Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Първият резултат който ми излиза:

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2017/04/11/whats-new-in-the-windows-10-creators-update/#2w8SwZRboc1bQ82F.97

Цитат

When using “Hey Cortana” while your PC is unlocked and idle, you’ll get a full-screen experience that is optimized for viewing from afar.

Как да не ъпгрейдваш 2-3 пъти в годината за такива фрапиращи функции :D:D:D

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 13 минути, mkfs.ext4 написа:

Първият резултат който ми излиза:

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2017/04/11/whats-new-in-the-windows-10-creators-update/#2w8SwZRboc1bQ82F.97

Как да не ъпгрейдваш 2-3 пПочнаъти в годината за такива фрапиращи функции :D:D:D

Почна вече несериозно да пишеш......................още повече,че кортана не е налична за нишия регион,спри до тук ,или погледни реално колко много са новите и полезни неща и функции.

преди 53 минути, Слави Маринов написа:

Почна вече несериозно да пишеш......................още повече,че кортана не е налична за нишия регион,спри до тук ,или погледни реално колко много са новите и полезни неща и функции.

Добре бе човек, кажи няколко от тях? Наистина, не ги виждам. За мен Game mode, Paint 3D и т.н. са излишни.

И защо да са глупости, прегледах някои статии - ми такива са новите функции, все от този род като цитата ми.
Или има нещо скрито за което не пишат?

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions#Comparison_chart

Изключително много са функциите, които изпускам с LTSB.

Cortana
Edge
Store
приложения

Photo Viewer-а така или иначе трябва да го връщам с reg файл.
Не дай си боже инсталирам N едишън, губя и безценните им медия компоненти...

До тук не виждам нищо, което да ми пречи на работата/гейминга. Нито на мен, нито на 4-те други компютъра(3 настолни, 1 лаптоп), на които съм наслагал LTSB N. @Слави Маринов умолявам те спри с тия общи изказвания, че ме разочароваш...

Здравейте ! Вярно ли е това, че Microsoft Edge има вграден нещо подобно като Adguard срещу натрапчивите реклами и какво се лрави ако има ?

преди 2 часа, hudyr написа:

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions#Comparison_chart

Изключително много са функциите, които изпускам с LTSB.

Cortana
Edge
Store
приложения

Photo Viewer-а така или иначе трябва да го връщам с reg файл.
Не дай си боже инсталирам N едишън, губя и безценните им медия компоненти...

До тук не виждам нищо, което да ми пречи на работата/гейминга. Нито на мен, нито на 4-те други компютъра(3 настолни, 1 лаптоп), на които съм наслагал LTSB N. @Слави Маринов умолявам те спри с тия общи изказвания, че ме разочароваш...

Щом вие сте по-специалисти от специалистите дето твърдят,че LTSB версията не е за масова употреба-така да бъде!Аз също не виждам нищо което да ми пречи на работата и гейминга(евентуално).Мога да си спра и ъпдейтите ,ако искам,мога и да дейнсталирам всяко едно нещо дето не ми трябва,та не виждам кво пък толкова е предимство тази прословута версия.Плюс това няма и начин да я получа законно-вие някак не повдигате въпроса с лицензирането,щото така ви изнася.С последния ъпгрейд вече може да се трансформира MBR2GPT без загуба на данни,което го няма при вас,мога да си заключвам компютъра чрез телефона,ако не съм наблизо,има разпознаване на пръстов отпечатък,може да използваш кортана на андройд устройство ,което е свързано с персоналния компютър,има windows ink приложение,има филтър за синята гама,има много изменения във външния вид,опциите за настройки и възможностите за възтановяване и ресетване на системата и т.н.Сега би ли ми изредил с какво ти имаш повече от мен ,слагайки тази куца версия,или се мислите за богопомазани ползвайки незаконно тази версия.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Кажи ми как точно я ползвам незаконно, като може да се изтегли безплатно от сайта на Microsoft?

Какво имам повече - ми имам изчистена и стабилна система. Стабилна за години напред, и пак ще си получавам Quality updates.

Който иска да играе candy crush saga и да си говори с Cortana, очевидно за него не е подходяща LTSB версията :D

Между другото от LTSB може да ъпгрейднеш до CB или CBB, така че това си е същия Windows 10.

преди 15 минути, Слави Маринов написа:

Щом вие сте по-специалисти от специалистите дето твърдят,че LTSB версията не е за масова употреба-така да бъде!

Това са пълни глупости, никой не твърди такова нещо, просто се препоръчват CB/CBB, защото Майкрософт нали затова ги пускат тези нови версии - да се използват от масовия потребител и да зарибяват хората с Game mode, Store и други простотии.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

преди 7 минути, mkfs.ext4 написа:

Кажи ми как точно я ползвам незаконно, като може да се изтегли безплатно от сайта на Microsoft?

Какво имам повече - ми имам изчистена и стабилна система. Стабилна за години напред, и пак ще си получавам Quality updates.

Който иска да играе candy crush saga и да си говори с Cortana, очевидно за него не е подходяща LTSB версията :D

Между другото от LTSB може да ъпгрейднеш до CB или CBB, така че това си е същия Windows 10.

А мойта е нестабилна,така ли?Аз мога да МАХНА всичко дето не ми трябва и няма вече да го получа с новите ъпдейти,нито да ми се променят настройките вече,мога да си спра и ъпдейтите ,ако искам,ти не можеш да ползваш нещо дето го нямаш по подразбиране(квото и да е) и не каза какво правиш след като изтече 3 месечния гратисен период.Не каза нищо важно с какво е повече LTSB и защо да я ползвам нея ,а не про версията и да си я конфигурирам по желание.

