Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Мисля ,че няма нужда от чак такива драстични мерки...Този проблем се появява на някои машини..

Screenshot_1.png

http://www.intowindows.com/your-device-is-at-risk-because-its-out-of-date-message-in-windows-10/

https://www.tenforums.com/windows-updates-activation/86731-your-device-risk-because-s-out-date-message-windows-10-a.html

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

сайтове ориентират предпочитанията си към Ръбчо

аве, някой знае ли някой браузър работещ с линкове подобни на този:

http://portal.mdw.nbis.net/ott/#

Добър ден,значи опитвам се да направя това,но като задам памета на макс,при рестарт ос не иска да стартира и дава син екран.Имам 4.00ГБ от който 3.60ГБ е използваема.Колко трябва да задам за да ми стартира нормално ОС.

Без име.png

преди 8 минути, =Ivan= написа:

Колко трябва да задам

Там не пипаш - махаш отметката. И двете отметки да махнеш - няма да сбъркаш.
Ти отново правиш опити за най-бързо сриване на систеата?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Ти отново правиш опити за най-бързо сриване на систеата?

Позна:D

преди 1 час, =Ivan= написа:

Позна:D

Тъй, 'щот съм с кристалната топка днес.

То и там може да се пипа(абсолютно безмислено е за системата и не се подобрява нищо),но преди това от менюто general се избира selective startup и тогава можеш да правиш тези безмислени гимнастики........594a547fa28f6_(19).thumb.png.84513b2c1b7e71520d1209d718a896e8.png

а от това има ли смисъл?

Без име.png

Има ли значение по принцип дали ще е normal или selective,на кое е по добре да остане

преди 14 минути, =Ivan= написа:

а от това има ли смисъл?

Без име.png

Зависи...............може да избираш какво да стартира при стартирането на компютъра и какво да се спре(стига да не е важно за работата на уйндоуса).Ти като гледам си паранойк на тема сигурност и си на принципа на на Мечо пух-колкото повече,толкова повече.:)

преди 34 минути, Слави Маринов написа:

като гледам си паранойк

Или по-скоро видяла (чула) жабата, че коват вола и тя вдигнала крак... :) 

преди 56 минути, =Ivan= написа:

Има ли значение по принцип дали ще е normal или selective,на кое е по добре да остане

Ми аз съм на selective startup,за да не ми зарежда всичко дето са наблъскали от майкрософт,имам и спрени 7-8(може и повече да са)services дето съм преценил,че не ми трябват,а някой и заради това,че съм със ссд диск..........

Дайте малко инфо какво да се спре/изключи за по добра производителност,или ако може друга тема да се направи за тия неща.

преди 4 часа, =Ivan= написа:

Дайте малко инфо какво да се спре/изключи за по добра производителност,или ако може друга тема да се направи за тия неща.

Има доста инфо и видеа из нета по въпроса..............и решенията не са универсални,а според зависи................ти като гледам с толкова антивирусни инструмента,които лапат ресурси и съответно забавят стартирането няма да прокопсаш съществено от спирането на няколко services.

преди 10 часа, Слави Маринов написа:

Има доста инфо и видеа из нета по въпроса..............и решенията не са универсални,а според зависи................ти като гледам с толкова антивирусни инструмента,които лапат ресурси и съответно забавят стартирането няма да прокопсаш съществено от спирането на няколко services.

Колко да са много,само 1 антивирусна и на Kaspersky anti-ransomware,mbam anti-exploid всички взети заедно заемат по малко ресурси от Дефендъра.А в нета знам че има много но нали идеята на тоя сайт е като влезеш горе долу да намериш това където ти трябва,а не да се луташ из нета,та за това предложих за такава тема,щото мисля че на много хора ще е полезна:)

преди 10 часа, Слави Маринов написа:

Има доста инфо и видеа из нета по въпроса

вярно е че в нета има инфо, но и там нещата опират до "кой е по по най"
например
аз се интересувам за слаба машина, кой е най-бързия браузър и в нета намирам противоречиви мнения
за търсене в нета ползвам Vivaldi, за гледане на онлайн видео, ползвам "Ръбчо"
за сваляне на медиа, ползвам "Киберлисицата"
та искам да кажа, че всичко е относително и за това съм се регнал в тоя форум, за да задавам въпроси 

преди 14 минути, дръндю написа:

аз се интересувам за слаба машина, кой е най-бързия браузър

веднага ти казвам,Опера пробва ли?

