Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 28 минути, zitrön написа:

не мога да спра Defender-a

Десен клик по Старт бутона >Search>gpedit.msc > десен клик >Run as admin>
Comp. Cnfig. >Admin Template > Win Components >Win. Def. Antivirus > в десния панел > Turn off Win Def AV > Клик > Enable
Рестарт

преди 9 минути, zitrön написа:

Самият Store също липсва

преди 9 минути, zitrön написа:

генерира грешка

Явно нямаш App Store

http://winaero.com/blog/how-to-restore-windows-store-in-windows-10-after-removing-it-with-powershell/

Aз съм орязал всяк'ва теракота и дюкяни.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Десен клик по Старт бутона >Search>gpedit.msc > десен клик >Run as admin>
Comp. Cnfig. >Admin Template > Win Components >Win. Def. Antivirus > в десния панел > Turn off Win Def AV > Клик > Enable
Рестарт

http://winaero.com/blog/how-to-restore-windows-store-in-windows-10-after-removing-it-with-powershell/

Благодарско за Defender-а - ще го изпробвам довечера, като се прибера от работа.

Относно http://winaero.com/blog/how-to-restore-windows-store-in-windows-10-after-removing-it-with-powershell/ - вече го пробвах снощи и ефектът беше нулев :( Благодаря все пак.

Пусни си една проверка на системните файлове.

Нали не си изтрил C:\$WINDOWS.~BT
Пусни си една проверка на системните файлове.

Естествено, че съм я изтрил :D Само ми пълнеше SSD-то. ама аз и на NU я бях изтрил, пък си работеха.

В най-лошия случай ще карам без време и със стария калкулатор.

едит: Проверката на системните фейлове сутринта ми беше дала, че няма проблеми.

Редактирано от zitrön (преглед на промените)

С проверка на ComponentStore?
Метни си Windows 7 Calc -линк по-напред

преди 8 минути, ExaFlop написа:

С проверка на ComponentStore?
Метни си Windows 7 Calc -линк по-напред

За да не говоря наизуст, довечера пак ще пусна сканирането.

А калкулатора от 7 ще си го дръпна, мерси още веднъж.

преди 1 час, killchain написа:

"Проблемът" не е, че не се събужда, за да инсталира обновлението - напротив, събужда се (обикновено вечер го оставям в Stand By, но мисля, че се е включвал и от Shut Down), инсталира го, но след това си остава включен.

Искам да постигна следното - при току-що инсталиран нов билд, ако часът е извън Active Hours и не съм си на компютъра, той да заспи или да се изключи.

Може би ще пробвам предложеното от @Aquaris, но донякъде ме притеснява, че може да си намеря компютъра изключен/заспал, когато съзнателно съм го оставил да върши нещо.

Мерси все пак.

според скромния ми опит (понеже не съм пускал нещо сериозно като задача) заспива и след събуждане продължава от същото място

обикновено правя подобни изпълнения докато играя grim dawn и се наложи да изляза до магазина - след 10 минути заспива и при събуждането играта продължава да си работи и все едно не е заспивал

иначе по-мързеливия ми вариант е да пусна utorrent да си работи и предотвратява заспиването

Дано Майкрософт, скоро се научат, как се правят ъпдейти. Два часа чакам да се ъпдейтне, до пустия му Креатор.

И що си мислиш, че си само ти чакащ на опашката? И размерът не е колкото песничка...

преди 18 минути, Iliyan Nikolov написа:

От къде го сваляте,през ъпдейта няма нищо?

Изпратено от моят G 2 с помощта на Tapatalk

Аз си свалям Windows Download Update Assistaint

Друго нещо ми направи впечатление. Почти всички модели в рекламите на Майкрософт са или негри, или индийци, или някакви такива. Мулти-култи пропагандата върви с пълни сили. Тая компания наистина се е запътила към Ада, дано чичо Бил се върне да ги спаси.

преди 44 минути, ExaFlop написа:

Управата е индо-пакистанска...

Сега е момента Бил Гейтс да се върне. Не е толкова стар.

И к'о ш'го правят Сатя? :ph34r:

Ще го пратят да продава прозорци на Илиянци :D

преди 14 часа, ExaFlop написа:

И що си мислиш, че си само ти чакащ на опашката? И размерът не е колкото песничка...

Всички чакат. Ама да чакаш два часа и накрая се оказва, че не си заслужава. Щото няма чак такава разлика, освен няколко нови неща. И малко, визуални промени. Уж щели да вървят, към по-малки и бързи ъпдейти. Да видим, какво ще излезе от това.

Windows 10 Build 16176 – файлова система ReFS, Tabbed Shell, Neon
https://msreview.net/windows-10/518-windows-10-build-16176-faylovaya-sistema-refs-tabbed-shell-neon.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Малко инфо за bash  в Windows 10:
https://habrahabr.ru/post/326634/

Здравейте при рестарт ми изчезнаха всичките приложения от старт менюто,няма го времето ,магазин календар нищо няма,има ли начин да се върнат,как така изчезнаха като несъм ги трил странно:ohmy:

Напиши в Powershell като администратор:

Get-AppxPackage -AllUsers| Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Рестартирай и виж.

Но не виждам какъв е проблема, аз щях да се зарадвам. По принцип е обратното - появяват се нови неща :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.