Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Деинсталирай аудио драйвера и рестартирай компютъра. След рестарта ако си пуснал автоматични ъпдейти Windows ще свали необходимия драйвер.
Ако не изтегли официалния драйвер от интернет.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

В крайна сметка ми върнаха windows photo viewer-a и забравям за другата.."явно й липсва някоя библиотека" ми каза момчето..

Благодаря на всички, които се включиха и ми помагаха :wors:.. нещо тоя уиндос няма да ми стане любимец..

преди 28 минути, Madonna написа:

нещо тоя уиндос няма да ми стане любимец.

Поработи малко на него и може и да ти хареса.

преди 5 часа, Madonna написа:

В крайна сметка ми върнаха windows photo viewer-a и забравям за другата.."явно й липсва някоя библиотека" ми каза момчето..

Благодаря на всички, които се включиха и ми помагаха :wors:.. нещо тоя уиндос няма да ми стане любимец..

Пробвай следното - отиди на Apps & features -> Photos -> Advanced options -> Reset

Какъв е този update: for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB4019472) ?  Четири пъти се тегли до 95% и спира. Ако е много важен, дайте съвет как да го инсталирам.

преди 27 минути, Person написа:

Какъв е този update: for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB4019472) ?  Четири пъти се тегли до 95% и спира. Ако е много важен, дайте съвет как да го инсталирам.

Spoiler
Цитат

May 9, 2017—KB4019472 (OS Build 14393.1198)

Improvements and fixes

This security update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:

• Addressed issue where the PC Settings pages do not display the correct options after the installation of KB3213986 and a language pack.
  • Addressed issue where fonts appear differently based on whether an app uses Graphics Device Interface (GDI) or GDI Plus.
  • Addressed issue where applications that use msado15.dll stop working after installing security update KB4015550.
  • Addressed issue that causes a device to become unresponsive when users try to enable end-user-defined characters (EUDCs).
  • Addressed issue that causes a device to crash every time a user logs off from a remote session using a Virtual Desktop Agent (VDA).
  • Addressed issue where changing the scaling setting of the display prevents DPI-aware tools (Notepad, MS Paint, etc.) from accepting input or drawing correctly when using the Japanese IME.
  • Addressed issue that causes Windows Explorer’s CPU usage to be at 20% when an executable file is hosted on a file share and its Offline attribute is set.
  • Addressed issue where Windows Event Forwarding between two 2012 R2 servers makes reports incompatible with third-party Security Information and Event Management software.
  • Addressed issue where the BitLocker Drive Encryption wizard shows the "Choose which encryption mode to use" page even when the BitLocker GPO is enabled.
  • Addressed issue where AppLocker fails to block binaries with revoked certificates.
  • Addressed issue where a virtual machine (VM) loses network connectivity if the VM does not send Address Resolution Protocol packets for five minutes and the VM is connected to a wireless NIC.
  • Addressed issue that causes the loss of a VPN connection when using a computer with an integrated WAN card (cellular card).
  • Addressed issue where multipath I/O did not properly restore service after the check condition "Illegal request, LUN not available (sense codes 05/25/00)" occurs.
  • Addressed issue where a Stop 0x27 error occurs after a user provides the domain username and password.
  • Addressed issue where users can create folders on a USB flash drive when "Deny write access" is set for Removable Storage Access.
  • Addressed an issue where crash dump generation hangs at 0% on a system with over 750 GB of physical memory and Hyper-V enabled.
  • Addressed an issue with a paging file space leak that leads Windows to a crash, blue screen, or data loss.
  • Addressed issue that prevents access to a website when Automatic Rebind of Renewed Certificate and Directory Service Mapper are enabled.
  • Addressed a crash in Services.exe with the error code “0xc0000374 - A heap has been corrupted,” and requires a system restart.
  • Addressed issue where Windows Defender anti-virus definitions, which are regulated by the network, prevent other updates (LCU, drivers) from being downloaded.
  • Addressed issue where Internet Explorer 11 does not save JavaScript files when exporting to an MHT file.
  • Addressed issue that prevents Internet Explorer 11 from following redirects when the Include-Referer-Token-Binding-ID header is set to “true.”
  • Addressed issue that causes users to get logged out from a Web-application intermittently.
  • Updated Internet Explorer 11’s New Tab Page with an integrated newsfeed.
  • Deprecated SHA-1 Microsoft Edge and Internet Explorer 11 for SSL/TLS Server Authentication. See Advisory 4010323 for more information.
  • Addressed additional issues with the Windows Shell, enterprise security, Datacenter Networking, storage networking, Internet Information Services, Active Directory, clustering, Windows Server, the client platform, and Internet Explorer.
  • Security updates to Windows COM, Windows SMB Server, Windows server, Internet Explorer, and Microsoft Edge.

