Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 7 минути, Слави Маринов написа:

Тъкмо се канех да спомена и аз този факт,но си ме изпреварил.................http://www.thewindowsclub.com/mbr2gpt-tool-windows-10

Полезно:

Цитат

However, offline conversion of system disks with earlier versions of Windows installed, such as Windows 7, Windows 8 and Windows 8.1 are not officially supported – you will have to upgrade to Windows 10 first, then perform the MBR to GPT conversion.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Излезе Windows 10 RS3
Windows 10 Insider Preview Build 16170 for PC

C81FWB2WsAExCXb.jpg

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ако някой при опит да инсталира през Windows Update получи съобщение:

Цитат

Some Update Were Cancelled

да кликне с десен бутон на Старт бутона и да избере Run as Administrator и като се отвори черният прозоре на конзолата да копира всичко в цитата по-долу(включително и празния ред), да кликне с десен буто в черния прозорец и да натисне Enter. След това да рестартира компютъра и да направи проверка за обновяване.

Цитат

reg export "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update\RequestedAppCategories\8B24B027-1DEE-BABB-9A95-3517DFB9C552" %userprofile%\desktop\Some.Update.Were.Cancelled.reg
reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update\RequestedAppCategories\8B24B027-1DEE-BABB-9A95-3517DFB9C552" /f

Здрaвейте,как да спра да ми си инсталират постоянно разни apps или да се обновяват.Благодара предварително,

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Аз го правя с dism++ - няколко клика е.

е мерси за отговора все пак

Изтривам Appx и в Оптимизации забранявам обновяването и промоциите от AppStore

Някаква идея защо не ми вървят някои xml файлове? Имам дискове с Grammar friends. Вървяха си безпроблемно под XP. От няколко дни съм с Windows 10 pro и не мога да подкарам упражненията от тези дискове. Излиза ми съобщение, че съответният xml файл не е могъл да се зареди.

Ако някой даде идея за решаване на проблема, ще съм благодарна.

И друго, което ми прави впечатление. При изтриване на файл, не излиза предупредително съобщение, а директно си заминава в кошчето. Съобщение има само когато файлът е голям и дефакто прескача коша.

Пробва ли да пуснеш от контекста на изпълнимия файл на програмата Compatibility Troubleshooter? 
Пак от контекста на изпълнимия файл на програмата избери Properties, раздел Compatibility, от падащото меню избери Windows XP SP3 и кликни Apply>OK

преди 24 минути, tanyaht написа:

Някаква идея защо не ми вървят някои xml файлове? Имам дискове с Grammar friends. Вървяха си безпроблемно под XP. От няколко дни съм с Windows 10 pro и не мога да подкарам упражненията от тези дискове. Излиза ми съобщение, че съответният xml файл не е могъл да се зареди.

Ако някой даде идея за решаване на проблема, ще съм благодарна.

И друго, което ми прави впечатление. При изтриване на файл, не излиза предупредително съобщение, а директно си заминава в кошчето. Съобщение има само когато файлът е голям и дефакто прескача коша.

Много програми и игри не тръгват, или имат проблеми с Windows 10. Нормално. Това е windows все пак. Свиквай в бъдеще. Кой те би по канчето да слагаш 10? Сега си носиш последствията. ;)

преди 10 минути, Aleksi написа:

Какво стана с Криейтърс ъпдейт?

Какво да стане? През Windows Update, няма да го пуснат едновременно за целия свят. Според Microsoft поетапно първо ще го получат притежателите на нов хардуер и така, на етапи до 2 -3 месеца ще го получат всички.

От 4-5 дена съм с него, през Windows 10 Upgrade Assistant. Отлично се държи, както се и очакваше. В момента се тегли някакъв комулативен ъпдейт (KB4018483).

преди 16 минути, djagi написа:

В момента се тегли някакъв кумулативен ъпдейт (KB4018483)

Потвърждаваам

Какво може в Windows 10 CU:

http://pureinfotech.com/windows-10-creators-update-features

За параноиците(за нас). :D Чичката е бацал 15г. за M$.

