг танк ...

Иначе още и колко не знаеш ...  на полигона с РПГ-то го отнесоха и за това и се разбра.

Питай  някой от Татарстан те все още са под руско иго. Други източници са   Раковски ,Вазов примерно.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Питай  някой от Татарстан те все още са под руско иго. Други източници са   Раковски ,Вазов примерно.

да, така е... https://www.kaldata.com/forums/topic/239275-изчадието-на-пропагандната-машина-в-българия-п/?p=3084741

Още веднъж ще припомня простото правило.. ама толкова просто че и дете би го разбрало 

- Всяка държава която се е оттървала от пагубното съветско, а после руско влияние, която е направила що годе реална лустрация, която е откъснала опашката на пагубното съветско влияние, сега са в пъти по добре от нас.

Реципрочно да погледнем за да не сме голословни ? 

- Кавказ , Чечня ? които колеха руски войничета на закуска, сега сапърви приятели на Путя - Кадиров

Как става тоя номер ? много просто - повтарям се, но ще го кажа пак - бюджета на чечня е около 56 млрд , от които няколко се покриват от самата Чечня, 50 млрд се покриват от руска субсидия, и дори остава няколко за дефицит.... 

Но комент.

Да припомням ли и аз (по тоя ти принцип) колко държави и държавици лижат задника на Америка?

А, и да не забравя - Всяка държава, която се е опитала да се отърве от пагубното американско влияние, те (USA) се опитват да я направят в пъти по-зле, та дори и от нас!

И аз но комент.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Припомни ми 

Надявам се няма да ми цитираш диктаторски , и др подобни античовешки режими ? 

Но се радвам че не опроверга казаното от мен - че който по навреме и по бързо се  е оттървал от съветския режим и влияние, са в пъти подобре, и като социален статус, и като переспективи.

Малко не мога да свикна винаги да ми се дава в  отговор "ама в хамерика пък бият негрите" :) :) :)

Сравни ми това което е актуално - как са държавите и народите загърбили овреме съветските зависимости, провели лустрация и т.н.. и избрали европейски път на развитие, и... -  тези избрали руската сфера на влияние.

Какъв им е социалния статус, доходи, медии, свобода на словото , права и т.н. ? 

Кое е по добре - да прекосяваш Европа, и да не забелязваш кога си минал граница, или да минаваш през блокпостове с военни с калашници в ръце ? 

Припомни ми 

Надявам се няма да ми цитираш диктаторски , и др подобни античовешки режими ? 

Но се радвам че не опроверга казаното от мен - че който по навреме и по бързо се  е оттървал от съветския режим и влияние, са в пъти подобре, и като социален статус, и като переспективи.

Малко не мога да свикна винаги да ми се дава в  отговор "ама в хамерика пък бият негрите" :) :) :)

Сравни ми това което е актуално - как са държавите и народите загърбили овреме съветските зависимости, провели лустрация и т.н.. и избрали европейски път на развитие, и... -  тези избрали руската сфера на влияние.

Какъв им е социалния статус, доходи, медии, свобода на словото , права и т.н. ? 

Кое е по добре - да прекосяваш Европа, и да не забелязваш кога си минал граница, или да минаваш през блокпостове с военни с калашници в ръце ? 

Не се радвай, защото няма вечни приятели и врагове - има вечни интереси.

Ето ТУК се запознай, как твоите любимци прилапват държавите по света. Не че не го знаеш де, но се правиш на отнесен.

Мисля, че в този материал е и отговора на втория ти въпрос. Тези, които спазват правилата на янките, просперират (за сметка на другите). То няма от къде да дойде - за да имат те, не трябва да имаме ние!

И това за блокпостовете и калашниците - айде, моля ти се! Не сме на игра в Сталкер :D

ако мъжа ми беше Доналд Тръмп...

Комунистите буквално разсипаха държавата ни във всякакъв смисъл. Разсипаха я психически, разсипаха я икономически, разсипаха я и политически! А през последните 25 синовете и дъщерите им доограбиха, каквото успяха. Каква Америка, бе хора?! Родните ни български комунисти са ни заробили.

