Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 11 минути, ZeroG написа:

Лицензирана 10-ка от оригинален диск билд 1511, 40 минути, ама в някоя друга вселена.

К'ви са тия глупости? Лицензирана 10-ка - всички исо файлове от сървърите на MIcrosoft могат да бъда активирани, т.е. да се въведе лиценз.
А това, че ти не можеш наистина може и да те праща в друга вселена.
Мога да ти направя демонстрация и отдалечено, за да се убедиш, че совите са баш т'ва, което са.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 7 минути, ZeroG написа:

Лицензирана 10-ка от оригинален диск билд 1511, 40 минути, ама в някоя друга вселена.

Прав си по скоро 30 минути !

Нужна е рутина !

Оптимизация и приоритизация на задачите . Актуален исо образ !

Нужно е и да си прагматичен ако искаш бързо да свършиш много задачи бързо и качествено за кратък период !

преди 19 минути, ZeroG написа:

Пич, имаш диск билд 1511, и НЕ МОЖЕШ да ползваш по-нов билд за инсталацията. Административно изискване. Точка.

Ти си този, който ръси глупостите.

не ме разбирай погрешно, просто ми е интересно, каква е трудността за активация, като при административно изискване, закупуването на ключ (key) e задължително

не приема ключа ли?

:(

преди 50 минути, ZeroG написа:

Пич, имаш диск билд 1511, и НЕ МОЖЕШ да ползваш по-нов билд за инсталацията. Административно изискване. Точка.

Не съм знаел,че ключовете за уйн 10 се делят на билдове...........найстина ли е така?Какъв е проблема да активираш 1511 и след това на чисто да сложиш 1703,би трябвало  автоматично да се активира,след като веднъж е активиран уйндоуса на машината.............и без това ,това е по-бързият вариант от ъпгрейдите на 1511 до 1703.

преди 11 минути, ZeroG написа:

Активирането няма проблем.
Проблемът е бавната инсталация.
Причината: старо исо - билд 1511, volume license, и административното разпореждане всички инсталации само от него, и хилядите последстващи ъпдейти до съвременен статус.
Не можеш самоволно ей така, както някои си мислят да дръпнеш от Замундата нов билд и да инсталираш.

инсталацията отнема 20 минути, отделно още толкова за драйвъри...ъ-ъ-ъ...за ъпдейтите си прав

преди 29 минути, Слави Маринов написа:

Не съм знаел,че ключовете за уйн 10 се делят на билдове...........найстина ли е така?Какъв е проблема да активираш 1511 и след това на чисто да сложиш 1703,би трябвало  автоматично да се активира,след като веднъж е активиран уйндоуса на машината.............и без това ,това е по-бързият вариант от ъпгрейдите на 1511 до 1703.

когато има административно изискване, машините да са с една конкретна операционна система, не можеш...ъ-ъ-ъ...тъй де, изпълняваш разпореждането без надграждане до по-нова версия
това си е голяма тъпотия според мен, но такива са изискванията

преди 45 минути, <--- написа:

без надграждане до по-нова версия

Че тя версия 1511 не се поддържа вече,къв е смисъла да сложиш неподдържана версия?

преди 16 минути, Слави Маринов написа:

къв е смисъла да сложиш неподдържана версия?

...ми... да си губиш времето;)

преди 1 час, ZeroG написа:

Не можеш самоволно ей така, както някои си мислят да дръпнеш от Замундата нов билд и да инсталираш.

М'да, ама можеш да си дръпнеш нов билд от Майкрософт и да си инсталираш...при мен няма грижи с ключове от преди година(примерно).

преди 2 часа, ZeroG написа:

Активирането няма проблем.
Проблемът е бавната инсталация.
Причината: старо исо - билд 1511, volume license, и административното разпореждане всички инсталации само от него, и хилядите последстващи ъпдейти до съвременен статус.

Ами то за тези твойте проблеми, не ти е виновен MS. Ако искаш и от XP надграждай... И защо да си дърпаш нещо си от замунда, при положение, че можеш да си го дръпнеш от Microsoft? Но и така да е, общо взето по време на инсталацията и едно известно време след това, нищо чак толкова драматично не се налага да правиш. Да беше изпил през това време едно-две кафета с приятели и да оставиш Windows да си свърши работата, да си изтегли каквито обновления са му нужни, да си изтегли каквито драйвери прецени, ако и след това да сложиш други. Няма сини екрани, няма драма. Никога Windows не е бил толкова безпроблемен относно инсталацията, пък да не говорим за хардуера и драйвери. Пък и се питам, нима някой щеше да познае от кой билд си инсталирал, при положение, че Windows тъй или иначе ще се обнови до най-новия?

преди 5 часа, djagi написа:

Windows тъй или иначе ще се обнови до най-новия?

това е бешело, минало
сега не го натрапват...ъ-ъ-ъ...тъй де, "концерт по желание"

преди 7 часа, Слави Маринов написа:

Че тя версия 1511 не се поддържа вече,къв е смисъла да сложиш неподдържана версия?

