Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Забол съм Сървър 2016 на Е8400 процесор, 4ГБ рам (от които се заемат около 2,2ГБ) и неССД диск. Има включени ДНС, активна директория с роуминг профили и файлов сървър. Бавничко работи, но е заради диска.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

В момента търкалям 10.0.17677 на Е6700 с 4GB DDR2 и е съвсем поносимо. На 8GB RAM + SSD работи съвсем по друг начин... :) 
На 16GB+SSD+RAM disk е съвсем друга бира.

Edit:Версията вече e 17682. На инсайдърите - честито!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 минути, DarkEdge написа:

И мойто Е е на 2,67, ама съм го позатиснал до 3.1Ghz

не пече ли ве, не нагрява ли много, щото моя процесор е 35 вата, а твоят е 65?

преди 3 часа, дръндю написа:

не пече ли ве

Духам му с един Arctic Freezer 7 Pro 2 с 2 вентилатора - неговия и един 80мм допълнително смуче

Snap2.png

преди 22 минути, DarkEdge написа:

Около 35 градуса

уф, бях сложил едно и7, четириядрено, осемнишково, ама стигаше до 100 и съ примирих с моя м560...държи 50-70
баси бракмата
1614047574_.PNG.ed51465eb6104f6e8573fef4af63dd5c.PNG

преди 1 час, DarkEdge написа:

мъ то туй показва по-ниски температури:no-no:

въх, неъм батерия:sobbing:
585467200_.PNG.3e84a1c913a24083537779617938ef31.PNG

преди 10 часа, дръндю написа:

мъ то туй показва по-ниски температури:no-no:

въх, неъм батерия:sobbing:
585467200_.PNG.3e84a1c913a24083537779617938ef31.PNG

добре е кво се оплакваш

преди 7 минути, =Ivan= написа:

добре е кво се оплакваш

програмата не е коректна...ъ-ъ-ъ...тъй де, за мойта машина

преди 10 часа, дръндю написа:

програмата не е коректна...ъ-ъ-ъ...тъй де, за мойта машина

аз съм с тая:
http://openhardwaremonitor.org/downloads/

преди 44 минути, =Ivan= написа:

има някаква разлика, но е незначителна...ъ-ъ-ъ...тъй де, след ресет на двете програми, това са показанията

540614949_.thumb.PNG.24e53eb7cb3c5490a5a60a6e9dc6200d.PNG

преди 2 часа, дръндю написа:

мъ то туй показва по-ниски температури

При мен HWMonitor и speccy показват едно и също.
Яд ме е, че дъното поддържа само DDR2 667. Паметта е DDR2 1066+ и успявам да я пусна на ~760 само. Захранването е леко плаващо. Днес ще го сменя с 550W Fortron Blue

уф, бях сложил едно и7

i7 какъв и на какъв модел топ?

уф, бях сложил едно и7, четириядрено, осемнишково, ама стигаше до 100 и съ примирих с моя м560...държи 50-70
баси бракмата
1614047574_.PNG.ed51465eb6104f6e8573fef4af63dd5c.PNG

Не сравнявай мобилен с десктоп процесор. В твоя случай корпусът на лаптопа не позволява бързо разсейване на температурата, затова като скочи натоварването на процесора, скача рязко и температурата. Докато при десктоп имаш много по-добър възушен поток и трябва да има продължително високо натоварване на процесора, за да се вдигне температурата. Ако ползваш добър радиатор с хубави вентилатори, колкото и да натоварваш процесора, няма да минеш дадени температури (при заводско напрежение). Ако вдигаш напрежението вече търсиш оптималния вариант, при който въздушния поток да смогва да охлажда процесора при продължително натоварване. При лаптопите нямаш такъв вариант - там каквото и охлаждане да имаш, пак ще грее яко. Отделно 775 сокет процесорите са от поколението, което все още се клоква много прилично. Моя Е8400, когато беше на основната ми машина, от 3ГХз го държах постоянно на 4ГХз, а стоеше стабилен на 4,5ГХз.

преди 1 час, badsector написа:

Моя Е8400, когато беше на основната ми машина, от 3ГХз го държах постоянно на 4ГХз, а стоеше стабилен на 4,5ГХз.

В цялата картинка може би най-важният елемент е дъното. Ако е ограничено откъм настройки, ади няма нужда да постигаш високи резултати.

Така имам една въпросителна, малкия поиска да му сложа 10-ка на компа. Всичко тръгна както трябва но ето какво се случи :

Помагайте хора, че ме гледа все едно съм му отрязал нещо от него

Модел на лаптопа? На MBR или на UEFI се инсталира? Каква ОС е имало преди това? Форматиран ли е системният дял? Видях и че системата намира повреден дял. Да не би да има проблем с диска?

С колко диска е компютъра? Зададен ли е приоритет за бутване от диска на който е инсталацията? Изключи всичко свързано с компютъра и остави само мишка, клавиатура и монитор.

преди 3 минути, baikolio95 написа:

С колко диска е...

лаптопът

не ми прилича на лаптоп, а за нормално положение на монитор (no signal), при рестарт на компа...ъ-ъ-ъ...тъй де, нъл си знайти ква съм драка:giggle1:

Упс, да, сори!

Всъщност като да не намира за инсталиране драйвър за видеото 

Е горното ,как кое,двете са различни неща.Едното касае файлова система на диска,другото касае дъното и се отнася за съвсем друго нещо.....Логичният въпрос е на MBR или GPT partition ще се инсталира,или пък през legacy или UEFI mode.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Модел на лаптопа? На MBR или на UEFI се инсталира? Каква ОС е имало преди това? Форматиран ли е системният дял? Видях и че системата намира повреден дял. Да не би да има проблем с диска?

Аз подозирам, че е проблем с диска. Настолен е с един хард, направих чиста инсталация с формат на С-то. MBR/ UEFI не знам какво е туй чудо но при рестарт има опция за UEFI

Редактирано от Николай Гергишанов (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.