Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако България беше станала част от СССР?

Featured Replies

Някои по-запознати с това? Интересно ми е до какво би довело това, ако България беше 16та република на бившата СССР (сегашна Евразия, хах)

• Отговори 200
  • Прегледи 13,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тук мнението на всеки един е равносилно с твоето ,защото всяко едно би било просто предположение. Може само да се гадае ,какво би било ако България беше член на СССР ,и ако СССР съществуваше и днес. 

Въпроса е глупав. Каква част може да сме на нещо, в което строят е различен от феодализъм, или капитализъм, или някой от другите подчинени на властта на мамона строеве, което е на поне няколкостотин километра от нас и помежду ни се намира друга държава. Това може само със САЩ да се случи(вече е факт), или пък с някоя от бившите колониални държави(Испания, Португалия, Франция и др.) в това число и Англия(британската империя)(било е факт...и днес е факт, макар уж вече да не е така(на хартия)). 

Проста и сходима аналогия - Грузия беше СССР (южния фланг на САЩ срещу Русия).

Също Латвия , Литва , Естония - всичките с обща граница (северния фланг на САЩ срещу Русия) .

При това , както казва 1Force1 , по между ни се намира и друга държава , което още повече разделя нещата . А аз бих добавил , че сме много "по-вътре" в Европа - стратегически важни за НАТО (Европа и САЩ ).

Т.е. сега щеше да е същото , може би след "по-топли" събития както в Грузия.

А "Демократичният избор" е въображаем !

Къде е у нас Демокрацията (без кавички!) , че нещо никак не я виждам...?!

Всичко е исторически закономерности на които може да се влияе само по-малко или повече.

Както се видя , дори в Гърция няма Демокрация - случи се това което трябваше да се случи !

И Ципрас го изигра великолепно...в полза на Гърция (за народ или олигарси - това е друга тема)!!!

Днес основният , световен , исторически конфликт (и винаги е бил през последните 100 години !) е между САЩ с Европа срещу Русия. Подконфликт е между Европа и САЩ. Подконфликт е и този между Европа и Русия (днес газът примерно) повече от 500 години насам......

Всичко е борба за ресурси и надмощие над другите .

Никога и никъде не е имало демократичен избор ....освен само в умовете на наивници...

Когато нещо трябва да се случи , то се случва!

Другото е търсене под вола теле....емоции...

С това мисля темата се изчерпва.

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Днес основният , световен , исторически конфликт (и винаги е бил през последните 100 години !) е между САЩ с Европа срещу Русия. Подконфликт е между Европа и САЩ. 

Не виждам конфликт между ЕС (Германия ,Франция ,Великобритания - останалите са безгласни букви) и САЩ ,не и в момента ,когато едва икономиката им не рухна ,и де поддържа с 300 зора ,срещу очевадно силната руска икономика ,за което и Китай има огромна заслуга. 

Забравяте Китай ,а не бива! Китайците са сила стремглаво издигаща се нагоре и икономически и военно-технологически нация ,която е в повече от отлични отношения с РФ ,след разпадането на СССР и решаването на териториалните спорове веднъж за винаги. 

Моето мнение е ,че в момента страните в конфликта са САЩ и европейската колония ,по известна ,като ЕС срещу Русия и главния икономически фактор в цял свят ,Китай. И САЩ и европейската колония мразят Китай ,и тази държава им е адски неудобна ,но не смеят да я бутат ,защото производството им е пренесено там в огромна степен. В същото време Китай има сходни интереси с Русия и заедно спъват пъклените планове на САЩ и ЕС в ООН ,на за сметка на това китайците действат от страни ,пипат по деликатно ,защото и те нямат интерес да съсипят бизнес отношенията си с САЩ и ЕС ,те могат да си позволят да спъват ,безнаказано. Обаче и Китай няма интерес да падне Русия ,и като военен съюзник ,от който купуват технологии на килограм ,и от икономическа гледна точка ,защото от там получават горива на братски цени. Последния и най-важен фактор за Китай е ,че като остане САМ с еднополюсен свят ,западните колонизатори ще го съсипят за нула време. 

