Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

В повечето от W10 приложенията за затягане на режима WiFi sense присъства. Така, че това не е новина и са взети мерки за изключването на тази възможност. Отделно МС са сложили ключе за нея - ако искаш.

Совите не са това, което са, тези настройки са за тебе, за мен както писах по горе има руска програма която спира следенето на 100%. Настройките може да си ги местиш напред назад и да имаш вътрешно успокоение успех :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/189788-новини-свързани-със-сигурността-дискусия/page-94#entry3204311

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Шерва ги, само с приятели, записани в people или в някое друго подобно Уиндоус приложение. Така че, не вкарвай параноя. И пак може да го спреш, с едно движение, още по време на инсталация на Уиндоус.  За взимането от нета, става въпрос, за ъпдейти на самият Уиндоус. Малко глупаво е това /виждал съм го при различни програми/ и се спира без специална програма.

Начи и приятелите си прецакваш с тоя вирус 10 . :D Ама ти, имаш ли техническата възможност да провериш, какво се шерва и накъде се шерва? Или просто повтаряш това, което M$ твърдят че става?

Начи и приятелите си прецакваш с тоя вирус 10 . :D Ама ти, имаш ли техническата възможност да провериш, какво се шерва и накъде се шерва? Или просто повтаряш това, което M$ твърдят че става?

Повтарям, не повтарям, това е. :P  Шерването на паролата за Wi-fi, е само с определени хора. Шерването на други лични данни, е 'само' със сървърите на Майкрософт. :D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Не съм си го измислял, а съм го пробвал. 5 пъти инсталирах Win 10  и 7-8  пъти Win 7  все на тоя компютър, макар и с различен хардуер накрая. При изтегляне на Win 10  с инструмента на майкрософт за изтегляне, Win 7 се надгради и си бе легален. След това при втори опит само да изтегля Win 10  и да инсталирам на чисто, не се получи активацията. Но след повторно инсталиране на Win 7  и надграждане, всичко си бе ОК. След това просто инсталирах наново начисто, ползвайки опциите за възстановяване на системата, само че чрез форматиране на един дял от хард  диска. Какво не ти е ясно? Не знам дали ще стане при надграждане от 32 битова ОС да се избере опция за 64 битова, но това лесно се разбира за една минута, след като се изтегли и пусне инструмента за инсталиране на Win 10. Имаше го някъде тук, в Калдата, но не можах да го намеря и да дам линк. При добро желание, лесно се намира в Google. Това е. Ако имаш нещо против, казвай. Аз се занимавам от 1 Август със скапания Windows, дето досега ми затри 4 легални игри - DIRT 2, Crysis1, Crysis Warhead и TDU 2. За всичко това съм давал пари. По тоя начин Маикрософт ме ограбиха, след като не позволяват да се оправят нещата с DRM. Затова смятам, че съм в правото си да ползвам  пиратски софтуер. Сори, ама ако досега бях защитник на легалния софтуер, вече не съм! Не стъм, защото мен ми ограбват легалния софтуер, за който съм давал пари. Колко точно е без значение, но съм ги давал и очаквам да ползвам тоя софтуер, в случая игри.  Затова само пиратски отсега нататък! С цалото си нахалство Майкрософт ни казват да си купим пак игрите. Айде бе, ебах ти педалите! Ебете си майката!

активация има само при надграждане или ако си го купил, пише си го на сайта на m$"

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows-10/why-activate-windows-10

и за какво ти е тая скапана боза, ще минат няколко месеца докато я очистят от някои гадни бъгове - като неработещия start бутон и голямото чакане да отвори експлорер ако при предните стартирания си отварял приложения от флашки и мрежови устройства, които в момента не са свързани...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Хмм, професоре, не знам колко точно и двамата сме подготвени, ама отговаряш на коментар от 22 август. Уверен ли си, че въпросната страница която си ни линкнал, е била написана към момента в който Билдера е публикувал коментара си. Или търсиш назад в темата някой, на чийто гръб да се направиш на умен?

Лично аз тая скапана боза я ползвам защото съм принуден, интел не са написали graphics driver за моя процесор за 7, НАПИСАЛИ СА ЗА 8, 8,1 и 10 според мен няма и да има за седмицата, мога да я ползвам без аеро и мн. др неща няма смисъл.

Защо мислите че няма графичен драйвер за(евентуално вграденото графично ядро) на процесора Ви за 7 и дали въобще имате нужда от такъв? Какъв е въпросният процесор? Напишете му модела, ако не е проблем.

Дано това да е последнив виндолс иначе ще правят по големи бози и за новите им бози ще ни карат да си купуваме по мошни машини . аз си оставам верен на 7

Лично аз тая скапана боза я ползвам защото съм принуден, интел не са написали graphics driver за моя процесор за 7..

http://www.intel.com/p/en_US/support/detect

Предполагам говориш за вградено видео...? Windows-а си слага generic такъв!

Дано това да е последнив виндолс иначе ще правят по големи бози и за новите им бози ще ни карат да си купуваме по мошни машини . аз си оставам верен на 7

Защо мислите че няма графичен драйвер за(евентуално вграденото графично ядро) на процесора Ви за 7 и дали въобще имате нужда от такъв? Какъв е въпросният процесор? Напишете му модела, ако не е проблем.

