Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

В смисъл да, къде точно да се вижда? Като го рестартирам и си влезна си му правя да зарежда от сд двд и т.н.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Понеже пише за впечатления, да изразя впечатления и аз след май година вече употреба на туй нещо. Компютрите са Хюлет Пакард с АМД процесор, много засукано име, с 12 ядра, всичко е лицензирано.

Работи бавно, особено на снимки. Отварянето им е просто ад.
Ъпдейтва се когато си иска. Човек трябва да свърши нещо бързо и спешно, гадината се ъпдейтва и отива цял ден, а имаме на разположение най-много час. Никой обаче не го вълнува тая работа. Налага се някой друг да я поеме, защото пострадалият отива навън за друга задача, където хич няма ни да го чакат, ни да го питат какво и защо. Или ако се размине, да си я довърши после. Понякога имаме 1 свободен компютър на болен или дежурен и пострадалият го ползва него. Аз си ползвам личния лаптоп с ХП... но тъй като с него нямам достъп до интранета, налага се с флашката да прехвърлям файлове. В началото нещо бъзикнах и се разминавах с ъпдейтите, но сега се случват. Само си представете преводач в реално време някъде в кабинката, който по някаква причина ползва компот с десятка и изведнъж насред среща праааас... ъпдейт... при нас е нещо подобно...
След ъпдейтите се срива майкрософт офисът (несъвместимост някаква, сякаш различни компании са ги правили), при което по ред причини сисадмините го инсталират и настройват почти цял ден, а пострадалият обикаля и търси някъде да се освободи компютър. Аз го отнесох също, но намерих либре офис и така няколко пъти се размина...
След ъпдейтите се срина спелчекът на уърд от офис 2010, ако не се лъжа, на много от компютрите. Някои колежки не си спират щайгите нарочно, да не се развали и при тях, но през почивните дни спират тока за разни ремонти и проверки, така че и там греда. Оказа се непоправимо, освен да се мине на офис 2013 (а 2010 не може и да се активира отново, не знам кви са тия лицензи...)
След един ъпдейт ми се пренастрои аудиото, така че вместо от микрофона взе да записва с вграденото аудио (стерео микс), няма да обяснявам подробности, за мен се оказа интересно, но е дебилно...
На една колежка след такъв ъпдейт й изчезна старт менюто.
Триенето и пренасянето на файлове с типичните зта 7 и 8 "поискайте разрешение от системния администратор"... То аз имам достъп на администратор, но... трябваше да ходя до сисадминката и да й искам бележка с подпис и печат и да я размахвам пред монитора може би, или да я пратя на Майкрософт, за да мога да изтрия желаните файлове на МОЯ компютър (служебния де, но същото е и с домашния, това не е само на десятката). Или просто да потърся съответния софтуер, който да оправи поредната олигофрения на МС.
И други много... Една колежка е с уиндоус 7. Разликата е убийствена.

Някой сигурно ще каже, че ъпдейтите са голяма работа. Ама аз съм ползвал ХП откак излезе до миналата година на основните си компоти (а сега на лаптопа), лицензирани СП 2 и СП 3, не съм ги обновявал никога, но бях с платен антивирус и защитна стена Sygate. Навремето правих тестове с едни инструменти, подходящи за полуидиоти, и единствено Сигате и още една стена издържаха, а нортъна беше като швейцарско сирене, въпреки че купиха Сигате (който пък също никога не съм обновявал). Стара стена, без обновления и "поддръжка".  Домашният 8.1 се държи сто пъти по-стабилно (и него не обновявам). Всъщност, както съм писал вече, операционната система е само основата, на която се качва софтуер, който при сериозните хора служи за нещо. И ако от МС не създаваха изкуствени спънки за ползването на нов софтуер върху стара ос (като например със скайп), ако усъвършенстваха старите ОС да работят с по-големи дискове и др. дреболии, никой нямаше да мине на нова ОС от десетилетия, освен хлапетиите. Защото всички промени водят до срив на изгражданата с години система за работа, загуба на време и пари и това е в името на някаква шарения, а всъщност на симулациите на компаниите, че работят - къде чрез "обновления", повишаване на системните изисквания (нова конфигурация и нов софтуер, със същата производителност като преди...), превръщането на компютрите на потребителите в корпоративна собственост тип радиоточка - едно време имаше такива радиоточки, дето не хващаха нищо, а с едно кабелче се свързваха към някакъв "Хъб" и оттам получаваха един канал само. Само пускаш и спираш.

Здравейте  windows update ми излиза с грешки,какво ли неопитвах и продължава с тия грешки,sfc /scannow всичко е наред.Идея си нямам какво да направя вече.

А ние да сме ясновидци? Ти като да пишеш сефте в този форум.
Десен кли по Старт бутона > Search >пишеш troubleshoot>кликаш на появилото се предложение с гаечен ключ горе, избираш Windows Update  и следваш съветника.

Не знам какво правиш, но при теб Wiundows  май работи по един месец...
Стартирай админска конзола и постави:

Цитат

net stop wuauserv
rd /S /Q C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore
rd /S /Q C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download
net start wuauserv

https://support.microsoft.com/en-us/help/4027322/windows-windows-update-troubleshooter

преди 20 минути, ExaFlop написа:

Не знам какво правиш, но при теб Wiundows  май работи по един месец...
Стартирай админска конзола и постави:

така е щото несъм пилот а се качвам да карам самолета:D
пп:изпълни командата рестартирах и пак греда

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Виж от гредореда в линка

изпълних го и него,изписа ми че всичко е оправено,но продължава с грешките

А да беше споделил и някакво число или съобщение няк'впо? Или са тайна и си пазишщ за себе си. А ние трябва да ги отгатнем някак,а?

сега ми излизат тия грешки   Грешка 0x80070015      Грешка 0x80246008 и се въртя в един омагиосън кръг:computer8:

преди 4 часа, baikolio95 написа:

Докато се занимавате с Insider версии ще е така. Тарикатите си слагат LTSB и си свиркат с безпроблемни системи.

И аз се чудя, що слагате тия вътрешни версии и после ревете по форума, че нещо не бачка. Ми пишете си у Microsoft форума. 

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

преди 4 часа, baikolio95 написа:

Докато се занимавате с Insider версии ще е така. Тарикатите си слагат LTSB и си свиркат с безпроблемни системи.

А от къде да си купя LTSB лиценз?:whist:

преди 22 минути, Eclipse2G написа:

И аз се чудя, що слагате тия вътрешни версии и после ревете по форума, че нещо не бачка. Ми пишете си у Microsoft форума. 

Щот някои не знаят правилото на маймуната за банана. :ph34r:
А някои сме мазохисти...:D
Ама си имаме резервен пълнител...

преди 14 минути, ExaFlop написа:

Щот някои не знаят правилото на маймуната за банана. :ph34r:
А някои сме мазохисти...:D
Ама си имаме резервен пълнител...

Българска му ра'ота. Викат тука има неква далавера, ама к**. Има много прости хора.

PS: По-скоро тъп народ.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

Аз, мазохистът, пък току-що се качих на 16257.1
В това издание NOD32 няма проблем - работи.

преди 10 минути, baikolio95 написа:

Откъдето ще си купиш и LTSB исото...

Да, ама да - от сървъра на Microsoft  можеш да изтеглиш и инсталираш 60-дневно пробно копие. Лицензиране срещу $84/година/работно място.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.