Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Това не е Скайп, а реклама да си инсталираш Скайп. Свиквай отсега с рекламите ако ще си  с Уиндоус.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 4 минути, California написа:

Мерси, след малко се захващам

Ако има проблем с Powershell - пиши

преди 5 минути, mkfs.ext4 написа:

Това не е Скайп, а реклама да си инсталираш Скайп. Свиквай отсега с рекламите ако ще си  с Уиндоус.

Ясно

преди 4 минути, mkfs.ext4 написа:

реклама да си инсталираш Скайп

Тц, скрипт за инсталиране на плочкаджийския скайп.

Spoiler

Ред теракота, ред дафинов лист. Ред теракота, ред дафинов лист....

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Ако има проблем с Powershell - пиши

Добре Флопи

Затвори скритото съдържание

Ред теракота, ред дафинов лист. Ред теракота, ред дафинов лист....

Сега е Плочка, утре ще стане Джам. Накрая да не стане Линукс icon_mrgreen.giftongue3.gif

Не знам дали при Windows 10 го има проблема, но при 8.1 го открих случайно. Явно софтуер за затягане на положението като BlackBird беше сложил следната настройка (забрана) в GPEDIT:

Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options

Accounts: Block Microsoft accounts => Users can’t add or log on with Microsoft accounts

В резултат на която след влизане в Recovery Environment (WinRe) Windows не може да открие администраторски акаунт в системата и следователно не могат да се ползва нито една от опциите, които предлага този режим (Automatic Repair, Command Prompt, System Restore и т.н.). Аз просто тествах едни неща и случайно се натъкнах на проблема. Взех да търся решение и намерих...Или трябва да се премахне забраната в GPEDIT или ако искаме да стои, тогава трябва да обновим WinRE средата по начина описан тук:

https://support.microsoft.com/en-us/help/2957212/-no-administrator-accounts-error-when-you-select-an-option-in-winre-in-windows-8.1-or-windows-server-2012-r2

Оправи се. Благодаря, Флопи! :)

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Не знам дали при Windows 10 го има проблема, но при 8.1 го открих случайно. Явно софтуер за затягане на положението като BlackBird беше сложил следната настройка (забрана) в GPEDIT:

Computer Configuration\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options

Accounts: Block Microsoft accounts => Users can’t add or log on with Microsoft accounts

В резултат на която след влизане в Recovery Environment (WinRe) Windows не може да открие администраторски акаунт в системата и следователно не могат да се ползва нито една от опциите, които предлага този режим (Automatic Repair, Command Prompt, System Restore и т.н.). Аз просто тествах едни неща и случайно се натъкнах на проблема. Взех да търся решение и намерих...Или трябва да се премахне забраната в GPEDIT или ако искаме да стои, тогава трябва да обновим WinRE средата по начина описан тук:

https://support.microsoft.com/en-us/help/2957212/-no-administrator-accounts-error-when-you-select-an-option-in-winre-in-windows-8.1-or-windows-server-2012-r2

То тази BlackBird прави и други бели,доста нескопосан и недопипан софт на принципа-покрай сухото гори и суровото...............спирайки(уж)телеметрията и въобще изпращането на инфо към майкрософт се получават някой неприятни артефакти,които(незнаейки какво точно е направено)се чудиш откъде и как да оправиш.Аз преди 2-3 седмици така се лутах и се принудих да върна от system image системата,за да отстраня някои нежелани ефекти.

Аз принципно гледам уж какви отметки слагам и засега други проблеми не съм усетил, но ако има ще ги търся ръчно. Щом ги е сложила като опции, не може да няма обръщане на промените. :)

Иначе и аз имам Image, но скоро не съм го обновявал (трябва да го направя скоро) и връщането му не е оферта. Но то така или иначе Win 8/10 си имат достатъчно средства за възстановяване...refresh, reset. :)

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Командите минаха по мед и масло и вече WinRe се обнови:

И не си ги набутал още командите в бач?:ph34r:

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 49 минути, ExaFlop написа:

И не си ги набутал още командите в бач?:ph34r:

Обаче въпреки командите нарочно върнах опцията в GPEDIT, защото вече би трябвало да бачка и през нея, но уви...пак нямах админ акаунт в WinRE...Като я изключих и се появи. Демек цялата процедура по обновяването на WinRe явно бе леко излишна. Здраве да е...поне чрез статията на MS разбрах коя опция да изключа за да се премахне проблема. Все е нещо.