If you installed earlier updates, only the new fixes contained in this package will be downloaded and installed on your device.

Known issues in this update

Microsoft is not currently aware of any issues with this update.

https://www.tenforums.com/windows-10-news/83933-cumulative-update-kb4019472-windows-10-v1607-build-14393-1198-a.html

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Някой може ли да ми обясни защо след тоя ъпдейт 1703(Creator's Update), C-то ми почна да расте като някакъв тумор ? Нали 20 ГБ искало само за WIN10.

преди 3 часа, chainsmokerbg написа:

Някой може ли да ми обясни защо след тоя ъпдейт 1703(Creator's Update), C-то ми почна да расте като някакъв тумор ? Нали 20 ГБ искало само за WIN10.

Моята 10ка(64бит)е 9.5гб,като преди месец беше и 9гб.Почисти диска с disk cleanup ,също така и windows old папката(ако я има) и ако всичко е наред след ъпдейта.Можеш да изключиш и хибернацията и ще видиш колко ше се смали дял с.10ката  ми е ми е дял F в момента,C ми е 8.1.

Екранна снимка (17).png

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 6 часа, chainsmokerbg написа:

Каквото е порастнало, е порастнало - при надстройването до 1703 Windows  е направил резервно копие за възстановяване на системата към предходното издание - обикновено към 6-7GB, намиращи се в папка C:Windows.old
Мой съвет - поработи така около седмица и ако всичко е ОК, стартирай cleanmgr, стартирай сканирането, кликни Clean up system files, сканирай, сложи отметка на Previous Windows Installation(s) и потвърди с ОК. Ще се появи предупреждение, че няма да може да се възстанови системата - потвърди изтриването.

Разбирам за това, но проблема е, че не е ъпгрейд, а е направена чиста инсталация от 1703. Не съм ъпгрейдвал на 1703 а директно го свалих 1703 от Microsoft. На cleanup-a ми дава само 18 MB да изчистя с всички отметки..

71a278460366b90edcee5942ab8dea11.png

Редактирано от chainsmokerbg (преглед на промените)

Щом мислиш, че не си надграждал , ти трябва програма, с която да видиш какво толкова имаш на дял С. И има по-лесен начин за ползване на помощната програма за почистване на диска.

44.JPG

Случайно да има инсталиран steam?
Направи сканиране на дял С с помощта на Windirstat

За анализ на диска, особено ми харесва тази програмка - SpaceSniffer

Портативна. Добре е да се стартира с админ. права за по-пълен и точен резултат.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

преди 1 час, djagi написа:

За анализ на диска, особено ми харесва тази програмка - SpaceSniffer

Портативна. Добре е да се стартира с админ. права за по-пълен и точен резултат.

С какво е по-различна от TreeSize?

преди 38 минути, killchain написа:

С какво е по-различна от TreeSize?

Няма кой знае каква разлика. Все пак - по-малък размер (малко повече от 2 мб с/у 8); по приятен за мен интерфейс; мисля, че някои от опциите налични в платената версия на TreeSize си ги имаш free; и двете са портативни, но TreeSize създава папка в %AppData%; достатъчно опции за настройка, включително филтри, експорт, интегриране в Windows контекстното меню и т.н. Не виждам нещо да ми липсва, но впечатленията ми от TreeSize са от преди доста време, а сега погледнах няколко скрийншота за да ги сравня... Просто въпрос на предпочитания. И двете вършат работа доколкото виждам и не са от програмите, които ми се налага да пускам повече от два пъти годишно.

524b67d5564a1e5370c484929cbe2dae.png

Ето ги файловете за Users папката.. Оказа се, че не съм задал къде да се съхраняват едни файлове, те по default са в C-то ми. За другите папки не знам каква е нормалната големина.

Ето я и снимката от другата програмка след изчистеното.

ec94b7fcbaf647241e681fefa44ac1f7.png

Хибернацията ти заема над 3 бг., спокойно можеш и тях да изчистиш (ако не ползваш).

Както си в Windirstat кликни с десен бутон по някой от големите сини правоиъгълници и избери Explore here и виж кои са файловете и ако трябва ги премести на друг дял ведно с папката и създай пренасочване за тази папка.
Може да погледнеш и по-малкия син групов правооъгълник (вдясно под големия) и той какво съдържа.
Ако не ползваш дълбокото приспиване, можеш да го изключиш (както те е посъветвал @djagi - стартираш cmd с администраторски права и в черния прозорец пишеш:
powercfg -h off
и натискаш Enter

преди 37 минути, Слави Маринов написа:

Човека си ползва С дяла за всичко..........MP4 фаилове 16гб!

