Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Я пак, че нещо не вдянах.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

след "net stop" не е ли логично и "net start"

не че няма да се стартират след рестартирането ама .......

Спират се, за да се отключат файловете/папките за промените. А след рестарт си се пускат по настройките.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте,

малко тъп въпрос, но от скоро към с Windows 10 и така и не мога да намеря от къде се изключва опцията, когато например търся нещо в някой сайт да не ми се появяват всички предишни търсения с падащо меню. При Win7 мисля, че беше Autocorrect, но тук не мога да намеря тази функция.

Предварително благодаря

В кой браузър?

spelling-windows-10-settings.jpg?itok=cdR57nJR

Ако става дума за Autocomplete:

Избери бутона More actions.
Избери Settings > View advanced settings.
Turn on Save form entries.
Изключи го

преди 10 минути, ExaFlop написа:

Ако става дума за Autocomplete:

Избери бутона More actions.
Избери Settings > View advanced settings.
Turn on Save form entries.
Изключи го

Благодаря

Компютърът е Леново от вида All in One, след последните две кумулативни актуализации се появи странен дефект-при стартиране на Уиндоус 10 се зарежда направо в старт меню и не може да се махне по никакъв начин. Всички системни настройки опитах, те се държат , сякаш всичко е ок, но старт менюто стои та стои. С десен бутон на старт бутона се отварят диспечерите и другите инструменти, от там чрез търсене мога да се добера до програми, най-вече хрома. Освен това в диспечера на устройствата има удивителна на USB 3.0 и пише, че уиндоус ги е изключил , понеже съобщават за грешка ( 43). Не вярвам това да е причина за общата бъркотия. На всички други хардуерни елементи пише, че работят нормално. В евент вюъра също няма записано нищо особено. Единствената точка за възстановяване е от последната актуализация и не върши работа. Какво да правя?

Не знам на какво казваш старт меню..........аз я забравих тая 10ка как изглежда,но сложи classic shell и ще си решиш проблемите,ще ти зарежда до класическия старт екран с класическото разположение на програмите на десктопа.

Старт меню е това с плочките, то седи неотклонно на екрана и прави повечето инструменти недостъпни. Явно има повреда в софтуера, работата отива на преинсталиране. След малко ще опитам с Dism.....за поправка.

преди 6 минути, B3M2W0 написа:

Старт меню е това с плочките, то седи неотклонно на екрана и прави повечето инструменти недостъпни. Явно има повреда в софтуера, работата отива на преинсталиране. След малко ще опитам с Dism.....за поправка.

Е не става ли с тая програмка дето съм я цитирал по-горе?

А задал ли си да не се стартира със старт екран, а на десктоп?

Screenshot-85-300x368@2x.png

Пробвай и с Winkey+X > Desktop

Може и така:

Snap5.png

Аз като инсталирам уйндоус слагам първо въпросната програмка,че в 8.1 и 10ката с тия плочки ми бъркат в здравето и не мога да намеря нищо къде е.........

Na Вин 10 Slassic Shell? Няма никакъв смисъл - старт менюто си работи както трябва.

То добре си работи старт менюто,но не ми харесва как изглежда и  как се работи с него,аз предпочитам първия вариант на изглед и функционалност при клик по старт бутона.......

Екранна снимка (5).png

Екранна снимка (7).png

Ами, общо взето това, коеето ти е на горние кран в дясната част е в Win+X или десния клик по старт бутона.
Освен това на долния екран в долния ляв край можеш да си добавиш/махнеш препратки
Например аз се дразня на десния клик при Classic Shell-а - липсва ми бързият достъп до Win+X  менюто.
Ето на моето старт меню:

Snap7.png

Е тук пък липсва контрол панел и  този компютър с достъп до дисковете,освен това на мен си ми е по-удобно достъпа на програмите да си ми е от десктопа.

Е, всеки луд - с номера си. ;) 
Едуин мой познат държи на десктопа си САМО икона на комп и тази на коша.
Има хора с по 20-ина -30GB съдържание там.
Аз Контролния панел го добавям кат се сетя с WinXEditor в съответното меню.
winxeditor.png

преди 17 часа, ExaFlop написа:

А задал ли си да не се стартира със старт екран, а на десктоп?

Това е меню от Уиндоус 8.1, в 10 го няма, там по подразбиране трябва да се зарежда в работен плот. При мен се вижда снимката на работния плот , а отгоре си стои старт менюто с плочките. Почти невъзможно е работата с програми, единствено с файл-експлорера, който е на старт -менюто може да се добера до дялове и папки. Опитах всички трикове, написани по-горе, но не става.

33.JPG

Здравейте!  Колко струва Windows 10 къде се продава и на какъв носител? Предполагам в Техно магазините.... Имам лаптоп подарен с Windows 10, но му разказах играта. Браузера не ми отваряне някои сайтове и му направих reset на лаптопа (има такава опция в windows) и ми почнаха проблемите.... Иска ми user, но аз забравих паролата... И май с това приключих с windows. Мога ли на този лаптоп да сложа нещо безплатно, примерно Линукс Минд ? 

Правиш си "жива флашка" с Linux Mint, зареждаш от нея, разцъкваш и виждаш дали всичко работи. Тази опция е независима от състоянието на компютъра ти в момента и е безболезна, защото нищо няма да промениш при изпробването. Поздрави.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.