Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

От вчера вградената(дифолтната) програма за снимки не ми отваря кьорава снимка...показва се черен екран и после чезва,ама не захапва снимката...и се дразня ама много..

Нещо да й побая, куршум да излея ако требе?!

М?

Снимките са ми важни, не искам да си ги отварям с фотошоп или 3д пеинт или квото там имам друго..

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 34 минути, Madonna написа:

От вчера вградената(дифолтната) програма за снимки не ми отваря кьорава снимка...показва се черен екран и после чезва,ама не захапва снимката...и се дразня ама много..

Нещо да й побая, куршум да излея ако требе?!

М?

Снимките са ми важни, не искам да си ги отварям с фотошоп или 3д пеинт или квото там имам друго..

Пробва ли с опцията за отстраняване на неизправности в програмата и това дето са важни снимките и не ставало с друга програма нещо не го разбрах............те повечето даже се чудят как да замянят дифолтната програма.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Пробва ли с опцията за отстраняване на неизправности в програмата и това дето са важни снимките и не ставало с друга програма нещо не го разбрах............те повечето даже се чудят как да замянят дифолтната програма.

Как да стигна до това с отстраняването на неизправности в програмата, след като програмата се отваря за секунди и се затваря...без да даде грешка или квато и да е индикация

А снимките..имах предвид, че много държа да си ги отварям с дефолтната програма..не че ще се затрият или нещо друго..удобна ми е програмката..искам НЕЯ да си ползвам за разглеждане на снимки

преди 1 час, Madonna написа:

искам НЕЯ да си ползвам

Ако го напишеш още веднъж ще е за първи път.
Кликни на Start  бутона и избери Command Prompt (Admin). В черния прозорец постави командата:

rundll32 "%ProgramFiles%\Windows Photo Viewer\PhotoViewer.dll", ImageView_Fullscreen

и натисни Enter.

Ако няма промяна, кликни на Start  бутона и избери Command Prompt (Admin). В черния прозорец постави командата:
sfc /scannow
Като завърши проверката снимай прозореца и покажи снимката тук. После рестартирай компютъра.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на ‎12‎.‎5‎.‎2017‎ г. в 20:16, ExaFlop написа:
на ‎12‎.‎5‎.‎2017‎ г. в 19:13, bigger написа:

...При мен актуализацията мина безпроблемно, но при стартирането на Windows-а излизат един куп грешки...

Явно не е минало съвсем безпроблемно - или е имало проблем в тия инсталации, или нещо се е случило по време на самото надграждане. Деинсталираш и инсталираш отново.

вероятно има проблем с харда
не знам, дали си спомняш, че имам един хард 250Гб с 4Кб дефектни 
след надграждане, при него често се получаваха изненади , като например cleanmgr даваше инфо за 4Тб за почистване
но след поправката с инструментите на "джама", тръгва да работи нормално ...ъ-ъ-ъ...тъй де, до следващото надграждане

Това с TB-овите размери съм го виждал и на здрави дискове.

преди 9 часа, ExaFlop написа:

Ако го напишеш още веднъж ще е за първи път.
Кликни на Start  бутона и избери Command Prompt (Admin). В черния прозорец постави командата:

rundll32 "%ProgramFiles%\Windows Photo Viewer\PhotoViewer.dll", ImageView_Fullscreen

и натисни Enter.

Ако няма промяна, кликни на Start  бутона и избери Command Prompt (Admin). В черния прозорец постави командата:
sfc /scannow
Като завърши проверката снимай прозореца и покажи снимката тук. После рестартирай компютъра.

Като направя първото ми отваря windows photo viewer прозореца..обаче от него не мога да направя нищо..

Второто..не дава да го направя, щото не съм администратор..а не знам как да избера Command Prompt (admin)..при мен няма вариант админ

P.s Обаче, програмата, за която говоря мисля е различна от windows photo viewer..поне изглежда по друг начин.. като работи де.. 

Spoiler

sample.jpg

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

върни си старата програма за разглеждане на снимки
http://www.digital.bg/kak-da-varnem-starata-programa-za-razglezhdane-na-snimki-v-windows-10-article467276.html

преди 27 минути, ExaFlop написа:

Това с TB-овите размери съм го виждал и на здрави дискове.

това е полезно да го знам

мъ шъ съ допитъм ду мастур "peppone1" :giggle1:

@Madonna, a стартира ли Command Prompt (as Admin) (Kликни с десен бутон по Start бутона и избери Command Prompt(Admin)?
Тази асоциация е на Windows 10 Photoviewer.
Стартирай Control Panel > Default Programms > Set your default program > Windows Photo Viewer > Set this program as default
Провери проблемът решен ли е? 
Ако не е  - продължи надолу:
Kликни с десен бутон по Start бутона и избери Command Prompt(Admin)
В черния прозорец постави следния текст:

Цитат

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage *Photos*).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}"

и натисни Enter.

