Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 19 минути, PigManu написа:
преди 3 часа, Слави Маринов написа:

Доста нагло държание имаш за човек който е ползвал 10ка някъде от нета и изказва някакви необосновани мнения и от сутрин до вечер реве срещу 10 хвани се осъзнай.

Моето държание ли е нагло ,или твоето?Погледни първо какви абсурди пишеш! Би ли ми показал къде рева и пиша от сутрин до вечер?И давай съвети на тези дето ти ги искат...........иначе се въздържай!

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

току-що, Слави Маринов написа:

Моето държание ли е нагло ,или твоето?Погледни първо какви абсурди пишеш!И би ли ми показал къде рева и пиша от сутрин до вечер?И давай съвети на тези дето ти ги искат...........иначе се въздържай!

Погледни си постовете или и тях забрави вече.

Точно така въздържай се от философските си мнения и изказвания за материя която ти е много непозната.

преди 7 часа, PigManu написа:

които никога не са ползвали лицензиран Windows 10 на съвременен хардуер

Този пост чий е ,бре всезнайко?И от последния ти пост личи че си познавач и гуру в материята!:)Казах ти да не даваш съвети без да са ти искани,или не разбираш?

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Алоу, детската градина!!!
Спри се!

Е добре де,как ти звучи въпросният пост:"3 години едни и същи писаници от хора които никога не са ползвали лицензиран Windows 10 на съвременен хардуер"Държа да ми отговориш,ти си го и харесал на всичко отгоре!Явно ти звучи правдоподобно!

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Държа да ми отговориш

И аз държа да се спре безсмислената полемика, ама не би...
Държанието на заинатило се 15-годишно май не е точно за тая тема.
Май не знаеш кога да спреш!

преди 6 минути, Слави Маринов написа:

Държа да ми отговориш

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Мерси за отговора:))

преди 10 часа, badsector написа:

Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на телеметрията са по 3кб и посмъртно няма как в един такъв да се събере скрийншот. Отделно пакетите не се криптират с RSA както твърдят "руските хакери", ами с TLS. Няма как чисто теоретично да се декриптират достатъчно пакети, за да се събере скрийншот на десктопа. Със сигурност тия "хакери" не разполагат с достъп до супер-компютри, които евентуално биха могли да разбият криптирането. Отделно за 12 часов период общата информация към сървърите на майкрософт е около 1МБ, което ме съмнява да е достатъчно за скрийншот. Всичките теории как Майкрософт събирали абсолютно всякаква информация, са дело на технически неграмотни хора, търсещи евтин популизъм. В статиите им няма никаква техническа обосновка, а единствено мъгляви твърдения от типа "потребител Х, който установил, че се пращали данни към сървъри на Майкрософт по хиляди пъти на ден". Самите Майкрософт се постараха да направят телеметрията си колкото се може по-прозрачна, без да дават конкретните си алгоритми. За разлика от фейсбук и гугъл(youtube, файловете в drive, gps-a от телефона, гугъл maps, gmail, ), които въобще не крият, че записват абсолютно всяка супер чувствителна и разбираема информация, но пък предоставят възможност всеки да си я свали. Да не говорим, че Майкрософт твърдят, че до събираната информация достъп имат единствено много малка част от инжинерите им, докато гугъл и фейсбук доказано продават информацията на трети лица. Според мен е много по-лесно някой да свали тази информация от профилите във фейсбук и гугъл, отколкото да декриптира мизерното количество силно техническа информация (предимно memory dump-ове), което Майкрософт изпраща до сървърите си, но може и да бъркам и Земята да е плоска.

Постарали се били да я направят по-прозрачна. Прекалено си наивен.

преди 10 часа, PigManu написа:

3 години едни и същи писаници от хора които никога не са ползвали лицензиран Windows 10 на съвременен хардуер постоянно ровещи из нета и търсещи някаква очерняща го информация а такава колкото искаш качена от подобни хора.

Лаптопа ми е достатъчно съвременен и имам ключ за 10 home още от как излезе безпл. ъпгрейд. От тогава не ми хареса и ми създаваше проблеми, та дори и тъпата инсталация не мина гладко, а от втория опит.

преди 32 минути, Eclipse2G написа:

инсталация не мина гладко, а от втория опит.

И какво пречи да е имало проблем в предходната инсталация/файловата система на системния дял?
Че и в задклавиатурното устройство...

преди 40 минути, Eclipse2G написа:

Лаптопа ми е достатъчно съвременен и имам ключ за 10 home още от как излезе безпл. ъпгрейд. От тогава не ми хареса и ми създаваше проблеми, та дори и тъпата инсталация не мина гладко, а от втория опит.

До вчера ги теглихте от нета, днес сте имали ключове, аха ясно.

Славчо е имал лицензна 10ка  още преди някой да е чувал за нея.