Продавача така каза, в магазина, нали и диск с драйвери има СЪПОРТ за 8.1. 10 са. Инструмента на интел съм го пробвал.

Олеле, някой в бакалията продавач, бил казал така. Да не би процесора Ви да е военна тайна, че не го пишете, или дори не знаете какво е това процесор и криете незнанието си зад оправдания?

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Новоинсталиран Windows 10 върху Windows 7 ultimate (чиста инсталация след форматиране на диска), 64 битова система.

Инсталирани езици : English (US) и Български (стандартен и традиционна фонетика)

Проблемът е с numlock : при включен клавиш numlock се разбъркват буквите по клавиатурата.

За пример :

-ето без включен numlock

-ет6 със в23ючен n4036c2

-a t6wa e sy]6t6, n6 s ëng"23aw5at4ra ( а това е същото, но с eng клавиатура )

Някой да се е сблъсквал с подобен проблем и вариант за решаване ?

Пробвай да сложиш En за клавиатура по подразбиране, премахн и двете Bg клавиатурни подредби. Рестартирай и сложи направо само БГ традиционна фонетика.

Пробвай да сложиш En за клавиатура по подразбиране, премахн и двете Bg клавиатурни подредби. Рестартирай и сложи направо само БГ традиционна фонетика.

същата 5ст6р5я (история)

явно не е от това :lock:

Това прилича или на хардуерен проблем или си имаш "гости". Пусни си една тема, след като прочетеш темата. Изпълни инструкциите и изчакай член на екипа да разпише указания за действие.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Днес забелязах нещо интересно относно win10.Не съм го инсталирал,но тази иконка нали все се явява натрапчиво при всеки старт или рестарт и те приканва. да надстроиш до win10.Та като влизах в ъпдейта да проверя за актуализации,се загледах в размера на въпросния win10 предлаган за надграждане.Мислех,че версия 10240 е официална и финална и тя се предлага за инсталиране.В началото съм сигурен,че размера на предлаганата версия беше две петстотин и нещо MB.Сега гледам този размер е станал вече 2743MB.Явно са включени и актуализации,аз мислех,че когато и да надградиш,инсталираш версия 10240 и след това си ъпдейтваш.........Явно не е така.

Олеле, някой в бакалията продавач, бил казал така. Да не би процесора Ви да е военна тайна, че не го пишете, или дори не знаете какво е това процесор и криете незнанието си зад оправдания?

Защо мислите, че в магазините за IT продукти в България взимат на работа само малоумници? По вас самия ли съдите? :)  и аз знам по добре дали има или няма, няма нужда вие да ми търсите драйверите.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

Защо мислите, че в магазините за IT продукти в България взимат на работа само малоумници? По вас самия ли съдите? :)  и аз знам по добре дали има или няма, няма нужда вие да ми търсите драйверите.

Е добре, продавачите на са малоумнници, само купувачите. Ако си доволен от отговора, вземи най-после да си опишеш конфигурацията, за да знам какви драйвери да ти търся. Да не мислиш че съм някакъв телапат и мога да ти разчета компонентите на машината, направо от твоята глава. Трябва да ги напишеш тук в твой коментар. Ако не ги напишеш, чакай драйверите от арменския поп.

След ъпдейта, който получих днес при зареждане на Уин 10 екрана започва да мига синьо/черно изключих го два пъти и се оправи

На какво се дължи този бъг с който се сблъсках. След като стартира системата и лентата става неактивна т.е. не може нищо да се прави. Нито да се отвори старт менюто (като изключим използването на бутона от клавиатурата), нито да се стартира някоя програма сложена там като бързо стартиране, нито пък опциите в дясно, като настройка на часовника, смяна на език за писане с мишката, показване на известията, избор на безжична мрежа и т.н. опции. Просто лентата си остава неактивна и трябва принудително да рестартирам лаптопа (Acer Aspire 5720 с ъпгрейд на процесор и рам) за да се оправи. Мислех, че го прави този проблем антивирусната (360 тотал секюрити), но я смених с безплатния Аваст и е същото положението (даже пробвах и без антивирусна и си го има бъга). Има ли начин да се оправи този проблем и как, че почва да ме дразни тая 10-ка?

Редактирано от bmvtooo (преглед на промените)

Здравейте Колеги!

Купих си SSD диск и искам да преместя кеш директорията на браузъра Edge на друго място. Може ли да ми помогнете със справянето на тази задачка, защото нито знам къде се намира тази папка, нито знам как да я преместя в стария хард диск?

Днес сефте инсталирах Windows 10 с XPRESS4K компресия - папка Windows е с размер 13,4GB,  а на диска са 8,52 GB - почти 40%.

Бавен диск - бърза RAM.

На SSD - по-малко сектори за писане.

Днес сефте инсталирах Windows 10 в  compact mode -XPRESS5K - това е най-ниското ниво на конпресиране. И въпреки това Windows папката е 13,4 GB,  а на диска са 8,52 GB. Почти 40 % уплътняване

Предимство - бавен диск - малко за четене - разархивира се в паметта в движение.

Бърз диск (SSD) - малко сектори за писане. Щади диска

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.