Доста хора подценяват Китай и жълтите ,като цяло ,но това са работливи и дисциплинирани нации мачкали не веднъж САЩ (конфликтите във Корея и Виетнам). Арабите и сърбите не могат да се похвалят със същия успех. 

Китайците са били в миналото ,може би най-могъщата империя за времето си ,и в момента стремглаво си връщат позициите.

Какво да кажем за това? Красота:

.....

Безусловно е така !

"Броенето" на Китай вече започна и тепърва предстои.....и кой знае какво ще последва !....

Ако не изгърми Йелоустонският супер вулкан и не потъне Япония.....щото и такива тенденции има !....

А той може да "изгърми и съвсем не случайно" , ако на някой руски генерал му "изгърмят бушоните".... !!!!

https://www.youtube.com/watch?v=s-bq5raBx5Y

Т.е. имаме си проблеми много по-големи и от ІІІ-та световна война , ама на кой му дреме....

Та по темата ! (следващото е шега и не съвсем)  :)

От цивилизациона гледна точка , ако сега станем "република" на Русия , бихме имали по-голям шанс да се приютим в Сибир...казано с други думи , да се върнем в пра-родината си....Нали сме българи на 6000 години по календара ! Ще оцелеем !..... Който се има "за умен" да търчи на Запад ! "Простите"  да си се връщат у дома (хубаво - лошо) докато могат ! 

Соломон е казал :"По-добре живо куче , от колкото мъртъв лъв !".... :lol6:

Някои по-запознати с това? Интересно ми е до какво би довело това, ако България беше 16та република на бившата СССР (сегашна Евразия, хах)

Кой би могъл да е запознат? За щастие, не загубихме националния си суверенитет, не и на книга, защото поне езикът и обичаите ни останаха. Останалото е в сферата на предположенията, но вероятно щяхме официално да говорим на руски и да пием още повече, ако това изобщо е възможно...

Като цяло, това не осъществило се събитие вероятно щеше да е прецедент в световната история, защото поне на първо замисляне не се сещам за случай на доброволно заробване. Всички тия 14 републики, присъединени към СССР, на практика са били колонизирани след руската революция през 1917 г в един период от около 20-тина години.

Авторе, защо не питаш в местните форуми как са се чувствали тамошните "доброволци" и колко всъщност е струвала "вся власть советом!"? 

Безусловно е така !

"Броенето" на Китай вече започна и тепърва предстои.....и кой знае какво ще последва !....

Ако не изгърми Йелоустонският супер вулкан и не потъне Япония.....щото и такива тенденции има !....

А той може да "изгърми и съвсем не случайно" , ако на някой руски генерал му "изгърмят бушоните".... !!!!

https://www.youtube.com/watch?v=s-bq5raBx5Y

Т.е. имаме си проблеми много по-големи и от ІІІ-та световна война , ама на кой му дреме....

Та по темата !

Ако бяхме станали република на СССР , бихме имали по-голям шанс да се приютим в Сибир... :lol6:

Проблема с тектоничната активност е известно слабо място още от ВСВ. Четох преди време за вулкан в океана ,който ако изригне ,ще унищожи половин Северна Америка. Говори се ,че немците и конкретно Хитлер са обмисляли да предизвикат изригване с мощен взрив ,но са имали два огромни проблема ,единия че по онова време е почти невъзможно да се добереш толкова близо до САЩ ,другия че не са разполагали с ясна представа с какво ,колко и как ще го активират. С други думи просто техническа изостаналост. 

След ВСВ в САЩ и СССР стартират грандиозни проекти за манипулация на климата с военни цели. Стига се до извода ,че подобна намеса може да е безвъзвратна и пагубна ,и се подписва договор по взаимното прекратяване на всички подобни проекти. 

П.С. Бая договори бяха подписани и гарантиращи ,че в НАТО няма да се включват бивши съветски ,и бивши републики от ВД ,но САЩ така и не го спазиха ,а го погазиха и са на границата на 3-та СВ с проблемите ,които създадоха в Украйна. Други договори бяха подписани за съкращаване на ядрения арсенал ,нарязаха се всички ракети със среден обсег ,като Р-400 ,който беше на въоръжение и в България ,както и най-огромните съветски акули (клас подводници) с по (до колкото си спомням) 16 ракети на борд ,с ядрени бойни глави. Нарязаха се ракетите с железопътно базиране.