аве, те много версии вече не се поддържат, ама администрацията ги налага
да не споменавам предприятия които работят с MSDOS 6.22 главен компютър и мрежа от терминали(компютри без хард и ОС )

пп

ако имаш познати в автосервиз, виж им машините за регулиране на предницата, с каква ОС са

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, (_)(_)=====D написа:

тоя браузер нема оправия:computer8:

мисля, че си инсталирал програма, блокираща Ръбчо...ъ-ъ-ъ...тъй де, не мога да го разбера това по друг начин
за потребители на форума, дали ще е от полза този линк?!!!

https://www.liptrade.eu/bg/it-saveti/700-60-chesto-sreshtani-problemi-i-tehnite-resheniya-v-windows-10.html

преди 1 час, <--- написа:

мисля, че си инсталирал програма, блокираща Ръбчо...ъ-ъ-ъ...тъй де, не мога да го разбера това по друг начин
за потребители на форума, дали ще е от полза този линк?!!!

https://www.liptrade.eu/bg/it-saveti/700-60-chesto-sreshtani-problemi-i-tehnite-resheniya-v-windows-10.html

всички програми съм ги дейнсталирал,и пак не става,нещо друго е

преди 44 минути, (_)(_)=====D написа:

всички програми съм ги дейнсталирал,и пак не става,нещо друго е

ами вероятно нещо е омазано, а виждам, че спецовете не се включват в темата и вероятно ще е най-добре да направиш преинсталация

преди 8 минути, <--- написа:

ами вероятно нещо е омазано, а виждам, че спецовете не се включват в темата и вероятно ще е най-добре да направиш преинсталация

aaa не ми се прейнсталира ще чакам следващия release:Dдруго всичко си работи

преди 6 минути, (_)(_)=====D написа:

aaa не ми се прейнсталира ще чакам следващия release:Dдруго всичко си работи

е, аз го преинсталирах ...ъ-ъ-ъ...тъй де, върнах се на 15063, заради проблеми с Ръбчо

16251 имаше репорти за върнати мрежови настройки след ъпдейт - конкретно статично ip към dhcp

в 16257 би трябвало да е оправено

какво дава ping-a?

преди 21 часа, <--- написа:

е, аз го преинсталирах ...ъ-ъ-ъ...тъй де, върнах се на 15063, заради проблеми с Ръбчо

цялата мизерия ми е правила стената,върнах настройките по подразбиране и сега Ръбчо няма проблем:D интерсено ми е как са се изменили тия настройки като аз там не пипам

преди 11 минути, Person написа:

Как да направя reset на Microsot Edge ?

ето тука виж как става:https://www.tenforums.com/tutorials/25353-reset-microsoft-edge-default-windows-10-a.html

Reset или Reinstall?
За Reset:

reset-edge-1-298x480.png

reset-edge-2.png

reset-edge-3-301x480.png

reset-edge-4.png

За преинсталиране на Edge - в Powershell стартиран с админски права постави:
Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml” -Verbose}

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Не знам дали така ли се казва, но при старт на лаптопа и браузъра ми излиза Google, а нищо не зарежда и го въвеждам на ново. Този въпрос един път го поставих веднъж тук, но решение няма. Сега това го пиша от таблета. По-лесно ми е от тук. Лаптопа ми е закупен с инсталиран Windows 10 значи, че е лицензиран, браузъра до колкото знам е към ОС и не може да се деинсталира....Не ми е толкова проблем, но е играчка всеки път да го въвеждам. А иначе съм регистриран в Microsoft и ми излиза E-mail ми при старт.

П.П.-  След reset на Windows 10 какво да правя? Излиза ми 'New User' и до там.... Ще го изхвърля лаптопа.

Редактирано от Person (преглед на промените)

Здравейте, от няколко месеца имам един проблем ,не знам дали е писано за него ако е ще помоля да ме извините. :D Имам една актуализация която си започва напълно нормално обаче на 32% забива и до там, оставяла съм лаптопа по цял ден и цяла ноща и си остава на 32%... Знам ,че не е "полезно" да се прекъсва това действие ,но вадя батерията и стартирам лаптопа отново, изчаквам няколко минути да си се оправи сам и си продължа с ежедневните си действия :)

Значи успяваш да стигнеш до десктоп, все пак, да?
Десен клик по Старт бутона и и збери Command promopt (Admin). В отворилия се прозорец постави текста:

net stop bits
net stop wuauserv
net stop appidsvc
net stop cryptsvc
Del "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr*.dat"
Ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak
Ren %systemroot%\system32\catroot2 catroot2.bak
reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Component Based Servicing\PackagesPending /f

Като завърши, рестартирай.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

off: а що не първо старт на спрените и после рестарт?

не че няма да се стартират след рестарта, ама ме зачовърка

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.