Няма да го получиш ама друг път, след feature update всичко се връща. Като изтеглиш feature updaте реално теглиш нова операционна система, затова и настройките ти се рестартират (груповите политики).

Докато ЛТСБ получава само quality updates. И знам, че до 10 години след инсталацията ще работи и ще има поддръжка. (до 10 години, не е казано, че толкова ще я ползвам, но гаранцията е факт).

Защо да инсталирам всичкия bloatware и после да трия, каквото може да се изтрие, вместо да си започна начисто? Интересна логика.

И да, твоята е нестабилна, не може 2 пъти в годината да инсталираш нова ОС и това да го наречеш стабилност.

Не е 3 месеца гратисния период, толкова е официално, но може да продължиш да си го ползваш. Това вече си е моя работа.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

преди 4 минути, mkfs.ext4 написа:

Няма да го получиш ама друг път, след feature update всичко се връща

Отново говориш по инерция,а уж беше се запознал с новото...............https://technet.microsoft.com/en-us/itpro/windows/whats-new/whats-new-windows-10-version-1703 и превърташ надолу.

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Сега би ли ми изредил с какво ти имаш повече от мен ,слагайки тази куца версия

Съвсем грешно интерпретираш казаното. Мен не ме е грижа спрямо кого какво имам повече/по-малко, на мен ми трябва windows без един тон екстри, които няма да вкарам в употреба, та за това си ползвам LTSB. И не, нищо куцо няма в това издание, просто липсват нещата, които не ми трябват. В този ред на мисли, ползвам LTSB, защото е най-сходен с windows 7. Ако искам Pro или Home по някаква причина, ще си инсталирам, но до тогава ще си кисна на спретнатия Ent LTSB. Цялата ми мисъл беше, че представяш Ent LTSB като негодна за употреба 10-ка, та ти казвам, че като операционна система си върши работата съвсем нормално.

Кой как си лицензира PVC-то е отделен въпрос и с нищо не влияе на този или онзи. Оставяш хората сами да се грижат за свободата си и сами да се оправят с лиценза.

Аз за чуждата не знам,

гледам мойта си чиния.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

преди 47 минути, hudyr написа:

Съвсем грешно интерпретираш казаното. Мен не ме е грижа спрямо кого какво имам повече/по-малко, на мен ми трябва windows без един тон екстри, които няма да вкарам в употреба, та за това си ползвам LTSB. И не, нищо куцо няма в това издание, просто липсват нещата, които не ми трябват. В този ред на мисли, ползвам LTSB, защото е най-сходен с windows 7. Ако искам Pro или Home по някаква причина, ще си инсталирам, но до тогава ще си кисна на спретнатия Ent LTSB. Цялата ми мисъл беше, че представяш Ent LTSB като негодна за употреба 10-ка, та ти казвам, че като операционна система си върши работата съвсем нормално.

Кой как си лицензира PVC-то е отделен въпрос и с нищо не влияе на този или онзи. Оставяш хората сами да се грижат за свободата си и сами да се оправят с лиценза.

И при мен ги няма тези "екстри" дето не ми трябват.И никъде не съм представял  LTSB като негодна за употреба и знам,че си върши работата.Попитах  по-горе(по повод питането защо не теглиме и не слагаме)защо и поради какви нужди да слагаме тази версия,след като не виждам никакви предимства и изгоди.От про версията чрез настроики  и премахване на излишното можеш да си конфигурираш желаното,на тази версия(LTSB)няма как да добавиш нови функционалности,услуги и т.н ако ти потрябват,а за нови версии(голямо обновяване) трябва да чакаш доста дълго.Да, всеки сам се оправя с лиценза,но въпросната версия е много трудна за законно придобиване,затова попитах,пък човека пита-що не теглиме и да слагаме................

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Вие двамата 'що не с поспрете да преливате от пусто в празно?

преди 26 минути, ExaFlop написа:

Ми...........събота вечер е,тъкмо време за това.....;)

преди 32 минути, ExaFlop написа:

Е точно сега ли се намеси, никой не говори за Линукс, нито за 7-цата, всичко си е по темата :D

hudyr, просто си има неква си негова гледна точка, но на хората ъпгрейднали безплатно, няма смисъл да минават на тая скапана версия, защото просто ще си загубят безплатния лиценз

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

тая скапана версия

Коя по-точно е скапаната версия - добре е да се уточнява!

току-що, ExaFlop написа:

Коя по-точно е скапаната версия - добре е да се уточнява!

(LTSB) Айде не скапана, ама базсмислена за средностатистическия юзер.

И кое точно ти липсва в LTSB? Какво не можеш да направи в тази среда, което можеш да направиш в стандартната версия (home/pro). Изключваме Metro apps.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току-що, ExaFlop написа:

И кое точно ти липсва в LTSB? Какво не можеш да направи в тази среда, което можеш да направиш в стандартната версия (home/pro). Изключваме Metro apps.

Обясни го на hudyr, щото той дава зор да се слага тая версия.

току-що, ExaFlop написа:

Не, аз питам теб защо да не се слага тази версия?

Обясних по-горе с лиценза.

Мисля, че се дискутираше основно функционалност...

преди 1 час, Eclipse2G написа:

да минават на тая скапана версия

Та не стана ясно кое я скапва?
Когато човек не подбира изразни средства, много често попада в капана на тълкуването им.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.