Резултатите ги виждате сами ,САЩ буквално е пред портите на Русия ,и сме на косъм от най-голямата човешка трагедия. Разбира се и Русия не стои и чака ,приеха на въоръжение нова ИКБР на смяна на легендарната съветска "Сатана" ,която може гарантирано да преодолява модерното натовско ПРО. Строят се и приемат на въоръжение съвсем нови и модерни подводници клас "Тайфун" ,произвеждат се нови тактически ракети "Искандер" в промишлени количества и не на последно място стартираха проекти за нов ракетен комплекс с железопътно базиране и нов тежък бомбардировач ,на основа и на смяна на ТУ-160 ,само че 5-то поколения ,или както се филмират хамериканците "напълно невидим за радарите". Е видя се ,че са доста далеч от "невидими" ,но реално се засичат по-трудно и от по-малки дистанции ,което е доволен плюс. 

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

Кой би могъл да е запознат?

....щяхме официално да говорим на руски и да пием още повече, ако това изобщо е възможно...

... доброволно заробване.

... как са се чувствали ...

Примерно ти би могъл да си запознат.....но не искаш !

Повече ти харесва (по-лесно е - мисленето е трудна работа!) , искаш да го избиваш на емоции (то си е точно като пиянството !) , вместо да се запознаеш и да мислиш трезво...

Твоя си работа ....

Примерно ти би могъл да си запознат.....но не искаш !..

Кой си ти, че да ме съдиш? Не знаеш какво мисля, не познаваш емоциите ми, няма откъде да знаеш, че не съм близвал капка алкохол от 1990 г., но си пишеш по всяка тема по инерция.

Бившия(има ли такова животно) алкохолик, се издава сам. Колегата гарантирано не е имал предвид пиенето ти, а въобще някакво безметежно състояние на отпускане и деградация на мозъчните клетки и реакция на малчуган, характерна не само за по-възрастните, ами напоследък за хора от всякакви възрасти.

Дали съм бил алкохолик или не съм, това не е по темата, а ти чети малко по-внимателно коментарите преди философски си изблик по повод състоянието на мозъчните ми клетки. Все пак, благодаря за загрижеността!

Дали аз съм грешния в коментарите дотук, изрично подчертавайки условността на събития, които по една или друга причина не са се случили, или убедеността на едного, традиционно подкрепена назидателно с подчертаване и почернен шрифт, за да подскаже еднозначно директивата в изказването си, това са различни гледни точки. Дали е нужно да обяснявам защо?

вероятно щяхме официално да говорим на руски и да пием още повече, ако това изобщо е възможно...

На мен лично руският ми е от голяма полза в момента. Радвам се, че съм го учил навремето.

И хиляди пъти по-добре руски (като втори официален език), отколкото турски - както си точат зъбките, в по-далечен план, рязаните карабини.

Що се отнася до пиенето - и срещу тях да тичаме, пак не можем изпревари пияните британски свине, които идват да се оливат и безчинстват по нашето Черноморие.

Какво да кажем за това? Красота:

не само красота те си имат действаща армия нали

а ние кво имаме вече като армия едно Нищо

На мен лично руският ми е от голяма полза в момента. Радвам се, че съм го учил навремето.

къде ти е от полза руския я пак

:no-no:

Soviet Soldier, най-голямата армия в света далеч не е китайската, а тази на Северна Корея :), АКО... броим плюс запасняците. Иначе редовната на Китай е около 2 285 000, а на Северна Корея - 1 106 000.

Интересно ми е до какво би довело това, ако България беше 16та република на бившата СССР (сегашна Евразия, хах)

Сега нямаше да се страхуваме от това ;)

Не само Мойра... преди няколко дни гледах едно интервю по ТВ7 на д-р Мохд Абуаси - директор на центъра по близко източни изследвания и каза, че разполагането на американски военни бази в България увеличава риска от терористични актове от Ислямска Държава.

Сега нямаше да се страхуваме от това ;)

Тогава може би страха щеше да е от базите на НАТО, който са разположени на територията на част от съседните държави. 

Тогава може би страха щеше да е от базите на НАТО, който са разположени на територията на част от съседните държави. 

