Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Оп, извинявам се на колегата по-горе не съм видял, че е написал как става. Иначе скрийншота обяснява как. Winkey+ R и ти се отваря рън-а и пишеш това, на снимката или мнението на колегата.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Features of Windows 10 Pro Redstone Build 11099

Below are some noticeable features which you’ll experience after Windows 10 Pro Redstone Build 11099 download.
Similar to the previous build 11082.
Dialog box now shows up on copying and deleting files.
Many bugs and issues fixed.
Got its own fair share of issues like crashing of Skype and WeChat etc.
Defualt application for music and videos has been reset.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте! Преди време бях писал в темата за проблем свързан с РАМ паметта. Използваше се почти на 100% без да се товари лаптопа. Тогава се бях ядосал и се върнах към 8.1. Преди седмица реших да премина отново към win 10 и всичко беше ок до днес. Паметта отново се използва почти на 100% без да бъде товарена системата от мен.

Надявам се да успеете да помогнете с това как да реша проблема.

Untitled.jpg

п.с. току що направих ъпдейт и рестарт на системата. РАМ-та се използва на 29%, което мисля за нормално, но сега Disk-a се използва от 80 до 100%.

Редактирано от Теодор Емилов (преглед на промените)

преди 5 часа, Теодор Емилов написа:

п.с. току що направих ъпдейт и рестарт на системата. РАМ-та се използва на 29%, което мисля за нормално, но сега Disk-a се използва от 80 до 100%.

С автоматично управление на pagefile  ли си? Задай си мин и макс стойности за файла.

Другият виновник може да е услугата SuperFetch.

Кликнете с десен бутон върху работния плот .Тогава изберете нова папка.Новата папка я  наименувайте  Някакво име примерно всички задачи или God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Master_Control_Panel_shortcut

Е, и за действията на чистача обвиняваш ОС? Твърде некоректно!

След надграждане от предишното издание на Win10 до 11099. размерът на заетото място на системния дял в режим CompactOS е 8,5GB ( Free space 16,0GB of 24,5) :)

8581585X.jpg

С инсталирани:

Spoiler

Applications:
Adguard 6.0.146.791
Adguard 6.0.146.791
AntiLogger 1.9.3.602
AntiLogger
CheckDrive 1.05
Clean Disk Security 8.06 8.06
FAHClient 7.4.4
KeyCrypt SDK version 1.8.1.199 1.8.1.199
LastPass (uninstall only)
Microsoft Office Professional Edition 2003 11.0.8173.0
PowerISO 6.4
SigmaTel Audio 5.10.5102.0
UltimateDefrag 4.0.98.0
WinMount V3.4.1020 3.4.1020
Zentimo PRO 1.8

Здравейте ! И аз съм с WIndows 10 като цяло съм доволен , но от скоро от време на време ми излиза син екран с error и пише че е нужен рестар за да се оправи зарежда от 0 до 100% и се рестартира лаптопа името на error е : DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (Qcamain10x64.sys)

на 1/16/2016 at 15:17, acerats написа:

първи впечатления от новата инсайдър версия 11099

от натискане на копчето до пълна готовност, зареждането е за 35 секунди

за сравнение 10586 зарежда за 20 секунди, а 10240 зареждаше за 10 секунди

Това на какъв хард диск - на ссд или на механичен?

Освен това искам да попитам за гореспоменатия проблем със рам паметта има ли го или не в последният билд?

преди 6 минути, acerats написа:

на механичен, с нито един билд не съм имал проблем с рам, нито пък някакъв друг проблем.

всички си тръгваха от раз.

проблемът се явява с инсталация на някои приложения и зависимости

в последната версия един единствен драйвър не беше инсталиран.

не знам защо е така, може би защото съм със стар лаптоп DELL E5410

Интересно. При мен най напред ще се тества всичко на виртуална машина. Чак тогава ще реша дали да убия малко от живота си на ССД за да сложа 10ката на него. Рам имам в излишек това най малко ме безспокои.

Здравейте, моля за съвет, Windows 10 Threshold 2, инсталиран като ъпдейт върху чиста инсталация, обаче се създаде папка Windows Old, пробвах да я изстрия но някои неща само се преместиха в кошчето и до там, нито кошчето мога да изчистя нито да изстрия папката, 10 Home, Asus X550LD, SSD Samsung 256 GB ?

С уиндоус 10,вече може да се премахва папката по лесен начин.Десен бутон върху диск „С“,почистване.Показва се прозорец с папките,които са за почистване.Там е папката с  Windows old,но не е маркирана за премахване.Маркираш я и се изтрива.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Я да попитам кога ще е финала. 1099 я инсталирах на Виртуална машина държи се супер прилично папката users я преместих чрез ХМЛ файл на отделен дял...