на ‎22‎.‎6‎.‎2017‎ г. в 9:05, =Ivan= написа:

веднага ти казвам,Опера пробва ли?

пробвал съм я
и старата дванайска и новата, ама освен че отваря бързо браузъра, друго предимство не съм забелязъл

на ‎22‎.‎6‎.‎2017‎ г. в 9:08, ExaFlop написа:

Айде на новата манджа - 16226

нещо не мога да намеря инфо за сравнение 
дават сравнения само с предната бета версия
ако имаш възможност, дай малко инфо

https://www.neowin.net/news/windows-10-for-pcs-build-16226-is-now-available-in-the-fast-ring---here039s-what039s-new

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, velislavvasilev написа:

пращат доста информация из нета до къде ли не

Тук малко смесваш нещата,основната информация изтича през търсачката,която ползваш(особено ако е гугъл),разбира се и фирменият им браузър е прочут със събирането на инфо,но не поставяй всички браузъри в един кюп.

преди 1 час, velislavvasilev написа:

А, и да не забравя оптимизациите, които правех в PowerShell , за да махна гадните Apps и след упдейт пак се качваха и активираха.

Това също вече го говорихме,че не е вярно и вече след ъпдейт си заварваш системата така,както си я оставил.

преди 3 часа, дръндю написа:

и старата дванайска и новата, ама освен че отваря бързо браузъра, друго предимство не съм забелязъл

Това,че ти не си забелязал,не значи,че не е така.Веднага мога да ти дам няколко теста(не само празни приказки)с които да видиш как се представят ползваните от теб браузъри и Опера съответно.Отделно като възможности и функции Опера е пред двата споменати от теб браузъри,кото възможности за настроики и персонализиране също,особено сравнена с така наречения ръбчо,който откъм интерфейс е потресаващ.Но в крайна сметка обективната истина и субективните усещания са две различни неща и всеки ползва това което му допада и мисли,че е най-добро:)

Opera не ми заема никакви бекграунд процеси (ако изобщо някога я спра), а и в настройките й има опция за това. +Ползвам я с портативна инсталация. И Vivaldi ползвам, но там са още много/малко сурови нещата.

-------------------

Нито едно от вградените приложения които махнах, не ми се е върнало след ъпдейт, но ги махам както от юзера, така и от Windows (W10Privacy +PsExec.exe).

Единствената оптимизация която правя, е тази, която предлага W10Privacy + визуалните ефекти, индексирането и още едно-две нещица. Компютъра ми лети, а не е нито от най-новите, нито от най-мощните. Инсталирани програми са ми само WinRar. Ползвам някои по-тежки програми, всичко ми е светкавично. Веднъж седмично или по-рядко зачиствам с CCleaner и до там спирам с оптимизациите. Драйверите съм ги оставил изцяло в ръцете на MS, но ъпдейтвам BIOS редовно (Dell често пускат нови версии). Другото което направих напоследък, беше да махна SMB 1 и т.н. покрай новите вируси и това е.

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Отделно като възможности и функции Опера е пред двата споменати от теб браузъри,кото възможности за настроики и персонализиране също,особено сравнена с така наречения ръбчо,който откъм интерфейс е потресаващ

:lol6:

ами "Ръбчо" си  е ръб откъм персонализация и настройки, ама само с него гледам видео на 1440p при скорост на нета 1,2 мб/с

преди 14 минути, дръндю написа:

:lol6:

ами "Ръбчо" си  е ръб откъм персонализация и настройки, ама само с него гледам видео на 1440p при скорост на нета 1,2 мб/с

как да направя Ръбчо като минимазирам да не спира клиповете,примерно в тубата

ами в момента съм с минимизиран, ама още лангърка някаква чалга, а пиша тук през IE11

ps

сега видях, че за момент спират при отваряне

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.