Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Случайно отворих История на Optional Features и се показа кое не се е инсталирало. Какво го блокира обаче не ми е ясно.

installfailed.JPG.1c1219b94dc99e78f44df5493608b15b.JPG

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 9 часа, The_Nomad написа:

Спрял съм ъпдейтите

преди 2 часа, The_Nomad написа:

Случайно отворих История на Optional Features и се показа кое не се е инсталирало. Какво го блокира

Познай от един път.

https://www.kaldata.com/хардуер/в-процесорите-на-intel-откриха-още-8-вариант-283121.html

в тия, новите версии, това го включват по подразбиране, ама на мен ми пада производителността
като го изключа с "InSpectre", в диспечера на устройствата, на много драйвъри се появява удивителна и няма оправяне
 някой намерил ли е решение на проблема?
сега  не смея да  я изключа тая защита, за да не се бъгнат пак

И като има ! какво пише в статуса на устройството?
Ново устройство - ъпдейт на BIOS. Старо устройство - ползваш на свой риск.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 15 минути, DarkEdge написа:

какво пише в статуса на устройството?

вече съм забравил, ама помня, че при опит да актуализирам, ми дава че е актуален, а е с удивителна
:no-no:

Нали се сещаш, че това не дава отговор. Пък топката е на ГТП.

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Да не би да е проблема в това,че си задал US за регион..........

на 3.05.2018 г. в 1:15, killchain написа:

Според теб каква е разликата между стандартен update и такъв от UUP? Може ли да се е объркало нещо в стандартния? 

Днес надградих до 17661. Направих за експеримента два имиджа - единият със скrипта на adguard, другият с компилиране на uup, свалени от Windows Update канала:

adguard:
Име        17661.1001.180428-1349.RS_PRERELEASE_CLIENTPRON_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO
Размер  4018837504 байта (3832 MiB)
SHA256  867518AD5CC7423AF8324F091ADD57D0A31CB2BB08404D3A36B4F5D951B773F1

WU:
Име        17661.1001.180428-1349.RS_PRERELEASE_CLIENTPRON_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO
Размер   3996702720 байта (3811 MiB)
SHA256  08F90A492B42E8B39A590829EC7ABBA25F4FF63DC89AD9A52BMEF4713DDFE05

Още не съм пусна сравняване на съдържанието на двата имиджа

Промени, проблеми, решения

https://thewincentral.com/windows-10-redstone-5-build-17661-available-now-for-skip-ahead-fast-ring/

Аз си оправих проблема. Ще споделя ако някой случайно изпадне в същата ситуация. 

1. Изключих metered connection

Пак излезе съобщение, че функционалността не могла да се инсталира.

2. Изключих файъруола (вградения в Уиндоус с надстройка, трябва да благодаря на B-Boy за надстройката)

Нещата се получиха и въпреки, че ъпдейтите си бяха спрени от Group Policy, се инсталираха въпросните езикови функционалности. Интересно е, че накрая излезе, че уиндоуския файъруол блокира Уиндоус :) , както и metered връзката разбира се.

Имам още един въпрос аз. Възможно ли е да имам проблеми ако регионът го оставя US? Искам го така, само защото Кортана не работи за регион България. Единственото, което се сещам е замяната на запетаята с точка в US настройката.

имам проблем

текат 2 ъпдейта единия е за драйвер другия за нова версия на виндовс - този за актуализация на драйвера го искам другия за виндовс не

как да избера да инсталира само новия за драйвера а другия да го спра - ВИН 10 Про 64 бит

kb3073930

01-show-hide-updates.jpg

Windows Update Minitool

30-23334971491.png

слагаш отметка и натискаш +H

Така като гледам имаш проблем с Windows Update.

Може да използваш Troubleshooter за Windows Update - Start>Settings (зъбното колело над бутона за изключване/рестартиране)>Troubleshoot>Windows Update и следваш съветника.

Ако не помогне:
Постави текста от по-долу в cmd  с админски права:

Цитат

net stop wuauserv
rd /S /Q C:\Windows\SoftwareDistribution
md C:\Windows\SoftwareDistribution
net start wuauserv

и натисни Enter.
Тествай сега

След ремонта може да пробваш DISM++, че има предефинирано конфигуриране на добрите актуализации. Нищо ме маркираш, всичко си е маркирано, ти само кликаш Инсталирай след сканиране.

При чиста инсталация на Windows 10 Pro build 1803 при Alt + tab в игрите взе да мисли по 10-15 секунди вместо по 1 сек.Оказа се,че доста хора го имат този проблем и се оправя по следният начин.

Windows,focus assist ,Turn OFF  "When Iam Playng a game"

9322330h.jpg

Редактирано от KoiAzLiWe (преглед на промените)

Явно в 17655 е имало някаква несъвместимост с твоя хардуер. Аз като надградих до 17661 имах проблем с драйвъра за звук на Realtek - премахнах го от диспечера и след рестарт си дойде на мястото. После размених каналите L<>R и си работи как требе. От 1.05.

преди 19 часа, DarkEdge написа:

След ремонта може да пробваш DISM++, че има предефинирано конфигуриране на добрите актуализации. Нищо ме маркираш, всичко си е маркирано, ти само кликаш Инсталирай след сканиране

Не ми дава да го изтегля,изписва някаква грешка имаче през cmd се оправиха нещата .

Е, и? С последната версия си. Грешката е от твоя Windows/мрежови настройки.

Знам,че не е за тази тема,но не ми се отваря тема........пък и не е проблем ,а питане.Къде браузърите запазват паролите и данните за автоматично попълване и защо това се влияе от уиндоуса,който е зареден?

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Къде браузърите запазват паролите

Всеки на различно място. Може да си по-конкретен

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.