Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

Буут дяла не се брои, той е ясен, макар че и него може да го сложат в Ц.

Може, ама става мазало с многозарядните системи. А и какво ти решават 100-300MB? А така на отделен дял, не се и налага да се форматира или да се обновява кода за зареждане при преинсталация. Освен това малкият дял може да е FAT32, а останалите да са NTFS и да се ползва UEFI

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 1 час, ExaFlop написа:

А и какво ти решават 100-300MB?

500. Винаги съм се чудел защо толкова много място изисква?

Olzx1yl.png

Те ти го ГРУБ, 57 МБ и зарежда всичко, а Уиндоус буут лоадера още не знае, че има и други операционни системи на тоя свят и затрива всичко що не е Уиндоус.

Snap1hsCBYgN.png

Аз от Win bootldr си зареждам GParted.
Б@си тъмницата е на тоя екран.

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Б@си тъмницата е на тоя екран.

Още е светло иначе и по-тъмен го правя. Ако погледна бял екран имам чувството, че гледам електрожен. Свикнеш ли веднъж на тъмно няма връщане назад.

Не е като да не съм пробвал. И кехлибарно-жълти текстове на маслено-зелен фон съм пробвал като ергономична среда. Ама и двата не са моето нещо.

преди 22 часа, ExaFlop написа:

За съжаление не става и с тоя вариант стоя 30 мин. така и се отказах.

преди 1 час, mkfs.ext4 написа:

500. Винаги съм се чудел защо толкова много място изисква?

Olzx1yl.png

Те ти го ГРУБ, 57 МБ и зарежда всичко, а Уиндоус буут лоадера още не знае, че има и други операционни системи на тоя свят и затрива всичко що не е Уиндоус.

може би тази снимка ще ти даде някакво инфо, защо е така

58f8e13d5b863_Screenshot-20_04.2017-192103.thumb.png.8d00fb15c019b1f1fe4058ebfb0466a1.png

преди 19 минути, mkfs.ext4 написа:

Тъпия Thunar...

ха,ха

напълно съгласен

:giggle1:

в случая показах, че голямата част от дялът е заета от winre.wim

Колко място заема при вас тази 1703 версия,при мен е притеснително малко,пък не съм забелязал липси и всичко си е наред.Само 9,4гб ми е , включая и 820мб инсталирани програми.

Екранна_снимка_(1).png

Долу-горе там е. Какво те притеснява? Че е недоинсталиран? :ph34r:

преди 26 минути, ExaFlop написа:

Долу-горе там е. Какво те притеснява? Че е недоинсталиран? :ph34r:

Не, всичко си работи ок,не ми е давало някакви грешки при ъпгрейда и въобще..............но уж има доста нововъведения и новости спрямо 1607,пък  се смали размера,още 2 ъпгрейда и ще го докарат до 6 гб;)

Ами, работят хората. Работят да я докарат до размер за таблет/смартфон нисък клас.

Навярно е така,но защо ми се върти,че виждах някъде последните дни,че планували да спират(не поддържат) версията за смартфони,била използвана на твърде малко устроиства и нямали сметка да я поддържат,но не се сещам сега дали за 8.1 версията ли ставаше въпрос или въобще......

Здравейте има ли начин да изтрия тия папки,кликам върху тях и нищо не се случва.

Без име.png

Хора, не разбрахте ли...ма то пък как да разберете като Микромеките го крият.

Минавайте на 10 LTSB - вече може да се изтегли от сайта им, преди като цъкнеш LTSB ти пускаше нормалния Enterprise, но сега са го оправили и се сдобиваш със само ("само" по техните стандарти) 3.3 ГБ .исо файл и след инсталацията няма нито реклами в старт менюто, нито Кортана или Метро приложения, нито нищо. Чист Джам, дето се викa :ph34r:

И ъпдейтите за него са само, за да чистят бъгове, а не на всеки 2-3 месеца да теглиш нова операционна система. Демек на това нещо може да си свършиш работата спокойно и ще знаеш, че утре като го ъпдейтнеш ще тръгне и настройките ти ще са останали така както си ги направил, а не да ти ги рестартира.

