Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

http://www.pcgamer.com/microsoft-is-adding-a-gpu-monitor-to-task-manager-in-windows-10/?utm_content=buffere63d7&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=buffer_pcgamerfb

https://changewindows.org/build/16226

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 3 часа, Уолтър Уайт написа:

Как Build-а на PC-то ми се обновява само. В уикито гледам че последния билд е 1703 (10.0.15063.413 and 10.0.15063.414) 

И като погледна моя Build e 15063.413 Не съм го ъпдейтвал с никакви програми и етц.

Аз знам, че отдавна я има, но като я тествах преди 4-5 месеца беше още Beta дори ако не беше Developer. Не помня точно едно от двете. И за това питам за официален релийз дали е излязъл за да карам с нея, че много ми допадна.

Значи то постоянно си има бета и девелопер версии(дори и сега)и ти ако си изтеглил такава,то не значи,че не е имало и стабилна версия.Като прегледах още опера 24  е била next,а това е било през 2014г.Да нямаш предвид opera neon ,или знам ли какво,но явно нещо бъркаш............

преди 20 часа, Слави Маринов написа:

Значи то постоянно си има бета и девелопер версии(дори и сега)и ти ако си изтеглил такава,то не значи,че не е имало и стабилна версия.Като прегледах още опера 24  е била next,а това е било през 2014г.Да нямаш предвид opera neon ,или знам ли какво,но явно нещо бъркаш............

Моя грешка, Neon версията, да. 

преди 39 минути, Уолтър Уайт написа:

Моя грешка, Neon версията, да. 

Ми тя си е само експериментална и не е имало инфо,че планират и стабилна версия.Там интерфейса и началната страница са много новаторски,но пък явно не е предизвикала такъв интерес,че да планират и стабилна версия.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Ми тя си е само експериментална и не е имало инфо,че планират и стабилна версия

Това никой никъде не е казал - има си и тестовата версия, има си и стабилни версии

преди 1 час, ExaFlop написа:

Това никой никъде не е казал - има си и тестовата версия, има си и стабилни версии

Хах,я ми покажи стабилните и тестовата версия,като е само 1 версия.............и ти не си доразбрал за какво става дума.;)

Цитат

Защо има толкова много версии на Opera?

Opera за компютри има бърз, повтарящ се цикъл на разработка. Това означава, че повечето актуализации минават през три етапа.

Първо се представят в потока на Opera developer като ранни експерименти. След това, когато са по-стабилни, преминават към Opera beta. И най-накрая, след като отстраним всички неизправности, ги представяме в стабилната версия на Opera, на която повечето потребители разчитат всеки ден. Можете да прочетете за най-новите допълнения към Opera beta и Opera developer в блога на екипа ни за настолни компютри.

Opera Neon e Концептуален браузър

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

преди 42 минути, Слави Маринов написа:

Хах,я ми покажи стабилните и тестовата версия,като е само 1 версия.............и ти не си доразбрал за какво става дума.;)

Алоу,, разбралият, я, обясни следните версии (издания):
Windows Insider
Current branch (CB)
Current branch for business (CBB)
Long-term servicing branch (LTSB)
Аз, 'щот' не съм доразбрал едно и също ли са изданията 1507, 1511, 1607, 1703? Старите (9ХХХ, 10ХХХ) няма да ги разписвам
Някои се актуализира с последните разработки, други на 3 месеца, трети веднъж годишно.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Алоу,, разбралият, я, обясни следните версии (издания):
Windows Insider
Current branch (CB)
Current branch for business (CBB)
Long-term servicing branch (LTSB)
Аз, 'щот' не съм доразбрал едно и също ли са изданията 1507, 1511, 1607, 1703? Старите (9ХХХ, 10ХХХ) няма да ги разписвам

Много се подпали бре!Я ми покажи повече от 1 версия на opera neon.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Не, че нещо - аз само питам...
Явно ми липсва нещо...:ph34r:

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Говорим за opera neon

В тема за Windows (10)...

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Ей, ти изгина с тая 10ка!Така е питал човека и натам се е завъртял разговора и..................те така,то ако прелистиш в тая тема е ставало дума за какво ли не,от цру та до чушкопека на бай Добри

преди 9 минути, ExaFlop написа:

Ето това е изнизване,за това,че в кайна сметка найстина не беше разбрал за какво иде реч..................което е човешко ,разбира се.:)

Аз не можах да ремонтирам и се върнах на 16199. А съм свикнал с клавишните комбинации за щракане на клавиатурата и не мога без тях...

За спиране:
http://ccm.net/faq/1780-windows-disable-ctfmon-exe-at-startup#disable-advanced-text-services

А при чиста инсталацция си работи ОК 16226

то верно не се издържа

ама в първите дни сякаш не се стартираше/суспендираше постоянно или аз не съм забелязал
лошото е че в settings (за съжаление и във feedback-a) не възприема нищо от клавиатурата и въобще в техт инпута има лайна навсякъде

а не може и да се спре шото се спира (и забележи: репортва като грешка) сам

най-бързо се оказа да му взема ownership-а и да го преименувам, което обаче не е решение на ниво

добавено: нема значение

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Какво точно е ctfmon и на XP съм го засичал?

Инструмент за управление на разширените текстови услуги

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Инструмент за управление на разширените текстови услуги

По-подробно?

Windows 10 Insider Preview build 16232 

Новото:
Наблегнато е на сигурността и отстранени проблеми със ctfmon и .Net Framework. И още...
https://www.comss.ru/page.php?id=4203

Цитат

Исправлена ошибка, когда на компьютере с установленным .NET 3.5 Framework попытка обновления могла привести к сбою и откату к предыдущей сборке.

това значи ли, че NET 3.5 Framework се инсталира по подразбиране
:(
наскоро се опитах да инсталирам  приложение от магазина и се оказа, че без дотнета не става
възможно е да съм се заблудил нещо и за това пиша този пост, белким ме ориентирате как стоят нещата в действителност

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.