Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 20 часа, ExaFlop написа:

Ама ти за всеки 3-4 дни ос**аш Windows. Теб трябва да те наемат за Старши поторошител на Windows.

Тука си много прав:D пусках проверка всичко е наред

и един друг проблем ми се появи,както си ровя насам натам из интернет,изведнъж ми става екрана чисто бял,и трябва да рестартирам принудително за да се оправи

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

на 4/23/2017 в 13:30, дръндю написа:

е, те това е
най-после си дойдохме на приказката
няма как "Мерцедеса" на операционните системи,  да е безплатен
ама Линукса бил безплатен...ъ-ъ-ъ...ами да си го ползват със здраве

r_391740_BJMKi.jpg

преди 3 часа, =Ivan= написа:

Тука си много прав:D пусках проверка всичко е наред

и един друг проблем ми се появи,както си ровя насам натам из интернет,изведнъж ми става екрана чисто бял,и трябва да рестартирам принудително за да се оправи

Драйвър на видеокартата

На мен пък от 2 дена ми се появи и пояснението "системна папка" под папките в уйндоус експлорера,нищо особено, но ме дразни,пробвах това и онова ,но не мога да го махна,сигурно е елементарно,но............. 

Екранна снимка (13).png

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

След като Майкрософт ореваха орталъка, принуждавайки хората да ъпгрейдват, сега се оказа, че новия Creators update не бил готов и съветват хората да не ъпгрейдват:

https://www.theregister.co.uk/2017/04/26/stop_downloading_win10_creators_update/

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

След като Майкрософт ореваха орталъка, принуждавайки хората да ъпгрейдват, сега се оказа, че новия Creators update не бил готов и съветват хората да не ъпгрейдват:

https://www.theregister.co.uk/2017/04/26/stop_downloading_win10_creators_update/

Епа късно са се сетили.

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Епа късно са се сетили.

За 550 лв лиценз толкоз, ако платиш 1000 ще ти кажат малко по-рано :)

преди 59 минути, mkfs.ext4 написа:

За 550 лв лиценз толкоз, ако платиш 1000 ще ти кажат малко по-рано :)

Ти да не ги взимаш от витошка тези лицензи?За тези пари се купуват 3 лиценза,та не и задиряйте много на 10ката.;)

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

Ти да не ги взимаш от витошка тези лицензи?За тези пари се купуват 3 лиценза,та не и задиряйте много на 10ката.;)

https://www.microsoftstore.com/store/mseea/bg_BG/pdp/Windows-10-Pro/productID.320455000

Това е официалната цена. Неофициално вече който както се уреди.

преди 44 минути, mkfs.ext4 написа:

https://www.microsoftstore.com/store/mseea/bg_BG/pdp/Windows-10-Pro/productID.320455000

Това е официалната цена. Неофициално вече който както се уреди.

Това е цената  в магазина на майкрософт,иначе официална е всяка цена на която може да се купи.

То щот сме богати. Виж за бедните янки:
https://www.cnet.com/news/microsoft-prices-single-windows-10-licenses-at-119-for-home-199-for-pro/
А има опция да се продават индивидуални лицензи покрай корпоративни пакети - ~$40 за Pro за US и Канада

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Обаче как удобно се измести фокуса към цената, вместо към бъговете в последната версия на 10-ката :D

преди 5 минути, mkfs.ext4 написа:

бъговете в последната версия на 10-ката :D

При мен не са се проявявали.

Е те казват, че не са засегнати всички устройства, но е смешно след 2 години реване "или ъпгрейдваш или нищо" сега изведнъж "чакайте малко, не ъпгрейдвайте"  :D

преди 33 минути, mkfs.ext4 написа:

"чакайте малко, не ъпгрейдвайте" 

На теб не ти е дадено да четеш Евангелието - никой никъде не е казал "Не инсталирайте Windows 10", нали? Освен това има още хиляда издания на Windows 10. Аре стига с това вашето линуксарско реване.
Пак ще попитам:
"Що щеш в тая тема, като не казваш нищо по нея???????"

Не плачете там, където няма гроб!

преди 7 часа, ExaFlop написа:

При мен не са се проявявали.

в про-версията, за сега, единствения недостатък при мен е, че не ми сработва chkdsk c: /f /r

А ползвал ли RegOrganizer "да почистиш"?
Изпълни тия 2 реда в cmd като администратор

reg add "HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager" /f /v "BootExecute" /t REG_MULTI_SZ /d "autocheck autochk *"
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager" /f /v "BootExecute" /t REG_MULTI_SZ /d "autocheck autochk *"

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

Критиката не е реване.

На тия постоянни излияния за едно и също, критика ли им се вика? Не знаех. Някои биха го сравнили със стара грамофонна плоча.

преди 1 час, ExaFlop написа:

А ползвал ли RegOrganizer "да почистиш"?
Изпълни тия 2 реда в cmd като администратор

reg add "HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Session Manager" /f /v "BootExecute" /t REG_MULTI_SZ /d "autocheck autochk *"
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager" /f /v "BootExecute" /t REG_MULTI_SZ /d "autocheck autochk *"

на чиста инсталация, без никакви допълнителни програми, не сработва
след инсталация на допълнителния софт, пак не ще 
:(
след изпълнението на двата горни реда, пак зарежда операционната система, а не поправката ...демек пак не сработва

Пробвай под Windows със следната команда:
chkdsk /scan /forceofflinefix /spotfix
и рестартирай

Наистина, малко е тъпо - в началото зор да се ъпдейтва, сега дърпат ръчната. Тогава за чий го пускат, що е са го тествали достатъчно. Ми да го свалят, като не е читав. Хептен го ударихо през орането.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

Ей го поредният ревящ - сигурно не си чувал за задържане на актуализации? Не знаеш как се задържа? Все още не е достъпен до всички машини през Windows Update.
Като не искаш новости - не обновявай. Ползвай LTSB.
Сори, ама няколко човека пълните темата с плява.
Създай си отделна тема за оплаквaния от Creators Update.

Ново издание - за вътрешни хора - windows-10-build-16184

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.