преди 50 минути, Madonna написа:

..а не знам как да избера Command Prompt (admin)..при мен няма вариант админ

59180f1b1ec43_Bitmap.jpg.2a74d276f0070441de0c28996f2d2d4a.jpg

това е още един вариант 
с десен клик

ps

и още един вариант

591814df198b4_Bitmap.jpg.40b4e28681874f6d4b00b0b614c7dabb.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 39 минути, ExaFlop написа:

@Madonna, a стартира ли Command Prompt (as Admin) (Kликни с десен бутон по Start бутона и избери Command Prompt(Admin)?
Тази асоциация е на Windows 10 Photoviewer.
Стартирай Control Panel > Default Programms > Set your default program > Windows Photo Viewer > Set this program as default
Провери проблемът решен ли е? 
Ако не е  - продължи надолу:

и натисни Enter.

Всичко направих и рестартирах и нищо..сетвам като дифиолтна програма и нищо..пак си отваря с Photos и не ми дава дори windows photo viewer в менюто с програмите, с които може да се отвори снимка..

преди 35 минути, дръндю написа:

Тези варианти са супер лесни..мерси

Май ще пиша на момчето, което ми прави компа.. да влезе и да види какво става..

Не се занимавайте повече, че ми е неудобно вече..

Благодаря ви..

преди 10 минути, Madonna написа:

Всичко направих и рестартирах и нищо..сетвам като дифиолтна програма и нищо..пак си отваря с Photos и не ми дава дори windows photo viewer в менюто с програмите, с които може да се отвори снимка..

Тези варианти са супер лесни..мерси

Май ще пиша на момчето, което ми прави компа.. да влезе и да види какво става..

Не се занимавайте повече, че ми е неудобно вече..

Благодаря ви..

влез в настройки и избери приложения

Ново Bitmap изображение.jpg

преди 15 минути, Madonna написа:

че ми е неудобно вече..

Седнала си на неудобно място? :ph34r:
Нали е за такава цел форумът - да си помагаме.

преди 4 минути, Madonna написа:

И да избера някое от стора ли имаш впредвид?

другите приложения не излизат ли?

преди 6 минути, Madonna написа:

И да избера някое от стора ли имаш впредвид?

Не, от списъка с асоциираните програми.

Имам предложение - клкни с десен бутон по някоя картинка/снимка и избери Open with... и там избери Windows photoviewer.
Отваря ли се нормално?

Аха, ми излизат само онези, който ви показах в снимката по-горе..Photos, Paint, Microsoft and Paint 3d, даже фотошопа не излиза тук 

Spoiler

2.jpg

Ами, тук е показано, че Photos  е асоциирана. И тя не се отваря коректно, да? Или искаш да се отваря със стария фотовюър?
През десния клик отваря ли се картинката?

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Ами, тук е показано, че Photos  е асоциирана. И тя не се отваря коректно, да? Или искаш да се отваря със стария фотовюър?

Ами нали от вчера това се опитвам да обясня...че до оня ден си работеше фотос коректно и изведнъж спря.. Искам с нея да си отварям, защото ми е удобна и ми харесва, но както виждам..нито с нея мога в момента, нито ми приема като сетна старата (фотовюъра)..т.е. сетвам и пак отваря с тая..а с тая не отваря..става черно за секунди и се затваря програмата, а снимка не показва..

П.С. Сега ми се налага да стана, че имаме с хлапето да учим за матури..:( 

Значи има проблем с регистрацията на Photos приложението.

Стартирай Command Prompt (as Admin) (Kликни с десен бутон по Start бутона и избери Command Prompt(Admin)?
Напиши в прозореца:
sfc /scannow
и натисни Enter. 
Като завърши проверката, копиртай и покжи съдържанието на прозореца.
1. Ако върнатото съобщение е :...found no prolems" - продължи надолу:

Цитат

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage *Photos*).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}"

и натисни Enter.

2. Ако върнатото съобщение е :...found ... and repair...", рестартиай компютъра и след рестара провери работи ли коректно Photos.
 Ако не работи - изпълни т.1.

Пиши за резултата...

Windows resource protection did not find any integrity violations. Това изписа само след систем скан-а.

А като му копирам това от т.1...мисли там квото прави..светва в светъл цвят нещо си за секунди и си приключва без отговор..така както съм пейстнала..това си остава като текст

А след като го пейстна, натисна ли Enter?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.