Най-хубавото е, че първите 90 дни е активиран безплатно ;)

Някои казват, че дори не шпионирал, но това просто не е вярно - изпраща на Майкрософт същата информация която изпращат и другите Джамове. Но ако това ти е проблем сменяй операционната система, Уиндоуса е консуматорски продукт и като такъв не му пука особено за личните ти данни.

Като цяло доволен съм от LTSB, все още не са успели да ме върнат на Уиндоус и Линукса си ми харесва повече, но пак е по-добре от стандартните издания.

Забравих - понеже LTSB-то е Enterprise, имаш достъп до някои екстри които ги няма в Pro и Home, но така или иначе на обикновения потребител едва ли ще му потрябват. Това си е бонус към останалото.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

Така и не разбрах защо да теглиме това LTSB,като въпроса дори и не опира до активацията,защото няма как от home или pro версия да получиш активирана тази.Нали не си представяш и хора със активирани версии да ги зарежат ,или да извадят наново пари за тази осакатена версия.Това в крайна сметка е версия(дори не е и нормален ентерпрайс)за устройства със специален режим и не виждам какво да прави масовия потребител с тази рядка версия.Не знам и какви екстри визираш(по скоро като настроики може би)след като  тази версия липсват куп неща и функции,включително и браузъра,та не знам за кви екстри говориш,това е една спартанска версия и всяко едно нововъведение и допълнителна услуга би дошла(като ъпдейт)след години.........Това,че ти ще я ползваш по някакви си твой съображения 3 месеца не значи,че е добро и оптимално решение-дори бих казал,че е точно обратното.

Защото няма bloatware и защото не теглиш нова ОС (т.нар. "feature updates") на всеки 2-3 месеца.
Накратко: LTSB e изчистена и стабилна версия на 10-ката.

преди 7 минути, mkfs.ext4 написа:

Защото няма bloatware и защото не теглиш нова ОС (т.нар. "feature updates") на всеки 2-3 месеца.
Накратко: LTSB e изчистена и стабилна версия на 10-ката.

Тя е даже прекалено изчистена и тези дето по-разбират от нас тук не напразно са я предназначили само са устройства със специален режим-не за редови потребители,не дори и за редови корпоративни потребители,така че не виждам защо тази версия да е на компа ми..................пък и стабилните версии home и pro са си достатъчно стабилни.

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Тя е даже прекалено изчистена и тези дето по-разбират от нас тук не напразно са я предназначили само са устройства със специален режим-не за редови потребители,не дори и за редови корпоративни потребители,така че не виждам защо тази версия да е на компа ми..................пък и стабилните версии home и pro са си достатъчно стабилни.

Стабилни, докато не дойде време за ъпгрейд.

И не е прекалено изчистена. Просто няма Кортана, Едж, Store и Метро приложения. Ти тия неща ползваш ли ги?

Home дори няма gpedit.msс

преди 31 минути, mkfs.ext4 написа:

Стабилни, докато не дойде време за ъпгрейд.

И не е прекалено изчистена. Просто няма Кортана, Едж, Store и Метро приложения. Ти тия неща ползваш ли ги?

Home дори няма gpedit.msс

Не говорим за мен и теб в случая и не става въпрос само за изброените от теб неща,а за многото нови функции и подобрения(на практика са си нови версии),които излизат през няколко месеца ,и които няма да бъдат достъпни с тази LTSB версия.

И кои са тези "много функции и подобрения"? game mode? paint 3d?

Не ми трябват. Както казах, bug fix-овете и подобни пачове са налични за LTSB. Така, че получаваш най-доброто от двата свята.

преди 8 минути, mkfs.ext4 написа:

И кои са тези "много функции и подобрения"? game mode? paint 3d?

Не ми трябват. Както казах, bug fix-овете и подобни пачове са налични за LTSB. Така, че получаваш най-доброто от двата свята.

Кои са можеш и сам да провериш ,колко нови неща има от стартовата версия,през 1511 и 1607 та до настоящата,ако се пойнтересуваш ще видиш,че са доста много промените и добавяните фунцкии и възможности.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.