Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Преди време беше проблем да се обсъждат подобни теми в този форум, и затова ще се въздържа. Има достатъчно изписано там, където търсиш, тааа... почети още малко... там.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Най-добре е от активирана 7-ца, да се ъпгрейдне безплатно, след това, ако можеш да преинсталираш с формат на системния и пак ще имаш легално активирана 10ка.

преди 15 минути, Eclipse2G написа:

Най-добре е от активирана 7-ца, да се ъпгрейдне безплатно, след това, ако можеш да преинсталираш с формат на системния и пак ще имаш легално активирана 10ка.

Значи да си инсталирам 7ца,активирвам я, тегля от МС приложението, ъпгрейдвам го и правя чиста инсталация на 10?

До колкото си спомням така беше. Ако искаш изчакай и други коментари. Иначе 7-цата трябва да ти е задължително активирана, иначе няма да има смисъл от цялата операция.

Най-добре е от активирана 7-ца, да се ъпгрейдне безплатно, след това, ако можеш да преинсталираш с формат на системния и пак ще имаш легално активирана 10ка. Само гледай изданията да ти съвпадат. Домашно да бъде домашно 10, а не да от домашно да качиш про версия.

Направи си чиста инсталация с последен билд 10 pro и не се занимавай с гимнастики. Не можеш да си представиш в какъв филм ще се вкараш с този ъпгрейд...

преди 36 минути, ExaFlop написа:

До кога с това надградане?

Добре,но това предполага да имаш налице активиран уин7 или 8.1,а този горе няма никакъв активиран...............или го съветваш само как да избегне ъпгрейда?

преди 9 минути, Слави Маринов написа:

Добре,но това предполага да имаш налице активиран уин7 или 8.1,а този горе няма никакъв активиран...............или го съветваш само как да избегне ъпгрейда?

И аз това се чудих. Ще инсталирам нов на лаптоп, засега смятам от сайта да изтегля и после с някой активатор ( ms toolkit). Само че от сайта mediacreationtool ми излизат 3 версии - windows 10,windows 10 home single language, windows 10N. Коя е про версията? :Д

преди 29 минути, Слави Маринов написа:

или го съветваш само как да избегне ъпгрейда?

Ся пак се почва голямото философстване. До сега се обяснява как от Windows 7 да се качи на Windows 10 с ДВЕ инсталации - едно надграждане и една чиста инсталация. А аз предлагам да се икономиса надграждането, Ама сега пък Windows 7/8/8.1 не бил активиран. И щом не е активиран какъв е смисълът от надграждането? Моля? Направо да си инсталира на чисто Windows 10 и да си купува лиценза...

преди 33 минути, professed написа:

Само че от сайта mediacreationtool ми излизат 3 версии - windows 10,windows 10 home single language, windows 10N. Коя е про версията?

https://tb.rg-adguard.net/index.php

преди 22 минути, ExaFlop написа:

Ся пак се почва голямото философстване

Да, глупаво беше изказването ми...................не бях прочел всички постове нагоре.

преди 11 часа, professed написа:

И аз това се чудих. Ще инсталирам нов на лаптоп, засега смятам от сайта да изтегля и после с някой активатор ( ms toolkit). Само че от сайта mediacreationtool ми излизат 3 версии - windows 10,windows 10 home single language, windows 10N. Коя е про версията? :Д

Теглиш от линка на ExaFlop  https://tb.rg-adguard.net/index.php

От първото падащо меню избираш - Windows /Final/

От второто - Windows 10, version 1703 - Redstone 2

От третото - Windows 10 Pro + Home

От четвъртото - език на интерфейса

От последното - колко битова да е версията /предполагам си с 4GB или повече RAM и избираш х64/

В началото на инсталацията ще ти даде избор Pro или Home да инсталираш.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Страницата може да се ползва и с български интерфейс

това сега от какво се е получило така,не мога да създам точка на въстановяване:ohmy:

Без име.png

Алоу, разрушителят... ;) 
Десн клик по старт бутона > cmd as admin
Постави следния текст:

