Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Можеш да го кръстиш каакто си искаш.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

между другото, ExaFlop сигурен ли си, че винаги може да се редактира системен файл (само) чрез "run Notepad as administrator" /Open file/  след windows 7 . Преди малко пробвах и 8.1 не стана. 

(не ми е проблем, и на мен ми е ясно, че нещо ако не ще някак, ще иска инак)

Зависи от файла. Повечето са с различни нива на права. Добре е след дадена модификация да се върнат обратно оригиналните права. Тези права не са случайно там. Предпазват от човешки грешки и вирусни атаки, които се опитват да изтрият или пачнат критични системни файлове.

Специално за hosts файла Windows-a си има всичко необходимо за взимане на права и без външни инструменти:

Ето команда в CMD като администратор.

echo,Y|cacls "%WinDir%\system32\drivers\etc\hosts" /G everyone:f

Иначе от инструментите аз лично ползвам или SetACL (за файлове и регистри) или swreg (за регистри), swxcacls (за файлове).

Много грешно е да отваряш точно hosts файла с админ права и така да го зарежеш, дупка в сигурността, не правете това на вашия компютър.

• Автор
преди 9 минути, Highagain написа:

Много грешно е да отваряш точно hosts файла с админ права и така да го зарежеш, дупка в сигурността, не правете това на вашия компютър.

И като какъв потребител можете да го отворите и редактирате? И нали ако е собственост на вашия потребител всяка програма, която пускате ще може да го модифицира!

Отваря се така, старт и в мястото за търсене се пише notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts тва е.

И после как запазваш промените? Никак, защото системата не ти позволява! Особено и ако hosts  файлът е и с атрибут Само за четене.

преди 1 час, Highagain написа:

Явно нещо не  си наясно с правата под Windows.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Като цяло си има и доста добри hosts мениджъри (повечето преносими версии) в лицето на HostsMan или HostsXpert или защо не и новата, която съчетава най-доброто от всички и е с активен процес на развитие => Hosts Block 1.8.3

Колкото до правата...винаги след модификация могат да се върнат правата, но специално за Hosts файла не е препоръчително, защото услугата DNSClient няма да има права да го прочете и ще го игнорира от сорта "There was an error while attempting to read the local hosts file." Така че права Everyone на Full access е препоръчително за hosts файла и ако разгледате и останалите файлове в папката etc ще видите, че и техните права са такива. Винаги може да се сложи обаче само read атрибут или да се използват мениджърите за да се заключи файла срещу промени (макар че всяка по-модерна програма за защита или HIPS би трябвало да отрази неговото модифициране).

Hosts Block

Лошото е, че hosts block директно замества съдържанието на съществуващия hosts файл с новото актуално съдържание.

Естествено че трябва да се замества а не да се отваря с администраторски права и да се редактира както си писал по горе.

Кое му е лошото не разбрах?

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

Чак пък естествено! И 'кво става с личните настройки, различни (липсващи в) от тези идващи с данните от хост файла на хост блок? Изчезвааат. И кое тук е естественото?

Авторът на програмата си е икономисал проверката за дублиране и добавяне на новите уеб адреси.

Здравейте, имам проблем с windows 10/64 при опит за вход ми извежда предупреждение "The handle is invalid" и след като повторя опита ми дава достъп до системата.. На какво се дължи това и някой срещал ли е подобен проблем?

преди 2 минути, byv09 написа:

Здравейте, имам проблем с windows 10/64 при опит за вход ми извежда предупреждение "The handle is invalid" и след като повторя опита ми дава достъп до системата.. На какво се дължи това и някой срещал ли е подобен проблем?

Втори пост

Да пробвах повечето неща из нета, но не ми е възможно да премахвам този акаунт, за да добавя допълнителен, понеже имам специализиран софтуер, който ползва БД и друга информация свързана с акаунта, а не намерих вариант да прехвърля всичко да речем в друг акаунт без загуба на данни..

Здравейте! Преди около седмица направих update до Windows 10 64-bit и в началото всичко беше добре. Системата се държеше добре и бях доволен. След 2 дни забелязах, че когато браузвъм и съм отворил 3-4 таб-а в Chrome и паралелно гледам филм има "забиване" на системата. И не само тогава, при други операции също се получаваше "забиване". Отворих task manager-a и в performance видях, че ресурсите на лаптопа се използват на 99%. И всичко това без да играя на някоя игра. Подобно нещо не ми се беше случвало с Windows 8.1. Направих downgrade и всичко се оправи. С удоволствие бих използвал Windows 10, но не знам, ако направя upgrade дали ще изникне този проблем отново.

Intel core i5-4210u 1.7ghz и up to 2.7 ghz ; 8 gb ram ; 1tb hdd+ 8gb ssd (хибриден) ; nvidia 850m 4gb vram. Това е машината ми.

преди 7 минути, Теодор Емилов написа:

Здравейте! Преди около седмица направих update до Windows 10 64-bit и в началото всичко беше добре. Системата се държеше добре и бях доволен. След 2 дни забелязах, че когато браузвъм и съм отворил 3-4 таб-а в Chrome и паралелно гледам филм има "забиване" на системата. И не само тогава, при други операции също се получаваше "забиване". Отворих task manager-a и в performance видях, че ресурсите на лаптопа се използват на 99%. И всичко това без да играя на някоя игра. Подобно нещо не ми се беше случвало с Windows 8.1. Направих downgrade и всичко се оправи. С удоволствие бих използвал Windows 10, но не знам, ако направя upgrade дали ще изникне този проблем отново.

Intel core i5-4210u 1.7ghz и up to 2.7 ghz ; 8 gb ram ; 1tb hdd+ 8gb ssd (хибриден) ; nvidia 850m 4gb vram. Това е машината ми.

Да беше направил един скрийн да видим кои процеси товарят. Ако има гадатели и маг-ове тука да хвърлят един боб.

Много вероятен виновник е pgafile.sys  - управлението му. Задават се твърди стойности за мин и макс размер на файла.

Другият заподозрян е superfetch.

Това е при положение, че в системата няма "гости".

преди 4 часа, byv09 написа:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/the-handle-is-invalid-on-windows-10/cc0f40fd-eac8-4f95-b7c7-c85717e70566?auth=1

последните два отговора.

Вчера за сефте си направих Microsoft акаунт и от този момент при всяко включване ми иска паролата....много досадно!Има ли начин да се изключи тази процедура?С win 10 home 64 съм...

преди 11 минути, Iliyan Nikolov написа:

Вчера за сефте си направих Microsoft акаунт и от този момент при всяко включване ми иска паролата....много досадно!Има ли начин да се изключи тази процедура?С win 10 home 64 съм...

Settings - Accounts - Sing-in options - Require sing-in и долу изберете Never.

преди 11 минути, Iliyan Nikolov написа:

пробвай така run->netplwiz - махни човката пред Users must enter a user name and password to use this computer

Settings - Accounts - Sing-in options - Require sing-in и долу изберете Never.

Това съм го направил....но не действа....

пробвай така run->netplwiz - махни човката пред Users must enter a user name and password to use this computer

Къде да напиша тази команда?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.