Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 23 минути, дръндю написа:

powercfg /ENERGY

Ти тая команда я направи като основна в тефтеря си! :D

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 36 минути, DarkEdge написа:

Ти тая команда я направи като основна в тефтеря си! :D

забелязал съм, че туй създава шаш и паника :giggle1:

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Куйо?

онова същото, от предишния пост, щото мнозина си мислят, че всичко е наред и като видят червения цвят става шоу

Също както @B3M2W0 е лют фен на eventvwr ;) 

Има и много по-обстойни инструменти като Windows 10 SDK - дебъгър, пърфорънс рекоредер/анализатор...

Момчета , може ли малко помощ - windows 10 Pro 32 bit asus X205 TA, прясно преинсталирана, последна версия, та проблема ми е че съм настроил клавиатурата на фонетична и  английски сащ, след всеки рестарт/ включване, винаги по някаква не известна причина ми се добавя към клавиатурата и подредба Български, обаче в настройките за езикови предпочитания има само фонетична, добавям Български, махам го и вече остават фонетична и английски - Сащ. Кака да направщ така че да си остана на фонетична и Сащ, без всеки път така да си играя?

на 17.05.2018 г. в 22:22, Слави Маринов написа:

Че на тях не им е приоритет вече да създават добър и работещ софтуер,важно е да наблъскат инструментите за събиране на инфо,пък другото е на заден план.................пък и тоя скайп,кой го използва вече?Отдавна му мина времето.

Има бизнес версия на скайпа. Там го ползват повече.

Бъди по-конкретен!
Да споделя на какво се натъкнах днес:
Мигрирах на ръка Windows 10 от HDD на SSD. Днес правя проверка за нов Windows - да, има (17677). Но при опит за изтегляне на актуализацията системата ми връща съобщение, че не може да инсталира на USB устройство.
Решението:
По някаква причина системата беше променила стойността на запис
PortableOperatingSystem
от 0 на 1
в ключа
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
Възстанових стойността на 0 и всичко е както трябва.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

току-що, DarkEdge написа:

Бъди по-конкретен!

Windows 10 все още не е настигнал Windows 7. Този месец дори е дропнал с около 1%. MS губят клиенти. Хората се връщат на Windows 7.

Хм,. 1% дали е определящ? Мисля си, че като всеки пазар си има неговите девиации.
Освен това нека си говорим, като излезе Q4'18-Q1'19 когато мине корпоративното обновяване на хардуер.

преди 31 минути, DarkEdge написа:

Хм,. 1% дали е определящ? Мисля си, че като всеки пазар си има неговите девиации.
Освен това нека си говорим, като излезе Q4'18-Q1'19 когато мине корпоративното обновяване на хардуер.

Ще видим. За момента разлика е около 10% в ползва на старата система. Това не е малко.

преди 12 минути, Eclipse2G написа:

Ще видим. За момента разлика е около 10% в ползва на старата система. Това не е малко.

Още година и половина и Микрософт ще бастисат Windows 7. Ще мине бързо и неочаквано.

преди 13 минути, Eclipse2G написа:

Винаги тези които по една или друга причина ползват нещо на което му е минало времето са повече.

преди 15 минути, Mlechko написа:

Още година и половина и Микрософт ще бастисат Windows 7. Ще мине бързо и неочаквано.

Е какво като я бастисат? Да не би да спре да работи?

преди 17 минути, PigManu написа:

Винаги тези които по една или друга причина ползват нещо на което му е минало времето са повече.

Паак компетентно нищоказваш.

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

Е какво като я бастисат? Да не би да спре да работи?

В епохата на ежедневно излизащи кратери във всички ОС, дали е много разумна идея да се работи в неподдържана среда?
А за поведението "напук" - знаем...

току-що, DarkEdge написа:

Паак компетентно нищоказваш.

Флопчо аде моето момче да си намериш друго занимание безинтересен си ми.

преди 18 минути, PigManu написа:

Флопчо аде моето момче да си намериш друго занимание безинтересен си ми.

Младежо, нещо се обърка! А къф си ти, пък, че и да се съобразявам с теб? Не пиши несъобразени неща, и няма да получаваш интереса ми към теб!
Моето момче!

И ако си толкова начетен и интелигентен, моля, обръщай внимание на правописа си, когато искаш да те възприемат като такъв!

Аз съм му бил безинтересен, моля ви се! Ако не бълваш тая салата, няма изобщо да се обръщам към теб!

преди 8 минути, DarkEdge написа:

Младежо, нещо се обърка! А къф си ти, пък, че и да се съобразявам с теб? Не пиши несъобразени неща, и няма да получаваш интереса ми към теб!
Моето момче!

Покажи скритото съдържание

И ако си толкова начетен и интелигентен, моля, обръщай внимание на правописа си, когато искаш да те възприемат като такъв!

Аз съм му бил безинтересен, моля ви се! Ако не бълваш тая салата, няма изобщо да се обръщам към теб!

Флопчо защо си ми безинтересен моето момче ?

:offtopic_s:

На 40-ина годишни п****вци не желая да им наливам мисъл!

преди 21 минути, PigManu написа:

Флопчо защо си ми безинтересен моето момче ?

Може би защото не стига...нещо.

преди 9 минути, DarkEdge написа:

:offtopic_s:

Затвори скритото съдържание

На 40-ина годишни п****вци не желая да им наливам мисъл!

Може би защото не стига...нещо.

Моето момче я ми покажи някой някъде да иска нещо от теб дет го нямаш ?

преди 52 минути, DarkEdge написа:

В епохата на ежедневно излизащи кратери във всички ОС, дали е много разумна идея да се работи в неподдържана среда?
А за поведението "напук" - знаем...

Това никога не ме е притеснявало. Кратери винаги ще се намират.

преди 1 час, Mlechko написа:

Може заедно с 8 и 8.1

преди 1 час, PigManu написа:

Моето момче я ми покажи някой някъде да иска нещо от теб дет го нямаш ?

Смятам, че при такъв тон в темата не мога да участвам повече в нея!
Като човек на петдесет и късур не мога да си позволя да търпя някакъв 3-40 годишен да ми се лигави като олигофрен!
Успех на всички!

@DarkEdge никой не обръща внимание на такива писаници. Лично аз най-много почитам теб и делата ти, те се виждат. Не позволявай на някакъв трол да ти убива дейността в Калдата! Ако трябва вземете радикални мерки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.