Цитат

reg delete “HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\SystemRestore” /v “DisableSR” /f
reg delete “HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\SystemRestore” /v “DisableConfig” /f
reg add “HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SPP\Clients” /v ” {09F7EDC5-294E-4180-AF6A-FB0E6A0E9513}” /t REG_MULTI_SZ /d “1” /f
schtasks /Change /TN “Microsoft\Windows\SystemRestore\SR” /Enable
vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /Maxsize=25GB
sc config wbengine start= demand
sc config swprv start= demand
sc config vds start= demand
sc config VSS start= demand

Натисни Enter и рестартирай компютъра.

преди 18 минути, ExaFlop написа:

Алоу, разрушителят... ;) 
Десн клик по старт бутона > cmd as admin
Постави следния текст:

изпълних няма промяна,интересното е че тоя път несъм ровил никъде

sfc /scannow   пусках всичко е наред

Ти кажи за резултата след рестарта. А за другото - знаем, че си разрушител :D. И кога ще се научиш да си правиш имидж за възстановяване?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Ти кажи за резултата след рестарта. А за другото - знаем, че си разрушител :D. И кога ще се научиш да си правиш имидж за възстановяване?

няма резултат:D

човек да нема мирка,всеки ден по нещо се прецаква

Без име.png

1. Натисни Win key + S и напиши Services.
  2. Кликни с десен бутон по появилата се икона и избери Run as Administrator.
  3. Кликни с десен бутон по Volume Shadow Copy и избери Properties.
  4. Кликни бутона Start
  5. От падащото меню Startup type избери Automatic.

Провери сега можеш ли да създадеш точка на възстановяване.

преди 17 минути, ExaFlop написа:
  1. Натисни Win key + S и напиши Services.
  2. Кликни с десен бутон по появилата се икона и избери Run as Administrator.
  3. Кликни с десен бутон по Volume Shadow Copy и избери Properties.
  4. Кликни бутона Start
  5. От падащото меню Startup type избери Automatic.

Провери сега можеш ли да създадеш точка на възстановяване.

направих го и това,и пак не може да се създаде точка на възтановяване

преди 20 часа, ExaFlop написа:

Ся пак се почва голямото философстване. До сега се обяснява как от Windows 7 да се качи на Windows 10 с ДВЕ инсталации - едно надграждане и една чиста инсталация. А аз предлагам да се икономиса надграждането, Ама сега пък Windows 7/8/8.1 не бил активиран. И щом не е активиран какъв е смисълът от надграждането? Моля? Направо да си инсталира на чисто Windows 10 и да си купува лиценза...

https://tb.rg-adguard.net/index.php

Идеята ми е да не плаща за лиценз на 10ката. По начина, който е описан от мен, с малко врътка естествено, след ъпгрейд към 10, ще има легална версия.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

Ама вие сте .... хората - всеки чете както си иска, т.е. като дяволът - Евангелието:

преди 21 часа, ExaFlop написа:

До кога с това надграждане?

преди 20 часа, professed написа:

преди 13 минути, ExaFlop написа:

Ама вие сте .... хората - всеки чете както си иска, т.е. като дяволът - Евангелието:

Ами човека няма никаква система на лаптопа. Ако сложи директна 10ка, няма да е активирана и ще трябва да плати.

Предния път като си инсталирах 10-ката, всичкият хардуер работеше с +12 градуса над нормалните за idle режим. Снощи инсталирах 10-ката, за да видя докъде са я докарали и това най-после са го оправили. Но както винаги едно са оправили, друго са о*рали: детектва телефон с мобилна 10-ка, но не отваря прозорец за достъп до файловете му и само реве, че нямало драйвери. Разрешавам му да си ги търси в WinUpdate - пак реве, че нямало драйвери за устройство. So typical...

Windows 7 излезе 2010 г., а стана годен за ползване 2016 г. Значи тая 10-ка ще стане нормална ОС нЕкъде към 2022 г.

pu_da_iba.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.