Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

И се чудя въобще да мигрирам ли на 10..

Редактирано от Mr.n0b0dy (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Индустрията бута всичко напред дори и някои софтуерни компании да нямат "договорка" с Майкрософт след като не се поддържа дадена система то тя започва да дава грешки при по-нов софтуер или при "говоренето" с нов вид хардуер.. Е 7-цата може да издържи доста все още нямам намерения си я сменям а и unix системи си ползвам понякога така, че..

преди 13 часа, Mr.n0b0dy написа:

И се чудя въобще да мигрирам ли на 10..

Това видео е за S версията, която може да стартира само приложения от windows-ския магазин и е предназначена за microsoft-ските лаптопи. Къде я буташ при десктопите и нормалните лаптопи? То и аз не харесвам 10-ката, ама в случая е некоректно сравнението.

преди 12 часа, Mr.n0b0dy написа:

Индустрията бута всичко напред дори и някои софтуерни компании да нямат "договорка" с Майкрософт след като не се поддържа дадена система то тя започва да дава грешки при по-нов софтуер или при "говоренето" с нов вид хардуер.. Е 7-цата може да издържи доста все още нямам намерения си я сменям а и unix системи си ползвам понякога така, че..

А защо трябва да е 7, а да не е 8.1? 8.1 е много по-добрият избор в сравнение със 7. Не говорим за метро интерфейса, а за "машинката, която движи ОС.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, ExaFlop написа:

А защо да не е 8.1, а трябва да е 7? 8.1 е много по-дорият избор в сравнение със 7

Защото при излизането си 8цата още на старта събра много негативи и заради прословутото метро меню.Хората са като стадо и чули веднъж нещо от сорта"бе мани я тази 8ца,пълен боклук е и тези плочки дето сложили" и после няма как да ги убедиш в качествата на системата-буквално коне с капаци.Метро екрана се маха точно за 30 секунди,а подобренията и промените които направиха в 8,1 я превърнаха в стабилна,бърза и добре функционираща система.Но..............предрасъдъците и заблудите си останаха и хората я отбягват-факт.Най-се дразня на тези ,дето нито са я ползвали,нито познават 8.1,но дават оценки и мнения,без да подозират колко нелепо звучат.

Нали това имах предвид - 8.1 е мн. по-добра ОС от 7. И с малко "пипване" става това, което трябва.

Ползвал съм 8.1 и 10, и знам, че графичният интерфейс се променя. Иначе по-добре на 8.1 от колкото на 10 нищо, че 10 е малко по-лек.

Старт екрана в 8.1 всъщност е удобен, поне за мен, тъй като може да се наблъскат доста повече икони, отколкото в старт менюто на 7-мица.

преди 19 минути, саби написа:

Старт екрана в 8.1 всъщност е удобен, поне за мен, тъй като може да се наблъскат доста повече икони, отколкото в старт менюто на 7-мица.

Аз няма да си кривя душата-на мен също не ми харесва метро експеримента и ползвам classic shell и класически старт екран съответно.

на 7/11/2017 в 9:49, ExaFlop написа:

А защо трябва да е 7, а да не е 8.1? 8.1 е много по-добрият избор в сравнение със 7. Не говорим за метро интерфейса, а за "машинката, която движи ОС.

Тъкмо сложих пак 7,че си взех нов диск. Наскоро гледам на един познат лаптопа си стои с неактивирана 7-ца. Питам го - що така бе и той вика - кажи ми една причина, за да го активирам, като знаеш, че го ползвам само за телевизор, малко инфо, скайп и ютуб. И аз не можах да му кажа. Не съм чул да са му криптирали диска. 

Аз лично предпочитам 7, защото е от преди новата "креативна" вълна на микромеките. 

преди 12 минути, MicraNT написа:

кажи ми една причина, за да го активирам, като знаеш, че го ползвам само за телевизор

Явно му е от скоро инстаацията...

преди 9 минути, ExaFlop написа:

Явно му е от скоро инстаацията...

с готова флашка под ръка и подарено ссд. Хич не му дреме и аз спрях да питам повече

Редактирано от MicraNT (преглед на промените)

Флашката не разбрах за како е в цялата работа...

Ползват ли се още флашки за инсталиране? Още повече при наличие на СъСъДъ.

въх, аз спрях да се интересувам. По- принцип знам, че може да си стои един образ , там под видимата част. Ако дадеш линк, ще си го букмаркна за следващия път

преди 14 минути, ExaFlop написа:

Ползват ли се още флашки за инсталиране? Още повече при наличие на СъСъДъ.

Аз ползвам, че дори и двд диск ползвам. ;)

ПС: Дисковете няма скоро да изчезнат.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 6 минути, Eclipse2G написа:

изгоря ми на мене Двд-то, прецака се преди време. Обърнах нета, загубих тонове часове в търсене на решение (срам ме беше да питам тука), отказах се да давам съвети на други хора  и... още ме боли. 

преди 10 минути, Eclipse2G написа:

ПС: Дисковете няма скоро да изчезнат.

Горе- долу по темата исках да кажа, че ме е обхванал краен консерватизъм по отношение ОС-ите на MS. 

преди 39 минути, MicraNT написа:

въх, аз спрях да се интересувам. По- принцип знам, че може да си стои един образ , там под видимата част. Ако дадеш линк, ще си го букмаркна за следващия път

Даже и iso не трябва - само install.wim от папка sources

преди 33 минути, MicraNT написа:

Обърнах нета, загубих тонове часове в търсене на решение (срам ме беше да питам тука)

Я, пак, и с малко повече думи, че не успях да вникна какво точно се е случило.

преди 29 минути, ExaFlop написа:

Я, пак, и с малко повече думи, че не успях да вникна какво точно се е случило.

ами как да пусна тема - "Помощ, не ми работи CD-то". Първо, може и без него и струва 20 лв ново, но е факт, че много време попилях да видя няма ли да тръгне пак.  То долу горе, като се замисля същото е и с Уиндоус в днешно време - може и без него и струва 100 лв. 

п.с. За да не ме обвинят в офф топик - да свържа с темата - Впечатленията ми от W10 не бяха добри и затова може би нямам повече проблеми :)

Редактирано от MicraNT (преглед на промените)

преди 7 минути, MicraNT написа:

същото е и с Уиндоус в днешно време - може и без него

Ае пак у леву - за Виндолз 10 се говори тук. Тази ОС е ФАКТ.
И без компютър може нали - в планината, в пещерата...

Здравейте. Имам нужда от съвети и помощ. Вчера на моя Windows 10 Pro минаха някакви нови ъподейти. Сериозна работа, то си беше все едно преинсталация. Не мога да се ориентирам какво е новото още. Скапаха ми обаче някои стари настройки и не знам от къде да ги оправя?  Най-важното ми са дисплей функциите на текста. Понеже съм недоскив си правех надписите на иконите с по-голям шрифт. Сега не я намирам тази функция. Там където беше преди със сигурност я няма. Може да се вдига процентно целия екран, но става грозно и не това е идеята. Аз искам да пипна само текстовете на иконките. Те са 9, а аз си ги правех 11 размер. Иначе виждам, че са поорязали контрол панела. Няма ги дисплей функциите изобщо. Стартира ми се дефендера, а аз имам антивирусна и досега го държах оффлайн. Сега обаче не знам как да го махна. Сигурно ще изскочат и други неща. Моля за помощ за текста. Благодаря. 

Ползвай инструмент за промявна размера на шрифтовете - зад линка има два инструмента за целта:
https://www.wintools.info/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.