Изглежда не си видял какво съм написал под снимката. И не съхранявам нищо в C, което да е много голямо

Иначе благодаря за помощта!

Видях какво си написал,но четейки първият ти пост касаещ дял С си мислех,че всеки по подразбиране знае,че нормално дял С е само за ОС и програми и съвета ми беше как и какво можеш да почистиш от уйндоуса..........ти си наслагал един куп други неща в С,пък  го изкарваш,че уйндоуса ти расте необяснимо.

Малко полезни бързи клавишни команди:

Spoiler

This guide lists shortcut keys that you can use from the desktop in Windows 10.

Shortcut

Description

Windows key

Open and close the Start menu.

+1, +2, etc.

Switch to the desktop and launch the nth application in the taskbar. For example, +1 launches whichever application is first in the list, numbered from left to right.

+A

Open the action center.

+B

Highlight the notification area.

+C

Launch Cortana into listening mode.[1] Users can begin to speak to Cortana immediately.

+D

Switch between Show Desktop (hides/shows any applications and other windows) and the previous state.

+E

Switch to the desktop and launch File Explorer with the Quick Access tab displayed.

+H

Open the Share  charm.

+I

Open the Settings  app.

+K

Open the Connect pane to connect to wireless displays and audio devices.

+L

Lock the device and go to the Lock screen.

+M

Switch to the desktop and minimize all open windows.

+O

Lock device orientation.

+P

Open the Project pane to search and connect to external displays and projectors.

+R

Display the Run dialog box.

+S

Launch Cortana.[2] Users can begin to type a query immediately.

+T

Cycle through the apps on the taskbar.

+U

Launch the Ease of Access Center.

+V

Cycle through notifications.

+X

Open the advanced menu in the lower-left corner of the screen.

+Z

Open the app-specific command bar.

+ENTER

Launch Narrator.

+SPACEBAR

Switch input language and keyboard layout.

+TAB

Open Task view.

+,

Peek at the desktop.

+Plus Sign

Zoom in.

+Minus Sign

Zoom out.

+ESCAPE

Close Magnifier.

+LEFT ARROW

Dock the active window to the left half of the monitor.

+RIGHT ARROW

Dock the active window to the right half of the monitor.

+UP ARROW

Maximize the active window vertically and horizontally.

+DOWN ARROW

Restore or minimize the active window.

+SHIFT+UP ARROW

Maximize the active window vertically, maintaining the current width.

+SHIFT+
DOWN ARROW

Restore or minimize the active window vertically, maintaining the current width.

+SHIFT+LEFT ARROW

With multiple monitors, move the active window to the monitor on the left.

+SHIFT+RIGHT ARROW

With multiple monitors, move the active window to the monitor on the right.

+HOME

Minimize all nonactive windows; restore on second keystroke.

+PRNT SCRN

Take a picture of the screen and place it in the Computer>Pictures>Screenshots folder.

+CTRL+LEFT/RIGHT arrow

Switch to the next or previous virtual desktop.

+CTRL+D

Create a new virtual desktop.

+CTRL+F4

Close the current virtual desktop.

+?

Launch the Windows Feedback App.

[1] If Cortana is unavailable or disabled, this shortcut has no function.

[2] Cortana is only available in certain countries/regions, and some Cortana features might not be available everywhere. If Cortana is unavailable or disabled, this command opens Search.

Проблеми след последната кумулативна актуализация на Уиндоус 10-1703 ОС 15063.332. Оказа се, че са се изгубили активациите на някои купени програми и те ми се хилеха глупаво да внимавам с пробния период. За щастие, си пазех продуктовите ключове и с тяхна помощ активацията бе възстановена. Тъкмо се канех да си отдъхна, започна канонада от съобщения от работния център, че поради проблем с "Приложение" се връща настройката по подразбиране за една камара разширения, дето не съм ги и виждал, употребявал и нямам нито един файл с тях. Става дума за .rwl , .raw , .raf, .pef, .nef , . orf, и още доста. По никакъв начин не стана ясно кое е приложението, освен , че връщането по подразбиране е със "Снимки", предположих, че е някоя програма за обработка на снимки, но инсталираните си работеха нормално. След тази бомбардировка всичко утихна и приличаше на нормално положение. В програмата за разглеждане на събития ( Event Viewer) няма никакви записи във връзка с това. В опитите си да си обясня какво се случи, попаднах на съобщение за мощна геомагнитна буря, причинена от плазмен облак от слънцето, който пресича Земята. Дали това е причината? Някъде другаде дали са възникнали подобни проблеми?

221.JPG

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.