Тоя блакбърд, след като не оставя никакви следи от себе си и трие дори темп файловете които създава докато работи, как може да възстанови системата ти обратно след като не си е записал какво е било състоянието преди да се намеси? 

преди 1 час, Пaчo написа:

Тоя блакбърд, след като не оставя никакви следи от себе си и трие дори темп файловете които създава докато работи, как може да възстанови системата ти обратно след като не си е записал какво е било състоянието преди да се намеси? 

Restore Point или System Image.

преди 12 минути, ExaFlop написа:

По-бързо е RP  преди прилагането на птичката

Стига да е за кратък период от време, защото според това колко място е заделено за SR и колко място има на диска и колко често се правят SR не е невъзможно старата SR бързо да замине.

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Аз принципно гледам уж какви отметки слагам и засега други проблеми не съм усетил

Ми то с тая птичка нямаш опция да избираш какво да изпълни,аз не виждам отметки или начин за избор,или прилагаш всичко, или нищо.

преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Ми то с тая птичка нямаш опция да избираш какво да изпълни,аз не виждам отметки или начин за избор,или прилагаш всичко, или нищо.

Да, вярно че при нея нямаше...исках да видя дали има пълен списък на промените, които прави (не само на подточките), но такъв не видях. Но поне видях, че има обръщане на промените през самата програма (което пак може да не е много изгодно, защото ще ги върне по подразбиране и ако някой потребител е правил настройки ще се наложи да си ги прави пак), но пак е по-добре, отколкото да липсва като опция (особено ако е забравил да направи SR и има проблем след работата на програмата):

Цитат

I don't like what Blackbird did to my computer. How do I change it back?

Start cmd as administrator, cd to the directory where you put the blackbird.exe file, type blackbird -R and press enter. This will run Blackbird in Recovery mode and will restore any and all changes made by Blackbird back to their default Microsoft values.

Да, но към текстовия файл описващ програмата и как действа да поставиш текст като този:"Ние не сме отговорни за щети, нанесени на вашия компютър, докато използвате нашия софтуер"е  признание за качествата на софта и какво може да педизвика-с една дума,експериментираите с нашия софт,но на ваша отговорност,това е признак за качество и професионализъм.;)

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

Да, но към текстовия файл описващ програмата и как действа да поставиш текст като този:"Ние не сме отговорни за щети, нанесени на вашия компютър, докато използвате нашия софтуер"е  признание за качествата на софта и какво може да педизвика-с една дума,експериментираите с нашия софт,но на ваша отговорност,това е признак за качество и професионализъм.;)

Този текст присъства в много програми.

Според автора на BlackBird, не птичката е източник на проблема. Може би някои от подобните програми да го е set-нала, защото поне аз не помня да съм го настройвал така. Все тази де. Важното е, че има решение за проблема.

Цитат

First report of such an issue. I can say I did not intentionally add any such settings, but I cannot rule out the possibility of some 3rd party interference. Did you use any other app around the same time?

аве, има ли такива моменти при вас, когато кумулативния, не се е ъпдеитнал, микромекия защитник не ще да се актуализира

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Според автора на BlackBird, не птичката е източник на проблема. Може би някои от подобните програми да го е set-нала, защото поне аз не помня да съм го настройвал така. Все тази де. Важното е, че има решение за проблема.

Разгледах и аз сайта на програмата. Там има снимки от режима Verbose Mode в който програмата си казва всичко което прави и там наистина не видях Черната птичка да сетва забрана за влизане в акаунт на Майкрософт. Явно наистина не го прави тя.

преди 7 часа, ExaFlop написа:

Този текст присъства в много програми.

Да не кажем във всички :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.