Логовете са най голямата играчка - докато човек премести 200 и кусур лога на ръка да не пишат на ссд ще му се отели вола. Освен това се интересувам от къде да преместя и временните файлове на Edge Browser.

преди 21 минути, КОЛЯ написа:

Я да попитам кога ще е финала.

Мисля, че беше на 17 юли 2016 год., имаш, нямаш предишна лицензирана версия авантата свършва.

преди 27 минути, Person написа:

Мисля, че беше на 17 юли 2016 год., имаш, нямаш предишна лицензирана версия авантата свършва.

Мен ме итнересува тогава да сложа финална версия. До тогава експерименти на виртуална машина. Никакви нестабилни и недовършени версии  не искам върху реалната си машина.

преди 7 часа, КОЛЯ написа:

Я да попитам кога ще е финала. 1099 я инсталирах на Виртуална машина държи се супер прилично папката users я преместих чрез ХМЛ файл на отделен дял...

Ако не се прави на ръка, а с junction Point е много по-лесна задачата. Предполагам говорите за C:\windows\System32\winevt ?

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ако не се прави на ръка, а с junction Point е много по-лесна задачата. Предполагам говорите за C:\windows\System32\winevt ?

Да. Application and Services Logs са толквоа много че ако ми бъде обяснено как да ги прехвърля на диск далеч от ссд ще съм благодарен.

Няма ли някакъв начин тази директория с логове да се пренасочи към друг дял на физически диск например с mklink?

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

преди 15 минути, КОЛЯ написа:

Да. Application and Services Logs са толквоа много че ако ми бъде обяснено как да ги прехвърля на диск далеч от ссд ще съм благодарен.

Няма ли някакъв начин тази директория с логове да се пренасочи към друг дял на физически диск например с mklink?

Разбира се, че може... Аз съм преместил и нея и Mozilla профила и Skype профила с Junction Points (с DirLinker) и Swapfile.sys от конзолата (mklink C:\swapfile.sys E:\swapfile.sys) и (%temp% през Environment Variables) и pagefile.sys (от настройките на самия Windows) и т.н.

pE7W2DK.jpg

Специално за winevt  съм установил, че това е правилния подход. Пробвал съм да я местя и през настройките в самия Event Viewer (eventvwr.msc) и през регистрите (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlControlSet\services\eventlog) и през gpedit.msc (Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Event Log Service), но с junction става най-безболезнено. ;)

преди 1 час, acerats написа:

не знам дали не направих поредната глупост?!!!

процесорът ми работеше на мин.1.8 на макс достигаше 2.97 при биос UEFI  А10

след като му инсталирах  биос UEFI  А16, процесорът работи на мин 1.2 на макс достига 3,2

сега десятката зарежда от натискане на бутона до пълна готовност за 15 секунди, но имам някакви опасения за лаптопа.

за сега десятката работи доста бързо ...ъ-ъ-ъ... ама не знам до кога

новата RTM не се знае кога ще излезе, но ако си с перманентна активация, винаги можеш да си я инсталираш, тъй като компа ти е регистриран от микромеките, за което не е необходимо да въвеждаш кей код

Новия БИОС ти е свалил мин .честота и е увеличил максималната,щом е от производителя на лаптопа няма за какво да се притесняваш.Недей да правиш downgrade на биос-а.......да не се прецака нещо и да имаш един безполезен лаптоп.Принципно биос се ъпдейтва само ако има нужда и не разпознава нов хардуер или подобрява термалната политика.Не ръчкай повече там :)

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Разбира се, че може... Аз съм преместил и нея и Mozilla профила и Skype профила с Junction Points (с DirLinker) и Swapfile.sys от конзолата (mklink C:\swapfile.sys E:\swapfile.sys) и (%temp% през Environment Variables) и pagefile.sys (от настройките на самия Windows) и т.н.

pE7W2DK.jpg

Специално за winevt  съм установил, че това е правилния подход. Пробвал съм да я местя и през настройките в самия Event Viewer (eventvwr.msc) и през регистрите (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlControlSet\services\eventlog) и през gpedit.msc (Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Event Log Service), но с junction става най-безболезнено. ;)

И си успял само с посочване на друг дял за директорията да преместиш всичките 200 и нагоре лога. Интересно. Относно местенето на други неща. Както написах пробвах как става с relocate.xml на виртуална машина - няма проблем. Цялата папка user отива където и се посочи.

Чрез този метод успях да преместя Programdata, Users на отделен партишън по време на самата инсталация. Мога да кажа че работи. Сега тествах и това което си ми дал като идея за преместване на логовете - уви - резултат няма.

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.