Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

току-що, Слави Маринов написа:

Мисля,че пследният път когата теглих про версията,преди 3-4 месеца и тя беше около 3,6гб.Има и нещо друго,на места хоум и про версията са сложени в един исо файл и после се избира............и другото ,.те добре са повече нещата в  Ентърпрайз,ама забравяш,че пък там по default не трябва да ги има разните джаджи за следенето,които явно не са малко.;)

Нещата за следене са същите. Но има повече опции да се намали телеметрията.

Вярно, че про и хоум са на един исо файл...заради това ще е.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Като го активираш,като при всички версии ще ти се махне знака на версията от долния десен ъгъл и ще спрат подканите да активираш уйндоуса,друго няма да се случи предполагам.

Трябва да призная, че 10-ката наистина е лека. Прясно инсталиран Ентърпрайз без да съм спирал нищо, никакви услуги, освен Дефендъра.

xIVLhb6.png

Еееееееее, най-после...добре дошъл в лоното. Блокирай си в стената телеметрията.
Виж и това, и това

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току-що, ExaFlop написа:

Еееееееее, най-после...добре дошъл в лоното. Блокирай си в стената телеметрията.
Виж и това, и това

Защо бе, нека си гледат хората. Мисля да науча малко C# и .NET (заради това го инсталнах), ако се окаже, че имам талант вземат да ме поканят на интервю:D

Майтапа настрана, казал съм си, че тоя път няма да барам нищо в services, gpedit и т.н., няма смисъл. В settings и control panel си има каквото трябва. Вчера направих една пробна инсталация, рових, рових, рових и накрая...нищо. Не видях разлика в перформънса, а сума ти неща и услуги спрях. Кортана ми е спряна така или иначе защото в нашия регион я няма, а другите неща не виждам какво толкова страшно има...steps recorder ала-бала, голям праз. Само Дефендъра съм спрял от GPedit щото още е безполезен. Това да ми споделя интернета и да се свързва автоматично към wi-fi е тъпотия, но си е спряно от Settings. Ъпдейтите пък са най-лесни - пускам го веднъж да си намери драйверите и да се ъпдейтне и после спирам услугата Windows Update и готово...другия път като реша да ъпдейтвам я пускам и така. Щото това да ми се ъпдейтва и рестартира когато поиска е пълна кретения...дано помислят по въпроса.

А на едно място четох, че като се блокират някои адреси после се появяват нови...един вид няма измъкване. Пък и не виждам смисъл защото скоро ще пуснат creators update и всичко ще се нулира...това също е кретения и дано и по този въпрос помислят.

Между другото съм с пробната 90-дневна версия и като го свързах към нета watermark-а се махна сам. Не съм го активирал.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

преди 7 минути, mkfs.ext4 написа:

Ъпдейтите

веднъж месечно - към 10-15. число

А по отношение на оптимизациите си има какво да се прави-системата се инсталира с универсални (за всякакъв хардуер) настройки. Аз си спирам и зареждането на драйвърите за неприсъстващия хардуер. Има вариант и за тотлното им почистване.

току-що, ExaFlop написа:

веднъж месечно - към 10-15. число

А по отношение на оптимизациите си има какво да се прави-системата се инсталира с универсални (за всякакъв хардуер) настройки. Аз си спирам и зареждането на драйвърите за неприсъстващия хардуер. Има вариант и за тотлното им почистване.

http://i.imgur.com/CdO0BSb.png

Май е добре. Има два с еднакво име, но имат различен hardware lds. С тоя Линукс забравих какво е търсене и инсталиране на драйвери, то в кернела си има всичко...по принцип ако е Уиндоус ги тегля от сайта на производителя, но 10-ката нали сама си ги намира и го оставих. Даже на сайта на Дел са махнали Thermal framework, а той си го сложи сега.

Как се почистват?

С device cleanup или device remover или dism++
Спри си и автоматичното обслужване на виртуалната памет и задай стойности мин и макс  1024/4095
Ако си с SSD  спри pretetch и superfetch и премести файла на виртуалната памет на дял на HDD(ако има такъв)

На мен ли така ми се струва или бързо ми се фрагментира диска. След инсталация беше на 12 %, дефрагментирах го, инсталирах Вижуал Студио иии...10% фрагментация:ohmy: Нормално ли е? Имам само 1 дял Ц и диска ми е 1 ТБ.

