Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 часа, ExaFlop написа:

Ползвай инструмент за промявна размера на шрифтовете - зад линка има два инструмента за целта:
https://www.wintools.info/

Благодаря. ;)Тук има хитри неща. По-късно ще си поиграя да видя кое ми върши работа. Обаче тия от Майкрософт са големи гадове. При тези ъпдейти са ми затрили всички чек пойнти и дори да искам не мога да си върна старо състояние. В момента систем ресторето дори не ми е активирано. Голяма част от системата е като след първоначална инсталация. Нямаше никакво предупреждение какво ме очаква. А бяха длъжни поне да ме попитат преди да ми пипат по системата. Да не говорим, че моя компютър е със скромни системни възможности и сега определено взе да се задъхва. Преди си го бях направил да работи като швейцарски часовник. 

Така и не разбрах какви са новите екстри. След инсталацията ми плюснаха колко са нетърпеливи да узнаят какво ще избера и някакъв рекламен екран на техния едж браузър. Аз обаче изобщо не го ползвам и го затворих. Всички други промени засега ги оценявам като щети. При вас как е? Някой няма ли да сподели?  

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Имаш възстановяване на системата до предиша версия.

Settings > Update >Recovery > Go back...

Не си казал с версия на Windows 10 си все пак. Покажи снимка на winver

А старите неща си ги търси в Windows.old. Настройките в регистрите на старата система трабва да са импортирани, но ако си писал някакви файлове в дървото на C:\Windows си ги търси в C:\Windows.old\windows...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Аз вчера само го пуснах да се ъпдейтне и си минах на 8.1,не съм забелязал нещо необичайно,но не съм и ровил и не съм проверявал някой настроики дали са си както съм ги оставил,но нали с големият ъпдеит 1703 уж спряха практиката да ти променят настроиките по подразбиране и да ти инсталират отново това дето си махнал.Ако са почнали пак старата практика е тъпо и е разправия да правиш нещата отново и отново........

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Имаш възстановяване на системата до предиша версия.

Settings > Update >Recovery > Go back...

Не си казал с версия на Windows 10 си все пак. Покажи снимка на winver

А старите неща си ги търси в Windows.old. Настройките в регистрите на старата система трабва да са импортирани, но ако си писал някакви файлове в дървото на C:\Windows си ги търси в C:\Windows.old\windows...

Чудесно. Ти си златен. :D Върнах се на старата версия по начина, който ти описа (Settings > Update >Recovery > Go back...). Всичко си се получи както преди. Единствено ми изядоха снимката на акаунта от яд, но това са бели кахъри.

Предишната версия ( а и настояща вече) е  Windows 10 Pro, version 1607, Os Build 14393.1480. В суматохата не погледнах към коя версия ме бяха пратили за известно време. Папка Windows.Old няма, но се появи папка Boot, на която странното е, че се води създадена на дата 16.07.17 т.е. утре. Ще я делна с  unlocker- a , за да не ми се пречка. Сега как мога да се предпазя от бъдещите опити да ми пратят неизгодни ъпдейти? 

преди 28 минути, Rewivo написа:

Ще я делна с  unlocker- a , за да не ми се пречка.

Ще я делнеш значи!?Първо-съмнявам се,че ще можеш!Второ-не е хич добра идея,че ще трябва пак да пишеш тук........

преди 50 минути, Rewivo написа:

Чудесно. Ти си златен. :D Върнах се на старата версия по начина, който ти описа (Settings > Update >Recovery > Go back...). Всичко си се получи както преди. Единствено ми изядоха снимката на акаунта от яд, но това са бели кахъри.

Предишната версия ( а и настояща вече) е  Windows 10 Pro, version 1607, Os Build 14393.1480. В суматохата не погледнах към коя версия ме бяха пратили за известно време. Папка Windows.Old няма, но се появи папка Boot, на която странното е, че се води създадена на дата 16.07.17 т.е. утре. Ще я делна с  unlocker- a , за да не ми се пречка. Сега как мога да се предпазя от бъдещите опити да ми пратят неизгодни ъпдейти? 

1. НЕ ПИПАЙ папка BOOT!!!

2. Папка Windows.old  е скрита и след връщане към предишна версия изчезва.
3. Какво значи неизгодни ъпдейти? Уточни какво имаш предвид! По принцип KB4025339 не е лош ъпдейт.

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

Ако са почнали пак старата практика е тъпо и е разправия да правиш нещата отново и отново......

Гледам на виндовс 10 като на социализма. Те си решават как трябва ми изглежда компютъра, естествено, всичко знаят за мен, махат ми неща които знаят че са в моя вреда и ми слагат други които несъмнено са в моя полза. Понеже аз съм тъпо парче и нямам идея кое е добре за мен и кое не. Седя и търпя, от време на време с приятели се събираме тайно да се напием и си приказваме вицове за майкрософт, но гледаме да няма наблизо компютри и телефони. Сега с тия интернет оф тхингс започва да става по-трудно.

преди 1 час, Пaчo написа:

Гледам на виндовс 10 като на социализма. Те си решават как трябва ми изглежда компютъра, естествено, всичко знаят за мен, махат ми неща които знаят че са в моя вреда и ми слагат други които несъмнено са в моя полза. Понеже аз съм тъпо парче и нямам идея кое е добре за мен и кое не. Седя и търпя, от време на време с приятели се събираме тайно да се напием и си приказваме вицове за майкрософт, но гледаме да няма наблизо компютри и телефони. Сега с тия интернет оф тхингс започва да става по-трудно.