Има и линк за петиция в която иска опция за спиране на цялата телеметрия - под видеото в тубата(ако някой се интересува де).

Хвърлете и един поглед върху коментара му в секцията с коментари.

Между другото, при инсталиране на ъпдейта, не ми се промени нищо във Group Policy Editor - спрях ъпдейтите на 22 март и настройките си седят по същия начин след ъпдейта.

Спиране на телеметрията, ама друг пък. Може би, ако си спреш интернета icon_mrgreen.gif

А този който цитираш го е яд, че са го уволнили от Микромек, понеже е дебел смотаняк и срива имиджа на компанията.

Това не пречи да казва верни неща, но не ми изглежда като надежден източник на информация. Утре ще каже, че  CEO-то на Микромек е агент на ЦРУ, стига това да му донесе гледания icon_mrgreen.gif На тях им плащат в зависимост от гледанията, нали знаеш.

преди 32 минути, mkfs.ext4 написа:

Спиране на телеметрията, ама друг пък. Може би, ако си спреш интернета icon_mrgreen.gif

А този който цитираш го е яд, че са го уволнили от Микромек, понеже е дебел смотаняк и срива имиджа на компанията.

Това не пречи да казва верни неща, но не ми изглежда като надежден източник на информация. Утре ще каже, че  CEO-то на Микромек е агент на ЦРУ, стига това да му донесе гледания icon_mrgreen.gif На тях им плащат в зависимост от гледанията, нали знаеш.

Списъка е реален: https://technet.microsoft.com/itpro/windows/configure/windows-diagnostic-data

Знам го това, но интересно ми е защо допускат да има активатори? eusa_think.gif Много лесно могат да разберат кои компютри са активирани легално и кои не. Явно не им пука дали потребител Х не си е купил лиценз, важното е да ползва недоносчето eusa_think.gif

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

Работел е 15 години за M$ като софтуерен инженер, през 2014 година М$ го съкращават с още 18 хиляди човека и казваш, че са го махнали защото бил дебел смотаняк и защото развалял имиджа на компанията?! А ти с какво си по-добър от него, че се изразяваш толкова хейтърски?

От него научих за телеметрията на Windows 10, за малкото бутонче Customize Settings(когато беше такова) по време на инсталация, и как да бъде ограничена до колкото е възможно.

От 2014 насам се занимава основно с YouTube видеа и други неща. ;)

преди 15 минути, mkfs.ext4 написа:

Знам го това, но интересно ми е защо допускат да има активатори? Много лесно могат да разберат кои компютри са активирани легално и кои не. Явно не им пука дали потребител Х не си е купил лиценз, важното е да ползва недоносчето eusa_think.gif

За да могат да следят повече хора? eusa_think.gif

те тия където правят нещо незаконно и предполагат че ги следят точно 10-ка ще си инсталират

Аз не оспорвам следенето, то си е факт. Самите Микромеки не го оспорват.

А менюто customize settings си е там, да малко и почти невидимо беше, но такива са тактиките на всички модерни компании. Прикриват това което не им изнася.

И да не мислиш, че като цъкнеш off на няколко настройки ще излъжеш Микромеките и ще станеш анонимен? Няма такова нещо. Такива влогъри, като това момче, не изнасят нищо което не се знае.

Дори за Tor мрежата съм чел мнения, че могат лесно да те открият кой си, ако има за какво. И в това е въпроса. Защо да те следят точно теб? Едно е да се изпраща базово инфо за състоянието на ОС, друго е да следят всяка твоя стъпка в реално време. Мислиш ли, че Някой Си в Редмънд го е заболял .... какво гледа бай Пенчо от България?

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

преди 35 минути, mkfs.ext4 написа:

Знам го това, но интересно ми е защо допускат да има активатори? eusa_think.gif Много лесно могат да разберат кои компютри са активирани легално и кои не. Явно не им пука дали потребител Х не си е купил лиценз, важното е да ползва недоносчето eusa_think.gif

Щото Windows нямаше да е толкова ползван и известен. Колко души в БГ мислиш, че ще дадат 100-200 долара за джам?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.