Виртуалната памет ми е 4096, колкото ми е и РАМ паметта. Спрях опциите за телеметрия, eror reporting, изтрих вградените приложения (без photos, camera, calculator). Спрях някои услуги които работеха и не ми трябват - print spooler, SMS router и няколко други.

Редактирано от mkfs.ext4 (преглед на промените)

какво е това в микромекия защитник

58d6935c9fed7_Bitmap.jpg.ca351837b4a451002715dafad09f6253.jpg
и аз нали съм си експериментатор се пробвах и какво беше учудването ми, че без инсталационен носител, започна наново инсталация на джама
и в резултат, пак с драйверите на микромеките и съобщение:

58d695ffba088_Bitmap.thumb.jpg.2da6f9beddbeef9c7537e208560aa394.jpg

интересното е, че драйвера за графичната карта остана 
:(
та си мисля, че ако имаше червен бутон за активиране на ядрена бомба, дали щях да го натисна за да видя какво ще стане:giggle1:

току-що, дръндю написа:

какво е това в микромекия защитник

58d6935c9fed7_Bitmap.jpg.ca351837b4a451002715dafad09f6253.jpg
и аз нали съм си експериментатор се пробвах и какво беше учудването ми, че без инсталационен носител, започна наново инсталация на джама
и в резултат, пак с драйверите на микромеките и съобщение:

58d695ffba088_Bitmap.thumb.jpg.2da6f9beddbeef9c7537e208560aa394.jpg

интересното е, че драйвера за графичната карта остана 
:(
та си мисля, че ако имаше червен бутон за активиране на ядрена бомба, дали щях да го натисна за да видя какво ще стане:giggle1:

Направил си resett на операционната система. Нищо съществено. Хората са ти го написали на прост български език, какво ще се случи, но ти не....тряя го видим. Глупаво.

преди 11 минути, Eclipse2G написа:

но ти не....тряя го видим. Глупаво

тъй де, нали това съм написал в последния ред

И за чий ти е цялата работа, след като трябва да преинсталираш драйвери и останалия софтуер.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

при чиста инсталация на 15063 про версията, се оказа, че е с бъгове

1. в началото му задавам региона и клавиатурата
2.по време на инсталацията пак иска да се задава регион и клавиатура
3.за момент стига до десктоп, преди да съм задал профил
4.интерфейс на програми и съдържание на текстови файлове, които са на кирилица, ги показва на маймуница

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Такива дефекти май само при теб...
Ииии, тъй-то, кат не ползваш unattend.xml...

Цитат

Per my sources, Microsoft will be releasing the Windows 10 Creators Update this April. The update will have a version number of 1703. Even though the version number indicates a March 2017 release, we are told the update will be released in April 2017.

преди 10 часа, дръндю написа:

при чиста инсталация на 15063 про версията, се оказа, че е с бъгове

1. в началото му задавам региона и клавиатурата
2.по време на инсталацията пак иска да се задава регион и клавиатура
3.за момент стига до десктоп, преди да съм задал профил
4.интерфейс на програми и съдържание на текстови файлове, които са на кирилица, ги показва на маймуница

те това се оказа валидно само за про-версията en-us.esd
за версия ru-ru.esd  се оказа нормална инсталация-без изненади

преди 30 минути, ExaFlop написа:

Аааа, ти си ползвал adguard сборка...

ами от винарката това предлагат, а аз не зная друг сайт откъдето да мога да тегля

Пълна идиотщина! Няма тъмна тема в Едж, затова затова съм с High contrast за целия Джам. И вижте бутоните как изглеждат:

2J8iZa2.png

Супер аматьорско...и няма ublock origin. Като изключа това браузъра става!

току-що, James T.K. написа:

Има ublock origin за Edge, още от миналата година. Ето новината за неразбралите тук. Ето и линк за сваляне от Microsoft Store uBlock Origin.

Работи! Аз като напиша ublock не ми излиза в Store, но от този линк стана.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.