според мен.те знаят всичко за теб,за мен за всички откакто им ползваме софтуеъра,та незнам кво те притеснява

преди 42 минути, =Ivan= написа:

според мен.те знаят всичко за теб,за мен за всички откакто им ползваме софтуеъра,та незнам кво те притеснява

Ma kak ще се притеснявам, спокоен съм, партията бди над мен :D

преди 14 часа, Слави Маринов написа:

Ще я делнеш значи!?Първо-съмнявам се,че ще можеш!Второ-не е хич добра идея,че ще трябва пак да пишеш тук........

Прав си, че не можа да се делне. Дори вездесъщия unlocker не можа да я изтрие. Скрих я, за да не ми се пречка. Вътре са два файла BCD без разширение и BCD.LOG. В Ру директорията на С: досега не съм имал такава папка и затова ме подразни този нов факт. 

преди 13 часа, ExaFlop написа:

1. НЕ ПИПАЙ папка BOOT!!!

2. Папка Windows.old  е скрита и след връщане към предишна версия изчезва.
3. Какво значи неизгодни ъпдейти? Уточни какво имаш предвид! По принцип KB4025339 не е лош ъпдейт.

1.Добре, добре. Направих я само Hidden, защото аз мразя да има много папки и иконки. Обичам да ми е чисто и широко за работа. Преди я нямаше тази папка.

2.Ок

3.Ами последните ъпдейти дето ми попиляха системата как да ги нарека? Намерих едно видео в Тубата дето обясняват как се спират ъпдейтите изобщо и го приложих, за да ми е спокойно.

Редактирано от Rewivo (преглед на промените)

преди 37 минути, Rewivo написа:

как се спират ъпдейтите изобщо и го приложих, за да ми е спокойно.

И не можеш да ползваш новите защити и новодобавените възможности.

преди 1 час, ExaFlop написа:

И не можеш да ползваш новите защити и новодобавените възможности.

Да. Сигурно има и полезни неща, но нали сам видя какво ми причиниха последния път. Как да отсявам зърното от плявата? При това не съм единствен. На много места попаднах на теми, където хората се оплакват от поражения след нови ъпдейти и търсят начини да ги спрат за в бъдеще. Явно не съм капризен и съм се разминал прилично. Има хора, на които след ъпдейтване системата се е крашнала тотално и се е налагало да преинсталират. Защо не практикуват като другите софтуери - предварително да ти обясняват всеки нов ъпдейт какво ще подобри и промени и ти да прецениш дали ти трябва?  

Редактирано от Rewivo (преглед на промените)

Имаш проблем в настоящата инсталация на Windows и затова не е минало нормално надграждането.
Преди два дни правих надстройка от 16237 до 16241. Всичко си мина както си трябва.
Новинки

на Sunday, July 16, 2017 в 11:56, ExaFlop написа:

Имаш проблем в настоящата инсталация на Windows и затова не е минало нормално надграждането.
Преди два дни правих надстройка от 16237 до 16241. Всичко си мина както си трябва.
Новинки

Нямам проблеми и надграждането мина без грешки. Не ми хареса, че ми отрязаха някои опции, с които съм си свикнал  и ми натресоха нови и неудобни.  

Microsoft въвеждат (в 16237) нови методи за възстановяване на забравена парола за вписване в ОС. С помощта на sms код, имейл код, с позвъняване на мобилен или с помощта на мобилно приложение.
https://www.comss.ru/page.php?id=4265

някой има ли представа какво става с Ръбчо?
доста сайтове дето си гледах филмите, сега са като vbox7 отворен с киберлисицата
отваря ги, но само до там, филмите не тръгват

компилация 15063.483

това много ме интересува, защото Ръбчо работи по-добре с ограничен нет
забравих да спомена, че същата работа я прави и IE11, не тръгват филмите

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Пробвай да ги заредиш (страниците) в Съвместим режим.

преди 45 минути, ExaFlop написа:

Пробвай да ги заредиш (страниците) в Съвместим режим.

не знам как да го направя
сега забелязах, че в някои сайтове, филмите тръгват без субтитри, въпреки че онлайн плеъра си има опции
радвам се, че филмите по сайтовете се дублират, та мога да ги гледам, но някак си, ми остана някакво неприятно усещане
разбира се, че имам инсталирани и други браузъри
не мога да го изразя с думи, усещането при гледане на онлайн филми е различно

"Нови" изненади от Microsoft - на някои Intel-ски платформи поддръжката би могла да приключи твърде рано:
https://arstechnica.com/information-technology/2017/07/windows-10-support-could-be-ending-early-on-some-intel-systems/

преди 1 час, <--- написа:

интересно, че моят е от 2011-та, та не знам какво бъдеще го очаква, тъй като ще бъдат засегнати и други процесори
https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-прекратява-поддръжката-на-windows-10-за-няко-253481.html

Ба тия смрадове! Още една причина да си седим на 7цата. 

преди 10 минути, ExaFlop написа:

И 'що си мислипш, че и 7/8 няма да се засегнат?

Щот на 7цата съм спрел ъпдейтите. Имам и Линукс в крайна сметка.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 1 час, <--- написа:

интересно, че моят е от 2011-та, та не знам какво бъдеще го очаква, тъй като ще бъдат засегнати и други процесори
https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-прекратява-поддръжката-на-windows-10-за-няко-253481.html

И моя е 2011-та само че е AMD:giggle1:

преди 6 минути, =Ivan= написа:

И моя е 2011-та само че е AMD:giggle1:

Цитат

Очаква се през следващите 1-2 години със същия проблем да се сблъскат други процесорни архитектури.

това са последните редове от новината

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.