Може би, но не изключвам и вероятността, Русия своевременно да е присъединила Турция и Гърция . :D

Шегувам се.

Най-добре е да не се забъркваме във военни проблеми. 

Въпреки, че сме страна член на НАТО и има определени изисквания и договори. 

Имаме си достатъчно проблеми в страната, остава и война да стане и хептен я втасахме. 

Най-добре е да не се забъркваме във военни проблеми. 

Въпреки, че сме страна член на НАТО и има определени изисквания и договори. 

Имаме си достатъчно проблеми в страната, остава и война да стане и хептен я втасахме. 

И аз искам същото, но за жалост нищо не зависи от нас.

Дано не се стигне до военни действия!

И хиляди пъти по-добре руски (като втори официален език), отколкото турски...

Учил съм и говоря руски доста добре, вършил ми е много добра работа и продължава да го прави, това си е голям плюс. Само дето не разбирам какво общо има турския в случая, но както и да е.

Не разбирам и защо отново има хора, дето пишат само за участие, без и хабер да си имат за какво става дума - темата е много повече от интересна. Познавам много хора от Украйна, Молдова, Прибалтика (най-вече), бил съм там. Поддържам постоянни контакти с тях - чудесни хора, които обаче съвсем не си падат по употребата на руския език, ха познайте, господа форумни експерти, защо е така!

Учил съм и говоря руски доста добре, вършил ми е много добра работа и продължава да го прави, това си е голям плюс. Само дето не разбирам какво общо има турския в случая, но както и да е.

Не разбирам и защо отново има хора, дето пишат само за участие, без и хабер да си имат за какво става дума - темата е много повече от интересна. Познавам много хора от Украйна, Молдова, Прибалтика (най-вече), бил съм там. Поддържам постоянни контакти с тях - чудесни хора, които обаче съвсем не си падат по употребата на руския език, ха познайте, господа форумни експерти, защо е така!

Да, темата е интересна.

И другаде съм казвал - най си личи по съседите... Странно защо всички съседи на сегашна РФ или се боят от нея или откровенно я мразят.

От разсекретените документи http://desebg.com/2011-01-13-09-24-01/735--1

/прочетете го/

показват че сме били на крачка от това.

Винаги съм се радвал че не сме станали 16 република, но сега се замислям че... това сега ни играе лоша услуга.

Все повече про-путински настроения се ширят  у нас на хора с възродени носталгии по СССР и "силната ръка" ... било то сталинистка или путинска... 

От тази гледна точка , можеше да станем .. защо не ?

Та ние и политически и икономически и откъм служби и военни сме били под тотален руски контрол. ТОТАЛЕН.

Няма нещо във вътрешната и категорично във външната политика, което да не е съгласувано , да кажа правилната дума -  диктувано  от Москва.

Едно формално присъединяване като 16 република по никакъв начин нямаше да ни влияе.Ние реално си бяхме такава.

Ползата СЕГА щеше да е в пъти по добра - щяхме да сме като бившите прибалтийски републики, като кавказ и подобни , които отдавна са се събудили от тези утопии и носталгии по СССР.

Които утопии обаче сега са много силни в момента в България.

Поддържам постоянни контакти с тях - чудесни хора, които обаче съвсем не си падат по употребата на руския език, ха познайте, господа форумни експерти, защо е така!

Аз се досещам.... :) затова и споменах да се вгледаме в съседите и бившите соц републики... защо ли ги мразят ?  защото виждат истинското лице, а не пропагандните червени утопии 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

тази тема мисля че е за раздела Мистика

ама баш за там е

Soviet Soldier, най-голямата армия в света далеч не е китайската, а тази на Северна Корея :), АКО... броим плюс запасняците. Иначе редовната на Китай е около 2 285 000, а на Северна Корея - 1 106 000.

Как стигна до този извод? Цифрите ли не познаваме още? Цифрите ,които си поставил оборват собственото ти твърдение. Китай има двойно по-голяма армия ,но резерва по цифри във уикито в КНДР е 600 000 ,а в Китай 500 000. Може би на глава от населението КНДР да е най-милитаризирана ,но това не я прави най-голяма. И да броим запасняците пак армията на Китай е двойно по-многобройна от тази на КНДР. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.