Бисер след бисер.

преди 52 минути, Eclipse2G написа:

От тогава не ми хареса и ми създаваше проблеми

А да се сещаш колко промени е претърпяла до днес? Как ги пишете нещата без грам вложена мисъл.

преди 8 минути, PigManu написа:

Славчо е имал лицензна 10ка  още преди някой да е чувал за нея.

Абе, малоумен ли си ,или се правиш на такъв!Казах,че съм ПОЛЗВАЛ 10ка, преди ти да си чувал за нея, сега съм с лицензирана 10ка,нещо против?

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Абе малоумен ли си ,или се правиш на такъв!Казах,че съм ПОЛЗВАЛ 10ка, преди ти да си чувал за нея, сега съм с лицензирана 10ка,нещо против?

Славчо ма много лъжеш уе.

Кога ги зехте тия лицензни 10ки с Еклипса.

И по един лаптоп за 1500лв. току що, НАЛИ

преди 11 минути, PigManu написа:

Славчо ма много лъжеш уе.

Кога ги зехте тия лицензни 10ки с Еклипса.

И по един лаптоп за 1500лв. току що, НАЛИ

Драги ми мистър Pig,защо не обърнеш внимание на себеподобните си и да се занимаваш с мис Пиги.ÐÐ¸Ñ Ðиги в едÑÑ Ð¿Ð»Ð°Ð½

преди 10 часа, Eclipse2G написа:

Постарали се били да я направят по-прозрачна. Прекалено си наивен...

Не съм. Точно поради това съм се задълбал повечко и понеже имам технически познания, за разлика от вярващите в религията "анти-майкрософт-спайуеар", съм тествал сам, както и съм чел какво са правили доста по-умните от мен хора. Е, нищо не потвърждава вашата вяра. Тя точно затова е вяра, защото няма научна обосновка. Някои хора имат нужда да вярват сляпо в нещо, за да запълнят някаква вътрешна потребност. Дали ще е вяра в бог, в плоска земя, веганизъм или че майкрософт следят и събират паролите за банковите акаунти на потребителите си и после им точат сметките, е едно и също. Хайде опитай се да се замислиш за какви вреди си чул от събиране на информация от майкрсофт. Реално пострадали потребители. И ми кажи защо при условие, че фейсбук и гугъл се доказа, че продават лична информация на трети страни, скочихте на майкрософт? Аз ще ти кажа - нужда от вяра в нещо.

преди 6 часа, Pavel! написа:

Значи, и мен много ме е страх от шпионажа който М$ и Гугъл практикуват, обаче вчера си харесах една пещера, доста уютно и каширано местенце, мисля да се заселя там, слагам едно фолио на главата и ако щете всички "руски хакери" пратете, не можете да ме намерите.

Който иска да ме последва.

По IP адреса ще те издебнем. ;)

преди 12 часа, badsector написа:

Не съм. Точно поради това съм се задълбал повечко и понеже имам технически познания, за разлика от вярващите в религията "анти-майкрософт-спайуеар", съм тествал сам, както и съм чел какво са правили доста по-умните от мен хора. Е, нищо не потвърждава вашата вяра. Тя точно затова е вяра, защото няма научна обосновка. Някои хора имат нужда да вярват сляпо в нещо, за да запълнят някаква вътрешна потребност. Дали ще е вяра в бог, в плоска земя, веганизъм или че майкрософт следят и събират паролите за банковите акаунти на потребителите си и после им точат сметките, е едно и също. Хайде опитай се да се замислиш за какви вреди си чул от събиране на информация от майкрсофт. Реално пострадали потребители. И ми кажи защо при условие, че фейсбук и гугъл се доказа, че продават лична информация на трети страни, скочихте на майкрософт? Аз ще ти кажа - нужда от вяра в нещо.

Дай 20 доказателства, че не е така и ше ти повЕрвам.

преди 19 часа, Pavel! написа:

...обаче вчера си харесах една пещера...

30 милиона китайци живеят в пещери. Те това трябва да направят всички вярващи параноици.

Ами, всеки вторник, долу-горе. Интересното е, че този билд не презаписа старата точка на възстановяване е направи втора - Windows.old(1)

След последната преинсталация на Уиндоус 10 всички звуци са ОК, само липсва звукът при зареждане. Връзката компютър-звук е през HDMI-тв Самсунг.

22.PNG

Убеждавам се, че Майкрософт са идиоти. В скайп ми излиза съобщение, че ми е стара версията и да я ъпдейтна иначе след седмица нямало да ми работи. Следвам линка и се отваря Microsoft Store. Той обаче ми казва, че Скайп е инсталиран и има бутон само за стартиране. От сайта на скайп свалих ръчно последната версия, но инсталатора ме препраща пак към магазина за "най-добро преживяване". Скапаха го тоя скайп

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.