А добре дошла в отбора. Аз непрекъснато опявам точно това,че страната ни се е управлявала и се управлява от едни и същи муцуни. Бивши номенклатурни кадри на комсомола,партия,силови структури. Бивши ченгета и комунисти няма. Същите тогава бивши в момента са начело на държавата и  по големи антикомунисти от тях също няма.

Бившите - сегашни управляват , медии си направиха и някои журналисти бивши доносници на ДС станаха едни от най-върлите радетели на демокрацията в България. Е как да не се отвратиш от подобно нещо? Лустрация ли? Няма как да стане това. Гарван гарвану око не вади!

Като забележка ще кажа,че комунизъмът като идейно учение е една утопия.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Къде е онова мило девойче,да ви обясни, че е било невъзможно България да стане част от СССР, защото всичките тези народи, произхождат от древните просветлени българи т.е. СССР е част от България.

И това за блокпостовете и калашниците - айде, моля ти се! Не сме на игра в Сталкер  :D

Не знам какво е играта Сталкер, но имам усещането че въобще не ме разбра.

Както и да е.

Мохини, ти ако имаше собствени спомени от онова време, щеше да ги опишеш, колко зле било и прочие,а нямаше да цитираш пасажи, които са съставени от свързани опорни точки. Та си мисля че си някое лапе, тортата ти за рожденния ден вероятно няма повече от 30 свещи.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

С това, ти просто счупи тъпомера!

А може би познава добре икономическите факти...

Самият факт, че в моята фирма и до днес работим с много машини от "руското робство" говори, че под Американо-Брюкселско робство сме още по-зле. Машинките са на по 30 години и нагоре, правени под "руско робство" от български инженери и работници. Къде са американските технологии питам аз? Всъщност, имаме и машини от брюкселското робство, които са по на 40-45 години. Имаме и от турско робство, още по-стари - от шейсетте години на миналия век. Естествено, всичко това е купено на старо от Турция и Европа. Само дето машинките от руското робство са си наши, собствени. Нищо, че сме били под "Руско робство". Правили сме си ги сами. Днес сами се държим само за чепа и салтанатите.

И, разправяш, за това е виновна Европа и САЩ, щото не дават, като големия брат?

А увредените от Руското присъствие поколения, резултат на които е това, което сме сега как да коментираме?

А увредените от Руското присъствие поколения, резултат на които е това, което сме сега как да коментираме?

Бях останал с впечатлението , че си нещо повече от оня , другия (и други)...

Сменяме само една думичка и виж какво се получава : 

"А увредените от Американското присъствие поколения, резултат на които е това, което сме сега как да коментираме?" 

Т.е. каза ли нещо или пръдна (явление)?! На звук (форма) го докарваш , но миризмата (съдържание) няма как да се скрие....   :lol6:

За да разбереш горното са ти нужни и философски знания , които очевидно ти липсват....

Тогава обикновено разликите са маскирани , съзнателно и целенасочено , от други и в техен интерес...

Безпомощно манипулиран си !

В какво се изразява съществената разлика ?

Можеш да се разходиш из световните класации правени не от нас и у нас , преди и сега , и да сравниш .

Тогава (може би) ще ти се отворят очите за истината .

Не говоря за местните , уж "категорично обосновани" , но само емоции - малко ме вълнуват.

За степента на интелект преди и сега , и дума не отварям....положението сега е трагично (то се вижда и тук в темата - консерви дебнат от всякъде ! Някои от тях дори съвсем празни....).

А битието ни - отива на катастрофално .

Тенденциите са заличаване на българите от лицето на Земята.....справка пак световните класации...

Каквото и да е било преди , тенденции на заличаване не е имало (с някои единични и не успели опити-изключения) , дори напротив ! 

(за пример : Имахме космическа наука и космонафти , електроника , корабостроене.....! Сега нямаме даже селско стопанство (бах ти провала за земята и водата която имаме !) . Енергетиката ни - пази Боже......!)

Тогава се искаше само "сляпо следване на Вожда" (съвсем естествено за всяка империя , то сега е същото...и винаги е било !) .

Сега се иска всичко ! До пълно заличаване !!!

Случва се !........   (западен модел на цивилизация - Матрицата !)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.