Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Нещо си оплескал.
Добре.
net stop wuauserv
net stop trustedinstaller
rd /s /q C:\Windows\SoftwareDistribution

shutdown /r /f /t 1

Системата ще се рестартира. Като зареди отново направи проверка за ъдейти.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 часа, Николай Гергишанов написа:

Не бързам за нищо но ето това ме дразни :

изтеглен файл.jpg

Започвай ги ръчно един по един отзад-напред.

Започваш например с тоя:

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=kb4093110

на 27.05.2018 г. в 6:58, дръндю написа:

има ве, външни

Това беше иронично.

Аз пък да се оплача - от 1 май, когато инсталирах 1803 до сега имам само 2(два) ъпдейта. Единия беше до 17134.48 и оня ден до 17134.81. Всички други са само за вирусните дефиниции.

Като гледам как тук се оплакват, че от ъпдейти не могат да свършат друга работа на компютъра, а аз тия дни нямам много работа и през час проверявам.

Какво толкова се ъпдейтва по другите компютри ...

image.png

преди 2 минути, vpvelev написа:

Аз пък да се оплача - от 1 май, когато инсталирах 1803 до сега имам само 2(два) ъпдейта. Единия беше до 17134.48 и оня ден до 17134.81. Всички други са само за вирусните дефиниции.

Като гледам как тук се оплакват, че от ъпдейти не могат да свършат друга работа на компютъра, а аз тия дни нямам много работа и през час проверявам.

Какво толкова се ъпдейтва по другите компютри ...

Нали трябва да има за нещо да мрънкат.

Ами не мисля,че мрънкам ако визираш мен.Искам като имам нещо да си работи както трябва независимо дали ми е нужно или не .Оправих се като сложих 7-ца и надградих до 10-ка но е 32 bit . Проблем няма с ъпдейте . Дайте съвет как да сложа сега 64bit 10-ка .

преди 8 минути, Николай Гергишанов написа:

Ами не мисля,че мрънкам ако визираш мен.Искам като имам нещо да си работи както трябва независимо дали ми е нужно или не .Оправих се като сложих 7-ца и надградих до 10-ка но е 32 bit . Проблем няма с ъпдейте . Дайте съвет как да сложа сега 64bit 10-ка .

Не става въпрос за теб.

Защо си сложил 32бит компа не е ли 64бит?

преди 3 минути, Николай Гергишанов написа:

Ами такава 7-ца имах на флашка и самият уиндоус си сложи 32 bit  10-ка .

Свали си от сайта на https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Чиста 10 64бит и си я инсталирай на чисто.

Качи си я на флашка.

преди 7 минути, Николай Гергишанов написа:

Да на чиста инсталация стана,но не ми прие лиценза дето го имах но се оправих  :clap:

Честито.

Той трябва автоматично да се активира без да му поставяш кода, щом ти е лицензен и досега си го ползвал.

Да, ама не - зависи какво издание е лицензирано и какво се инсталира после. Ако не са еднакви - няма автоматично активиране.

преди 10 минути, Николай Гергишанов написа:

но не ми прие лиценза дето го имах но се оправих

Лиценз и продуктов ключ са две различни неща,ако е ОЕМ лиценза,това което виждаш е номера на лиценза,не ключ, и той е за определена машина само.

Знам го това, но нека да каже той какво е инсталирал  защо не му е приел кода и какво е направил за да знаят и други.

Значи говорим за Windows 10 pro .Компютъра беше закупен без операционна система даде дефект и заплатих 30 кинта за 10-та .1709 беше версията 64 bit намерих си кода с едно приложение и си го записах .Последва това което писах по-горе за преинсталирането и сложих накрая чиста инсталация от флашка  на 1803 64 bit. но не ми прие кода(или лиценза не знам как да го нарека) и след това го активирах наново .Проблем с ъпдейтите няма и се чудя дали проблемите ми не са били от една програмка май беше black bird или GWX Control Panel дето спираше телеметрията...една от двете я бях пускал ....

преди 51 минути, Николай Гергишанов написа:

заплатих 30 кинта за 10-та .

Ти си платил за услугата "Инсталиране", а не за закупуване на лиценз

преди 43 минути, Николай Гергишанов написа:

Проблем с ъпдейтите няма и се чудя дали проблемите ми не са били от една програмка май беше black bird или GWX Control Panel дето спираше телеметрията...една от двете я бях пускал

Не трябва и да имаш проблеми с ъпдейтите ако всичко е наред по системата.

Такива програми правят поразии и затова не ги инсталирай.

преди 1 минута, Николай Гергишанов написа:

Странното ми е,че по много елементарен начин се активира 10-ката ...

В смисъл

преди 9 часа, DarkEdge написа:

Да, ама не - зависи какво издание е лицензирано и какво се инсталира после. Ако не са еднакви - няма автоматично активиране.

при мен се активира

преди 21 часа, Mlechko написа:

Защото @badsector изтълкува, че Майкрософт избягват фрагментирането. А аз говоря точно за дефрагментирането. Защо се опитва да ме поправи?

Ами да, точно фрагментирането се цели да се избягва. Затова в последните издания на NTFS има алгоритми, които да избягват фрагментирането и NTFS се фрагментира много по-малко от FAT. Затова се опитвам да те поправя :

на 26.05.2018 г. в 18:26, Mlechko написа:

Ако не се лъжа @B3M2W0 Майкрософт са се стремели да оптимизират системата така, че да избегнат дефрагментирането...

Избягва се фрагментирането, а дефрагментирането се търси.

преди 19 часа, B3M2W0 написа:

Чете ги, но ако те са на различни места записани( които са били свободни), колко команди за четене/ запис ще са нужни...

Пак изхождаш от логиката на четене на ХДД. При ССД дали клетките са ти една до друга или не, за всяка клетка имаш команда от контролера за нейното прочитане. При ХДД има смисъл да са една до друга, защото главата се позиционира на едно място и чете без да мърда, докато се върти диска. Т.е. ако нямаш фрагментация, избягваш движението на главата, което реално ти е времето за случаен достъп.

преди 55 минути, =Ivan= написа:

@дръндю  с кои номер на 10 си ве:P

1803 (17134.81)х64

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.